De Britten vermijden steeds vaker het begrip “moslim”

Screenshot_5

De “Aziatenbende” uit Oxford

Hebben de Britten een probleem met de “moslims”? Nee, niet met de mensen, maar met het woord. Misschien ligt het daar aan, dat burgers, die in het islamitische deel van Beiroet wonen, in een in meerderheid door moslims bewoond land in het Midden-Oosten, er nooit aanstoot aan nemen het woord te gebruiken, om hen duidelijk van christenen, Druzen, Joden of anderen te onderscheiden.

Robert Fisk bekritiseert in zijn commentaar in “The Independent” hoe de journalisten in Groot-Brittannië zich in allerlei bochten draaien om maar niet het woord “moslim” te hoeven gebruiken. Het ging om de afstotelijke gevallen van seksueel misbruik in Oxford, waar minderjarige meisjes door een pedofielenbende werden verkracht. Maar wie waren de daders? Een journalist zei dat ze “uit een bepaalde gemeenschap” zouden komen, maar iedereen weet dat het moslims moeten zijn, want namen zoals bijvoorbeeld Hussain zijn geen Angelsaksische namen.

Fisk heeft er tot op een bepaalde hoogte begrip voor dat men criminelen normaal gesproken ook niet in religieuze categorieën indeelt en zegt dat de dader “christen” of “boeddhist” of  “Jood” of “atheïst”was. In het geval van de pedofielenbende uit Oxford deed men echter wanhopige pogingen om het woord “moslim” te vermijden, om maar geen racist, fascist of islamofoob genoemd te worden. Dus werd men het eens over de naam “Aziatenbende”.

We hoeven er niet nader op in te gaan hoe onnauwkeurig en vaag het begrip is, want in principe strekt Azië zich uit tot aan de Bosporus. Als we dit begrip dus zouden gebruiken, dan zouden de daders van 9/11 die, zoals we allemaal weten, allemaal Arabische moslims waren, een “Aziatenbende” geweest zijn, of niet, vraagt Fisk.

Bron:

http://europenews.dk/de/node/69542

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.independent.co.uk/voices/comment/we-british-go-out-of-our-way-to-avoid-using-the-word-muslim-8693702.html

Auteur: Robert Fisk

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", Appeasement, Censuur, Criminaliteit, Desinformatie, Dhimmitude, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Islam, Islamofilie, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, mainstream-media, migrantengeweld, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme. Bookmark de permalink .

17 reacties op De Britten vermijden steeds vaker het begrip “moslim”

 1. Petrossa zegt:

  De fameuze 10% regel. Engeland kan wel als verloren worden beschouwd.

  Like

 2. Helena zegt:

  Ja Petrossa dat dacht ik ook, maar ik heb vandaag al 4 berichten uit Engeland gepost onder het artikel https://ejbron.wordpress.com/2013/07/07/gb-abu-qatada-werd-vanochtend-het-land-uitgezet/

  Allemaal met positief nieuws m.b.t. vreemdelingen beleid, het is een beetje verwarrend aan het worden.

  Like

 3. Helena zegt:

  Voor het geval iemand nog geïnteresseerd is in het antwoord dat ik kreeg van de BBC op mijn mail inz. de gebedsoproep tijdens de ramadam.

  Thank you for your email regarding the decision to broadcast 4RAMADAN SEASON

  I am sorry to read of your concerns regarding this season of programmes. It is part of Channel 4’s remit to appeal to the tastes and interests of a culturally diverse society and to provide a platform for alternative views and perspectives. Every year 2.8 million Muslims in Britain take part in Ramadan. It is a hugely significant religious event for this British religious community as for one whole month from dawn to dusk, they forgo food, water, smoking and swearing – in an attempt to focus on what’s important, think about those who have less than them and better appreciate what they have. This season will explore these experiences and provide insight into how they combine this religious observance with modern life in Britain.

  The Ramadan season of programmes, including A Very British Ramadan, and the daily short films Ramadan Reflections and Ramadan Diaries, will provide insight into a community that gets little coverage in mainstream British media.

  During Ramadan the call to prayer, which happens year round in Mosques up and down the country, becomes more significant as observance of prayer times heightens. We are showing it daily at 3am – we are not expecting huge audiences at that time but hope that Muslims and interested non-Muslims will tune in at this time for both the call to prayer and the short film that precedes it, Ramadan Reflections. This is not intended to be disrespectful to British Christians or other religious groups, but to pay attention to a practice that is important to a significant minority of Britons. Channel 4 has and will continue to make programmes which reflect the diversity of religious experience in the UK and for examples of this I suggest you visit our 4thought website at http://www.4thought.tv

  Ralph Lee

  Head of Factual

  Like

  • Republikein zegt:

   Klopt Helena,heb ik ook gekregen, met uitleg en blablabla.Smeerlapperij.

   Like

  • Tiny zegt:

   Zo uitbundig was men nog nooit tijdens de vastentijd van de katholieken. ook niet bij de afsluiting daarvan op Paaszaterdag klokslag 12.00 uur. 😉

   Inderdaad, smeerlapperij.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Interessant, Helena. Bij de tweede regel wist ik het overigens al: Kritiekloze uitleg die D’66 of het IKON ze niet verbeterd zouden hebben.Alle begrip en ruimte voor Moslims, maar ze wensen er niets tegen te doen en de autochtonen hebben het maar zonder meer te pikken. In hun eigen land! Walgelijk, ik heb er geen ander woord voor!

   Like

   • M.A.L. Sion zegt:

    Ook ik werd verblijd met hetzelfde mailtje terwijl ik nooit contact gezocht of gehad heb met deze omroep. Hoe komen ze aan de mailadressen????
    Hebben de mossels toegang tot bestanden die eigenlijk voor hen ontoegankelijk behoren te zijn? Wie spelen er hier vieze spelletjes over onze ruggen? Worden wij zo stapje voor stapje de dimmie-status in gemanoevreerd.
    Het is hoog tijd voor bewustwording en contra-actie. In welke vorm dan ook!

    Like

 4. Helena zegt:

  Kijk nou weer eens, Ex Defence Secretary Liam Fox geeft Brussel een veeg uit de pan!
  (dit is het 5e positieve bericht uit Engeland vandaag)
  http://www.express.co.uk/news/uk/413320/EU-immigration-policies-are-fueling-extremism-claims-Liam-Fox-in-blistering-attack

  Like

 5. luckybee zegt:

  De Britten zullen aan hun Dominion politiek dat tegen de wil van Jezus Christus is, zwaar te kauwen hebben.Ik hoop niet dat ze dan verloren zijn.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ja, weer het hetzelfde. Waren ze maar voor die volle 100% er tegen aan gegaan.
   En niet tegen de wil van Jezus Christus.
   Dan was ze dit nooit gebeurt. Dus ze moeten niet zo zeuren.
   Ze hebben een kans gehad. Toch.

   Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  En dat andere criminelen nooit automatisch Christen, Atheïst of weet ik veel wat worden genoemd is logisch, daar hun delicten zelden of nooit in verband staan met hun religie. Bij Moslims is dat wèl het geval omdat praktisch alles wat ze uitvreten gaat in naam van Allah. Zelfs doodordinaire diefstallen, omdat er bijna uitsluitend van ‘Kafirs’ gestolen wordt, met de rechtvaardiging dat ze daar alles van mogen nemen. Het is nu eenmaal een ideologie in plaats van een religie, dan spreekt het vanzelf dat het los gezien kan worden van het delict.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nog eens overgelezen: Ik bedoelde natuurlijk: NIET los gezien kan worden van het delict.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Theresa Geissler 07.07. uur. Door de VERRADERS van onze partijen in de politiek, van de SOCIALISTEN tot en met de CHRISTEN-DEMOCRATEN en CONSERVATIEVEN, kan dit allemaal plaatsvinden Theresa. Ze zullen de islam blijven ondersteunen, tot de burger eindelijk opstaat en zegt: BASTA het is genoeg, de moslims UIT EUROPA!

   Like

 7. koddebeier zegt:

  @ Tom Hendrix 09.47uur.
  Mooi Tom, laten ze van de PvdA,D66,CDA,VVD, Gutmenschen en ander links tuig gelijk met ze meegaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s