NSA-spionage: de wereld lacht de naïeve EU-leiders uit

Screenshot_31

Barroso, Poetin en Van Rompuy

De heren van Europa waren blijkbaar extreem naïef: hoe kon het gebeuren, dat de VS een afluisterapparaat midden in de EU-ambassade in Washington installeerden? President Poetin van Rusland valt de Europeanen ook in de rug aan: hij wil heel graag de kennis van de klokkenluider Snowden voor zijn eigen belangen aanboren.

De NSA was bij haar controle van de EU-ambassade in Washington vooral in de ruzie binnen de EU geïnteresseerd. Een afluisterapparaat in de centrale fax van de ambassade vonden de Amerikanen voldoende.

Verdeel en heers – volgens dit principe gingen de Amerikanen bij het bespioneren van de EU door de NSA te werk. Onder de codenaam “Dropmire” werd een afluisterapparaat in de gecodeerde fax van de EU-ambassade geplaatst. Via deze fax verliep de volledige EU-correspondentie met de lidstaten. Uit een door  “The Guardian” gepubliceerd document uit het bestand van Ed Snowden blijkt, dat de Amerikanen vooral meer te weten wilden komen over de al spreekwoordelijke ruzies in de EU.

Daardoor konden de Amerikanen anticiperen op welke punten de Europeanen gespleten zijn en hun politiek daarop instellen. Vooral bij geopolitieke kwesties zoals de talrijke door de Amerikanen gevoerde oorlogen is het belangrijk om te weten waar mogelijke breuklijnen liggen – om de oorlogshandel zo winstgevend mogelijk te houden. Het is onduidelijk of de afluistermaatregelen alleen door de NSA werden uitgevoerd. “The Guardian” denkt dat ook de FBI en de CIA deelnamen aan de operatie.

Een van de centrale vragen is nu hoe de EU zo stom kon zijn dat de Amerikanen een afluisterapparaat konden aansluiten op de centrale fax. Zonder de EU bij de naam te noemen, zei de voormalige coördinator van de Duitse geheime dienst Bernd Schmidbauer op de Hessische radio: “wie toestaat dat zijn kantoren worden afgeluisterd, leeft in de Steentijd.” Er zouden “geen vrienden” bestaan in de internationale politiek. Schmidbauer sprak van “zorgeloosheid” en “nalatigheid” van de EU-politici, omdat zij hun communicatiesystemen niet meer voldoende zouden beveiligen.

Ruslands president Vladimir Poetin zei dat de klokkenluider Snowden in Rusland zou kunnen blijven als hij ermee zou ophouden “de VS te schaden.” Dat betekent in duidelijke taal: de KGB-man Poetin heeft er veel belang bij om details te weten te komen over de NSA-acties. Het interesseert Poetin vooral of de Amerikanen ook achter de Russische ambassades aan zaten. Naast de EU-missie hadden de Amerikanen ook de Griekse, de Italiaanse en de Franse ambassade van afluisterapparatuur voorzien.

Screenshot_32

Poetin zei op een persconferentie dat het hem in principe niet zou interesseren wat de Amerikanen bespioneren. Maar hij heeft er natuurlijk wel belang bij om van gedachten te wisselen met Snowden. Het is ook mogelijk dat de hele coup is afgesproken tussen de Amerikanen en de Russen – niet in de laatste plaats om in de economische detective van de eurocrisis de belangen van de financiële elites te kunnen bewaren. Deze elites worden door Moskou in dezelfde mate gesteund als door Washington.

De heren Barroso, Van Rompuy en Schulz spelen daarentegen in deze divisie slechts mee als bevelsontvangers. De hele buitenlandse politiek van de EU heeft zichzelf eerst met dilettantisme en naïviteit en tenslotte met huilerigheid tot de sukkel van de wereldpolitiek gemaakt.

Of de Duitse bondskanselier Angela Merkel in de affaire is ingewijd, daarover wordt heftig gediscussieerd. Een ex-agent zei dat Duitsland zelfs data aan de NSA geleverd zou hebben (hier). Denkbaar is het, omdat Merkel weet dat Poetin en Obama voor haar belangrijker zijn dan de geblameerde Brusselse bureaucraten.

Hun ster daalt – met wellicht onafzienbare gevolgen voor de aantrekkelijkheid van de EU, die nu niet alleen door crises geteisterd wordt, maar ook machtspolitiek vernederd wordt – dus niet echt de impressie van een dynamisch toekomstmodel achterlaat.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/07/02/nsa-spionage-die-welt-lacht-ueber-die-naiven-eu-fuehrer/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, EUSSR, Naïviteit, Rusland, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

14 reacties op NSA-spionage: de wereld lacht de naïeve EU-leiders uit

 1. Anneke zegt:

  “De maskers blijven maar afvallen…De naakte bekkie’s, van de EU-politici, kunnen géén juiste mimiek maar ‘trekken’. Blijven maar in de huichelachtige lach-stand ‘hangen’…”. Máár niet lang meer…Houdoe en ajuuu.

  Like

  • Peter Klaasing zegt:

   Anneke, ik vraag me af waarom Nigel Farrage zo stil is. Hij wist hoe om deze figuren belaglijk te maken. Maar het grote gevaar schuild in de mensen achter hen. De bilderberg-groep. Het zijn zij die de dienst uitmaken. De grote bazen van onderandere mark rutte en samsom.

   Like

   • Anneke zegt:

    Peter, inderdaad de duistere demonische geesten achter de politiek -, financieel -,economische schermen. Zij beheren momenteel de planeet, jammer dat zo weinig mensen zich dit bewust zijn. Rutte en Samsom willen hier zelf (eveneens) niets van weten, een trol zijn ze (bekeken door hun eigen ogen) toch zeer zeker niet !!!/??? Te subjectieve ‘belichting’….Dikke pech voor die twee ZELFbedriegers….zijn ze weldegelijk.

    Like

 2. koddebeier zegt:

  extreem naïef ??? Was dat maar waar, ze zij volslagen krankzinnig !!

  Like

 3. Jean zegt:

  De dagen van de schijnheilige drievuldigheid zijn geteld, zeker weten.

  Like

 4. Ed zegt:

  Als ik naar de foto kijk lijkt het net of Poëtin zo ver mogelijk van dat vieze ventje ‘van Rompuy’ wil staan.

  Like

 5. Republikein zegt:

  Wij hebben lekker de Nobelprijs voor de vrede gewonnen, en jij lekker niet, Lekker puh.

  Like

 6. Joost Visser zegt:

  Draghi heeft ze vandaag weer gered. Houzee. Ze zullen langer aan de macht kunnen blijven dan menigeen denkt. Frankrijk is de sleutel. Wellicht deze zomer de apotheose, zo niet, de getrainde paratroopers staan klaar binen een jaar. Bankenunie gaat over een jaar of twee Duitsland besmeten. Dus maximaal eu-dictatuur een twee jaar. Mensen blijken echt alles te nemen wat niet noodzakelijk is, dus een keer wordt de hand overspeeld.

  Like

 7. Theo Prinse zegt:

  Goed stuk Bron !
  De Arabische lente begon met de Cairo speech van 4 juni 2009 van Hussein Obama voor de MB op de tribune in de Universiteit van Cairo. In uiterste consequentie was een een met andere kalifaten in opkomst concurrerend Egyptisch kalifaat geworden.
  2. De Saudi-Qatar proxy war in Syrie tegen de Iraanse nucleaire optie vind plaats in samenwerking met het Al Qaeda kalifaat die ook WMD zoeken. Dat spagaat is een onoverbrugbare tegenstelling.
  3. Erdogan is eerder al bij zijn staatsbezoek verraden door Obama en wordt inmiddels ook bedreigt en mogelijk zet het Turkse leger hem ook af.
  4. Het military arms complex achter Hussein Obama, John McCain, David Cameron, William Hague staan allemaal voor gek incl. Prism en GCHQ. Hussein Obama ziet zijn ambt als New World Order Kalief in nevelen verdwijnen.
  5. Zbigniew Brzezinski was niet zozeer uit op een herstel Roomse rijk als wel een vrij Polen. De ondergang van de Euro staat dus los van Brzezinski.
  6. De CIA blijft Pakistaans grondgebied aanvallen en de moslim regering is doodstil …

  Like

 8. Avidia zegt:

  Anneke zegt: 4 juli 2013 om 19:33
  Anneke, de mensen willen niet luisteren, ik waarschuw ze al jaren voor die Bilderberggroep, ze geloven het niet, zelfs niet als ik ze artikelen stuur, dan krijg ik een mail terug, wil je me deze artikelen niet meer sturen. Radeloos word ik er van.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Avidia 02.41. uur. Correct de BILDERBERGMAFFIA, maar Avidia, ook deze worden weer aangestuurd door de schimmige figuren van de NWO. Deze NWO is satanisch van structuur, en wenst een gedeelte van de mensheid uit te roeien, en de rest tot slavernij te voeren. Het is EEN GROOT COMPLOT!

   Like

 9. bart zegt:

  De reden dat de EU alles toelaat wat de rest van de wereld en met name Amerika op Europa op uitoefent is om het oude continent nog een diepgewortelde spijt heeft van de tweede wereldoorlog! Niemand heeft het lef om een dikke vinger te geven aan de wereld. Europa is een laffe hippie cultuur geworden die als konterlikker van de vieze overzeese kolonisten dient. Europa heeft nog steeds de grootste economie, een shitload aan technologie en aantal kernmachten met 700 miljoen man sterk. Met zulke feiten mag je best schijt aan de rest hebben hoor. Mijn hemel.

  Like

 10. jan zegt:

  @Bart,

  Ja precies. Ik denk ook dat de hoge piefen van het EU bewind louter uit bange, zelfingenomen hippies bestaan. Wij hebben een figuur nodig die niet bang is om een hak te zetten tegen de big guns, zoals rusland, china en u s and a. Figuren zoals blair, rutte, holande en die cecillia malmstrom. Allemaal naive lafaards met een bruine tong. Ik zeg boycot de wereld

  Like

 11. Jan zegt:

  Weg vriendschap met kameraad Putin
  Obama zegt ontmoeting met Putin in Moskou af omdat hij Snowden niet krijgt.
  The decision reflected both U.S. anger over Russia’s harboring of National Security Agency leaker Edward Snowden and growing frustration within the Obama administration over what it sees as Moscow’s stubbornness on other key issues, including missile defense and human rights.
  http://hosted.ap.org/dynamic/stories/U/US_OBAMA_RUSSIA?SITE=AP&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT&CTIME=2013-08-07-09-02-02

  Obambi meent dat als je je zwak toont dat iemand als Putin onder de indruk is. Overigens, Vladimir betekent heerser, iets dat Obambi beslist ontgaat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s