VN pleiten voor opening van de Gazastrook

Screenshot_36

Volgens informatie van de VN leven veel mensen in de Gazastrook in armoede

De VN hebben Israël ertoe opgeroepen de afsluiting van Gaza op te heffen. Deze afsluiting zou ten koste gaan van de armsten in de regio en de economie schaden. Een VN-delegatie had onlangs een bezoek gebracht aan de Gazastrook om zich een beeld te vormen van de situatie.

Door de afsluiting zouden de bestaansgronden van veel families in de Gazastrook, o.a. van boeren en vissers, vernietigd worden, staat er in een mededeling van de VN. De regeling zou de armsten het hardst treffen, zei James W. Rawley, coördinator voor humanitaire aangelegenheden van de VN voor de Palestijnse gebieden. “Zij belemmert de ontwikkeling van een op de toekomst gerichte economie en verhoogt de afhankelijkheid van hulp.”

Aanleiding tot het bezoek van de VN-delegatie aan de Gazastrook was een rapport van het “Bureau voor de coördinatie van humanitaire aangelegenheden” (OCHA). De beperking van het goederen- en personenverkeer zou volgens het rapport de leefomstandigheden van ongeveer 1,7 miljoen mensen verslechteren. “Veel van de actuele beperkingen, die in de vroege jaren-90 werden ingezet, werden na de machtsovername door Hamas en na de Israëlische blokkade in 2007 versterkt”, staat er in het rapport van het OCHA.

Levensgevaarlijke smokkeltunnels

57% van de bewoners in de Gazastrook ontbreekt het aan geld om voldoende levensmiddelen te kopen en 80% van de families kreeg de een of andere vorm van internationale ondersteuning. De economie zou alleen door staatsuitgaven, internationale hulp en illegale handel via smokkeltunnels in leven worden gehouden. Duizenden arbeiders, waaronder ook kinderen, zouden daardoor iedere dag hun leven riskeren.

Bovendien zou er op ongeveer 35% van de bewerkte velden en in meer dan twee derde deel van de visserijregio´s ieder jaar een verlies van omgerekend bijna 60 miljoen euro ontstaan. Het verbod op productietransfers vanuit de Gazastrook naar de markten op de “West Bank” en naar Israël zou eveneens economische groei hebben verhinderd. In de eerste helft van dit jaar zou per dag minder dan een vrachtwagenlading goederen de Gazastrook hebben verlaten. Voor de afsluiting begin 2007 zouden dit nog 38 ladingen geweest zijn.

Blokkade mag niet duurzaam schaden

“Hoewel er na de wapenstilstandovereenkomst op 21 november 2012 sprake was van enkele verbeteringen in de toegang tot land- en zeeregio´s, kan slechts een volledige opheffing van de blokkade leiden tot een verbetering van de visserij- en landbouwsector en kunnen de levensomstandigheden van diegenen verbeteren, die daarvan afhankelijk zijn”, zei Rawley. Beperkingen van het vrije vervoer van goederen en personen zouden met internationaal recht overeen moeten stemmen, eiste hij. Ze zouden geen schadelijke uitwerking mogen hebben op de natuur.

De Palestijnen in de Gazastrook zouden de capaciteiten bezitten hun gemeenten te ontwikkelen en een op de toekomst gerichte lokale economie op te bouwen, is Rawley van overtuigd. Alleen een volledige opheffing van de beperkingen zou het voor hen mogelijk maken dat te doen.

Israël grendelde de Gazastrook in september 2007 af, nadat Hamas daar de macht had overgenomen. Met de afsluiting hoopte Israël de terroristische groepering te verzwakken en te verhinderen dat er wapens naar de Palestijnse gebieden kwamen. Sindsdien werden enige beperkingen weer opgeheven. Sinds mei 2010 mogen er in de Gazastrook goederen uit Israël geïmporteerd worden.

Bron:

Israelnetz.com

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestina", Appeasement, Dhimmitude, Israël, Israël-vijandigheid, Linkse Kerk, Naïviteit, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

10 reacties op VN pleiten voor opening van de Gazastrook

 1. Petrossa zegt:

  Moeten ze bij hun Egyptische broeders wezen. Die hebben zelfs tanks om de grens gezet. Daar komt geen mug meer doorheen. Gas in tunnels, tunnels onder water,stalen platen van 10 meter lang in de grond allemaal door hun Egyptische broeders. UN is een hypocriete kutbende .

  Like

 2. koddebeier zegt:

  De afsluiting van Gaza op te heffen ??? Israël kan het beter helemaal schoon vegen !!

  Like

 3. Anneke zegt:

  Vieze Natieën….leugen en bedrog hebben jullie te veel lief. Merendeel van de VN-landen komt uit Arabische regionen; islam gezind en getint…Overigens de inwoners van de Gaza-strook hebben ’t helemaal zo bar slecht niet; als men denkt. Eveneens valsheid, dus bedrog. Israel had dit gebied nooit moeten schenken aan d’r vijand. Een wanhoopsdaad van Ariel Sharon, is flink op de vingers getikt door YHWH. Hersenbloeding kort daarna…Alweer zo’n acht jaar geleden. “Tijd gaat snel…”.

  Like

 4. KCMO zegt:

  Pas als in dit land en de rest van Europa de mensen niet meer kunnen peopen van de honger, dan pas gaat er wat gebeuren.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  De VERENIGDE NAZIES, een walgelijke perverse laffe organisatie, dat is het hele eieren eten. Deze VN laat haar oren hangen naar de fascisten van de ISLAMLANDEN! Als dat niet duidelijk genoeg is, dan weet ik het ook niet meer!

  Like

 6. Helena zegt:

  Misschien moeten ze eens leren werken en hun GEKREGEN geld in iets anders dan wapens
  stoppen.

  Like

 7. Het is één van de grootste fouten van Israël geweest om de Gazastrook af te staan en het is onwaarschijnlijk hypocriet van de VN. om wel te wijzen op de gevolgen van de afsluiting zonder de aanleiding van die afsluiting in de sterkst mogelijke bewoordingen te veroordelen.
  Elk land heeft het volste recht zich te verdedigen tegen aanvallen (al dan niet op burgerdoelen) vanuit buurlanden, Israël heeft te terughoudend gereageerd vanaf het begin, pas toen het werkelijk te gek voor woorden werd hebben ze ingegrepen en daarbij de fout gemaakt dat te voorzichtig te doen en te snel weer af te breken, pas als Israël écht zijn tanden laat zien, en denk erom dat ze die wel degelijk hebben hoor, pas dan zal het ’t gewenste effect hebben.
  En laat de papieren tijger van de VN maar lekker l*llen.

  Like

 8. louis-portugal zegt:

  tijl Israël kan nu wel laten zien dat het alles geprobeerd heeft om de situatie van de palestijnen zelf op te lossen en dat ze nauwelijks verder komen dan parasiteren en raketten afschieten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s