Burgemeester van Nice: “Islam is niet verenigbaar met democratie”

Screenshot_7

Christian Estrosi, de burgemeester van Nice

De afgevaardigde en burgemeester van Nice, Christian Estrosi, lid van de Franse conservatieve partij UMP (waaruit ook Sarkozy afkomstig is) maakte onlangs op de Franse televisie enkele interessante opmerkingen over de islam.

Estrosi verklaarde, volgens Islam versus Europe onder verwijzing naar een artikel in de Franse krant “Le Monde”, dat hij niet de mening van de Franse president Hollande zou delen, die in Tunis had verklaard dat “Frankrijk weet dat de islam en democratie met elkaar verenigbaar” zouden zijn.

“We kunnen niet overal het secularisme accentueren en tegelijkertijd zeggen dat islam en democratie perfect verenigbaar zouden zijn”, zei hij. “Als ik zie wat er in Egypte en in een aantal landen in naam van de islam plaatsvindt, dan maak ik me grote zorgen”, voegde Estrosi er aan toe.

“Daarom is het voor mij volledig onverenigbaar, ik wil dat wij het idee van de vrijheid verdedigen en van de democratie, gebaseerd op het principe van het secularisme, dat een model voor ons land vormt.”

Bron:

http://europenews.dk/de/node/69543

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", Appeasement, democratie, Dhimmitude, Frankrijk, Islam, Islamisering, Linkse Kerk, Moslims, Naïviteit. Bookmark de permalink .

20 reacties op Burgemeester van Nice: “Islam is niet verenigbaar met democratie”

 1. Tom Hendrix zegt:

  Deze burgemeester heeft volkomen gelijk. Maar de socialisten, en de politiek correcte partijen zullen hardleers, als ze zijn, blijven verkondigen dat de islam wel verenigbaar is met de democratie. Niets is minder waar, de islam is de “cultuur van de dood”.

  Like

 2. Jean zegt:

  Er zijn blijkbaar toch nog enkele politiekers met hersens op deze aardbol.
  Owee de eerlijkheid van die man. Wedden dat die ‘vredelievende’ achterlijke geweldplegers straks zorgen voor ONRUSTIGE dagen voor die fransman, wedden?

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Goed dat deze burgemeester dat durft te uitten.

  Maar er is nog veel meer waar de islam niet verenigbaar mee is.

  Niet verenigbaar met algemeen gangbare fatsoen.
  Niet verenigbaar met vrouwenrechten.
  Niet verenigbaar met homorechten.
  Niet verenigbaar met kinderrechten.
  Niet verenigbaar met vooruitgang en moderniteit.
  Niet verenigbaar met vrije onafhankelijke wetenschap.
  Niet verenigbaar met vrije meningsuiting.
  Niet verenigbaar met andere geloven.
  Niet verenigbaar met vrije gewetenvorming.
  Niet verenigbaar met vrije individuele lotsbepaling.
  Niet verenigbaar met geven en nemen in onderhandelingen.
  Niet verenigbaar met het gelijkheidsprincipe in rechtszaken.
  Niet verenigbaar met eerbied voor het leven.
  Niet verenigbaar met gevoelens van mededogen en spijt.
  Niet verenigbaar met streven naar vrede met en voor iedereen.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Kan die man geen lintje krijgen?

  Like

 5. luckybee zegt:

  Als je in Absoluthisme geloofd dan kan je nooit ook democrat zijn, dat gaat nooit zamen, ook bij ons gaat dat niet.Alle absolute regiemen zijn bij ons allemaal verdwenen.Reeds in de eerste Wereld oorlog.Mischien is dat al erg lang geleden geweest , en zijn wij het reeds vergeten?Om dat zo te zien veel jonge mensen voor het Marxisme gekozen hebben, dat is ook een Absolute ideaal die eigenlijk allang verouderd is bij ons.

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Laat deze man alsjeblieft ambities ontwikkelen om zijn politieke carriëre uit te bouwen, dan kan hij bij de volgende verkiezingen wellicht president van Frankrijk worden -Als Marine het niet wordt. Met zijn evenwichtige instelling zou hij bovendien misschien wel heel goed kunnen samenwerken met haar en het FN. Hoe dan ook, Frankrijk -en de hele Europese politiek- heeft zulke mensen hard nodig!

  Like

 7. Petrossa zegt:

  Ik heb liever dat hij in Nice blijft. Hij houdt het tuig strak en nog is het erg genoeg. De grootste stad in het zuiden, met een enorme moslimbevolking (met bijkomende misdaad) in een ‘prachtwijk’. Het is niet voor niets dat Zuid-Frankrijk vrijwel geheel UMP/FN stemt. Waar ik woon ook een UMP burgemeester, en daar is totale rust want de politie is uitermate hardhandig tegen tuig. De enige moslims die je ziet werken normaal zoals iedereen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Petrossa 8.06u. Prachtig! Dat kàn dus wel!
   Als dat tuig, begrijp ik, maar gewoon ààngepakt wordt, is er niets aan de hand. Maar dat is dan ook wat ik zelf zo vaak beweer: Keihard op de juiste momenten NEE zeggen. A propos, dan neem ik aan dat men in Nice, of in úw woonplaats, niet zulke toestanden tegenkomt als in Parijs, waar op Vrijdag hele straten geblokkeerd worden door biddende moslims. Of heb ik dat mis?

   Like

   • Petrossa zegt:

    Ik woon aan de italiaanse grens, niet ver van Nice. Maar biddende Moslims zul je in Nice niet gauw zien op straat zien nee. 🙂 Le Nicois zijn nogal ruig en met zeer losse handjes.
    Trouwens, Etrosi is in conclaaf met andere UMP burgemeesters om een soort van actieplan op te zetten Roma’s buiten de gemeente grenzen te houden/gooien.

    Like

  • M.A.L. Sion zegt:

   Toch gaan we binnen zeer afzienbare tijd heel andere dingen meemaken. Passend in het PROJECT (!!!!). Er zijn, met name in Franrkijk en in Engeland, plaatsen waar de mossels de meerderheid (zelfs de absolute !) hebben of bijna hebben. Daar zullen ze zich gaan laten gelden. Wee, de dimmies die zich daar nog ophouden. Het gaat ze kosten en het gaat zeer doen. Sharia is onverbiddelijk.
   Hoe zal de nationale gemeenschap daar op gaan reageren???? Wie het weet mag het zeggen.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @M.A.L. Sion 11.23. uur. De oorspronkelijke bevolking dient bewapent te worden, daarna bataillons formeren, en keihard optreden tegen de moslims. Hetzij ze vertrekken vrijwillig uit Engeland en Europa, of we zullen ze “een handje”, moeten helpen!

    Like

  • delamontagne zegt:

   Heel begrijpelijk dat U liever heeft dat hij in Nice blijft .Zou zo,n “Öpstelten” nou niet eens een weekje “stage” kunnen lopen daar. Krijgt hij daarna ook iets meer (ont)[ge]zag van/bij de NL-bevolking. U heeft ,t over “prachtwijk”, U BEDOELT natuurlijk zone “ZUS” Pracht/krachtwijken heb je alleen in NL. UMP/FN in heel Z-Fr. Enkele weken terug hier stukje verderop de party van M .le P 46.2q % van stemmen. Fr voor de fransen, zo hoort t, ( nee ben geen fransman,[ moest ik nog bewijzen ook toen ik een verlenging/nieuw NL paspoort in Toulouse ging halen. ] Zou ,t nog wel kunnen worden, maar ach, voor die paar jaar. Zijn hier “te gast ” en betalen kostgeld= belasting en worden goed behandeld.

   Like

 8. Jan zegt:

  Voormalige kanselier Helmut Schmidt: “Moslims willen niet integreren, zij zijn een probleem”
  http://www.pi-news.net/2013/07/altkanzler-helmut-schmidt-muslime-wollen-sich-nicht-integrieren-und-sind-ein-problem/

  Like

 9. henk schroemges zegt:

  Dus het betekent dat dat de strijd en vernietiging tegen deze ideologie harder en feller zou moeten zijn dan de strijd tegen alle andere besmettelijke kankerziekten.
  Doch wat is de realiteit: de enigste politieke partij die zich hiertegen verzet wordt stiekem en laf geblokkeerd door een stelletje aanhangers van het systeem “cordon sanitaire” van linker en rechterzijde.
  Conclusie: het land krijgt de regering die het verdient.

  Like

 10. Petrossa zegt:

  Ondertussen nemen de gemeentraad en burgemeester van het franse plaatsje Guérande ontslag omdat zij niets mogen doen aan de Roma’s http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2013/07/09/01016-20130709ARTFIG00525-gens-du-voyage-le-maire-de-guerande-demissionne.php

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s