Mandela bracht de hel op aarde

Screenshot_21

De wereld eert Mandela en zwijgt over de blankengenocide, nu, in zijn land.

We worden nog steeds geacht te denken dat de Apartheid in Zuid-Afrika de hel op aarde was. Blanken hadden Zuid-Afrika tot het enige welvarende deel van het Afrikaanse continent gemaakt. Ja, een wereld, waar niet iedereen dezelfde rechten had. Dat is fout. Mensen horen wel dezelfde rechten te hebben. Dat had anders gemoeten. Maar dat het er nu voor iedereen alleen maar heel veel erger op is geworden, daar hoor je dan weer niemand over.

Mandela wordt in de wereld vereerd als een heilige. Niemand wil weten dat de man een communist was, die toestond dat er ook onder zijn eigen ANC gelederen gemarteld werd voor de ‘goede zaak’ en dat het oké was om samen te werken met de Oost Duitse Stasi, alles voor het goede doel.

Lees verder>>>

(h/t jowitteroos)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Mandela bracht de hel op aarde

 1. Anneke zegt:

  “NOOIT beseft” !!! Dankzij de vele nalatigheden van de ‘journalistiek’. Heb me (helaas) nooit verdiept in het Z-Afrikaanse land en ‘d’r’ geschiedenis. Weet niet hoe dit komt, maar Amerika,Europa en Israel waren voor mij pers.veel interessanter. Vond altijd wel dat de media een dikke ‘kontlikker’ was van Mandela en hoe hij als een godheid werd toegwuifd. Vereerd tot op het blote bot, waar hij nu DOODZIEK van is geworden….”Dit ergerde mij wèl behoorlijk…”.

  Like

 2. Helena zegt:

  Helemaal mee eens natuurlijk.
  Dit artikel las ik net 10 minuten geleden op facebook gedeeld door HET INDENTITAIR VERZET
  Nederland. Die jongens en meiden zijn ook goed bezig!

  Like

 3. Lucky9 zegt:

  Ik veracht die Mandela. Hij is nauwelijks beter dan een gemiddelde nazi-crimineel.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Of de appartheid politiek van de Boeren werkelijk fout is dat betwijvel ik heel sterk.De boeren zijn net als wij Calvinisten.(gereformeerden)Terwijl de engelsen zo als wij weten de Anglicaansekerk befolgen Waar de koning het zeggenschap heeft, en niet God.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Dat geeft maar weer goed aan, hoe funest het marxistisch cultuurrelativisme is, voor de moraal en zedelijkheid van een volk. De perverse RODEN/SOCIALISTEN met hun handlangers en meelopers van links-liberalen en christen-democraten vergiftigen met deze denkbeelden ons hele continent. Met de dag word ik kwader, op deze satanskinderen, die ermee ingestemd hebben, dat het paard van Troje, de ISLAM toegang kreeg in Europa. Vuile smerige verraders, dat zijn het.
  Helaas heeft de socialistische kliek ook de pers en omroepen in hun greep.

  Like

 6. Rene zegt:

  Ik vrees dat het gehele ANC een clubje communisten was en wellicht nog is. Verklaart in ieder geval waarom Jan Pronk zo pro-ANC bleef terwijl toen het ene na het andere lijk uit de kast flikkerde. Er was toen een communistisch netwerk waar van leden connecties hadden met de DDR. Dat was in ieder geval met het door Pronk geholpen CPP/NDF(maoisten uit de Filippijnen). De restanten uit dat netwerk (NFS oftewel loopjongens van de CPP) geniet vandaag de dag nog de aandacht van Anja Meulenbelt.

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Ik vereer Mandela absoluut niet als. een God. Dat heb ik namelijk nooit gedaan, bij niemand.
  En dat de zwarte Afrikaan , door de bank genomen, over een mentaliteit beschikt, die alles -zeker naar onze maatstaven in een puinhoop doet veranderen, dat is zonneklaar. Dat is ook in Zimbabwe gebeurd, en in Angola en Mozambique. Heel treurig, maar het feit ligt er.
  Toch kun je mij er niet toe overhalen, te gaan beweren, dat de Apartheid daarom een goede zaak was. Ze had het misschien kúnnen zijn, als ze op een neutralere manier was uitgewerkt. Als zuivere veiligheidsmaatregel. Dus: Iedere groep in zijn eigen territorium dezelfde rechten en dezelfde kansen. Dat was niet zo. Iedereen, die er het nodige over gehoord en/of gelezen heeft, weet dat. En vooral doordat de blanken er automatisch hun overwegend Nederduits-Calvinistische gezindheid bij betrokken verwerd het tot een onzuivere zaak. Een zaak waarin het superioriteitsbeginsel te veel opspeelde. Waarin te veel ruimte was voor de gedachte dat de blanken het uitverkoren volk waren. Waarin te veel plaats was voor minachting.
  Het is altijd riskant om mensen op zo’n manier te bejegenen. Zeker, zoals we nu ook zien, als men het richt tegen een groep met een nou eenmaal nogal destructieve mentaliteit.; Zodra hij de kans krijgt, is zijn wraak zoet.
  Wat de blanken thans overkomt, verdienen ze niet. Niemand verdient dat. Maar toch geloof ik stellig, dat veel hen bespaard had kunnen blijven, als ze destijds het staatsbestel met minder bigotterie, en vooral met minder mínachting voor de zwarte Afrikaner hadden ingericht
  Ik las jaren geleden ook eens het relaas van een jonge blanke Zuid-Afrikaanse die enige tijd in Nederland doorbracht. Ze was 20 jaar of daaromtrent. Over haar verblijf hier was ze niet erg enthousiast: Ze klaagde over het klimaat (ligt voor de hand) het gebrek aan natuurschoon (zo onàf of iets dergelijks) het gebrek aan kerkelijkheid en vooràl: Het gebrek aan goede manieren. En ze besloot met : “Nederlanders hebben toch zó’n minachting voor hun medemensen, verschrikkelijk gewoon!”
  U mag er allemaal van denken wat U wilt, maar tot op de dag van vandaag, als ik er aan terug denk, doet dat relaas mij niet prettig aan, zeker niet als het wel degelijk iets gezegd mocht hebben over de mentaliteit van de blanke Zuid-Afrikaner in het algemeen……

  Like

 8. Anneke zegt:

  De Z-Afrikanen snijden zichzelf NU in de vingers, het land wordt letterlijk ONVRUCHTBAAR. Ze (de negroïde S-Africans) hebben er totaal géén weet hoe er op een goede wijze landbouw bedreven moet worden. Honger zal op een gegeven moment (weer) de boventoon kunnen gaan voeren. De huidge nazaten van de westerse(oud)kolonisten worden lamgeslagen, hun landbouwbedrijven worden ONBRUIKBAAR en staan in het hete veld te verteren. “De hell for S-Africa is héél dichtbij….”. Besef dit héél duidelijk…

  Like

 9. Jan zegt:

  Links volk heeft slecht domme motto’s, zoals ‘Afrika voor de Afrikanen’, maar waag het niet om te zeggen ‘Nederland voor de Nederlanders’ want dan ben je een xenofoob en als de ander van een ander ras is dan het Germaanse dan ben je een racist.
  Links volk leeft van haat, haat tegen blank en het westen en verafgoodt iedere afgod van de primitieveling. Welke ellende hun handelen oplevert interesseert hen niet. De maatschappij als laboratorium en de mens als proefkonijn.

  Mandela is voor mij een even vies mannetje als Arafat was.
  Citaat van hem:
  “No one is born hating another person because of the color of his skin, or his background, or his religion. People must learn to hate, and if they can learn to hate, they can be taught to love, for love comes more naturally to the human heart than its opposite.”

  (Long Walk to Freedom)

  Overigens kan ik dat achterlijke huppelen niet aanzien. Is hij en zijn bende in beeld: huppelen. Beeld van het gebied: huppelende Zulu’s. Wordt nooit wat.

  Like

 10. Avidia zegt:

  Ik heb nooit enige affiniteit gehad met Mandela nog met Obama.

  Like

 11. BertG. zegt:

  Ik was er ook zo 1 die altijd gedacht heeft dat mandela juist deugde en de rest niet. Zoals het ook al jaren door de media gebracht wordt. Free mandela concerten enzo.
  Er is geen muzikant te vinden of er is wel een mandela song door geschreven.
  En ik dacht dat ik het allemaal wel door had en alles in de gaten had. Niet dus.
  Het is dat ik er achter kom op sites als deze en andere die mijn beeld behoorlijk aangepast hebben. Hoe een vertekend beeld kan je dus wel niet hebben.
  Ik denk dat de meeste mensen dit allemaal niet weten en ‘m nog steeds als held zien.
  Inmiddels ben ik nu wel genezen hiervan. Waarom ik dit niet eerder wist, zal ik nooit weten.

  Like

 12. BertG. zegt:

  En toch denk ik dat iedereen (of vele) die hier op reageert en zegt, dat wist ik allang dat die man niet deugde en ik had ‘m allang door, allemaal wel eens naar zo’n Free Mandela concert hebben zitten kijken op tv en wel eens gedacht hebben, toch wel erg dat ze die man op een eiland opgesloten hebben.
  Achteraf gezien (en met de kennis van nu) is alles makkelijk oordelen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Bert, ik kan je met mijn hand op mijn hart verzekeren dat ík al die jaren nog nooit naar zo’n concert heb zitten kijken. Waarom niet? Dat is een persoonlijke instelling: Ik houd er niet van om me op commando in massa-verband solidair te verklaren met wie dan ook. Daar moet je met je hàrt achter staan en dat gaat bij mij niet als je zo Godsgruwelijk gepusht wordt door de publieke opinie. Natuurlijk wou je in die tijd wel dat hij vrij wam: Van veel van de andere kant, wat nu aan het licht komt, hoorde je toen totaal niet en van de apartheid wèl. Hetgeen trouwens niet wil zeggen, dat die apartheid gelogen was of overdreven, zoals sommigen hier nu suggereren. Ze bestond wel en erger, ze bestond in die vreselijk verkeerde, bigotte vorm, die ik in mijn eerdere comments -zoals o.m. hierboven- al heb aangehaald. We weten nu alleen meer over wat Mandela en het ANC daar tegenover zetten, en dat dat óók van geen kant deugde.Alleen enkele jaren voor zijn vrijlating sijpelde er in de MSM iets door van de koers die zijn (nu ex) vrouw Winnie was gaan varen en die zeker niet fraai te noemen was: Haar terreur resulteerde onder meer in de moord op de 14-jarige Stompie Seipei Moeketsi. (Maar die jongen was wèl uit de ANC-gelederen; van aanslagen op de blanken werd ook tóen niet bericht.) Het is niet onze schuld, dat ons veel niet werd verteld, dat is kennelijk van alle tijden. Het is onze verdienste, om daar vroeg of laat zèlf achter te komen. E. J. Bron helpt ons daarbij. Maar naar mijn mening hoef je geen spijt te hebben van het afwijzen van de apartheid. Die “veiligheidsmaatregel”zat gewooon in de verkeerde vorm gegoten. Minachting is nooit goed en uit mijn vorige comment kun je opmaken dat blanke Zuid-Afrikaners wat dat betrof wèl de splinter in andermans oog zagwn, maar niet de balk in hun eigen oog.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Oh, zeg , Bert, ik weet niet of je er ooit eerder van gehoord hebt, maar er bestaat een steengoeie satire op dat Apartheidsthema:”Mitzi Wildebeest”, een voorstelling van een klein half uur. One-woman show met Elaine Loudon uit 1982. Zet haarscherp de mentaliteit neer van de blanke Zuid-Afrikaner en van het Oerconservatieve ‘Kappie Commando’. Ik weet niet of je het al kent, maar het is zéér de moeite waard. Je vindt het gewoon op You Tube.

    Like

   • BertG. zegt:

    Gevonden, Zal ‘m opslaan en later bekijken.

    Like

   • BertG. zegt:

    Het is erg moeilijk te verstaan voor mij.
    Onder andere door een doorlopende mix van Engels en Zuid- Afrikaans taal gebruik in combinatie met haar hoge stemgeluid.
    Ben bang dat is 2/3 mis van de bedoeling.

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @BertG 07.40. uur. Ook ik Bert, ben erin getrapt. Ook ik had deze man hoog zitten, maar sinds ik op dit blog zit, en kennis neem van de andere zijde van de berichtgeving, ben ik “voorgoed genezen”, van de rode pers en MSM.

   Like

 13. Theresa Geissler zegt:

  BertG. 10.34u. Hartstikke goed,Bert! Had ik eigenlijk zelf moeten doen, maar ja, mijn (vooralsnog) onbeholpenheid met de techniek…. Nu kan iedereen, die wil, het hier zien! Reuze bedankt!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Overigens heb je wel gelijk; het IS moeilijk te verstaan. Ik zag dit programma in 1982 zelf op TV en toen was het voorzien van ondertitels. Houd het er maar op dat Mitzi Wildebeest (Loudon) afwisselend breed-zoet glimlachend en feekserig-fel ijvert voor strikte handhaving van de Apartheid, oude tradities, onwankelbare blank-zwart-hiërarchie (want: van God gegeven ) en desondanks (lachertje na al het voorgaande) “This is a free country” (Op het bord: ‘The scissor freak untree’)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s