Schaf het Europees Parlement af en organiseer nationale referenda

Screenshot_36

Laurence Stassen (delegatieleider van de PVV in het Europees Parlement)

(Door: Laurence Stassen)

Het Europees Parlement (EP) zal nooit in staat zijn om de Nederlandse of ´Europese´ burger te vertegenwoordigen. De opvattingen en belangen van burgers tussen de lidstaten verschillen daarvoor teveel. Ook binnen nationale staten bestaan verschillen, maar die vallen volstrekt in het niet bij de sociale, culturele, economische en politieke verscheidenheid die het Europese continent kenmerkt. Het ´Europese volk´ bestaat niet en van een ´Europees demos´ is ook geen sprake. Hierdoor is vertegenwoordiging van de burger door het EP bij voorbaat een illusie. De Nederlandse noch de ´Europese´ burger wordt door het EP vertegenwoordigd. De praktijk wijst dat ook uit.

Lees verder>>>

(h/t Helena)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, PVV. Bookmark de permalink .

13 reacties op Schaf het Europees Parlement af en organiseer nationale referenda

 1. Republikein zegt:

  Dat is wel zo, daarom moeten wijzelf de aftocht forceren door protest etc, want de Nederlander bestaat wel ondanks of dankzij onze geliefde Koningin.

  Like

 2. Prof. Smalhout heeft dit perfect verwoord:
  “Inmiddels ontwikkelde de EU zich tot een soort superstaat die alle Europese landen zijn wil oplegde. De meeste van onze wetten komen thans uit Brussel en niet meer uit Den Haag. De zogenaamde euro-elite, bestaande uit toppolitici en hoge ambtenaren, stuurt aan op de vorming van een superstaat met een eigen president, een eigen regering, een volkslied, een EU-vlag, een eigen krijgsmacht, een grondwet en verder alles wat een normaal land een eigen identiteit verschaft.
  In ons parlement werd over zoiets extreem belangrijks als het overgaan op een geheel ander monetair systeem, slechts twintig minuten gepraat. Alsof het ging om iets onbenulligs. Zo gehersenspoeld waren onze volksvertegenwoordigers. Ze realiseerden zich kennelijk niet dat afschaffing van de nationale munteenheid (dus de gulden) een aanpassing van onze grondwet vereiste. Daarvoor waren dan nieuwe verkiezingen noodzakelijk!”

  Like

 3. lucky9 zegt:

  Sinds het geniepig doorsluizen van het verdrag van Lissabon is de EU een banale dictatuur.
  Ik begrijp wel dat Stassen dat niet zo wil formuleren, maar zo is het wel!

  Like

 4. Avidia zegt:

  realpredictor:
  helemaal eens met Prof. Smalhout, ben het trouwens altijd met hem eens, heeft hij een eigen website? Kun je de link plaatsen?

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Avidia als je bij bobsmalhout column gaat kijken kom je al een heel eind.
   Idd. allemaal goed maar die column over Job Cohen vind ik wel bij de besten.en dat allemaal zo netjes verteld.

   Like

 5. luckybee zegt:

  Goed zo meisje doe je best.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Goed artikel, en goed onderbouwd door Mw. Stassen. En zij is niet de enige, in haar kritiek! In de jaren ’90 van de vorige eeuw hebben economen van naam GEWAARSCHUWD om deze HEILLOZE WEG niet in te slaan. Enkele namen: Milton Friedman, Arjan Klamer, en onze onvolprezen Pim Fortuyn. Maar de POLITIEK WILDE NIET LUISTEREN! Alle seinen stonden al op “rood”. We hadden het moeten laten bij een handelsunie; die we al hadden de EEG. Maar de plannen van HELMUT KOHL en FRANCOIS MITTERAND, moesten erdoor gedrukt worden op de “top van Maastricht”, in 1992. Het is om te janken, dat zelfs het REFERENDUM van 2005, door BALKENENDE terzijde werd geschoven! Hoezo volksvertegenwoordiging? Leugenaars dat zijn het, maar we komen niet zonder meer van het GEDROCHT EU en EURO af!

  Like

  • Cathja zegt:

   Tom Hendrix 8:44

   Volledig met u eens! Wat heeft men op arrogante wijze ons volk vernederd door de uitslag van het Referendum te negeren! Eerst gaven ze ons het gevoel dat onze mening doorslaggevend zou zijn en zou worden gerespecteerd, en zie wat er daarna is gebeurd! Ik beschouw dit als een regelrechte belediging van het Nederlandse volk!
   Inderdaad, we zitten er nu mee en uitstappen zal zeer moeilijk, zo niet onmógelijk gemaakt worden.
   Is het gek dat de burgers politici niet meer vertrouwen?

   Like

 7. louis-portugal zegt:

  eens met luckybee

  Like

 8. Jan zegt:

  Wat ik altijd bijzonder geestig heb gevonden van links was dat zij oprecht menen dat het EP alle Europeanen* vertegenwoordigt en kan bereiken maar dat een stad als Amsterdam in stadsdelen opgesplitst diende te worden om iedereen te bereiken.

  * Een angewaaide Afrikaan in een bootje is overigens geen Europeaan, ook al niet omdat links volk een multikultistaat wenst en dat betekent niets anders dan cultureel en etnisch isolationisme te midden van anderen.

  Like

 9. Joop Klepzeiker zegt:

  Is het niet schattig die naïviteit,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s