Telegraaf: Spanningen in coalitie nemen razendsnel toe

Screenshot_3

(Door: Michael van der Galien)

De VVD “bijt op haar lip om de sfeer niet te verpesten”, terwijl de PvdA doet wat ze wil.

De Telegraaf heeft vandaag een buitengewoon interessant artikel gepubliceerd over de stand van zaken in het kabinet. Volgens de krant van wakker Nederland lopen de spanningen tussen VVD en PvdA namelijk met de dag op.

Hoor je het? Dát is nou een eerlijk verhaal!’ Dat riepen Alexander Pechtold en Sybrand Buma naar elkaar in de Kamerbankjes, toen Diederik Samsom vorige week tijdens een debat over extra bezuinigingen zijn ’eerlijk delen’-betoog afstak. De D66’er en CDA’er jenden zo VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra, die tussen beide voormannen inzat. De liberaal staat erom bekend dat hij allergisch is voor linkse praatjes over herverdelen en nivelleren. Knarsetandend hoorde hij het PvdA-relaas aan.

Hierdoor zit, aldus De Telegraaf, de VVD klem. De liberalen hebben eigenlijk weinig tot geen ideeën, maar zien wel dat hun achterban de maatregelen van PvdA niet zien zitten. Maar ja, wat kunnen ze doen om de PvdA in te perken? Het antwoord is blijkbaar bar weinig weinig. Tenminste als ze niet willen dat het kabinet valt – en dat zien ze allemaal, Zijlstra incluis, als een nachtmerriescenario dat voorkomen moet worden.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Telegraaf: Spanningen in coalitie nemen razendsnel toe

 1. Pingback: BOINNK!!! | Zou het écht waar zijn, wordt ‘t dan toch nog een goede zomer?

 2. Theresa Geissler zegt:

  Ja….Waar maken we ons eigenlijk ook druk om bij elke gevormde coalitie die niet naar onze zin is? Als ze maar eenmaal een tijdje regeren, dieneb de problemen voor hen zich vanzelf aan!
  Laat nog maar even doormodderen. Dan kunnen we bijvoorbeeld op 21 September nog weer eens een lekkere stoot uitdelen. Het zal er stuiven! (Om even met mijn oude striphelden Kuifje en Haddock te spreken.)

  Like

 3. luckybee zegt:

  Ik heb liever dat ze vandaag ophouden met regeren als morgen, de deuren en ramen zijn te wagenweid open voor moslims.Niet goed voor Nederland.

  Like

 4. Jan zegt:

  Het wachten is op Rutte’s “Doe nou jij nou eens normaal, man”, tegen de leider van de arabierensekte.

  Rutte begrijpt niets van politiek, met socialisten sluit je geen compromissen, want dat betekent altijd een stap terug en dus verliezen. je moet oorlog voeren met hen, zij moeten met bloedende koppen het Binnenhof verlaten, met het liefst ledematen onder hun arm.

  Like

 5. henk schroemges zegt:

  Jan 16.17
  \Bloedende koppen enz. is helemaal niet nodig. Kijk even terug naar Pim Fortuyn hoe hij die linkse wijsneuzen aan de lopende band totaal inpakte met zijn totale kennis over nagenoeg alle onderwerpen. Socialisten praten alleen heel veel en lang maar zeggen in feite niks, omdat ze ook niks weten en kennen en zeker niet kunnen.
  Het wachten is dus op een nieuwe Fortuyn die ze weer eens perfekt inpakt en de ze met feiten
  continue om de oren slaat. Dan zijn ze helemaal murf en ingepakt en zeggen niets meer . Zie Melkert indertijd.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Socialisme lijkt leuk, TOTDAT DE PORTEMONNAIE VAN DE ANDER LEEG IS! Dit gaat de VVD opbreken, en ik kan er niet mee zitten. Marx Rutte kan zo overstappen naar de socialisten, de maatregelen die hij neemt komen naadloos overeen met de wensen van de Partij van de Afbraak.
  Maar dan, eigenlijk zou je moeten hopen op een PVV die voldoende zetels haalt om de politiek correcte partijen van links tot rechts schaakmat te zetten. Maar heeft Geert voldoende capabele mensen achter de hand….that is the question!

  Like

  • Rick zegt:

   Neen dus :<(( Dat zal altijd de handicap van de PVV zijn en blijven.
   Komt bij dat eventuele kandidaten haarfijn door links gefileerd zullen worden.

   Like

 7. Tj.Paz zegt:

  Het maakt niet uit op welke partij je kiest, ze hebben allemaal de taak om te bezuinigen of dat nu links om is of rechts om. Elke party raak altijd een deel van de bevolking.

  Like

 8. Anneke zegt:

  Had niet verwacht dat (rotte vrucht) Rutte-2 het tot en met ’t reces zou overleven. Eigenlijk een wonder, maar een stervend (politiek) lichaam kan nog heel kort wat meer leefruimte worden geschonken; door humane heelmeesters…sterven zal ’t uiteindelijk toch. Valsheid is niet houdbaar, laat staan op de langere termijn. De schimmelbacterie is eigenlijk al te lang actief, in het Binnenhof en Brussel. Al zo’n dikke vier decennia is het rottingsproces van start gegaan….o.l.v. de gekke en domme Uijl Jopie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s