De goedkope sentimenten van paus Franciscus, collaborateur

Screenshot_9

(Door: Martien Pennings)

Paus Franciscus, alias Jorge Mario Bergoglio, Buenos Aires, 17 december 1936. De eerste vraag is dus: wat deed-ie tijdens de dictatuur van Videla? Daar kan je blijkbaar veel over zeggen, maar niet dat hij een koene verzetsheld was. Het lijkt er meer op dat hij een laffe collaborateur was. In plaats van verzetsheld was Bergoglio altijd al liever groot helper van arme mensen. Niks zo goed voor de zelfverheffing als dat. Zelfs moslims doen het soms als ze niet anders meer kunnen. Maar alleen voor andere moslims. Niet voor ongelovigen en voor Joden . . . . . Jóden . . . !?!

Als paus heeft Bergoglio  beide lijnen voortgezet: enerzijds laffe collaboratie en anderzijds goedkoop sentimentalisme.

“Op 28 maart 2013 waste en kuste Franciscus, zover bekend, als eerste paus op Witte Donderdag de voeten van vrouwen en moslims.” Ik geloof Wikipedia meteen. Vertegenwoordigers van een seksueel aangedreven roofmoordenaarsideologie kan je niet nederig genoeg tegemoet treden.

Vandaag, maandag 8 juli 2013, ging Bergoglio naar Lampedusa, dat kleine Italiaanse eilandje,  waar de bootvluchtelingen (altijd allemaal alleen maar mannen) per bootje uit Eritrea, Ethiopië en Somalië aankomen. Ze gaan niet naar Saoedi-Arabië of Qatar. Nee, zover gaat de broederlijkheid van de multimiljardairs niet. Ze proberen trouwens geen enkel moslimland binnen te komen. Natuurlijk omdat ze precies weten welke wreedheid ze daar kunnen verwachten. Het is trouwens de islam die heeft gezorgd voor de armoede en de oorlog die zij zijn ontvlucht. Maar daar zegt Bergoglio niks van. Net zo min als-ie ooit iets van het regime Videla zei.

Ik heb geen zin om uit de hoogdravende woorden van heer Paus te citeren  of die van Rob Trip of die van Andrea Vreede, welke laatsten namens het NON-journaal diep-doorvoeld stonden te doen vanwege die dekselse non-conformist van een paus. Wie wil kotsen, moet hier gaan kijken vanaf 08:20.

_______________________________________________

Voor wie de cookies moet of wil omzeilen: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1354893

Door:

Martien Pennings

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Appeasement, Dhimmitude, Hypocrisie, Islam, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, Moslims, Naïviteit, political correctness, Religie. Bookmark de permalink .

34 reacties op De goedkope sentimenten van paus Franciscus, collaborateur

 1. Tom Hendrix zegt:

  Dit maakt deze paus tot een collaborateur van de islam. Een grote schande, de islam en hun allah, is een satanische perverse ideologie! De hele wereld staat op zijn kop. Men noemt het KWAAD GOED, en het GOED noemt men KWAAD. Alles het gevolg van het marxistisch cultuurrelativisme, en daarbij nota bene geholpen door liberalen en christen-democraten. Maar zo’n artikel zal nooit verschijnen in de policor MSM en de kranten. En het gaat maar door, en maar door…

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Ik had het al gezien en twee maal kotsen is me wat teveel op een maandagavond.

  Like

 3. Helena zegt:

  De bliksem sloeg niet voor niets 2 x in de St. Pieter nadat de witte rook naar buiten kwam.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Waar bemoeit zo n boerenlul zich mee.

  Like

 5. Republikein zegt:

  Heer Bodar heeft weer het hoogste woord bij K en vdB, en die twee lampenlullen kunnen alleen maar giechelen.

  Like

 6. Helena zegt:

  In dit verband wordt het helemaal eng en duidelijk.
  stukje uit onderstaand artikel:
  In dit verband is het buitengewoon opmerkelijk dat Martin in zijn boek ‘Windswept House’ voorspelde dat er in de toekomst een paus uit zijn ambt zou worden gedwongen (Benedictus XVI?) en zou worden vervangen door een door de Jezuïeten gesteunde leider (de Jezuïet Franciscus?) die mee zou gaan werken aan de totstandkoming van de Nieuwe Wereld Orde

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/06/Zenith-2016-8-De-rol-van-de-laatste-paus-in-de-Nieuwe-Wereld-Orde

  Like

 7. sprx zegt:

  Zoals gewoonlijk: RAAK !!!
  We weten dus nu waarom de vorige paus vervangen diende te worden, de punten islam en immigratie.
  Men doet het tegenwoordig wel netter dan voorheen, vroeger zou hij plotslkaps zijn ‘overleden’.

  Like

 8. Paardestaart zegt:

  Sja, Zuid-Amerikaan – bevrijdingstheologie toegedaan, kàn bijna niet anders – we hielden ons hart al vast hier. Vreselijk, die preek van de uitlegmevrouw in het hoernaal..Om hikkend misselijk van te worden.
  De wereld is zo gek als een deur – volledig de hersens gespoeld met cultureel marxisme..

  Like

 9. Tiny zegt:

  En heel toevallig kwam dus gelijktijdig die boot met zielige “vluchtelingen” aan. Van dat toevallig geloof ik dus helemaal niks.

  Pausen? Waren altijd al collaborateurs en niet zo zuinig ook. Denk ook maar eens aan Pius XII en het nazi regime. En zo waren er velen. Het enige wat aan de Roomse kerk deugt is de muziek en eventueel ook nog diverse interessante gebruiken. Als je daar een nuchter inkijkje neemt, wordt je vanzelf wel atheïst of ongelovig of hoe je het noemen wilt.

  Like

 10. toetssteen zegt:

  Volgens mij, helaas, heeft ene Peter Pan stomweg gelijk met zijn theorie. Het masochisme in het christendom (niet het katholicisme, want dat zijn de collaborateurs en overspeligen bij uitstek) versus het sadisme in de gedaante van islam, maar volgens mij ook aangestuurd, of juist leven gegeven vanuit het gehoereer.
  Soit, een ding is duidelijk, het gaat niet om mensen, maar om hoe krijg ik ze onder de knoet.

  Kan Frans in een bootje worden gezet, liefst men die andere Frans. Roeien! En dagdag!

  Like

 11. luckybee zegt:

  Ik heb al eens gezegd dat deze Paus een Jesuit is, ergo altijd onze vijand is en zo te zien ook blijf.

  Like

  • Helena zegt:

   Ja Luckybee, dat klopt dat heb je al eens gezegd. En gelijk heb je.

   Like

   • BertG. zegt:

    Had die maar voor de volle 100% regel moeten gaan en voor de echte waarheid gekozen.
    Dat ze dat toch niet door hebben. Je snapt het gewoon niet.
    Of nog beter, wat meer Pinkeltje moeten lezen. Dan was dit allemaal niet gebeurt.

    Like

 12. BertG. zegt:

  Het International Tribunal into Crimes of Church and State heeft nu ook voor de pas aangetreden paus Jorge Bergoglio een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd en de Italianen volmacht gegeven namens het ITCCS de nieuwe paus te arresteren en over te dragen aan een (nog) niet met name genoemd Europees land, welks regering de toezegging heeft gedaan rechtsgeldige maatregelen in het kader van Common Law (IRCCS) in haar rechtsgebied toe te staan en er de middelen voor beschikbaar te stellen.

  https://herstelderepubliek.wordpress.com/2013/03/15/internationaal-arrestatiebevel-voor-paus-franciscus-uitgevaardigd/

  Daar is dan bar weinig van terecht gekomen als ie in Italië is geweest voor een bezoekje.
  Of het moet nog gaan gebeuren.

  Like

  • BertG. zegt:

   Aanvulling laatste zin.
   (ik weet ook wel dat ie daar woont in Italië maar Vaticaanstad is toch een eigen landje in een land en daar kunnen ze ‘m dus niet oppakken. Wel als daar buiten rond loopt)

   Like

 13. Theresa Geissler zegt:

  Dan kijkt het Vaticaan toch beter naar de maatschappelijke ontwikkelingen dan ik altijd heb aangenomen: De paus die ze nu gekozen hebben is een paus van de multikul! Dat is nieuw. Maar ja, dat is voor hen ook minder grensverleggend dan een paus die althans nàdenkt over de afschaffing van het Celibaat en/of de toelating tot de vrouw in het ambt. De multikul kun je nog altijd beter combineren met het seksisme (Sorry, links Nederland maar zo ís het.) Als bepaalde culturen vrouwen wensen uit te sluiten, dan dóen we dat toch! (Komt mooi in ons straatje te pas.) Dat al die ‘bootvluchtelingen mannen waren is inderdaad opmerkelijk, maar niet erg verrassend.
  Had Mariska de Haas erbij gehaald! Die had de tranen van ontroering wel kritiekloos uit haar domme, amandelvormige ogen geperst. Kotsmiddel, dat wijf. Zal trouwens over een tijdje wel weer een middel vinden om kinderloze vrouwen de ogen uit te steken met het feit dat ze er zelf nu vier heeft. Dat is het enige, waar ze goed in is.

  Like

 14. Jean zegt:

  Dat hele gedoe is één mesthoop, momenteel lopen er twee nog rond met vuile handen, die duitser was een liefhebber van het hakenkruis en die zuid amerikaan is al geen haar beter, en zeggen dat er mensen rondlopen die dergelijk zootje hoog in het vaandel meedraagt?
  En dan hebben we het nog niet eens over die kinderverkrachter/moordenaar van dat andere wansmakelijke gedoe een gedoe waar ze geen enkele moeite hebben met kinderen te verminken, vrouwen te stenigen en/of te ‘gebruiken’ alsof het vee is enz.
  En maar zwaaien met boekskes die vol bullshit staan.
  Gelukkig heb ik al meer dan 55 jaar (vanaf het moment toen ik doorhad wat het betekende en waar ze voor stonden) afscheid genomen van die huichelarij en volksbedriegerij, nogal duidelijk dat ze zo close zijn met het politiek zootje volksverlakkers, één pot nat.

  Like

 15. Waar deze paus ook aan voorbij ging was dat, ik meende, in 2011 een kerk en een asielopvanghuis in Lampedusa door immigranten naar de kloten werd gewerd geholpen.

  Geen enkel woord daarover, toen niet en nu nog niet. Was dit soms die malloot die vond dat de islam en het katholieke kerk dicht bij elkaar stonden en elkaar moesten omarmen? Ik kan dat artikel nergens meer terugvinden.

  Like

  • daiyu-ninja zegt:

   Pieter Veenstra, gaat het om dit artikel?

   Tunesische asielzoekers steken kerk op Lampedusa in brand
   Ingediend door copywriter op 9 april, 2011 – 00:06. Gedrag

   Italië, april 2011

   Op het Italiaanse eiland Lampedusa is een kerk volledig vernield door 36 Tunesische tieners aan wie de priester onderdak in de kerk had verleend.
   De situatie op Lampedusa is zeer gespannen. De eilandbewoners zijn heel ongelukkig met de toevloed van Tunesiërs. De Tunesiërs klagen over de slechte opvang en slecht eten en ze willen snel verder Europa in reizen.
   Nadat de Tunesiërs de deuren en ramen van de kerk volledig hadden vernield, barricadeerden ze zichzelf bij de kerk. Politie en mediators probeerden met hen te onderhandelen. Vervolgens staken de asielzoekers alle matrassen in de kerk in brand. Later staken ze de hele kerk in brand.
   Toen de oproeppolitie arriveerde, werden stenen naar hen gegooid. Ook schreeuwden de jongens ‘Allah Akbar’.

   http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/4237

   Like

  • Helena zegt:

   Ja dat was hij, zal eens zoeken, heb dat ook gelezen.

   Like

 16. Roelf-Jan Wentholt zegt:

  Dit soort katholieken wordt beheerst door bewondering voor de Islam omdat, zo vinden zij, de islamieten zo ‘vroom’ zijn. Dr. Peter Kreeft is ook zo’n katholiek. In dit filmpje debatteert hij met Robert Spencer, de man achter JihadWatch.org.

  Spencer toont waar de schoen wringt. Want vroomheid is op zichzelf niks. Het gaat erom wat die vroomheid behelst. Je zou de SS lijfwacht van Hitler in zekere zin ook ‘vroom’ kunnen noemen. Bewonderen katholieken deze SS-ers om hun vroomheid? Ik mag hopen van niet. Maar katholieken als de nieuwe paus en deze Peter Kreeft bewonderen onbezorgd islamieten om hun vroomheid. Ook al staat die vroomheid in dienst van de jihad. De jihad die elke vijf minuten ergens ter wereld een christen aan stukken hakt of anderszins vermoordt.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Roelf-Jan Wentholt 08.32. uur. De laatste zin beste Roelf-Jan zegt het al: “De jihad die elke 5 minuten ergens ter wereld een christen aan stukken hakt, of anderszins vermoord”.
   Maar dat willen deze VERRADERS niet weten, ze laten hun eigen broeders en zusters in de islamitische landen gewoon verekken. En nog wat, het CDA stelt daar ook geen vragen over, wat zelfs het CDA wenst moslims tot lid te maken, zo komt het uit wat CDA betekent: CHRISTENEN DIENEN ALLAH! En van de RK. Kerk tot en met de protestantse kerken, die deelnemen aan de Wereldraad van Kerken. Walgelijk!

   Like

  • daiyu-ninja zegt:

   Maar katholieken als de nieuwe paus en deze Peter Kreeft bewonderen onbezorgd islamieten om hun vroomheid…………………

   Christenen in islamitische landen zijn net zo vroom als moslims, maar zij mogen hun vroomheid niet uiten VAN de moslims.
   Doen ze dat wel dan worden zij vermoord DOOR de moslims.
   De paus en linkse lamzakken werken aan dit moorddadige klimaat mee door de christenen NIET te beschermen en christenen te belemmeren hun geloof te mogen uitdragen. Want daar provoceer en kwets je de moslims mee.

   Pauzen willen zelf niet dat het christendom groeit en zetten hun aanhangers/volgers aan de kant door voor de moslims te kiezen en hen te steunen in hun geloof.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @daiyu-ninja 10.52u. Oók allemaal waar, maar laten we tevens liever niet alles ophangen aan het begrip ‘”vroomheid.”
    Het is, zoals Roelf-Jan al zegt: Dat begrip zet in de praktijk totaal geen zoden aan de dijk. Er zijn Godloochenaars pur sang geweest, die meer voor de mensheid betekend hebben dan de vroomste persoon ooit. -al was die vroomheid misschien best wel oprecht. Vroomheid was een deugd in de middeleeuwen, toen de maatschappij veel eenvoudiger in elkaar stak, dan nu; dat gaat tegenwoordig helaas niet meer op.

    Like

 17. Roelf-Jan Wentholt zegt:

  En dan mevrouw Andrea Vreede aan het woord op het staatsjournaal. Zij zegt dat de paus de moderne mensen egoïsme verwijt. Maar er is geen samenleving ooit ter wereld geweest zo genereus als onze moderne samenleving. Wij zijn de meest genereuze mensen allertijden. Wij geven aan de armen en de zwakken als geen andere samenleving ooit voor elkaar heeft gekregen. Maar ga dat maar eens uitleggen aan medewerkers van het NOS journaal.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Die medewerkers van het NOS-(NON)journaal, Roelf-Jan, zijn intussen ook immers al genoeg door Martien -en misschien ook door jou- door de mangel gehaald!. Hersenloze nitwits zijn het die door middel van hun media-baantje er alleen maar op uit zijn om iets van het Goedmensendom -en de glamour- mee te pikken. Heel begrijpelijk ook,want mensen met anderssoortige ambities zijn nu eenmaal niet geschikt om de Grote Leugen tegenover het domme klootjesvolk vast te houden, in verband met het zogenaand niet-bestaande Verdrag van Straatsburg 1975! En dat moet toch ècht (denkt men in Brussel, Den Haag en Hilversum.)

   Like

 18. reageerbuis zegt:

  Het gescheld op de paus is losgebarsten, niet gehinderd door inzicht in zijn persoon en verifiëring van gebeurtenissen. Maar lees dan ook:
  http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/4169-argentijnse-joden-willen-nobelprijs-voor-paus.html

  Like

  • BertG. zegt:

   En van wie moet ie die overhandigt krijgen dan.
   Van de pa van maxima misschien of van fidela zelf. (of is die al dood inmiddels.)
   Schijnen nogal close met mekaar te zijn als aanhanger van dat regime.

   Like

 19. louis-portugal zegt:

  Martien misschien wil hij proberen om wat hij fout gedaan heeft bij Videla, nl. collaboreren, nu een beetje goed te maken.
  Ik ben het met die reageerders eens die het een volkomen fout signaal vinden.

  Like

 20. Tistochwat zegt:

  Ik zag ‘Zijne Zaligheid’ gisteren op TV terwijl hij bezig was zich voor te doen als weldoener der mensheid. Hij kuste kleine kindjes en lachte minzaam tegen zijn volgelingen.
  Had-ie enige tijd terug niet een leuk kapitaaltje gekregen van onze nieuwe beeldschone Argentijnse ‘koningin’ i.v.m. een akelig zaakje?
  Ik denk dat ‘Zijne Heiligheid’ door iedere sukkel wel populair en een ‘warm’ persoon gevonden zal worden; eenvoudig gebleven ook.
  Hetzelfde beweren de likkende schapen van Beatrix; dat is ook zo’n eenvoudige ‘warme’ vrouw.
  Ja, als ze zit te bakken in de hete zon op één van haar vele vakantieparadijzen zeker!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s