Hernieuwbare energieën: EU-programma stimuleert indirect maffiapraktijken

Screenshot_13

De Italiaanse maffia speelt niet alleen een belangrijke rol in de politiek. Hij heeft zijn vingers ook altijd in drugszaken, afpersing van beschermingsgeld en de bouweconomie. Maar nu heeft de maffia zelfs een groene vinger. Hij zet ook vaart achter zijn werkvelden d.m.v. openbare investeringen in de “Green Economy” en wast daarmee miljarden euro´s wit.

In de hernieuwbare energieën zullen in Italië vermoedelijk tot het jaar 2020 per jaar ongeveer 900 miljoen euro d.m.v. staatssubsidies worden geïnvesteerd. Maar er profiteert vooral één Italiaanse speler van deze investeringen. De Italiaanse maffia profiteert namelijk enorm van publieke investeringen. En hij vermeerdert zijn zakengeld op dit moment in de “Green Economy” om daarmee miljarden wit te wassen, bericht de “Welt”.

Blijkbaar een goede gelegenheid voor de maffia om zich te blijven verrijken via publieke gelden. Want de Europese Commissie heeft besloten in het vervolg financiële middelen in de infrastructuur niet meer bij de staatsschuld te rekenen.

Daartoe zullen ook vast en zeker investeringen in de “Green Economy” behoren.

Wellicht ontstaan er door de geplande miljarden subsidie nog meer lucratieve zaken voor het “eerzame genootschap” van de Cosa Nostra en ´Ndrangheta. Interessant daarbij is: er bestaan ook contacten naar Duitsland, waar de “hernieuwbare energieën” eveneens royaal worden gesubsidieerd, vooral in windmolenprojecten. Hoe die contacten naar Duitsland er concreet uitzien, is echter nog niet duidelijk.

De maffia is vooral gefixeerd op die werkterreinen, waarin sprake is van weinig transparantie. Dit schijnt bij subsidies voor “hernieuwbare energieën” het geval te zijn. Want zo kunnen de illegaal verkregen miljarden omgeleid worden in de reëel bestaande economie, om daarmee crimineel verkregen gelden wit te wassen. Dit wordt dan als “schoon geld” voor nieuwe criminele praktijken gebruikt.

Screenshot_14

Bron:

http://www.deutsche-mittelstands-nachrichten.de/2013/07/53235/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, EU, Graaien, Italië, Naïviteit. Bookmark de permalink .

7 reacties op Hernieuwbare energieën: EU-programma stimuleert indirect maffiapraktijken

 1. Jan zegt:

  “Blijkbaar een goede gelegenheid voor de maffia om zich te blijven verrijken via publieke gelden.”

  Die zin kan zo gebruikt worden voor de EU.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  De ene maffia-eussr- helpt de andere maffia. Conclusie de eussr is een criminele bende!

  Like

 3. luckybee zegt:

  Niet vergeten dat de Mafia door de hoge Adels van Italie die gelijk ook de paus lieveranten zijn opgericht en geleid zijn.Daar om is het ook zo moeilijk ze te bestrijden.En ook altijd daar hun macht uitoefende waar de RKK veel te zeggen heeft.

  Like

 4. lucky9 zegt:

  Laat ons niet uit het oog verliezen dat de EU zélf een grootschalige internationaal georganiseerde maffiapraktijk is. De wensen van de bevolking worden minachtend genegeerd door een kaste onverantwoordelijke zelfbedieners met als specialiteit het passeren langs de kassa. Nooit om te betalen maar altijd om te ontvangen. Kan U nog iets maffia-achtiger bedenken?
  De machtsbasis van de camorra en de maffia is juist dezelfde als die van de EU: structureel geweld en dreiging met terreur.

  Like

 5. vanhetgoor zegt:

  Een EU-planning voor 2020 is net zo onzinnig als voorbereidingen treffen voor de vòlgende verjaardag van Nelson Mandela. Je weet nooit wat er in tussentijd gebeurd.

  Europa MOET alternatieve energie gaan gebruiken, nucleaire energie is onbetrouwbaar, schalie-gas is duur om te winnen en verwoest het milieu doordat er grote hoeveelheden troep de aarde in gespoten moet worden om dit gas naar boven te halen.

  Europa MOET windturbines gaan gebruiken en zonnecellen. Het gebruik blijven maken van Arabische aardolie is zeer nadelig voor de beschaafde maatschappij. Met de opbrengsten van de Arabische olie worden over de hele wereld moskeeën gebouwd, terreur gefinancierd en ander liederlijk gedrag.

  De enige manier om aan de verslaving van aardolie te ontkomen is windturbines gaan gebruiken en zonnecollectoren voor de verwarming van de huizen. Helaas zijn accu’s niet efficiënt genoeg voor auto’s op te laten rijden, de laadtijd is te lang, de actieradius te klein. Als nu blijkt dat de Italiaanse mafia in de alternatieve energie zit dan komt dat alleen maar omdat die andere mafia in de drugs zit en in de terreur. Als de Italiaanse mafia de schone energie tegenwerkt dan is dit een steunbetuiging aan de islam, want de moslims zijn de voornaamste leveranciers van weed en hash (Marokko) en tal van opiaten (via Turkije uit Afghanistan / Pakistan.

  Een strijd vóór schone energie is dus ook een strijd vóór de beschaving en tegen de islam.

  Like

 6. bigljohn zegt:

  Hebben we al grote problemen met die E.U. en de Islam, wordt daar de Mafia (geen maffia) door de E.U. ook al als vriend omarmd. De as van het kwaad word alsmaar groter en groter. En natuurlijk gaan velen onder ons, net als wij, voor de PVV bij de volgende verkiezingen. Maar wat voor effect zal dit opleveren als de PVV door alle andere politieke partijen alsmede de Eerste Kamer tegengewerkt wordt in al zijn doelstellingen ? Ik vrees dat tegen de tijd dat de meesten onder ons PVV willen gaan stemmen, ons land al volledig geislamiseerd zal zijn, en de PVV zelfs verboden gaat worden. Niet vergeten mag worden dat alle overheden, politie en rechtbanken sinds lange tijd al pro Islam zijn. Ook werkt men in Brussel aan wetgeving om protesten of acties tegen de E.U. strafbaar te gaan stellen. Resumerend kunnen we zeggen dat Europa al als verloren beschouwd moet worden, als een kankerpatient in de terminale fase. De bewijzen vind men ook in onze buurlanden die al op omvallen staan, zoals bijvoorbeeld Engeland en Zweden.

  Like

 7. henk schroemges zegt:

  Geen wonder als nagenoeg alle overheid in de hele EU zich bedient van maffia-praktijken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s