ECB kondigt nieuwe grote geldstroom voor banken aan

Screenshot_32

De volgende ronde in de globale monetaire oorlog: de directeur van de Europese Centrale Bank (ECB) Asmussen kondigt veelomvattende maatregelen aan waarmee nog meer geld in de markten gepompt moet worden. De ECB begeeft zich daarmee op een gelijksoortige koers als Japan.

De rentes van de ECB zouden ook nog langer dan 12 maanden op de historisch laagste stand kunnen blijven, zei het directielid van de ECB Jörg Asmussen. Ook andere maatregelen ter ondersteuning van de eurozone zouden “niet uitgesloten” zijn, aldus de directeur van de ECB volgens een melding van Reuters.

Daarmee heeft de ECB haar principe overboord gezet om nooit mededelingen te doen over toekomstige rentepercentages. Nadat Asmussen gezegd had dat de rentes “een langere periode” laag zouden blijven, moest hij een uitspraak concretiseren: “Mario Draghi zei in zijn persconferentie dat het niet zes maanden, niet twaalf, maar langer zou duren.”

Ook langduriger herfinancieringszaken  zogenaamde LTRO´s, zoudenniet uitgeslotenzijn, zei Asmussen. Men zou een breed scala aan “niet-gestandaardiseerde instrumenten” hebben, die toegepast zouden kunnen worden “als de behoefte daaraan ontstaat.”

Daarmee gaat de monetaire oorlog met Japan de volgende ronde in. De euro verloor na de aankondiging van Asmussen duidelijk aan waarde tegenover de dollar. (zie grafiek).

Screenshot_34

Daardoor verbeteren de exportkansen voor de eurolanden. De ECB volgt daarmee een gelijksoortige strategie als Japan, dat de eigen export bijna uitsluiten via de devaluatie van de eigen munteenheid stimuleert.

De rekening van de ECB gaat echter alleen maar op als de chef van de Amerikaanse Federal Reserve Bank, Bernanke, zijn aankondiging waarmaakt en stopt met het drukken van geld in de VS (meer daarover hier).

China wil de eigen munt als wereldreservemunt vestigen en hoopt daarom duizenden tonnen goud op. Ook op de beurs in Frankfurt worden steeds meer financiële zaken afgesloten in de Chinese munteenheid Renminbi (meer hier).

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/07/09/ezb-asmussen-kuendigt-neue-geldschwemme-fuer-banken-an/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in China, euro, Eurocrisis, Europa, Japan, VS, Wereldcrisis. Bookmark de permalink .

3 reacties op ECB kondigt nieuwe grote geldstroom voor banken aan

 1. Tom Hendrix zegt:

  De EUSSR op ramkoers, daarmee gaan we gegarandeerd de afgrond in. Waanzinnige communisten aan het bewind, dit gaat niet vreedzaam opgelost worden.

  Like

 2. lucky9 zegt:

  Het scenario van hyperinflatie wordt hierdoor nog meer waarschijnlijker. De oligarchen willen niet leren uit hun fouten en volharden in hun megalomane zelfoverschatting, behalve als ze zelf langs de kassa passeren om te incasseren. Dat momentum willen ze koste wat kost bewaren en zo lang mogelijk rekken.

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  ELA is de naam van het programma.
  Nl. de landen gaan hun eigen geld drukken en dat maar liefst in grote massas.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s