Arabische christenen: Israël is de enige staat die het waard is om voor te vechten

Screenshot_22

(Door: Ryan Jones)

Arabisch-christelijke inwoners van Nazareth, die er trots op zijn dat ze in het Israëlische leger dienen en hun kinderen aanmoedigen om hetzelfde te doen, komen steeds meer onder vuur te liggen en Israël begint hier aandacht aan te besteden en komt hen te hulp. Al een aantal jaren is een groep christenen uit Nazareth, die officier in het Israëlische leger zijn, actief bezig geweest om jonge lokale Arabieren te rekruteren om in hun voetsporen treden en de Joodse staat te dienen.

Hoewel hij zelf geen officier is, is de Grieks-orthodoxe geestelijke pater Gabriel Nadaf een van de belangrijkste figuren in deze beweging. Eind vorige maand dreigde de Grieks-orthodoxe patriarch van Jeruzalem, die handelde in opdracht van islamitische Arabische leden van de Israëlische Knesset, om Nadaf te ontslaan.

De Israëlische minister van Justitie, Tzipi Livni, en de minister van Binnenlandse Zaken, Gideon Saar,  belden onmiddellijk de priester om hun steun te betuigen en hem hulp te bieden.

Op woensdag kondigde het bureau van de procureur-generaal van Israël aan dat het een onderzoek had geopend naar de activiteiten van de moslimleden van de Knesset, die op het  ontslag van Nadaf hadden aangedrongen.

“Het is onaanvaardbaar dat Arabische leden van de Knesset ook maar zouden denken dat ze Trojaanse paarden in de Knesset kunnen zijn en brieven kunnen sturen die ophitsen tegen een christelijke priester, die jonge christenen stimuleert om dienst te nemen in het leger”, zei Miri Regev, lid van de Knesset voor Likud, tijdens een hoorzitting over de zaak van een comité voor interne zaken van de Knesset.

Veel Arabische politici zijn fel gekant tegen een Arabische deelneming aan het Israëlische leger, uit angst dat die het bestaan van de Joodse staat (die hun salaris betaalt) zal legitimeren.

Intussen krijgen Arabische christenen uit Nazareth, die pro-Israël zijn, een steeds dapperder houding en ze waagden het eind vorige maand zelfs een openbare bijeenkomst te houden om de successen van hun nieuw comité te vieren, waarvan het doel is meer jonge Arabieren te overtuigen om in het leger te gaan. De Israëlische krant ‘Ma’ariv’ deed daar verslag van.

“We hebben ervoor gekozen de conferentie te houden om te laten zien dat niets ons zal afschrikken” deelde de woordvoerder van het comité, Moran Khaloul, de krant mee. “We leven niet in Syrië, waar christenen niets mogen zeggen … of in Irak, waar kerken worden gebombardeerd. We wonen in een Joodse staat, die democratisch en vrij is. Als Israëlische christenen zien we onszelf als een onderdeel van deze staat en niet als een deel van degenen die zich daar tegen verzetten”.

Khaloul zei dat tot nu toe velen in de gemeenschap te bang waren geweest om zich uit te spreken of stelling te nemen, maar dat zou gaan veranderen. Velen hebben het nu openlijk over zichzelf als over ‘Israëlische christenen’.

Een organisator van de conferentie, Ali, merkte op dat de lokale Arabieren zien wat er in het Midden-Oosten gebeurt en beseffen dat Israël de enige plaats in de regio is waar christenen zich veilig kunnen voelen en waar ze thuishoren. “Dat is de reden waarom meer en meer van ons beseffen dat er hier geen ander land is dat de moeite waard is om voor te vechten”, voegde hij er aan toe.

Sommigen gingen zelfs dieper in op hun motivering om in het leger van de Joodse staat te gaan.

Henry Zahav, die in de hoogste klas van de middelbare school zit en van plan is om in het Israëlische leger [IDF] te gaan, gaf dit ontroerend antwoord toen hem door ‘Ma’ariv’ gevraagd werd waarom hij dat besluit had genomen: “Uiteindelijk vanuit een religieus standpunt, wij zijn één [volk]. Jezus was een Jood, zijn moeder was een Jood en zijn 12 discipelen waren Joden”.

Bron:

http://www.israeltoday.co.il/NewsItem/tabid/178/nid/23958/Default.aspx

Auteur: Ryan Jones

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Arabieren, Christendom, Israël. Bookmark de permalink .

7 reacties op Arabische christenen: Israël is de enige staat die het waard is om voor te vechten

 1. 2Crazy2bTrue zegt:

  Zipping on boots
  Going back to my roots…

  Misschien is dat een serieuze uitweg om ook uit onze misère te komen.

  Like

 2. 2Crazy2bTrue zegt:

  Zipping on THE boots natuurlijk.
  Dan realiseer ik me weer hoe kwetsbaar we als mens zijn en hoe sterk ons beoordelings vermogen wordt beïnvloed door datgene wat we denken te zien i.p.v. wat er echt is.

  Like

 3. Anneke zegt:

  En spreken veel Arabische Palestijnen over hun Israelische bazen…LOVEND !!! ! !!! Het Westen heeft hier totaal géén zicht op, of wil deze positieve feiten NIET weten. Zijn jaloers op de parel in het Nabije-Oosten…Het land Israel straalt ‘iets’ uit, waar menig westerling blijkbaar jaloers op is. Wie weet, dat (enorm) veel mensen uit ‘the West’ in hun hart het liefst in Israel zouden leven. Al zal men dit tegenover derden niet makkelijk toegeven..Shalom.

  Like

  • Wachteres zegt:

   @ Precies Anneke, ik las onlangs van een Arabier die zei;

   “Ik woon liever in de ‘hel’ van Israël, dan in de ‘Arabische hemel’.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Anneke 16.25. uur. Zo is dat ook Anneke. De socialisten en de gutmenschen zullen het niet waar willen hebben, dat Israel het waard is om voor te vechten. Neen, de moslimkonten likken, daar zijn deze vuile verraders de hele dag mee bezig. Maar ik zeg: LEVE ISRAEL, LEVE DE VRIJHEID, en laat de RODEN en het moslimtuig maar naar de HEL lopen!

   Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Niet alleen Israëlische christenen, ook Israëlische arabieren zijn trots Israëlisch staatsburger te zijn en zullen Israël tot het uiterste verdedigen als het er op aankomt. Zouden deze moslims weten waartoe andere moslims buiten Israël in staat zijn als ze de winnende partij worden in een volgende genocidale oorlog ? Denk het wel.

  Like

 5. Jan zegt:

  Christelijke Arabieren richten hun eigen partij op

  Vanwege de terreur tegen Christenen door islamitische Arabieren in omringende landen en omdat islamitische Arabische partijen in feite de belangen nastreven van hen zelf en communistisch zijn georiënteerd hebben Christelijke Arabieren hun eigen partij opgericht, genaamd Bashara Shlayan, Zonen van het Nieuwe Verbond.
  http://www.theblaze.com/stories/2013/07/10/arab-spring-prompts-israeli-christians-to-break-from-muslim-political-parties-and-form-new-movement/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s