ACTUEEL: Morsi afgezet door het leger – Adli Mansour overgangspresident

Screenshot_19

De hoogste Egyptische militair, Abd al-Fattah as-Sisi (foto boven) heeft om 09.00 uur een statement betreffende de situatie in Egypte afgegeven en daarbij verklaard, dat president Morsi werd afgezet, omdat hij niet meer in staat is het land te regeren. Ook zou onder Morsi de economie zo ver achteruit gegaan zijn, dat ingrijpen onvermijdelijk was.

Toen hij daarna zei dat de grondwet buiten werking was gesteld, was er een onbeschrijflijk gejuich onder de demonstranten te horen. Er moet nu een grondwet voor alle Egyptenaren uitgewerkt worden en na een overgangsregering onder Adli Mansour, het hoofd van het constitutionele hof,  zullen er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven.

Na de toespraak van Abd al-Fattah as-Sisi kwamen ook de imam van Cairo en de Koptische paus Tawadros II. aan het woord (foto beneden). Zij zweerden op de Egyptische samenleving, die gestimuleerd zou moeten worden. De tv-zender van de Moslimbroeders is intussen uit de lucht gehaald.

Hoe moet dit gezien worden? Het klinkt allemaal heel duidelijk naar een economische revolutie. Bovendien moet men weten dat het Egyptische leger heel sterk in alle interessante zaken vertegenwoordigd is, vooral in het toerisme. Al Jazeera moppert uiteraard op de situatie en zegt dat men een gekozen president niet zou mogen afzetten en een legaal aangenomen grondwet niet buiten werking zou mogen stellen. Nou ja, het is zojuist gebeurd en we kunnen alleen maar hopen dat het verstand wint, hoewel deze hoop bij een samenleving met een moslimmeerderheid niet echt realistisch is.

Zie eveneens:

https://ejbron.wordpress.com/2013/07/03/actueel-president-morsi-van-egypte-onder-huisarrest-leger-neemt-staatstelevisie-over/

Screenshot_20

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/07/eilt-agyptens-prasident-mursi-unter-hausarrest/#more-339769

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Egypte. Bookmark de permalink .

27 reacties op ACTUEEL: Morsi afgezet door het leger – Adli Mansour overgangspresident

 1. Theresa Geissler zegt:

  Nou ja, eerst maar eens rustig afwachten. Zo’n overgangsregering zal voorlopig wel geen rare sprongen maken; kunnen de mensen althans even tot rust komen.
  Dat die TV-zender van de Moslimbroeders uit de lucht gehaald is, lijkt me wel positief, trouwens.

  Like

 2. Republikein zegt:

  Hoe legaal is een legaal aangenomen grondwet?

  Like

 3. Er zal wel weer een nieuwe islamist komen op de hoogste positie die ijvert voor invoering van de sharia…

  Like

 4. Helena zegt:

  Zomaar wat zinnetjes van de FB pagina van de Coptic Defence League.

  Islamist run channels have been taken down by the Army, with several Islamist television hosts arrested and charged for inciting violence

  Muslim fanatics attacking people in Upper Egypt, in Minya. Situation is very bad at the moment

  Violence has already erupted between pro and anti Morsi protesters across Egypt, with at least 4 dead

  Blessed be Egypt, my people!!!

  Ja en nu al gezeik (met filmpje)
  http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-23173794
  Als dat maar geen 2e Syrië wordt.

  Assad vindt het ook goed nieuws.
  http://news.sky.com/story/1111303/syrias-assad-gloats-over-morsis-fall

  Nog een Egyptenaar vol emoties

  korte vertaling van wat hij zegt
  He is saying we got Egypt back and we will never give it away again, you are my love and you made history, like no other country before and the whole world is learning and watching what you are doing. Egypt you do what other people can’t and the impossible. Go out into the streets with pride

  Like

 5. Hans Jacobs zegt:

  Ik heb het al vaker gezegd, hier en op GS. Ze zijn gewoon te stom. De moslims. Dat is ons enige geluk. En ons strategisch voordeel. moslims kunnen geen economie of infrastructuur opzetten.
  Noch kunnen ze high tech of zelfs medium tech core systemen of gebouwen onderhouden.
  Konden ze dat wel, waren wij allang overheerst geweest. Want fokken kunnen ze wel, als konijnen.
  Daarom komen de moslims ook hier, om te genieten van onze clean society. Want hier werken de dingen: gezondheidszorg, infra, wegen, verkeer, electriciteit, schoon water, etc. Hoe ze er dan vervolgens bij komen om de achterlijkheid dan in het gastland ook weer in te voeren blijft voor mij een raadsel.

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Meteen alle sleutelfiguren van de moslimbroederschap voor 100% en eeuwig “”kaltstellen””. Doen ze dat niet blijft het islamitisch politiek religieus kankergezwel aan het rommelen. Afrekenen met de politieke islam doe je niet met halve maatregelen. Tegen de muur met dat sharia zooitje. Uiteindelijk spaar je daarmee 10.000den mogelijk 100.000den doden. Kijk naar Syrië waartoe de handlangers van de moslimbroeders in staat zijn. Al Qaida, Hamaz en ook de P.A. hebben directe lijnen met de broederschap. Ook in Europa zal vroeg of laat de dag komen dat de islamisten over de kling gejaagd moeten worden. Verzuimen we dat zullen wij zelf het loodje leggen. Voor onze naïeve tolerantie krijgen we in Europa een zware rekening gepresenteerd. Zullen we Bertus Hendriks en al die andere zelf manifestanten en charlatans nog op T.V. zien om deze nieuwe situatie te komen duiden. Denk het niet want deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat het niet meer zo lekker zit in hun hoofd.

  Like

 7. Helena zegt:

  Dit is echt een “MOET je lezen artikel” het gaat over Syrië en de democratische legitimiteit van Assads seculiere regering. Erin staan ook 2 aan te klikken filmpjes. eigenlijk bedoel ik die MOET!!! je kijken. Het ene is van Poetin met Cameron op de G8 top.
  Do you want to supply arms to those who kill their enemies and eat their organs, this has nothing to do with the humanitarianism you profess.

  Het tweede is van een Amerikaanse ex-generaal Wesley Clark uit 2007 die verteld dat dit hele gedoe in het Midden Oosten al sinds 1991 op de agenda van Amerika staat.
  “We are going to attack and bring down the governments of 7 countries in the Middle East in 5 years. Echt SCHOKKEND.

  http://www.exposingthetruth.co/majority-of-syrians-support-assad/

  Like

 8. Republikein zegt:

  Wij kunnen hier ook afzetten,als het volk het zat is.Voorlopig houden wij hier meer van de figuurlijke kant.

  Like

 9. Het borrelt bruist en gist in heel Noord-Afrika, of daar zelfs maar in één enkel land iets positiefs uitrolt daar heb ik sterke twijfels over, het leeuwendeel van de diverse bevolkingen kunnen lezen noch schrijven maar hebben één ding met elkaar gemeen; ze zijn islamitisch.
  Je hoeft niet helderziend te zijn om te kunnen voorspellen dat daar weinig goeds van te verwachten valt. Eén ding kunnen we bijna zeker van zijn en dat is dat de verschillende groeperingen binnen de islam het heftig met elkaar aan de stok gaan krijgen.
  Mijn advies; stuur er gratis pistolen, geweren en niet te vergeten handgranaten naartoe, daar kunnen ze internationaal niet of nauwelijks schade mee aanrichten maar mekaar wel naar hartelust naar de 72 maagden helpen.
  Allah vind het vast prima…..

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Tja, net als @ Jack Terrible, ben ik er niet gerust op, en is de mogelijkheid aanwezig dat er weer een islamist aan de macht zou kunnen komen. De vraag is derhalve, schieten de Egyptenaren er echt iets mee op? Voor de mensen mag ik het hopen, maar het blijft afwachten wat er verder gaat gebeuren.

  Like

 11. Jan zegt:

  Kantoren van Al Jazeera geplunderd en medewerkers gearresteerd; Al Gore (1) nog op vrije voeten.

  Al Jazeera’s Egypt Offices Reportedly Raided, Staffers Arrested By Military
  The raid reportedly occurred shortly after the network aired a statement by now-ex-president Mohammed Morsi, who declared that “we by ourselves can bypass the obstacles” and “the will of the people… cannot be canceled.”
  http://www.mediaite.com/tv/al-jazeeras-egypt-offices-reportedly-raided-staffers-arrested-by-military/

  1. Al Gore over de verkoop van Current TV aan Al Jazeera: ““They’re very respected and capable” en “the feisty and relatively independent satellite television channel”… played a key role in bringing about the Arab Spring.
  http://www.nydailynews.com/news/national/al-gore-defends-current-tv-sale-article-1.1250772

  Like

 12. Jan zegt:

  Qatar heeft nav de afzetting van Morso Yusuf al-Qaradawi zijn staatsburgerschap an Qatar afgenomen en Khaled Meshaal gezegd dat hij het land dient te verlaten. Tevens heeft Qatar gezegd dat het de Moslimbroederschap niet langer zal steunen.
  http://elbadil.com/satellite-channels/2013/07/02/169633

  Like

 13. Jean zegt:

  Of het nu een moslimsoepjurk of een moslimgeneraal betreft het blijft een moslim en met moslims enkel maar alleen ellende en geweld, wat Turkije betreft: het is hun probleem, zij kiezen dergelijk volk en moeten het zich dan ook maar opsoppen. Als men leest dat er op dat bewuste plein ± 100 vrouwen verkracht zijn door die baardapen dan kan men zich toch een duidelijk beeld vormen wat moslims zijn, niet? Op dergelijk beestachtig volk sta ik althans niet te wachten.
  Mijn vraag: Wanneer wordt hier in Europa ingegrepen want die levensgevaarlijke bende misdadigers(*) resp. verraders onder leiding van de schijnheilige Drievuldigheid is even gevaarlijk voor de Europeanen zelfs nog gevaarlijker dan die moslimbende.
  Die vanRAMPay zit blijkbaar meer in Turkije, Egypte, Syrië, Roemenië, Servië, Bulgarije, Albanië en nog wat van die fraaie landen waar criminaliteit fait divers zijn, landen die wij niet als buren/vrienden beschouwen, integendeel zelfs, wij hadden liever gezien dat er landen af gestoten zouden worden en grenscontrole terug ingevoerd wordt ter voorkoming van veel ellende én geweld.
  (*) iemand die parasiteert en zich decadent geld toe-eigent op onrechtmatige wijze is een misdadiger.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jean 08.52. uur. Het is pas afgelopen met de eurofielen en de islamofielen Jean, als wij massaal DEN HAAG en BRUSSEL bestormen, en de verraders van politici de kloten opjagen. En dat moet dan wel massaal gebeuren Jean, met een handjevol medestanders redden we het dan niet. Ben benieuwd of 21 september mensen bereid zijn om te gaan demonstreren tegen het kabinet Rutte.

   Like

   • Ja Tom Hendrix, ik ga wel demonstreren tegen Rutte 2 op Het Plein naast het Binnenhof. Dan neem ik natuurlijk mijn schilderij van Mark Rutte en Herman van Rompuy mee. Mark Rutte die naar de pijpen danst van Herman van Rompuy.

    Like

 14. Theodoor zegt:

  Er zijn al zoveel mensen vermoord met basis het geloof, daar zal ook nooit een eind aankomen, mensen zijn daar te dom voor en Moslims spannen de kroon hierin.
  Ook het Nederlandse volk laat zich belazeren door met name de PvdA met nu in haar kielzog de VVD. Het kan verkeren. Liegen, liegen, en nog eens liegen doen ze die politici.
  Het gaan rare tijden worden.

  Like

 15. luckybee zegt:

  Gelukkig heeft G.W.Bush de oorlog naar het Midden Oosten , getransporteerd, nu verkrachten ze hun eigen dochters en vrouwen en niet de onze.Keep going man!

  Like

 16. Anneke zegt:

  Zo, de hete bliksem zal hyperactief worden in Egypte en de nabij gelegen regionen. Bid voor Israel, ingeklemd tussen die hete vuren!!! ! !!! Laat Netanyahu en z’n kabinet helder en realistisch blijven, in tijden van (komende) NOOD. Binnenkort is het CODE ROOD, in Israel!!! ! !!! Maar effe terug naar Egypte…Twee uitersten die lijnrecht tegenover elkaar zijn komen te staan. “Hoe wordt dit euvel nu toch opgelost” ??? Zie de situatie die is ontstaan eveneens als een PROTEST tegen het bemoeizuchtige betweterige Westen…Goodbye €uro’s en dollars…Pure geldverspilling uit eigen belang, dat helemaal niet bestaat. Domoortjes en hardleers tot op ’t blote bot, die verblinde socialisten uit Amerika en Europa. Heb het vermoeden dat de NWO-gekkertjes van een ijskouwe kermis thuis zullen komen, hùn droom wil maar niet slagen zoals zij het zich allemaal hebben voorgesteld. Hier kunnen we WEER zien dat het leven NIET kneedbaar is; NEE. Jammer en dikke pech voor die Vrijmetselaars-garde en hun kompanen. Haleluyah voor vele gewone mensen…De gewone man zal uiteindelijk overleven!!! ! !!!

  Like

 17. Jan zegt:

  Ineens is de situatie in Syrië volledig veranderd. Hamas die volledig door Morsi werd gesteund heeft nu het nakijken.

  Like

 18. Tom Hendrix zegt:

  @Jack Terrible 20.55. uur. Dat vind ik helemaal top van jou Jack. Als er grotere aandacht komt voor 21 september, en er buiten de PVV zich nog meer organisaties zouden aansluiten bij deze demonstratie, dan kan ik mij voorstellen dat ik daar dan ook bij zal zijn. En met organisaties bedoel ik dan ook met name de vakbonden FNV en CNV, omdat RUTTE de bonden belazerd heeft, en het sociaal akkoord al in de prullenbak ligt. Ik ben benieuwd!

  Like

 19. Theresa Geissler zegt:

  @Jack Terrible, 20.55u. Verrek, Jack! Op die manier zou jij misschien ook wel een aanknopingspunt kunnen zijn!
  Wie jou met dat schilderij ziet lopen, weet so wie so, dat jij het bent. (plus dan zoiets als die bandjes, natuurlijk. Trouwens, denk je het uit te houden, de hele tijd dat schilderij met je meetorsen?

  Like

  • @Theresa; Ja hoor, Theresa, dat hou ik een hele dag vol. Een schilderij van 50 bij 70 cm op mijn borst dragen. Achter het schilderij loopt een ijzeren draad die ik om mijn nek hang. Dat is geen probleem! Op http://www.svpbunschoten.nl/politicalart.htm zie je vier van mijn schilderijen met toelichtingen en één van die schilderijen is die van Mark Rutte en Herman van Rompuy die ik mee neem naar de demonstratie van Rutte 2!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Jack Terrible 23.02u Die ken ik dus! Die met de stomme grijnzen. Oh, dit wordt kóstelijk!

    Like

  • luckybee zegt:

   Niet verbaasd zijn dat in de islam de meningen over het volk toch de zelfde zijn, namelijk honger en armoede maken de beste Jihad strijders.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s