Gaza 2013 – De grootste openluchtgevangenis ter wereld

Screenshot_3

Ja, zo zag het er in Auschwitz, Theresienstadt, Maydanek,… 70 jaar geleden ook uit!

Geplaatst door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Gaza 2013 – De grootste openluchtgevangenis ter wereld

 1. Theresa Geissler zegt:

  Mooi wonen zeg, daar in die openluchtgevangenis! Daarom liet het Molenpaard Meulenbelt (bedankt Tom) zich daar natuurlijk zo graag voor het karretje spannen!

  Like

 2. luckybee zegt:

  In Auschwitz, Theresienstadt, Maydanek, zaten Joden die niets hadden gedaan, behalve dat ze Joden zijn.In de Gaza strook zitten bezetters , van Kanaan die door de Sultanen van Istanbul daar als beloning voor hun diensten bij de Ottomaanse armeen hebben gekregen.

  Like

 3. luckybee zegt:

  De Ottomanen waren bezetters uit Centraal Asie.Waar ze thuis horen.

  Like

 4. Jan zegt:

  Voedeltekort in Gaza

  Like

 5. Jan zegt:

  Anja snijdt taart en dan zo stupide zijn de volgende berichten op de site te zetten:

  The closed gates to Gaza
  Alleen het allernoodzakelijkste voedsel om niet helemaal dood te gaan komt binnen, en dat nog betaald door de internationale gemeenschap. Gaza, kortom, is een gevangenis.
  http://www.anjameulenbelt.nl/weblog/2007/07/31/the-closed-gates-to-gaza/

  Fatma is vrijwel de enige kostwinner voor een heel groot gezin. Haar vader die pas geopereerd is heeft speciaal voedsel nodig. Maar alles is zo duur geworden, suiker twee keer zoveel.
  http://anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2006/04/07/gaza-7-april-2006/

  Dokter Wa’el vertelt wat er is veranderd. Er ligt nu een rapport dat bevestigt wat de artsen wel wisten uit eigen praktijk: een groot deel van de kinderen heeft bloedarmoede. En calciumgebrek – dat met de zware schooltassen maakt dat er veel ruggegraten krom groeien. Gevolg van de verborgen vorm van ondervoeding.
  http://anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2007/12/01/gaza-1-december-2007/

  Het is druk en lawaaiig bij Ard al-Insan, de Palestijnse organisatie die voortgekomen is uit Terre des Hommes en die zich bezighoudt met de voedselsituatie in Gaza. Er staan veel moeders en een enkele vader die hun kinderen naar het spreekuur van de arts brengen. Van de kinderen in Gaza is 15 procent ondervoed, vertellen twee energieke vrouwen, I’tedal el-Khateeb en Su’ad Lubbad. (…)Het is geen honger waar ze acuut dood aan gaan, maar ondervoeding leidt wel tot lage weerstand tegen infectieziekten, en dus ligt de kindersterfte in Gaza hoger dan in Israël, en ook hoger dan in de omringende Arabische landen. Bloedarmoede, vitaminetekorten, rachitis, baby’s die doodgaan aan de diarree omdat ze gevoed worden met melkpoeder aangelengd met de slechte kwaliteit water die er in Gaza uit de kranen komt. De kinderen zijn te klein voor hun leeftijd, en sommige kinderen blijven zwakbegaafd. Ondervoeding komt ook de schoolprestaties niet ten goede.
  http://www.anjameulenbelt.nl/weblog/2007/08/13/het-beloofde-land-7-deel-1/

  Veel mensen verkopen sieraden en andere bezittingen om voedsel te kunnen kopen. Dr. Jumaa vertelde dat sommige mensen hun zieke kinderen niet naar de kliniek brengen, omdat het geld nodig is voor eten.
  http://anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2006/10/28/drie-dagen-in-gaza/

  Volgens de normen van het Wereld Voedsel Programma (WPF) staat 42 procent van de Gazanen nu geboekt als ‘food insecure’, dat wil zeggen dat ze niet zeker zijn van voldoende veilig en gezond voedsel om een normale groei en ontwikkeling te garanderen; in vijf gebieden van Gaza komt dat cijfer boven de 50 procent. Daar bovenop bevind zich nog 30 procent van de bevolking in de gevarenzone van ‘food vulnerable’, dat wil zeggen dat ze een grote kans maken om ondervoed of ‘food insecure’ te raken.
  http://anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2006/05/04/de-toekomst-van-gaza/

  De blokkade, die formeel pas inging als collectieve straf voor het kiezen van een ‘foute’ regering, was in feite al lang voorbereid, de economie stond al op punt van instorten doordat de grenzen steeds vaker en verder dicht gingen. Zorgvuldig werd berekend hoeveel calorieën de bevolking In Gaza minimaal nodig had om in leven te blijven. De toevoer van goederen werd daaraan aangepast, niet meer dan het humanitaire minimum, en niets waarmee Gaza de eigen infrastructuur weer op kon bouwen, of voldoende zelf kon produceren
  http://www.anjameulenbelt.nl/weblog/2012/01/21/gaza-is-geen-humanitair-probleem/

  Like

 6. Jan zegt:

  Brits politicus vergelijkt het leven van de ‘Palestijnen’ in de Gazastrook met de Holocaust

  A Liberal Democrat MP was this week accused of a “shocking piece of Holocaust denigration” after calling for the Palestinians’ plight to be given the same prominence as the Shoah in British schools.
  http://jewishnews.co.uk/lib-dem-mp-sir-bob-russell-condemned-for-shoah-comments/

  Like

 7. Jan zegt:

  De openluchtgevangenis staat blank: volgens de commentator een ‘living hell’ and conspiracy.

  Like

 8. Jan zegt:

  Waar is Anja?

  Yarmouk Palestinian refugee camp ruined
  http://www.worldbulletin.net/?aType=fotohaber&FotoID=7944

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s