EU-ambtenaren klagen: Brussel is te smerig

Screenshot_33

De werknemers van de EU-instellingen wonen weliswaar in Brussel, echter niet als gelijkwaardige burgers, maar in een parallelwereld. Ze hebben naar eigen zeggen nauwelijks autochtone vrienden, vinden de stad smerig en willen terug naar hun land van herkomst zodra hun werk erop zit.

Veel EU-ambtenaren voelen zich in Brussel blijkbaar niet echt prettig. In een enquête klaagt de grote meerderheid over smerige straten en te weinig veiligheid. 75% van de ambtenaren geeft aan dat de EU-werknemers in een “eigen wereld” leven.

In een onderzoek van het Brusselse stadsbestuur zouden 8000 van de ongeveer 10.000 in Brussel wonende EU-ambtenaren ondervraagd zijn om hun tevredenheid te meten, bericht de EU-Observer. Gisteren werden de resultaten gepresenteerd. Daaruit blijkt dat de “typische” EU-ambtenaar sinds minder dan tien jaar in Brussel werkt voor de Europese Commissie en uit Duitsland of Frankrijk komt. Slechts 6% van de ondervraagden gaf aan in Brussel te willen blijven als hun arbeidscontract is afgelopen.

De informatie van de EU-werknemers bewijst ook, dat de Brusselse kaasstolp geen cliché, maar geleefde realiteit is. Bijna 40% zegt dat ze minder dan drie Belgische vrienden in hun persoonlijke omgeving te hebben, 12% heeft geen enkele Belgische vriend. De helft van de administratieve krachten stuurt zijn kinderen liever naar een internationale school dan naar een Belgische. 73% is het dan ook consequent eens met de uitspraak: “De internationale gemeenschap leeft in een eigen wereld met weinig contact tot andere Brusselse burgers.”

Slechts heel weinig mensen zijn geïnteresseerd in de Belgische tv of de Brusselse gemeenteraadsverkiezingen, waaraan ze eigenlijk zouden mogen deelnemen. De weigering om te stemmen wordt door de meerderheid gemotiveerd met “ongeïnteresseerdheid”. Dat hindert hen echter niet om te klagen over talrijke misstanden in het management van de stad. De grootste klacht daarbij is, dat Brussel “te smerig” zou zijn – voor 80% van de ambtenaren een echt probleem. 78% heeft kritiek op de slechte toestand van de straten, 50% op het gebrek aan veiligheid.

75% van de ondervraagden gaf desondanks aan “graag” in Brussel te wonen. Goedkopere woonruimte, een goede gezondheidszorg en een rijk cultureel aanbod staan daarbij bovenaan de lijst met voordelen. De vraag of Brussel de beste keuze als centrum van de EU-instellingen is, stuit echter op gedeelde meningen.

Screenshot_31

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/07/09/eu-beamte-beklagen-bruessel-ist-zu-schmutzig/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, EU, Graaien, Hypocrisie. Bookmark de permalink .

13 reacties op EU-ambtenaren klagen: Brussel is te smerig

 1. KCMO zegt:

  Als hun werk erop zit, nou ook zonder dat mag je van mij naar huis.

  Like

 2. Pieter Nokkio zegt:

  Graaiende klagers, dan wel klagende graaiers: het moet niet gekker worden

  Like

 3. Willie zegt:

  Hoe rapper hoe liever !!! En don’t come back !!!!

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Gloeiende gloeiende nakende, deze achterlijken zijn daar door andere- te weten criminele politici van links tot rechts- verdomme terecht gekomen. Wij hebben verdomme niet gekozen voor deze rotzooi, daarvoor moeten ze bij de socialisten, links-liberalen en christen-democraten zijn! En dan met name Balkenende die ons verraden had in Lissabon, toen hij ons NEEN uit 2005, omtoverde in een JA in Lissabon. En dat Brussel vuil is zijn deze klootzakken ook schuld, zij hebben massaal het islamitische geitenvolk binnengehaald, die de omgeving totaal vervuilen en verwaarlozen. Stik toch stelletje ambtenaren, ik heb geen medelijden met jullie!

  Like

  • daiyu-ninja zegt:

   Tom Hendrix zegt:
   9 juli 2013 om 21:59
   En dan met name Balkenende die ons verraden had in Lissabon, toen hij ons NEEN uit 2005, omtoverde in een JA in Lissabon…………………………………….

   Balkenende leefde in de waan Hans Klok of Hans Kazan te zijn.
   Dit onbetrouwbare sujet heeft het Nederlandse volk verkocht uit, gewin.

   Like

 5. Helena zegt:

  Zouden ze zich nu nooit eens afvragen hoe het komt dat het daar zo’n bende is?
  Hoeveel waren het er ook al weer in Brussel volgens de video “immigratie invasie” 60%, dacht ik..

  Like

 6. Avidia zegt:

  Ik hoop dat het zo smerig wordt dat ze allemaal een infectie oplopen, daarbij een door elkaar doorgegeven EU infectie waar ze nooit van zullen genezen.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  EU ambtenaren vinden Brussel smerig ???? Vreemd, ratten voelen zich toch juist thuis in een smerige omgeving.

  Like

 8. Luchtpint zegt:

  Vermoedelijk vinden ze Brussel smerig omdat het steeds meer op Caïro begint te lijken. Dat ga je ze niet horen zeggen, natuurlijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s