De gulden weg

Screenshot_14

Het beste dat je van de Dagelijkse Standaard kunt zeggen is dat er vuur in zit. Dat is tegelijk ook het slechtste. Ik ben een gematigd man en bovendien een scepticus. Dan weet je dat je op een zelfverklaard hard rechts blog een hoop dagelijkse onzin moet verdragen. Part of the game. Moeilijker wordt dat bij stelselmatige verdraaiingen en geschiedvervalsing. Wat hier geregeld over de EU (de ‘EUSSR’) wordt beweerd, tart elke beschrijving. Daar kun je je schouders over ophalen, in de zin van gekken heb je altijd. Dit is in Nederland de gebruikelijke (pragmatische) houding. Maar dat is ook een vorm van wegkijken. En wegkijken, daar houden we op de Dagelijkse Standaard niet van.

Misschien dat ik me daarom liet verleiden tot een stuk over de crisis in Portugal, waarin trias politica het bewijs meent te zien dat de (zoals hij dat noemt) one-size-fits-all-euro niet werkt en niet kán werken. Dat had ik beter niet kunnen doen, want zulke discussies werken alleen tussen partijen die het over een aantal uitgangspunten eens zijn. Helaas nooit tussen partijen die het fundamenteel met elkaar oneens zijn. Het antwoord van trias, het stuk Monetaire Economie voor beginners, getuigt daar weer van. Het staat vol sneren, waar ik verder best tegen kan, al geloof ik niet dat trias zijn overtuigingsarbeid daarmee dient. Hij wil mij en andere ‘opiniemakers’ van de MSM wel eens even duidelijk maken waar de denkfouten zitten. Het minste dat je dan moet doen is een behoorlijke weergave geven van de standpunten van de andere partij en dat doet trias niet.

Lees verder>>>

(h/t jowitteroos)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op De gulden weg

 1. Helena zegt:

  Eigenlijk komt het volgens van Baar dus hier op neer:
  Als we nu maar net doen alsof het allemaal wel meevalt en maar net doen alsof het allemaal wel goed komt, dan is/komt het dat ook?

  Zien jullie dat ook zo? Of ben ik gek?

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Helena 16.48. uur. Ik zie dat ook zo! Precies als bij de socialisten gebruikelijk is, ogen sluiten voor de realiteit, dan is de realiteit er niet meer. Dankzij deze malloten, heb ik ook nog eens een ban gekregen, en wel een permanente op DDS. Wat zijn ze daar toch objectief hé.

   Like

 2. lucky9 zegt:

  Het stukje van Dirk-Jan van Baar is je reinste eurofiel gezwets. Elke kritische waarneming wordt gecounterd door zijn vooringenomenheid en negatie van de feiten. Zij infantiele idolatrie wordt zowel praktisch als theoretisch weerlegd door de harde feiten.
  De EU is een ondemocratische moloch bestuurd door ondemocratische ,onbekwame en onverantwoordelijke (zij kunnen niet ter verantwoording worden geroepen) oligarchen.
  De EU is een dictatuur en zulke stukjes zullen me daarover niet van mening doen veranderen.

  Like

 3. D. G. Neree zegt:

  helemaal eens met bovenstaande reacties. dhr van Baar is een vreemde eend in de DDSbijt. Het lijkt wel alsof zijn teksten alleen bedoeld zijn als intellectuele spelletjes en om te trollen. Hij zou beter op zijn plaats zijn bij de Joop.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s