“Leraren Ibn Ghaldoun bedreigd, cijfers onder druk opgehoogd”

Screenshot_10

Op de islamitische school Ibn Ghaldoun, waar examenfraude is gepleegd, heerste altijd al een “sjoemelklimaat”. Cijfers van leerlingen werden “regelmatig” onder druk opgehoogd. Ook waren er bedreigingen. Dat zeggen zeven docenten die actief zijn of waren op de Rotterdamse school in nrc.next.

Vol idealisme waren deze niet-islamitische leraren ooit aan hun baan op het Ibn Ghaldoun begonnen. Maar tegen NRC-verslaggever Andreas Kouwenhoven zeggen zij nu:

“Ik wilde juist deze groep leerlingen helpen”, zegt een oud-leerkracht. Een ander: “Ik had het idee van: ook déze kinderen verdienen goed onderwijs.” Ergens gaandeweg verloren deze idealisten hun geloof. Sommigen zijn verbitterd vertrokken, sommigen werken er nog steeds, maar allemaal zeggen ze hetzelfde: op Ibn Ghaldoun heerste een “sjoemelklimaat” waarvan fraude met examens een “logisch” gevolg is. Op Ibn Ghaldoun viel er altijd wat te “ritselen”.

Leraren die gesjoemel bij de directie van Ibn Ghaldoun meldden, deden dat vaak tevergeefs.

Lees verder>>>

(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op “Leraren Ibn Ghaldoun bedreigd, cijfers onder druk opgehoogd”

 1. Anneke zegt:

  -Leraren die gesjoemel bij de directie van het IBC meldden, deden dit tevergeeft…- Wéér een voorbeeld dat waarheid en realiteit niet uitgeproken mogen worden, of überhaupt gedacht. Verboden, door de duvel van al het kwaad. “Jammer dat zijn regeerperiode nog niet is afgerond” We zitten nu al zo’n dikke zesduizend jaren, opgescheept met dit alles verpletterende ‘rotsblok’.

  Like

 2. Wachteres zegt:

  Geloven jullie dat deze school ooit wordt gesloten? Ik las vandaag dat een Internationale school in Almere hals over kop dicht gaat omdat het niet voldoet aan bepaalde regeltjes.

  De ouders en de leerlingen waren niet van het besluit op de hoogte:

  “All people are equal, but some are more eqaul than others”.

  Maar ja, dat wisten we al!

  Like

 3. Jan zegt:

  Schokkend, had ik niet verwacht.

  Like

 4. Erik Bink/aka "Erik Mokum" zegt:

  Dit bedreigen van docenten, of het aanbieden van cadeau’s, om hogere cijfers af te dwingen, is “normaal’ in veel “ontwikkelingslanden”, of in sterk hierarchisch geordende samenlevingen.
  Een vriendin van mij gaf lang geleden Engels aan een middelbare school in een provinciestadje in Ecuador. Toen ze weigerde de zoon van de burgemeester (!!) een hoger cijfer te geven dan ie verdiende – of van een onvoldoende een voldoende te maken – brak de pleuris uit. Enige dagen lang .patrouilleerden mannen (in opdracht van de burgemeester) met geweren, jawel, voor de poort van de school. Ze hield haar poot stijf, met steun van de directeur van de school, en tenslotte ebde dat gedoe weg en kreeg de jongen gewoon het cijfer dat ie verdiende.

  Het is toch niet zo verwonderlijk dat op een islamitische school dergelijke toestanden heersen,
  een ander cultuur, weet je wel…..!?

  Like

  • Wachteres zegt:

   Precies, en omdat ze zich blijkbaar weigeren aan te passen aan onze cultuur hoort de islam en zeker een islamitische school hier niet thuis.

   Like

  • Latraviata zegt:

   Dat klopt, met name in het MO. Ik heb het aan de lijve ondervonden in jaren dat ik in MO vertoefd heb. Wijlen mijn ex echtgenoot was diplomaat en één van zijn gevleugelde uitspraken was, zij kennen maar één cultuur die van henzelf. Bij terugkeer ergens eind tachtiger jaren heeft hij behoorlijk wat welwillende Nederlanders in het harnas gejaagd met die uitspraak.

   Like

 5. henk schroemges zegt:

  Reed ruim 50 jaar wordt er gesjoemeld door die lieden en niet alleen in de sociale verzekeringswetten maar in alle gevallen waar die lui in zaten of zitten of in meedoen.
  Wie dit niet wist of weet is m.i. ook achterlijk en had eens beter moeten kijken, lezen en horen.
  Daar mocht echter nooit iets aan worden gedaan want -volgens de politiek correcte laffe d’himmiefiguren, hoorde en hoort dit tot hun cultuur. Onze cultuur moest zich domweg maar aanpassen aan die sjoemelaars.
  De rest van de Nederlandse belasting betaler was alleen goed om dit wel allemaal te betalen.

  Like

 6. De school waar je “ÇUM FRAUDE” kunt afstuderen en die nog steeds door onze regeringsleiders wordt gespekt (wellicht herkenbaar?)

  Like

 7. peter selie zegt:

  Zoals alles waar de islam bij betrokken is een bende is,is het resultaat dat de rotzooimakers extra geld oplevert waar wij de opbrengers van dat geld extra voor moeten bloeden.

  Like

 8. Theresa Geissler zegt:

  Ik weet het niet, hoor. Ik ben nooit leraar geweest en al was ik het wèl, dan was ik zeker nooit les gaan geven op een islamitische school. Om dàt te kunnen als niet-moslim moet je volgens mij toch een bepaalde instelling hebben, een ‘Goedmensen’-instelling, anders houd je het daar geen twee dagen vol! Nu ja, uit het artikel blijkt ook wel, dat veel van die niet-islamitische leraren het niet vol hielden. En van Ibn Chaldoun een beetje normaal functionerende school maken, naar westerse maatstaven, is ze toch ook nooit gelukt. Maar Wachteres zal gelijk hebben: uiteindelijk gaat het gedrocht toch niet dicht. Elke andere school gaat wel om minder dicht, maar dit moslim-exemplaar niet. Al moeten ze ik-weet-niet-wat-voor kunstgrepen toepassen, deze sluiting durft niemand aan. Dus blijven we ten eeuwigen dage zitten met het kankergezwel.
  Maar wàt nu als van nu af aan niet-moslims zouden weigeren, om daar les te gaan geven……?
  Zouden ze dan op den duur met een leraren-tekort komen te zitten? Je zou het bijna zeggen. Waarom werken ze anders überhaupt óók met niet-islamitische krachten?
  Doet er niet toe; het gebeurt toch niet. Simpelweg omdat veel Nederlanders niet principieel genoeg zijn, waar het de Islam betreft.

  Like

 9. Henk.V zegt:

  Wij moeten werkelijk ophouden ons te verbazen.Het is niet meer nodig dat de waanzin van alles wat ons via het politiek correcte denken en handelen ons kwelt.

  Is er dan geen sprake van waanzin? Van reden voor verbazing?
  Het eerste antwoord is JA! het tweede : Eigenlijk niet!

  Sinds 1975 is er sprake van een permanent veranderde en veranderende situatie. Onthoud dat jaartal en de puzzel die wij proberen te leggen wordt compleet.

  In dat onzalige rampjaar,volgende op de grote oliecrisis, en sloot in Straatsburg de toenmalige Europese economische Gemeenschap (nu de EU dus) het meest ingrijpende verdrag uit de geschiedenis.
  De vertegenwoordigers van de Europese deelstaten verenigden zich met de islamitische, Arabische wereld in het Midden Oosten en Noord Afrika. Eurabië werd een feit.

  Daar wordt wel eens schamper over gedaan, maar geloof mij, deze gebieden zitten muurvast aan elkaar geklonken en dat wordt regelmatig met nieuwe verdragen bevestigd.Het laatste verdrag , EuroMed genaamd,vond plaats in Portugal, in Lissabon.

  Op grond daarvan bemoeit Europa zich voortdurend met het Midden Oosten.

  Wat erger is dat op hun beurt de Arabieren zich sluipenderwijs meer en meer met ons bemoeien.

  Dat komt door twee zaken:

  In 1975 werd vastgelegd dat er zich een vrije instroom van mensen, diensten en goederen vanuit de islamitische wereld naar ons gebied zouden verplaatsen.

  Dat hebben wij kunnen merken!

  Onze wereld arabiseerde in visueel opzicht en aan de bevolking werd voorgehouden dat de ver-Arabisering van ons straatbeeld voor ons een grote verrijking inhield.
  Wie dat niet zo kon zien werd door de politieke voorstanders van de ”verrijking” tot een islamofoob of extreem rechts figuur verklaard.
  Let er even op dat de zittende Nederlandse bevolking NOOIT de kans kreeg om over deze toestand een bindend oordeel uit te spreken. HOEZO DEMOCRATIE??

  Hoe kwam dat??
  Wel, een even belangrijke ,andere afspraak had betrekking op de godsdienstige opvattingen die met de nieuwkomers ons land binnenstroomden.

  De Europese onderhandelaars gingen met een zeer eenzijdige bepaling akkoord.Deze bepaling had betrekking op de status van de islam.
  De islam kreeg een zeer beschermde status:.
  De Europeanen gaven de garantie dat de ”religie van de vrede” MET OPEN ARMEN ZOU WORDEN ONTVANGEN en dat aan de verbreiding ervan ALLE RUIMTE EN VRIJHEID zou worden geboden.. Dus de islamisering is per verdrag vastgelegd in 1975!
  Let op! Voor de christenen in de islamitische landen werden geen afspraken gemaakt.

  Sindsdien wordt ons voorgehouden dat de islam hier hoort en dat die altijd al een onderdeel van onze geschiedenis is geweest, ja, dat wij onze beschaving aan de islam hebben te danken.
  Zover zal het nog komen met het onderwijs! Let maar op.

  Nu ontstonden overal bewegingen in Europa van kritische mensen die het zegenrijke aspect van de binnenstormende islam niet zo zagen zitten.
  Hun kritiek is in de loop der jaren steeds luider geworden.

  En nu zien wij het effect van ”1975” : de islam wordt niet meer in een positieve gezindheid benaderd, zoals was afgesproken en dus komen de hoeders van de Eurabische verdragen in actie!

  En terwijl de aanzwellende kritiek zich niet meer laat wegdrukken, komen er uit de hoek van de islam zelf en de politiek correcte slaafjes steeds zwaardere reacties op tafel, omdat de ontwaakte kritische geesten zich niet meer laat terugduwen in de fles waaruit het is ontsnapt!

  Het zwaarste middel is nu: terechtstaan wegens laster van de islam en de profeet. Het christendom belachelijk maken? Geen punt! De Joden haten? Wat geeft het?!
  Maar De islam lasteren??? Dat kan natuurlijk niet.

  Want de islam is BESCHERMD en de aanhangers ervan zijn eveneens beschermd!
  Politiek correct kijkt ”de Islam” zeer naar de ogen.
  Nog even en dit liberaal -rode kabinet zal voor het begin van elk kabinetsberaad zich ter aarde werpen, richting Mekka en zo hoort het, jpolitiek correcte ongens en meisjes van het kabinet. Dat vindt Allah vast wel mooi en de oliesjeiks ook .

  Dus nu de kwestie van de frauderende school in Rotterdam, waar van een bevoordeelde bevolkingsgroep geacht wordt iets te leren.. In dat gebouw lijkt eigenlijk steeds een samenzweerderig, sjoemelend klimaat te hebben geheerst, volgens insiders.

  Maat ik zeg jullie: Met die school gaat niets ernstigs gebeuren..Die blijft wel open en over het lot van de knoeiende leerlingen zullen wij niet veel te weten komen. Misschien mogen de leerlingen een cruise maken, onder begeleiding van politieagenten, zodat hun in een ontspannen, sfeer de weg tot zuiver handelen wordt gewezen.

  De Partij van de Allochtonen zal daarvoor een potje subsidiegeld aanboren.
  Oh, verrukkelijke roze politiek correcte wereld waarin zulke prachtig toestanden mogen heersen. Ja, al schrijvende voel ik mij steeds rijker worden.

  En met alle rode broeders en zusters die het allemaal zo goed bedoelen luister ik naar ik de Internationale, waarin wij allen broeders zijn, want wij gaan het paradijs binnen, de EUSSR. Daarin zullen wij allemaal gelijk zijn,en gelijk hebben , of wij elkaar volstrekt tegenspreken of niet . Het is ook duidelijk dat sommigen meer gelijk zijn dan de anderen, maar dat is juist het mooie van de politiek correcte logica. Die rammelt aan alle kanten en slaat gewoonlijk als een tang op een varken maar je krijgt er een vrolijk gevoel bij, want de ervaring leert dat een mens, als ie maar lang genoeg geestelijk door de modder rolt, alles leuk en gezellig gaat vinden .

  Daarom nodig ik elke progressieve lezer in in te stemmen met dit rozige lied ( Ja, jij ook, Franske!)

  Wij op deze site hebben wel iets beter te doen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Henk V 18.11. uur. Klopt helemaal Henk. Met het aannemen, van het verradersverdrag genaamd ” DE RESOLUTIE VAN STRAATSBURG”, werd deze massale invasie van Europa door de muzelmannen gelegaliseerd. De ellende begon in Nederland, onder de socialisten van Joop den UYL, die gezinshereniging toestond van Turkse en Marokkaanse gastarbeiders. Let op het woord “GASTARBEIDERS”, wat normaal zou moeten inhouden, dat deze mensen terug zouden moeten naar hun thuislanden!
   De Reslotie van Straatsburg, werd aangenomen met de stemmen van europese socialisten, christen-democraten en liberalen! Dus het klopt ook wat je zegt over onze verraders van politici. Zo rolt dat dus in Nederland met behulp van de communisten in Brussel van de EUSSR!

   Like

 10. luckybee zegt:

  Islam heeft bij os niets te zoeken. dus ook niet een school als Ibn Ghaldoun.Laat ze deze school,in Saudi arabie heroprichten.

  Like

 11. Helena zegt:

  De positieve kant van dit verhaal is toch wel dat het überhaupt naar buiten komt.
  In NRC nog wel. Daar bovenop de ontgoochelde leerkrachten die hun verhaal vertellen over b.v. de “huiswerkklassen” die pure indoctrinatie lessen waren. Bij die mensen is er toch wel een lampje gaan branden denk ik. Ook zullen die leerkrachten in familie en kennissen kring natuurlijk al veel eerder hun ervaringen verteld hebben. Noem me gek, maar niks werkt zo goed als mond op mond “reclame”.

  Like

 12. baksteen zegt:

  Noem mij een plek waar Islam is en waar er niet gesjoemeld wordt. varkens en modder zal ik maar zeggen.

  Like

 13. treintrien zegt:

  Twee leestips:
  Juf met staartjes op een zwarte school-Pleij (ja, dochter van de neerlandicus)
  Haram-Brinkman.]

  Beide boekjes zijn al tien jaar oud.
  Ik rust mijn koffertje 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s