Betsy Udink: “Allah & Eva” – een boekrecensie

Screenshot_17

Het boek begint met een bezoek aan een verlaten piepklein kantoortje in een immens druk groot en vuil winkelcentrum. Daar zijn 7 mensen van een christelijke organisatie geëxecuteerd en uiteraard heeft niemand iets gezien. Daarmee is de toon van het boek gezet. Udink gebruikt een eenvoudige lakmoesproef om de stinkende adem van de Islamitische Republiek Pakistan te ruiken. Hoe gedragen het land en zijn 75 miljoen islamitische mannen zich tegenover de minderheden en de machtelozen (de 74 miljoen vrouwen en een paar miljoen christenen en onorthodoxe moslims)? Het antwoord is eenvoudig: gruwelijk.

Pakistan (of het Land van de Zuiveren) is een kunstmatig land. Het was gewoon een onderdeel van Brits-Indië tot M. Jinnah en zijn Moslim-liga een eigen staat kregen omdat men van moslims niet mag verwachten dat zij akkoord gaan om ergens als (reusachtige) minderheid te leven. Na hem ging het van kwaad tot erger en toen de fundamentalistische generaal Zia een staatsgreep pleegde was het hek helemaal van de dam. In de North West Province is nu de sharia de wet van het land, maar in de rest van Pakistan is het nauwelijks beter. Udink geeft toe dat veel van de misstanden nog dateren uit de feodale en zelfs de pré-islamitische tijd maar ze laat er geen twijfel over bestaan dat een discriminerende ideologie als de islam die misstanden nog versterkt heeft zodat de situatie nu volledig verrot is. Ze publiceert bij ieder afschuwelijk verhaal de juiste koranverzen die de aanzet en de inspiratie voor veel van de gruwel vormen. Ze vertelt in detail over de honderden zogenaamde eremoorden die ieder jaar gepleegd worden op vrouwen. Bijna nooit is er overspel in het geding; meestal is het iets onnozel als een vrouw die onwillekeurig een stukje arm getoond heeft of een paar woorden gesproken heeft met een onbekende man.

Sommige vrouwen worden vermoord nadat mijnheer hen officieel verstoten heeft. Hij moet dat officieel laten registreren en als hij het nalaat kan hij jaren later, zelf al hertrouwd, ongestraft zijn ex-vrouw vermoorden als zij onwetend ook hertrouwt. Udink beschrijft met passie het dagelijks huiselijk geweld van slagen en verminkingen dat een groot deel van de vrouwen moet ondergaan. Ze noteert met pijn hoe meisjes zich tegen de muren drukken en zich als krabben voortbewegen om toch maar niet op te vallen. Duizenden vrouwen sterven (of worden op die manier vermoord) omdat ze met lange gezichtssluiers moeten koken op primitieve vuren en het slachtoffer van een ongeval worden.

Ze kijkt dwars door de schijnheiligheid van het land heen. In het parlement zijn 20% van de zetels voorbehouden voor vrouwen. Ieder van die dames is verkozen op een lijst waar alleen de naam van hun man of hun broer en hun foto’s opstonden. Geen van deze dames opende de mond toen een dappere man in het parlement echte maatregelen eiste tegen de vrouwenmoorden. Integendeel, deze waardevolle tradities moesten gerespecteerd worden. Ambassadeursvrouw Udink houdt niet van diplomatieke taal. Pakistan is “een door bederf en rotting aangetaste natie” (p. 219).

Screenshot_18Udink (zie foto) verbergt haar afkeer niet voor de onnozele trienen, de zogenaamde islamitische feministen, die dit gruwelstelsel vrouwvriendelijk noemen en wanhopig naar een zinnetje in de koran zoeken om hun geleuter te ondersteunen. “Onderwerping van de vrouw is een wezenlijk onderdeel van de islam, zonder submissie en serviliteit blijft er van de leer van de muzelmannen weinig over!” schrijft Udink. Ze heeft haar buik vol van de ziekelijke seksobsessie, veroorzaakt door de vele verboden. Kleine meisjes worden dikwijls gewoon als betaling aangeboden aan de rijke landheren. Als de lamgeslagen, ondervoede en ongezonde meisjes hun eerste menstruatie hebben, moet er getrouwd worden want de islam eist zoveel mogelijk kinderen. Kindermoeders baren dan op hun beurt weer ondervoede zieke kinderen. Maar ook jongetjes ontsnappen niet aan de wreedheid van deze barbaarse maatschappij. In de madrassa´s (de koranscholen) is het bijna een recht van de leraars om zich bij gebrek aan vrouwen op grote schaal aan de jongetjes te vergrijpen. Ze inspecteert die scholen en noteert dat daar vijf jaar lang analfabeten worden gekweekt die de koran uit het hoofd in het klassiek Arabisch kunnen citeren zonder dat ze in staat zijn het eenvoudigste gesprek in de een of andere Arabische taal te voeren.

Ik heb me hier beperkt tot het vrouwenthema, maar Udink heeft nog veel meer te vertellen, o.a. over de behandeling van niet-islamieten. Haar verhalen doen de haren ten berge rijzen en geven een goed idee van de verschrikkingen die men kan verwachten wanneer islamisten ergens de macht in handen krijgen. Maar Betsy Udink heeft 30 jaar van haar leven in islamitische staten doorgebracht en is meer vergeten van de ware aard van deze leer dan alle onnozele multi- of interculturele dialoogoplichters of –naïevelingen ooit zullen kennen. ‘Allah en Eva’ is één lange waarschuwing tegen deze ideologie: waar islamieten een meerderheid krijgen is het gevaar groot dat de fanatiekste vorm de overhand haalt en dan gaat de beschaving onherroepelijk overboord. Ik kan alleen maar de woorden bevestigen van Leon de Winter in het NRC “een boek dat je niet met droge ogen kan lezen”.

Boekrecensie:

Jan Neckers

“Allah & Eva” is o.a. hier verkrijgbaar bij bol.com

Geplaatst door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam. Bookmark de permalink .

20 reacties op Betsy Udink: “Allah & Eva” – een boekrecensie

 1. Philippine zegt:

  Ik ga het direct (her)lezen.

  Like

 2. Martien Pennings zegt:

  Ja, goeie recensie.
  Ik heb meermalen aandacht besteed aan dit boek.
  Een normaal mens kan het alleen in brokken verstouwen met een ruime tussenpoos.
  Mijn leeservaring was: je krijgt je geest er niet omheen, zó gemeen, zó stompzinnig, zó wreed.
  Met dit boek in het achterhoofd schreef ik ook:
  http://martienpennings.wordpress.com/2012/02/11/ik-hoop-dat-de-executie-van-de-nazislamitische-hoeren-femke-halsema-jolande-sap-karin-dekker-ineke-van-gent-en-claudia-de-breij-verloopt-als-die-van/

  Like

 3. BertG. zegt:

  Of zoals die 2 meisjes die zijn vermoord om dat ze het waagde om een vrolijk dansje in de regen te maken en dit ook nog filmde en op youtube hadden gezet.
  http://www.spitsnieuws.nl/archives/raar/2013/07/familie-eer-zusjes-dood-om-regendans
  (ik dacht dat het hier ergens ook had gestaan maar tot heb 01-06 terug gebladderd)

  Like

 4. luckybee zegt:

  Eindlijk een Europese vrouw die protesteerd tegen de Islam vriendlijke halve gare linkse idioten.
  Femke Halsema zit toch ergens in Moslim Afrika?Ik hoop dat ze daar houden.

  Like

 5. heleen zegt:

  Dit boek: Kopen, lezen en onder de aandacht van anderen brengen. !!!!
  Martien Pennings wees recent op dit boek in een comment, ik heb het dan ook direct gelezen.
  Men weze gewaarschuwd: het is schokkend. !!!
  Applaus voor Betsy Udink!!!! Bewijs haar eer en erkenning voor haar durf en confronterende eerlijkheid door het boek te kopen!

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Ja, dit boek zal zeker een heldere, ware voorstelling van zake geven. En tóch wisten we dit allemaal al, hè. Of althans, we zouden het kúnnen weten. Behalve hier op de site lekt er zèlfs in de MSM wel eens iets door. Wat wil men ook; het is allemaal veel te heftig en te gruwelijk om het allemaal te kunnen wegmoffelen, ook al zou men dat nog zo graag willen. @Martien: Goed, dat je die link er nog eens in hebt gezet, dan ga ik die direct nog en nauwkeurig opnieuw lezen. Ik wed, dat een heleboel dingen mij dan -opnieuw- méér verwonderen, dan alle genoemde feiten in het boek van Betsy Udink!

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Respect voor mevrouw Udink, die het verdomd door de RODEN en politiek correcten ISLAMLIEFHEBBEN te ondersteunen. Trouwens ook het boek van IBN WARRAQ : “Weg uit de ISLAM-Getuigenissen van Afvalligen”, uitgegeven bij Meulenhoff pers is een aanrader.
  De vieze pakistaanse moslims, hebben in 1971 in Bangla Desh een massamoord gepleegd, met 3 miljoen doden, en 300.000 verkrachte vrouwen en meisjes. STERF VUILE ISLAM,STERF!

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Dat van die 300.000 verkrachte vrouwen en meisjes is het goede recht van elke jihad strijder en behoort bij de legitieme oorlogsbuit bekrachtigd door de koran en de handelingen en uitspraken van de profeet. We mogen ons hier niet over opwinden en we mogen het de jihadstrijder ook niet kwalijk nemen. Mohammed “”himself”” heeft laten optekenen dat de jihad strijder tijdens de verkrachting zelfs zijn sperma niet hoeft binnen te houden. Het is een zaak van Allah of er wel of geen nakomelingen zijn door deze verkrachting. Hoe ruimdenkend wilt U het hebben. Waarlijk de islam is een juweel om binnen de maatschappij te hebben. De toekomstige generaties zullen pas echt de vruchten gaan dragen van deze verrijking.

   Like

 8. topsporter zegt:

  Betsy Udink schreef meer over ervaringen met die exotische wereld, bijv. achter Mekka ook de moeite waard om wat kennis op te doen over al dat moois.

  Like

 9. treintrien zegt:

  Die mevrouw Udink heeft nog veel meer geschreven wat echt de moeite waard is.

  Ik noem even voor de vuist weg:
  Achter Mekka (over SaoudiArabie)
  In Koerdische kringen (over Koerdistan)

  Leestips, dus!

  Like

 10. delamontagne zegt:

  Ik heb het artikel nog niet (helemaal) gelezen. Vanavond als de temperaturen dragelijker zijn. Boek kun je alleen elke keer stukje lezen. Verschrikkelijk allemaal. Dat er nog mensen zijn die islam verdedigen.
  Heb wel haar andere boek ächter mecca” op nachtkastje liggen. Daar kun je nog om de ongelofelijke achterlijkheid lachen van die lui.

  Like

 11. guusvelraeds zegt:

  Doodziek wordt ik steeds als ik horen moet Ja maar, Ho maar, je kunt niet voor alle misstanden in de islam de moslims als geheel verantwoordelijk maken. Oh, zeg ik dan, keer op keer en tegen beter weten in, ben jij ook z’on genuanceerde, gemankeerde, intellectueel multiculturele lam lul. Achterlijk varken zeg ik dan, natuurlijk weet ik dat niet alle moslims deze smeerlapperijen uithalen. Maar waar ik mij wel over opwind is dat de meerderheid van de moslims jaar in jaar uit gewoon moslim blijft zitten te zijn, wetende dat al deze smeerlapperijen gepleegd worden met de Koran en de Soena in de hand. Dat is een verantwoordelijkheid die alle moslims op zich nemen en juist daarom klaag ik de gehele moslim gemeenschap aan voor dit soort uitwassen. Alleen zij kunnen hier iets aan doen als ze dat willen. Maar ze doen het niet. Ze schonen de Koran niet op en ze keren zich niet af van hun gewelddadige profeet. Daarom hansworst zeg dan, daarom klaag ik alle moslims aan. Ik heb dan ook weinig vrienden.

  Like

 12. delamontagne zegt:

  De boeken die ze geschreven heeft zijn alweer uit de jaren 90. Ze is jaren geleden eens uitgenodigd bij ,t programm van Paul en W. Een van die twee vroeg haar toen:::” is het nou allemaal wel zo erg, zoals U dat beschrijft, is het niet te zwart – wit ?????????
  Over die paradijselijke landen zijn trouwens veel meer boeken geschreven door mensen die er gewerkt/gewoond hebben. Voor zover ik weet allemaal in het Engels.

  Like

 13. Republikein zegt:

  Zulke boeken lees ik bij voorbaat niet, want je hoeft geen helderziende te zijn om te weten wat er in staat. Het is me trouwens verboden door mijn cardioloog.

  Like

 14. daiyu-ninja zegt:

  Ik ben net begonnen met het boek te lezen.
  Hier een citaat: Het meest huiveringwekkende tussen al die navrante blasfemiezaken is het geval van de.Younnas Sheich, een moslim uit de middenklasse.Dr. Sheich is arts en docent aan de Academie voor Homeopathie in Rawilpindi. Hij werd in de zomer van 2001 als godslasteraar ter dood veroordeeld om zoiets krankzinnigs, zo in strijd met de logica en met historische bewijzen, dat je er eigenlijk om zou moeten lachen ware het niet dat de Pakistaanse staat hem het leven wil ontnemen. Dr. Sheich zou tijden een colege de volgende beledigingen geuit hebben: de profeet Mohammed was voor zijn veertigste geen moslim (pas daarna kreeg hij de openbaringen), de Profeet was voor zijn veertigste niet besneden, en de ouders van de Profeet werden begraven als niet-moslim: zij stierven voordat Mohammed zijn openbaringen had gekregen.
  Een club fanatici, die van een student had gehoord war dr. Sheich had gezegd, vond dat hij de goede naam van de Profeet had bezoedeld had.

  Een ander citaat: De decreten werden in de moderne tijd, in 1979, in Pakistan ingevoerd door militaire dictator Zia ul-Haq, de generaal met het sinistere gezicht. Zijn idee was van Pakistan
  een islamitische stat te maken. HET IS TYPEREND VOOR HET SAMENVALLEN VAN ISLAM EN STAAT DAT HET ALTIJD BEGINT MET VERNEDEREN EN KWELLEN VAN VROUWEN EN MINDERHEDEN. ( De grote letters zijn van mij)

  Datzelfde zien we ook al in het westen gebeuren………………..vrouwen en minderheden vernederen en kwellen..

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @daiyu-ninja 13.37. uur. Wat mij de ogen verder heeft geopend daiyu, is het boek: Weg uit de Islam- Getuigenissen van Afvalligen”, van IBN WARRAQ, uitgegeven bij Meulenhoff Pers. Een van de getuigenissen is mij steeds voor ogen blijven staan. In 1971, tijdens de nacht, overviel het MOSLIMLEGER van PAKISTAN Bangla – Desh, en daar vermoordden zij 3 miljoen mensen, en werden 300.000 vrouwen en meisjes verkracht. En NOOIT nee NOOIT heeft daarover iets in onze RODE PERS gestaan. En er kwam ook geen reactie van de VERENIGDE NAZIES. Hoe toevallig toch allemaal vind U niet?

   Like

  • Helena zegt:

   Een interview van Allen West met een Pakistaanse vrouw, Julie Aftab, die nu in Amerika woont. Zij verteld als ervaringsdeskundige hoe het er in Pakistan aan toegaat.

   http://www.nextgeneration.tv/?cmd=mpg&load=8581&mpid=517

   Like

 15. daiyu-ninja zegt:

  Correctie: een islamitische stat moet islamitische staat zijn.

  Like

 16. Pingback: Femke Halsema lijdt op internet even erg als vrouwen in Pakistan | E.J. Bron

 17. Pingback: Allah en Eva in Pakistan. – Quo Vadis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s