De anti-Israëlische manipulatie van het internationale recht

Screenshot_3

De VN-veiligheidsraad

Door Robbie Sabel, hoogleraar internationaal recht aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. De Hebreeuwse Universiteit staat in de top-25 van de wereldranglijst van universiteiten (boven alle Nederlandse universiteiten). Professor Sabel publiceerde o.a. ‘Procedure in International Law´ (Cambridge University Press, 2nd ed., 2006), bekroond met het certificaat van verdienste van de American Society of International Law.

Inleiding

Israëls staat van dienst op de naleving van het internationaal recht is opmerkelijk sterk. In veel beslissingen heeft het Israëlische Hooggerechtshof veranderingen aanbevolen aan de Israëlische regering, leger en veiligheidsdiensten omdat het beleid volgens de rechtbank in strijd was met het internationaal gewoonterecht. De rechtbank heeft zelfs ingegrepen bij op dat moment plaats vindende gevechtssituaties. De Israëlische regering heeft een bijna onberispelijke staat bij de naleving van deze gerechtelijke bevelen.

Misschien juist omdat Israëls tegenstanders zijn zich bewust van deze realiteit, hebben zij een proces in gang gezet van het manipuleren van het internationaal recht, zodat regels worden bedacht die alleen voor Israël gelden, en niet voor andere staten of situaties.

Lees verder>>>

LIKOED

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op De anti-Israëlische manipulatie van het internationale recht

 1. guusvelraeds zegt:

  Like

 2. Helena zegt:

  Juist precies Guusvelraeds die heb ik ook al eens gezien, komt op hetzelfde neer.

  Like

 3. Azraël zegt:

  Hallo, ik ben nieuw hier. Wilde even laten weten dat ik dit een puik artikelstuk vind. Heb soms nog wel eens moeite om Israël te verdedigen tegen de bashers. Hier staan mooi wat punten in waarmee ze je om de oren proberen te slaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s