Heleen Mees is een héél erg fout wijfje

Screenshot_25

Heleen Mees

(Door: Martien Pennings)

NU.nl meldt dat Heleen Mees in New-York gevangen zit op beschuldiging van “stalking en seksuele intimidatie. Ze zou hoofdeconoom Willem Buiter van de Amerikaanse Citigroup hebben bestookt met ruim duizend e-mails. De twee zouden eerder een relatie hebben gehad. Volgens de krant heeft Mees niet alleen Buiter, maar ook diens vrouw en kinderen lastiggevallen. De rechter heeft haar verboden op wat voor wijze dan ook contact op te nemen met Buiter en zijn gezin. Ook mag zij niet in de buurt van zijn woonhuis komen.”

Elsevier vertelt dat Mees e-mails stuurde “waarin ze aanbood de relatie te willen lijmen. Zo bood ze verschillende seksuele diensten aan, maar stuurde ook naaktfoto’s van zichzelf waarop ze seksuele acties uitvoerde. Ook zou ze hebben aangeboden om samen een kind te adopteren. Maar deze mails werden afgewisseld met meer duistere berichten. Mees zou foto’s van dode vogels hebben gestuurd en hebben gezegd te hopen dat het vliegtuig van Buiter uit de lucht zou vallen.”

Ik kende die Mees van een assertieve-wijven-praat-programma onder leiding van Hanneke Groenteman, maar vooral van een fout kollumpje in het foute krantje NRC waaronder ik een comment probeerde te plaatsen. Natúúrlijk werd mijn commentaar weg gecensureerd. Dus publiceerde ik het maar als eigen stukkie op het Vrije Volk en later op mijn eigen website  onder mijn pseudo Kassander.

Het schandaal rond vrouwtje Mees lijkt mij een mooie gelegenheid om haar verfijnde politieke opvattingen nog eens over het voetlicht te brengen. Vooral Wilders vond ze indertijd zeer ordinair. Zo schreeuwerig.

Dit schreef ik in februari 2009:

Zelfbewust en assertief wereldburgerstuk van Heleen Mees in de NRC. De titel “Een tempel van wellevendheid” zou zomaar kunnen slaan op haar eigen fijnzinnige ode aan de subtiele cultuur van hoffelijkheid die onder de leiding van “New-York intellectuals”heerst in de Amerikaanse media. Ze stelt daar de boers-grove vulgariteit waarmee in Nederland het publieke debat wordt gevoerd tegenover. Ze zegt: “De commotie rond Geert Wilders heeft zijn partij geen windeieren gelegd.” Zeer verfijnd  tut-tut-ho-ho-woord, dat “commotie”. Suggereert heel sterk: “wat had het nou helemaal om het lijf al die bla-bla”. Maar volgens mij was de inhoud van de “commotie” een zoveelste Mene Tekel op de wanden van het westerse huis, een waterscheidende kern-capitulatie van de vrijheid voor de terreur zoals verbeeld in “Fitna”. Of zou ik dat verkeerd zien als Amsterdamse provinciaal? Mees: “Terwijl geen moslim in Nederland of Groot-Brittannië wakker ligt van het knutselwerk in Fitna.”

Kijk, dát noem ik nou subtiel! Ik stond twintig minuten nadat het gebeurd was bij het lijk van Theo van Gogh, die vanwege de voorganger van “Fitna“, “Submission”, nooit meer wakker wordt. En wat betekent dat gepraat over “veiligheid” van de Engelse regering dan? En is het niet waar dat de CIA onlangs rapporteerde dat de meeste islamitisch geïnspireerde terroristen, met name die een oogje hebben op Westerse doelen, tegenwoordig niet uit Saoedi-Arabië, Afghanistan of Pakistan komen maar uit “Londonistan”?

“Het knutselwerk in Fitna”.  Er is nogal wat historische documentatie van theorie en praktijk van 1400 jaar islam die Wilders’ filmpje forse plausibiliteit verleent. Misschien moet kalme kosmopolita Mees, die zomaar in New-York rondloopt en daar in wel dertig talen kan pinnen, eens een boekje daarover lezen. Of gewoon het wereldnieuws in de krant goed volgen. En als de gemiddelde moslim niet ”wakker ligt” van “Fitna,  hoe komt het dan dat er al zoveel mensen dood liggen van terreurdaden door moslims die “Fitna” zelfs helemaal niet nodig hadden om “wakker” te worden?

“De schreeuwpartij kunnen ze toch niet winnen van Geert Wilders.” Hoe heet dat monument voor Theo van Gogh ook alweer in het Amsterdamse Oosterpark? Ach ja: “De Schreeuw”. En hoe komt het dat ik nu moet denken aan een andere schreeuwpartij? Namelijk aan het bloedstollend schreeuwen van “Allahu-Akbar” waarmee Daniel Pearl op 1 februari 2002 —  naar het veelvoudige en expliciete voorbeeld van de Profeet zelf – voor de camera’s de hals werd doorgezaagd?

Daniel Pearls vader schreef naar aanleiding van de verjaardag van de moord een stuk in de Wall Street Journal. Misschien heeft Mees het niet gelezen omdat ze te druk was met bewonderen van al die talen op de New-Yorkse pinautomaten.

De rouwende vader had zijn stuk  de titel “Daniel Pearl and the Normalization of Evil” meegegeven met als Ankeiler: “When will our luminaries stop making excuses for terror?” Goeie vraag. Je zou eraan kunnen toevoegen: en wanneer stoppen  ze met het impliciet ontkennen ervan en vooral met het demoniseren, belachelijk maken en be-tut-tut-ho-ho-en van de aan-de-kaak-stellers ervan als Geert Wilders?

Mooie slotzin van de rouwende vader:

“Danny’s picture is hanging just in front of me, his warm smile as reassuring as ever. But I find it hard to look him straight in the eyes and say: You did not die in vain”

In vain. Vanity.
__________________________________

Door:

Martien Pennings

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "goedmenschen", "Nuttige idioten", Appeasement, Dhimmitude, Islam, Islamisering, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Multiculti, Naïviteit, Nederland, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

26 reacties op Heleen Mees is een héél erg fout wijfje

 1. Martien Pennings zegt:

  Nanninga heeft een mooi stukje op GeenStijl over de quaestie: http://bit.ly/13uFOua .
  Femke Halsema zit op twitter al helemaal in de verdediging van Mees: http://bit.ly/12fgjXp .
  Wat een neusje heeft dat wijfje toch voor foute standpuntjes!

  Like

  • Femke, die schijnbaar net als Mees probeert dit goed te praten en iedereen met een andere zienswijze op haar Tweet verwijdert, geeft hiermee duidelijk aan dat het een juiste beslissing zou zijn dat meer hypocriete politici moeten worden “weggejorist”!

   Like

 2. Helena zegt:

  Weer fraai stuk, ook dat van Nanninga.
  Ja leedvermaak kan heerlijk zijn.

  Like

 3. Tiny zegt:

  Het Meesje zit in een kooitje op Rykers intussen en heeft 5.000,– nodig voor haar borg. Of er maar iemand een inzameling wil houden voor het arme vogeltje.

  Like

  • star zegt:

   Nou wat mij betreft blijft ze maar lekker even zitten.Van mij geen cent voor de borg.Hoe diep kan een vrouw zinken.Inderdaad, een enge vrouw.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Tiny 14.59. uur. Voor mij mag deze madam daar blijven zitten, “tot ze een ons”, weegt. Deze persoon kan zich meten, met de suf gecopuleerde linkse kerk, die al 10 tallen jaren bezig is ons land naar de verdommenis te helpen. Laat fijn zitten deze tuthola!

   Like

 4. Schijnbaar heeft ze vaak naar “Fatal Attraction” gekeken! Zij, en vrouwen die haal verdedigen (zoals Femke) vallen onder de categorie: “Enge vrouwen”!

  Like

 5. BertG. zegt:

  Ik kwam op de dagelijkse standaard een reactie tegen.
  Dat ze in wezen ook maar een huis tuin en boompje vrouwtje is. Vast gelegd in de genen.
  En dat kan natuurlijk niet als volhardende feminist zijnde.
  En dan kom je met je zelf in de knoei en al je ideeën. En dan kan je wel eens rare dingen gaan doen.

  Like

 6. Erik Bink/aka "Erik Mokum" zegt:

  Heleen Mees….? Heleen Mees ….econome…? En dan komen de associaties: De Bank Mees en Hope…? Heleen, een dame uit zeer oude, gegoede kringen? Zie de geschiedenis van de banken Mees en Zoonen en van de Bank Hope, beide oude bankiersgeslachten, begonnen in de vroege 18e eeuw:
  “In Rotterdam begon de familie Mees in 1720 met de financiering van de handel. Dit is het prille begin van MeesPierson onder de naam R. Mees & Zoonen.”

  En dan komt de volgende associatie: de roman de “Buddenbrooks” van Thomas Mann.
  “Roman over het verval van een handelsfamilie in Luebeck – eveneens begonnen in de 18e eeuw -, beschrijft hoe psychologisch culturele verfijning uiteindelijk in een typische fin-de-siecle
  d e c a d e n t i e (jawel!) uitmondt en zelfs de levenswil van een sterk, hardwerkend en welvarend koopmansgeslacht ondermijnt.”

  Tja, vermoedens …., ik ga niet uitzoeken of ze kloppen, maar als ik die bleekblauwe ogen van Heleen zie, die zo in een onpeilbare leegte staren, dan denk ik “die is de decadente loot van een oud geslacht.”
  Kan dat kloppen, Martien?

  Like

  • BertG. zegt:

   Ja ,zo lust ik er nog wel 1.
   Achternaam, Mees………..even verder denken…………oh is vast familie van……..
   Kan dat kloppen………

   Like

   • BertG. zegt:

    Laat ik nou toevallig ook een achternaam hebben die in alle geschiedenis boeken is terug te vinden door de eeuwen heen. En als iemand dan aan mij vraagt, ben jij niet toevallig familie van die en die uit die tijd.
    Tuurlijk man, denk ik dan. We zijn allemaal een grote familie van……….

    Like

   • YtjeB zegt:

    Leuke fantasietjes… Heleen Mees heet gewoon Heleen Nijkamp en komt uit het oosten van het land. Ging naar NY, waar niemand Nijkamp kon uitspreken. Voor 50 dollar haar naam veranderd in Mees….zo hette de zaak in Den Haag waar ze haar mantelpakjes kocht toen ze bij Minfin werkte. Overigens had ze daar een verhouding met een getrouwde wethouder. Borderline typje?

    Like

  • Martien Pennings zegt:

   Geen idee, Erik.
   Maar het zou wel leuk zijn áls het klopte,
   Dus laten we deze mooie gedachte maar niet kapot gaan onderzoeken.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Erik Bink/aka Erik Mokum 15.36u. Nou dat zou leuk-toevallig zijn, want dat is nou precies de bank waar mijn vader, eenvoudige Rotterdamse burgerjongen, maar autodidact en workaholic, nog een zekere,zij het bescheiden carrière heeft gemaakt: Jarenlang algemeen procuratiehouder geweest daar, de laatste vijf jaar voor zijn pensionering afdelingsdirecteur.
   Maar één ding weet ik zeker: Naar wat hij wel verteld heeft over de toenmalige hoofddirecteur Rudolf Mees zou die zich kapot geschaamd
   hebben voor zo’n familielid. Kan niet schelen, hoe maatschappelijk geslaagd ze was; dóód geschaamd zou hij zich hebben! Veel te extravagant, dat wijfje!

   Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Geloof het of niet, maar van dit soort berichten ziet mijn dag er direct weer wat vrolijker uit! Die hysterische trut Mees heeft ze bepaald niet helemaal op een rijtje: Eerst jaren lang alle vrouwen de arbeidsmarkt op willen op willen jagen -wat héét: de carrièremarkt op- ongeacht of ze daar de inslag voor hebben, of niet. En de kinderen? Van afzien of zowat dag en nacht in de opvang. In elk geval: Nooit één cent van een man aannemen blablabla….en anders niet zeuren….;blablabla…… En wat doet de dame nu zelf? Oh, geen geld aanpakken, dàt niet, maar doodordinair naar de affectie van een man hengelen als een eerste klas femme fatale uit een keukenmeidenroman! Hem van zijn gezin willen losweken, wanhopig haar seksuele diensten aanbieden en als dat niet lukt helemaal doordraaien en horror-postpakketjes laten bezorgen. Inderdaad: Alex Forrest/GlennClose had het haar niet verbeterd. (Nu was dat in de film óók een uiterlijk zelfstandige carrièrevrouw dus….) Waar blijf je nou met je grote feministenbek, Mees? Alle vrouwen zijn uiteindelijk hetzelfde als het om relaties gaat, daar ben jij dus geen uitzondering op! Blijf voorlopig maar lekker zitten waar je zit; IK heb geen medelijden!

  Like

 8. Erik Bink/aka "Erik Mokum" zegt:

  Hoewel mijn comment van 15.36 over het decadente wijfje Heleen Mees in de eerste plaats – voor de goede lezer – ironisch was bedoeld, kon ik naar aanleiding van het comment van BertG het toch niet nalaten wat verder te zoeken. Wie schetst mijn verbazing en verrassing (ironie!!) toen ik zo-even op de site NRC ombudsman; http://www.nrc-ombudsman.nl/artikel/447 het volgende over Heleen Mees vond:
  “Heleentje Mees, telg uit een beroemd b a n k i e r s g e s l a c h t(!!!), belastingadviseur in New York (ze helpt rijke bedrijven de Nederlandse fiscus op te lichten maar is tegelijkertijd lid van de PvdA) is nog niet gestopt, maar dat moment kan nooit meer ver weg zijn, want wat zij allemaal over haar bankiersspleetje krijgt uitgestort! De ontmaskering van Heleen begon met dit stuk van uw ombudsman maar begint nu steeds meer navolging te krijgen. Dat heeft Heleen voor een groot deel ook weer over zichzelf afgeroepen ….”

  Waar associaties al niet toe kunnen leiden, als ze de juiste zijn, zal ik maar zeggen.

  Toch gevonden, Martien … Theresa! Leuk…?

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Zoals de beroemde filosoof – hoe heet hij ook alweer? – in zijn boek “Intuïtie en Ironie als Wetenschap” concludeerde, Erik:

   “Het intuïtieve gevoel voor waarheid dat het begaafde individu kenmerkt, leidt vaak tot grote ontdekkingen. Omdat dergelijke superieure individuen zelf meestal twijfelen, zien we dat – áls de ‘hunch’ al naar buiten wordt gebracht – dit meestal gebeurt in de vorm van ‘ironie’ of een ‘grap’. Het getalenteerde individu gaat dan vaak in het geheim op werkelijke onderzoek uit en niet zelden leidt dit tot niet onaanzienlijk wetenschappelijk resultaat. Wetenschap als intuïtie bestáát.”

   Like

 9. guusvelraeds zegt:

  De schreeuwpartij kunnen ze toch niet winnen van Geert Wilders. Aldus Mejuffrouw Mees. Nou dank je koekoek als het je aan steekhoudende argumenten ontbreekt en je niet verder komt als wat ideologisch gebral in de marge. Dat is ook de rede waarom steeds opnieuw het racisme en discriminatie paard van stal wordt gehaald dat uiteindelijk gedoemd is te struikelen over de Godwins.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @guusvelraeds 17.50. uur. Dat krijsen en schreeuwen Guus, dat is het kenmerk der RODEN (socialisten). Dat hebben ze geleerd van hun voorbeeld, de NSDAP minister voor Propaganda Goebbels.

   Like

 10. KCMO zegt:

  $ 5000,00, gewoon een bondsman bellen, is toegestaan vanuit de county jail. Maar, als een bondsman de borg op tafel legt kun je beter niet proberen de plaat te poetsen.
  Bijzonder doeltreffend instituut z’n premiejager.

  Like

 11. KCMO zegt:

  zo’n, so solly

  Like

 12. Femke die met haar Tweet laat blijken solidair met Mees te zijn en andere zienswijzen verwijdert, geeft duidelijk aan dat het een juiste beslissing zou zijn om hypocriete politici resoluut uit de regering weg te “jorissen”!

  Like

 13. Ellen zegt:

  Mevrouw heet eigenlijk Nijkamp, maar heeft haar naam veranderd. Zegt genoeg, nietwaar?!

  Like

 14. Pingback: Wat is dat toch met die stalkende sociaaldemocraten? | E.J. Bron

 15. Daan zegt:

  Mevrouw Heleen heet geen Mees, maar Nijkamp. Zij heeft zelf meer dan eens gezegd dat zij in 2002 in New York haar naam voor $ 50 heeft laten veranderen in Mees (o.a. in VN, 2009). Zij heeft in 2012 aan de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Hengelo verzocht in het Geboorteregister te vermelden dat haar geslachtsnaam (= familienaam) nu ‘Mees’ is. Nadat deze dat geweigerd had heeft zij de Rechtbank Almelo verzocht om te bepalen dat de naam ‘Mees” in de Nederlandse registers kan/moet worden vermeld als haar geslachtsnaam. De Rechtbank heeft dat verzoek afgewezen bij beschikking van 26 september 2012 (www.rechtspraak.nl, LJN BX8810). Deze is weliswaar geanonimiseerd gepubliceerd, maar volstrekt duidelijk is dat het Nijkamp betreft. Het gaat namelijk over een vrouw met Nederlandse nationaliteit, geboren in Hengelo in 1968, die haar nieuwe naam reeds geruime tijd gebruikt in het dagelijks leven en in het maatschappelijk verkeer en die onder deze naam een zekere bekendheid heeft opgebouwd. Verder gaat het over een ‘order’ van de de Civil Court of the City of New York “granting leave to change name from [X] to [Y]”, lees: from Nijkamp to Mees. Het verzoek daarvoor moet wat eerder ingediend zijn, dus in 2002. Dit is ongetwijfeld Nijkamp.

  De Rechtbank Almelo heeft het verzoek afgewezen op grond van de Nederlandse en internationale regels van familierecht. Nederlanders kunnen hun geslachtsnaam namelijk alleen gewijzigd krijgen door een verzoek aan de Koning (in de praktijk het ministerie van Justitie). Dat kan op een beperkt aantal gronden gebaseerd worden en die zijn geen van alle op Nijkamp van toepassing. De rechtbank nam in aanmerking dat Nijkamp welbewust en op eigen verzoek haar geslachtsnaam in de Verenigde Staten heeft laten wijzigen. Zij uit haar begrip ervoor dat Nijkamp niet met twee namen geregistreerd wenst te staan, maar merkt op dat deze discrepantie door Nijkamp zelf is veroorzaakt. In de burgerlijke stand en in haar paspoort staat nog steeds Nijkamp, haar echte geslachtsnaam. De U-bocht via New York is mislukt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s