Hongarije dreigt met EU-uittreding

Screenshot_29

David tegen Goliath. Nu is Hongarije de kleine David en de EU de machtige Goliath

De reacties van Hongarije op de chantagepogingen van Brussel zijn opmerkelijk, ook al zouden de koersgetrouwe media van de Brusselse dictatuur dit liever onder het tapijt willen vegen.

Het Hongaarse parlement nam deze beslissing op de laatste dag voor het zomerreces met een absoluut overweldigende meerderheid van 269 tegen 6 stemmen aan. De partijen maakte bekend dat Brussel zou zien dat, wanneer Hongarije bedreigd wordt, alle partijen elkaar trouw blijven – allemaal, op Gordon Bajnai en Gyurcsani na (de Partij van de Buitenlanders en die van de Socialisten).

“Het Hongaarse parlement heeft Brussel het verdiende antwoord gegeven.”

Het parlement heeft het passende antwoord op de erkenning van het Tavares-rapport in Brussel gegeven. In het antwoord legt het parlement vast, dat Brussels stap in tegenspraak is met de Europese waarden en de EU een gevaarlijke weg op leidt.

De Hongaarse beslissing zegt recht toe recht aan: de Hongaren willen geen Europa meer, waarin de vrijheid beperkt wordt en de soevereiniteit van de naties wordt aangetast.

Het parlement stemde op de laatste dag voor het zomerreces over de motie van de regeringspartij FIDESZ. Volgens de motie willen de Hongaren niet meer in een unie blijven, waarin de vrijheid beperkt wordt, waarin de groten hun macht misbruiken, waarin de soevereiniteit van de naties van de lidstaten wordt aangetast en waarin alleen de kleintjes ertoe verplicht zijn de groten te respecteren. In de motie wordt ook gezegd dat de Hongaren van de EU verwachten dat deze de rechten van Hongarije respecteert. Het Europees Parlement handelt tegen de Europese waarden en leidt de unie op een gevaarlijke weg – staat er in het besluit.

Hirado

Screenshot_30

We worden in alle talen gebombardeerd met het nieuws dat de EU een lidstaat rijker is geworden: met het economisch bankroete Kroatië.

Men kent namelijk de desbetreffende eurosceptische partijen zoals de Alternative für Deutschland (AfD), UKIP enz. Men kent ook de gesprekken over de eventuele “tijdelijke” uittreding van de financieel geruïneerde lidstaten uit de eurozone. Men kent echter nauwelijks zulke duidelijke antwoorden dat een staat bereid zou zijn de EU te verlaten. Ja, zelfs de moeilijke Britten hebben de datum voor hun referendum naar een niet nader gedefinieerde toekomst verplaatst. In deze context zou je het antwoord van de Hongaarse regering moeten zien.

_______________________

Daarentegen jubelen alle media dat Kroatië sinds deze maand lid is van de EU. En ze verzwijgen daarbij het volgende:

De Kroatische regering heeft het voor 2013 voorziene begrotingstekort van tien miljard Kuna (1,3 miljard euro) al na een half jaar overschreden. Om een bankroet te verhinderen, moet staatseigendom verzilverd worden.

Daarom is het Kroatische ministerie van Financiën van plan wijzigingen aan te brengen ion het lopende budget. Om een staatsbankroet te vermijden, zou het eigendom van de staat “ingezet” moeten worden, zei minister Slavko Linic. Zo dienen er o.a. concessiehouders voor de autowegen van de staat gezocht te worden.

Format.at

Screenshot_35

Bron:

http://www.kybeline.com/2013/07/05/ungarn-droht-mit-dem-eu-austritt/

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Hongarije. Bookmark de permalink .

25 reacties op Hongarije dreigt met EU-uittreding

 1. Tom Hendrix zegt:

  In Hongarije begint de VICTORIE voor de vrije burgers en de soevereiniteit voor elk land afzonderlijk. Hongaren hou stand, geeft niet toe aan de fascisten van de EUSSR. Leve de Vrijheid, en weg met de DICTATUUR uit BRUSSEL, de communistische EUSSR!

  Like

 2. KCMO zegt:

  Die grote bek bevalt me wel, de rest van hun politiek moet ik over nadenken helemaal ten aanzien van Israël.

  Like

 3. Wans Horst zegt:

  Heel goed! En nu doorpakken aub.

  Like

 4. Helena zegt:

  Halleluja, het eerste schaap. Oh wat hoop ik dat dit heel snel navolging gaat krijgen.
  Over Engeland, daar hebben de Tory MPs besloten om eind 2017 een referendum te houden over de EU. De Labour en Lib. Dem. afgevaardigden waren WEGGEBLEVEN bij het debat en hebben dus ook niet meegestemd.
  http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/eureferendum/10162423/MPs-vote-for-law-promising-EU-referendum-by-304-0.html

  Lees ook wat reacties, tendens: wassen neus, zoet houdertje, 2017 te laat,

  Like

 5. lucky9 zegt:

  De Hongaren hebben een eeuwenoude traditie in de strijd voor vrijheid.
  Tegen de Ottomaanse slavenjagers, tegen de Habsburgers, tegen de Russen en nu tegen de Euro-fascisten uit Brussel en Straatsburg.
  De overgrote meerderheid mannen met ruggengraat en principes. Wat een immens verschil met onze parlementariërs in NW-Europa!

  Like

 6. Pieter Nokkio zegt:

  Laat het in Hongarije maar beginnen, de anti-EU victorie.
  Ze zouden daarbij wel wat aan (tegen) hun antisemitische inslag moeten doen, maar dat leren ze wel. In elk geval dapper, deze houding. Volhouden!
  In een vooraanstaand Duits dagblad werd de Hongaarse tegenactie als stompzinnig beschreven. Maar ja, alle Duitsers zijn politiek correct en dus pro-Europa. Hoe dom kun je zijn…

  Like

 7. Republikein zegt:

  Mensen met ruggengraat daar, ben er zelf geweest.Eine kleine arbeit zeiden ze steeds.Ik eerst denken van:waar heb je over.Totdat het kwartje viel.Nee mensen, vele landgenoten kunnen er nog wat van leren. Maar wat wil je als je geregeerd word door minkukels en hielenlikkers waar satan bang voor is.

  Like

 8. peter selie zegt:

  Ik kan niet wachten tot inderdaad het zover is.
  Beste Hongaren jullie hebben één met blote handen tegenover Russische tanks gestaan, dit varkentje moeten jullie ook kunnen wassen. Sterkte en HOU MOED!

  Like

 9. Cathja zegt:

  Als er één schaap over de dam is, volgen er (hopelijk) meer…!

  Like

 10. Tiny zegt:

  De Hongaren zijn een bijzonder trots volk dat zich niet laat knechten zoals bewezen door de tijden heen. Niet iedereen daar is antisemitisch. En voordat we ons als Nederlanders weer eens denken ze daarover de les te lezen, zou het heel verstandig zijn eerst maar ons eigen straatje schoon te vegen. Want het antisemitisme steekt in Nederland helaas weer erg de kop op.
  Gezien wij ons ook hel erg schuldig moeten voelen om het slavernij verleden, moeten we ook eens denken aan de recente geschiedenis. De meeste joden zijn hier in Nederland verraden, opgepakt en afgevoerd. Eerst maar eens uit die onzalige, ongekozen, door ons niet gewilde EU (met dank aan eerst eens Balkenende) de rest lossen we dan daarna wel op.

  Like

 11. Joost Visser zegt:

  Ha, ha. Knap gespeeld van de regering aldaar. Daar zal een hele grote som geld naar toevloeien door u en mij betaald. Alle volksvertegenwoordigersw hebben eind dit jaar een dikke Rolex om de pols en een dikke bankrekening (natuurlijk) buiten de eu.

  Like

 12. Francisca Scheepbouwer zegt:

  Do it Hungary, cause the EU are corrupted, playing with the Americans to take over the world and destroy HUMANITY by 2025

  Like

 13. luckybee zegt:

  Ik heb ook niets hier tegen, alweer een katholiek land minder.

  Like

 14. Leve De Kerk zegt:

  Hongarije heeft geen traditie van antisemitisme. Al onze 1e koning (de Heilige Stefanus)en daarna ook andere koningen (Béla IV) hebben bij wet bepaald dat buitenlanders moeten worden verwelkomd omdat hun kennis het land alleen maar ten goede komt (let wel; geen buitenlandse bezetters!). Er waren ook NOOIT getto’s in Hongarije, dit in tegenstelling tot West-Europese landen (pas tijdens WOII toen Hitler Hongarije bezette, kwam er een getto. En nu wordt Hongarije voor een antisemitisch land uitgemaakt. Natuurlijk weet links dat de beste verdediging de aanval is.
  Trouwens, er waren ook nooit heksenprocessen in Hongarije, omdat een koning (Koloman Könyves) uit de 12 eeuw per decreet heeft bepaald dat er geen heksen bestonden!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Leve de kerk 12.26u. Gezien de betreffende tijdvlakken waren dat dan prima koningen! Het lijkt er op, dat Hongarije trots kan zijn op haar geschiedenis.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Theresa Geissler 12.40. uur. Daar stem ik volledig mee in Theresa. Leve Hongarije, leve de vrijheid, en WEG met de RODE EUSSR!

    Like

 15. Anneke zegt:

  Héél verstandig, zij hebben inmiddels de slopende, moordende, ervaring van het duistere Oost-Europa. De erfenis van wijlen Adolph Hitler…..Zij weten waar ze het over hebben, zeker nu ze ‘even’ de vrijheid hebben kunnen ervaren….vanaf 1989.

  Like

 16. Pingback: Malta dreigt Brussel “vluchtelingen” naar Afrika terug te sturen | E.J. Bron

 17. Pingback: Astrologische prognose voor Nederland 2013 | LifeCompass

 18. Pingback: Nederland 2013 | LifeCompass

 19. Pingback: Astrologische prognose voor Nederland 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s