“Jonge Marokkaan vindt grof geweld normaal”

Screenshot_21

Ibrahim Wijbenga, veldwerker in Amsterdam, wil met hulp van imams de geweldcultuur onder jonge Marokkanen indammen. “In de wijken zijn mensen bang.”

Marokkaanse jongeren zijn steeds vaker betrokken bij zeer gewelddadige criminaliteit, van liquidaties tot geweld op straat. Daarom luidt de Marokkaanse gemeenschap vanaf vandaag de noodklok. ‘Geweld is gewoon aan het worden voor de jeugd’, vertelt Ibrahim Wijbenga, veldwerker in Amsterdam Nieuw-West, in het AD.

‘Geweld en wapens zijn gewoon aan het worden onder Marokkaanse jongeren. Dat heeft al zeker twaalf levens gekost en dat kan simpelweg niet,’ zegt de zoon van een Nederlandse vader en een Marokkaanse moeder opgewonden.

Wijbenga en een groep andere invloedrijke Marokkanen (zoals imam Yassin el Forkani) gooien vanaf vandaag de knuppel in het hoenderhok. Ze willen met paneldiscussies en met hulp van imams in moskeeën, het onderwerp geweld op de agenda zetten.

‘De angst en zorg in de Marokkaanse gemeenschap over het toenemend excessieve geweld en afrekeningen in het criminele circuit,’ zo vatten ze het samen.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Marokkanen, Moslims, Nederland. Bookmark de permalink .

17 reacties op “Jonge Marokkaan vindt grof geweld normaal”

 1. Theresa Geissler zegt:

  Aha. Dan hebben we dus tóch een Marokkanenprobleem. Hoor je het ook eens van een ander want nog niet zo erg lang geleden werd het door bijna de hele 2de Kamer ontkend. De vraag is nu waaróm ze er opeens iets aan willen gaan doen en wàt ze er aan willen gaan doen. Volgens mij is het namelijk niet ondenkbaar, dat het in de publiciteit brengen van dit initiatief niet veel meer is dan een proefballonnetje: De autochtonen zijn de multikul steeds merkbaarder zat en als je op z’n tijd geen goede wil toont, zijn ze straks niet meer te strikken ten behoeve van ‘het Project”. Zoiets. Het is maar afwachten, wat er op den duur nog eens gaat gebeuren. Eerst zien, dan geloven.

  Like

 2. Republikein zegt:

  Welterusten wereld.

  Like

 3. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Ja, nu zijn ze zèlf de lul.

  Like

 4. Joop Klepzeiker zegt:

  Gebruik dan grof geweld tegen dit tuig het is immers heel normaal in hun ogen .

  Like

 5. Joannes den Hollander zegt:

  Slechts 12 dooie marokkanen? Dat is niet veel.
  Wij Nederlanders houden niet zo van geweld.
  Blijven die gasten doorgaan met etteren, dan verbaast het me niet als er heel veel van die marokkaantjes dood langs de weg gevonden worden.
  Het vreemde is dat ik dat zelfs niet eens erg vind. Raar he?
  Oh ja, discussies van marokkaanse zijde zullen voor velen van ons een al lang gepasseerd station zijn.
  Daar hebben ze ruim veertig jaar de tijd voor gehad.

  Like

 6. Republikein zegt:

  Ik zei laatst thuis langs mn neus weg: een goeie turk is een dooie turk.Foei zeg, wat een taal hoorde ik zeggen.Toen ging ik er over nadenken.Ik dacht: tja, wel raar dat ik dat zeg.Na enige minuten gegraaf in mijn geheugen kwam ik er achter dat ik dat al 30 jaar roep. Gek he?

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Nou beginnen de Marokkanen opeens geweld op de agenda te zetten. Maar, op de eerste plaats denken ze daarbij natuurlijk eerst aan hun eigen volksgenoten. Net als de slager die zijn eigen vlees keurt. Kijk, geweld tegen ons ongelovigen, die in hun ogen honden, apen en varkens zijn, dat vinden de moslims heel gewoon, maar de huichelachtigheid ten top, – nu ze zelf er narigheid van ondervinden- begint men te reageren. Ik vind dit weer gewoon misleiding van de kant van deze Ibrahim Wijbenga. “Als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen”.

  Like

 8. Helena zegt:

  Deze halve Marokkaan zal echt geen indruk maken op dat geteisem, dat geloof je toch zeker ook niet. Zijn moeder heeft het met een Nederlander gedaan en is dus een hoer. Het is al een godswonder dat dat mens nog leeft en niet onder het mom eerwraak is afgeslacht.
  Verder denk ik dat Theresa hier een punt heeft, proefballonnetje, goede wil tonen etc.
  Het kan die imams ook geen ene zak schelen volgens mij.
  Wel hebben ze een punt wat betreft de Antillianen en de kampers. Gelukkig (had nooit gedacht dat ik er nog eens zo over zou denken) zijn er ook nog Antillianen voor een beetje tegengas, daar heeft mijn jongste zoon al profijt van gehad. Helaas is het zo ver gekomen in deze maatschappij dat je moet kiezen uit 2 kwaden.

  Like

  • Rudi zegt:

   @Helena 21:42
   Wat opvalt, is dat al die, verschoning, ‘half om halfjes’ de kaart trekken van de minderheid waartoe één van hun ouders behoort. Zo kunnen ze van twee walletjes eten. Maar ze vergeten daarbij dat wie van twee walletjes probeert te eten vaak tussen wal en schip belandt. Doet een beetje denken aan het liedje van Martine Bijl “Mijn moeder komt uit Drachten en mijn vader uit Maastricht’.
   Dus, zoals Helena zegt, deze Ibrahim Wijbenga wel niet veel street cred genieten bij de allochtonen.

   In Antwerpen hebben we er ook zo één: Yasmine Kherbache die met een Algerijnse vader en Belgische moeder steeds ‘de allochtoon’ uithangt.
   En zit er in het Witte Huis niet iemand die zijn hele imago en positie te danken heeft aan de minderheid waartoe zijn vader behoorde? En we weten allemaal dat zijn loyauteit niet bij ‘good ole USA’ ligt.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Rudi 13.17u. Oh, ja, díe gekkin! Die hebben we immers al een tijdje geleden óók de revue zien passeren, hier op de site! Ergerlijke Goedmensen-gedachtengang van de bovenste plank en een blik in haar ogen alsof ze in Paviljoen 9 thuis hoort! Qua afkomst geen vlees en geen vis, dus schaart ze zich maar krampachtig achter één van beide, omwille van de Multikul. Met alle verknipte hersenkronkels van dien.
    Tevens zo’n type, geloof ik, die maar het beste niet Martien tegen het lijf kan lopen. (Eh, mij ook niet, als ik eerlijk mag zijn.)
    Sommige namen met de bijbehorende tronies vergeet je niet. Hoewel ik in het algemeen niet sterk ben met het onthouden van gezichten. Maar in DIT geval…..

    Like

 9. toetssteen zegt:

  Nee hoor, de statistieken kloppen niet! Echt:

  —–
  – de pakkans is veel groter dan bij niet Marokkaanse criminelen, aangezien hun criminaliteitspatroon makkelijk zichtbaar is, vaak letterlijk op straat ligt en weinig onderzoek vergt, zoals bijv. veel meer het geval is bij vormen van zware criminaliteit, zoals mensenhandel, korruptie enz.
  Een al of niet bedoeld (racistisch?) selectief vervolgingsbeleid zal ook zeker medeoorzaak kunnen zijn van een statistische oververtegenwoordiging van de Marokkanen in de criminaliteitcijfers;-
  ——
  Zo en dat volgens een weg met ons exemplaar op de Joop. Ik kwam niet meer bij toen ik het las! Dit is zoiets als: auto’s worden bekeurd voor te hard rijden, en dat is niet correct, want fietsers doen dat ook, maar men zoekt steeds op de rijbaan!!!

  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/21822_concentratiekampen_voor_marokkanen/

  De reactie van de plaatselijk Mostafa is er ook eentje van grote ‘schoonheid’.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Toetssteen 22.39. uur, op 5/7. Ach beste toetssteen, wat anders hadden we kunnen verwachten van deze socialistische pvda site; de Joop.nl Wat meer ergerlijk is, dat WIJ via de BELASTINGEN gedwongen worden mee te betalen aan de Joop.nl, de linkse hobby van de PvdA.

   Like

 10. jowitteroos zegt:

  We hebben een Islamprobleem….pak dat aan!!

  Like

 11. treintrien zegt:

  Werden jullie nou ook zo verdrietig van die reacties van het gutmenschengepeupel onder dat artikel? Zo van: onze jongeren doen dit óók (en dus is het blijkbaar acceptabel?)

  Ik geef in alle eerlijkheid toe, dat ik op de trein de meeste problemen heb met van die driedelige pakken. Van die arrogante bankierstypes met een appel en een boterhamtrommel in hun aktentas. Vroeger zat er dan ook nog een vies blaadje in die tas, maar daar hebben ze nu het internet voor, vermoed ik. En de hele dag maar zeiken op het gepeupel. (dat ben ik dan 😉 )

  Zodra er echter geweld bij komt kijken kun je er donder op zeggen dat het íets met een -aan is:
  nigeriaan, antilliaan, marokkaan. Etc etc.(niet noodzakelijkerwijs in deze volgorde)
  Ook de vier tasjesroven op mijn treinen in de loop der tijd: allemaal marokkanen. Lijkt me vrij duidelijk dus.

  Oh, wat was het hier leuk geweest als ze die mongolen in de jaren zeventig gewoon lekker in Arabierie hadden gelaten. Dan had ik écht het mooiste werk van de wereld gehad. Dit geteisem bederft het voor mij wel iets meer dan een beetje….

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, Treintrien, mààr het Verdrag van Straatsburg 1975 (dat ze waarschijnlijk strategisch hebben verdonkeremaand, zodat het kritische klootjesvolk later niet met de beschuldigende vinger zou kunnen wijzen) Hervatting van de olie-leveranties in ruil voor ongebreidelde immigratie. Waarbij de Arabische allochtoontjes niets in de weg mocht worden gelegd en zelfs islamitische schoffering zo veel mogelijk ongemoeid gelaten moest worden. Alles om de Islam tenslotte nog eens de hele westerse wereld te laten veroveren, want dàt is hun doelstelling: (Islam will dominate the world) Het is een wúrgconntract, dat officieel niet bestaat, maar dat mooi wèl verklaart waarom de Europese politici zich de laatste 38 jaar gedragen als gedrogeerde dhimmi’s. Ik snapte het ook niet direct, die houding, maar wie er zich even in verdiept, leert binnen de kortste keren veel op de site van E.J. Bron. Héél veel……

   Like

   • Cathja zegt:

    Nog even en dat verdrag is 40 jaar oud! Tijd om er een punt achter te zetten. We hebben meer dan genoeg islam Europa binnengehaald, en hen veel teveel toegegeven, en daarom moet er nu maar eens een immigratiestop komen. Beëindig dat Verdrag. Genoeg is genoeg. Die arabieren hebben ons mooi in de tang met dat Verdrag van Straatsburg. Er groeit nu een nieuwe generatie op, en die zullen waarschijnlijk ook wel van dat Verdrag af willen!
    Van mij mogen er nieuwe tijden aanbreken.

    Like

 12. luckybee zegt:

  Tsia wat willen ze toch, geweld, dat is de islam. Marokkanen en Turken zijn moslim als ik me niet vergis!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s