Egypte: bijna 100 verkrachtingen op het Tahrirplein

Screenshot_12

Vrijwilligers bewaken een veiligheidszone tussen mannen en vrouwen op het Tahrirplein in Caïro 

Terwijl miljoenen Egyptenaren tegen hun president protesteren, wordt het geweld tegen vrouwen een probleem. De daders zijn georganiseerd in bendes.

Ook dat behoort tot de massale protesten op het Tahrirplein: de afgelopen drie dagen is het in Cairo opnieuw tot een golf van geweld tegen vrouwen gekomen. Volgens informatie van Human Rights Watch en lokale zelfhulpgroeperingen werden aan de rand van de manifestaties van Morsi-tegenstanders werden er minstens 91 vrouwen verkracht of seksueel lastig gevallen. Alleen op zondag al telde het initiatief Operation Anti-Sexual Harassment (OpAntiSH) al 46 overvallen, het grootste aantal sinds de oprichting van de organisatie in november vorig jaar.

Maandag kwam het tot nog eens 17 aanvallen, dinsdag waren het er 23. Een tweede zelfhulpgroepering registreerde nog vijf andere misdaden.

De activisten van OpAntiSH patrouilleren bij grote gebeurtenissen over het Tahrirplein en beschikken over een goed beveiligde noodwoning, waarin ze de slachtoffers in veiligheid kunnen brengen. De daders hoeven geen straf te vrezen. Al maandenlang is de politie niet meer aanwezig op het Tahrirplein. In de avonduren en ´s nachts wordt het terrein vooral aan de randen slechts spaarzaam verlicht.

De meeste vrouwen die werden aangevallen waren Egyptische, waaronder ook grootmoeders en moeders, die onderweg waren met hun kleine kinderen. Enkele slachtoffers werden met metalen buizen en ijzeren kettingen geslagen of met messen aangevallen. Eén vrouw werd 45 minuten mishandeld, totdat redders haar tenslotte uit de handen van haar beulen konden bevrijden. Onder de slachtoffers bevindt zich ook een 22-jarige Nederlandse medewerkster van een Egyptische NGO, die afgelopen vrijdag na het invallen van de duisternis door vijf mannen verkracht en zwaar verwond werd. Ze moest in een ziekenhuis een noodoperatie ondergaan en werd volgens informatie van de Nederlandse ambassade inmiddels teruggevlogen naar Nederland.

Conservatieve geestelijken: de vrouwen zijn zelf schuld

De daders, die in bendes georganiseerd zijn, gaan steeds volgens hetzelfde patroon te werk. Ze omsingelen hun slachtoffer, scheiden het af van zijn mannelijke begeleiders, scheuren de vrouw de kleren van het lijf en vallen dan over haar heen. Ooggetuigen, die tussenbeide wilden komen, werden in elkaar geslagen of woest uitgescholden.

In het verleden hadden aartsconservatieve geestelijken uit het islamistische kamp meerdere malen de vrouwen de schuld gegeven van de aanvallen. Volgens de sharia zou het hen niet toegestaan zijn zich onder mannen te mengen, verklaarden zij. Vrouwen zouden niets te zoeken hebben op het Tahrirplein.

“Dit zijn zware misdaden, die het vrouwen moet verhinderen in zo´n kritieke fase vol aan het openbare leven van hun land mee te doen”, bekritiseerde Joe Stork, vicedirecteur van Human Rights Watch voor het Midden-Oosten. Hij riep de regering en alle politieke partijen in Cairo ertoe op de overvallen te veroordelen en eindelijk effectief op te treden tegen “deze vreselijke omvang van seksueel geweld op het Tahrirplein.”

Bron:

http://www.zeit.de/gesellschaft/zeitgeschehen/2013-07/aegypten-vergewaltigungen

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Egypte, Islam, Mensenrechten, Moslims. Bookmark de permalink .

14 reacties op Egypte: bijna 100 verkrachtingen op het Tahrirplein

 1. Jan zegt:

  Morsi mag niet naar buiten, heeft een enkelbandje om:

  Egyptian TV Says Morsi Under House Arrest; Travel Ban Placed On Muslim Brotherhood Leaders
  http://weaselzippers.us/2013/07/03/breaking-egyptian-tv-says-morsi-under-house-arrest/

  (Obama in tranen)

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jan 18.54. uur. Dat moslim Obama in tranen zou uitbarsten, zou mij niet boeien Jan. Deze verrader van de Amerikaanse Constitutie, zouden ze bij terugkomst gelijk moeten afzetten. Een impeachment, dat verdient deze moslim mol.

   Like

 2. dutchess43 zegt:

  Het geloof van de vrede zou wat meer van deze vrouwen moeten hebben. Die kunnen tenminste hun haren terughalen.

  Like

 3. dutchess43 zegt:

  sorry, foto plakken is niet gelukt.

  Like

 4. Jan zegt:

  Egypt: Epidemic of Sexual Violence

  Like

 5. Jean zegt:

  Wat ook de uitslag mag worden in Egypte of Turkije of Syrië , het is een verloren strijd, een land wat gebukt gaat onder islambarbaren, iets wat die huichelaars in dat EU gedrocht ook hier willen bekomen, is gedoemd tot vernietiging want die achterlijke waanzinnige barbaren hebben geen enkel normbesef.

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Je gaat waarachtig geloven dat het veel mannen daar helemaal niet om de val van Morsi te doen is: Ze zijn gewoon op ordinaire vrouwenjacht!
  Ze hebben er hoe dan ook hun hoofd niet bij. Ergo zijn deze beesten ook nog eens uiterst belabberde revolutionairen, die niet beter verdienen dan hun leven lang onder de plak te zitten; van Morsi of van iemand anders.
  De Naïevelingen in het westen moeten zich nóg eens méé verheugen over een zogeheten ‘Arabische Lente! Zulke mentaal gemankeerden maken immers overal gegarandeerd een puinhoop van!

  Like

 7. guusvelraeds zegt:

  Onder de slachtoffers bevindt zich ook een 22-jarige Nederlandse medewerkster van een Egyptische NGO, die afgelopen vrijdag na het invallen van de duisternis door vijf mannen verkracht en zwaar verwond werd.

  Deze 22 jarige medewerkster van Nederlandse afkomst is 2 x slachtoffer. De eerste maal werd ze slachtoffer van het Nederlandse onderwijssysteem. Een onderwijssysteem waarin kinderen vanaf kleuterschoolleeftijd ingeprent krijgen dat alle mensen gelijk zijn, dat alle culturen gelijk zijn en dat de rijke landen de schuldige zijn van de armoede in de derde wereld. Met deze naïeve ideologische concepten in haar hoofd is ze onder aanmoediging van trotse ouders en gejuich uit haar vriendenkring richting Egypte getogen alwaar ze goed werk zou gaan doen onder de minder bedeelden. In Egypte echter werd ze door deze verkrachting voor de tweede maal slachtoffer niet begrijpend dat al het voorwerk tot deze ramp in Nederland gedaan werd. De gemiddelde Nederlander is zijn natuurlijke instincten kwijtgeraakt door decennia multiculturele indoctrinatie. Welke wereldwijze jonge vrouw gaat nu werken bij een Egyptische NGO. Berlijn, Londen of New-York zal wel niet exotisch genoeg zijn geweest.

  Like

  • Ekster zegt:

   Jij hebt zo gelijk. Het onderwijs maakt van ons laffe honden. Ze dachten inderdaad allemaal dat ze goed bezig waren door hulp te bieden aan moslims. Die Nederlandse heeft nu kennis gemaakt met het ware, afschuwelijke gezicht van de islam, de meest walgelijke van alle godsdiensten. Ik vraag me met jullie af of ze haar lesje geleerd heeft. We weten zo langzamerhand wel dat, wat er ook gebeurt in de barbaarse wereld der moslims, er altijd mensen de waarheid niet onder ogen durven te komen en liever hun kop diep in het zand houden. Lees sommige dhimmie reacties op dit forum. Die soort mensen zal NOOIT zien wat er aan de hand is, verblind als ze zijn door hun haat tegen hun eigen cultuur. Ze weten niet hoe snel ze de islam weer verdedigen moeten en komen met verwijzingen naar wat “wij” allemaal in het verleden gedaan zouden hebben. Alsof dat een excuus is voor wat moslims NU overal ter wereld uitvreten. Maar het is heel simpel; wat onze voorouders gedaan hebben in het verleden, daar hebben wij NIETS mee te maken. Degenen die NU leven zijn verantwoordelijk voor wat er NU gebeurt. Geen excuses voor dhimmies, geen spijt over vroeger want daar is toch niets meer aan te doen. Doe liever wat aan de hedendaagse, wereldwijde moslimterreur!

   Like

 8. luckybee zegt:

  G.W. Bush heeft gelijk de oorlog moet in het MO blijven, daar worden vrouwen verkracht , hun vrouwen en niet onze vrouwen.

  Like

 9. luckybee zegt:

  Op een journaliste na dan , maar beslist een linkse !en pro islam.

  Like

 10. Lucky9 zegt:

  De verkrachting van vrouwen is niet slechts een Egyptisch fenomeen, en ook helemaal niet tijdelijk.
  Het is al 1400 jaar een structureel probleem binnen alle landen onder het theocratisch juk van de islam en tart werkelijk elke verbeelding. Omdat Allah het zo wil, en Mohammed zijn profeet het hen allemaal heeft voorgedaan. Dat is het probleem.
  Tahrir is een verhoudingsgewijze uitstekend “statistisch” voorbeeld. Overal elders in de islamitische wereld gebeurt dat ook buiten het oog van de camera’s elke dag opnieuw, en nog veel gruwelijker.
  Geweld en misdaad schuwen de openbaarheid maar zoeken de gelegenheid. Dit is ook hier het geval. Hoe meer potentiële slachtoffers hoe meer seksuele roofdieren die hun slag willen slaan. Moslims zien het als een uiting van de wet van vraag en aanbod. Meer is er niet aan de hand.
  De medeplichtigheid van de Anja’s Meulenbelten en Meyrems Almaci’s hieraan is verpletterend!

  Like

 11. Helena zegt:

  Net als je dacht dat je nu toch alles wel wist van die smerige onderkruipsels kom je dit tegen.
  http://tribune.com.pk/story/571870/girls-body-removed-from-grave-with-intention-of-rape-police/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s