Veel onbekend: EU gaf toestemming voor nieuwe Griekenland-miljarden

Screenshot_12

In Griekenland werden belangrijke hervormingen op de lange baan geschoven. Desondanks maakt de redding van de Griekse banken vorderingen. Het volgende gedeelte van de totale lening zal worden vrijgegeven. De Grieken zelf zien niets van de miljarden.

Het rapport van de trojka over de situatie in Griekenland, voorafgaande aan de uitbetaling van het volgende gedeelte van de lening, is compleet. Conclusie: men zou zich “op de goede weg” bevinden. Belangrijke hervormingen werden echter voor onbepaalde tijd uitgesteld. Bijv. het afbouwen van personeel of belangrijke belastinghervormingen.

Reden: de uitbetaling van de volgende miljarden aan de banken mag niet in gevaar komen. Anders dreigt er voor Griekenland een bankroet en wordt van de internationale schuldeisers definitief het vooruitzicht op terugbetaling afgenomen.

Griekenland krijgt 6,3 miljard euro van de Eurogroep. De helft daarvan wordt vermoedelijk in juli uitbetaald. Ook krijgt Griekenland 1,8 miljard euro van het IMF. Daarmee kan Griekenland waarschijnlijk tot september zijn rekeningen betalen.

Er werd geen tijdelijke daling van de btw voor Griekse restaurants besloten. Over “dit belangrijke thema” zou de trojka nog steeds discussiëren, stond er in het statement van de commissie. Het afbouwen van personeel in de publieke sector werd in het statement van de commissie zelfs niet eens genoemd (meer hier).

Een belasting op luxe dient de benodigde twee miljard belastinginkomsten op te leveren, die op dit moment nog ontbreken. De invoering van een eigendomsbelasting moet per jaar nog eens 2,9 miljard opleveren, bericht het Griekse ochtendblad “Kathemirini”.

Er moet gekort worden op de pensioenen van gepensioneerde soldaten. Het budget van het leger wordt met 125 miljoen euro gekort. In september gaan de onderhandelingen over de uitbetaling van nog een gedeelte van de lening de volgende ronde in.

Van het geld komt niets bij het volk terecht. De burgemeester van Athene heeft te maken gekregen met de boosheid van de Grieken over de bezuinigingskoers. Hij werd door meerdere woedende Grieken aangevallen (hier).

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/07/08/viele-unbekannte-eu-genehmigte-neue-griechenland-milliarden/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, euro, Eurocrisis, Griekenland, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Naïviteit. Bookmark de permalink .

13 reacties op Veel onbekend: EU gaf toestemming voor nieuwe Griekenland-miljarden

 1. luckybee zegt:

  Kies de PVV en Wilders om hier aan een eind te maken.deze regering moet zo snel als het kan weg.

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Bert ik zie dat je al vaker op stap gaat buiten jouw specifieke vakgebied.
  IK ben zelf ook een fervent volger van DWN.
  Maar het artikel laat geen ruimte open om te speculeren over iets anders dan het terugbetalen van schulden door Griekenland gemaakt.
  Zoniet dan stort de boel al meteen helemaal in en dat mag zeker niet voor de bondsdagverkiezingen op 22 sept. ook al hebben ze nagenoeg niets uitgevoerd van hun Troika-eisen.
  Ik ben zeer benieuwd naar het standpunt van Merkel over de bankenunie.
  Als die doorgaat kan men de €uro nog wat langer overeind houden maar raken Nederland en Duitsland veel van hun spaargeld kwijt en de schulden voor de toekomst (onze kleinkinderen enz.) blijven maar doorgroeien ondanks de telkens gemaakte belofte van onze politici dat we de schulden niet moeten achterlaten voor onze kinderen.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Men gaat maar door, met het heilloze communistische experiment van de EU en de EURO. Het is gewoon misdadig, niet alleen ten opzichte van de Griekse bevolking, maar ook ten opzichte van de rest van de Europese bevolkingen. En dan met name de Nederlandse en Duitse belastingbetaler.
  Het is een gore schoftenstreek, en wat deze criminelen van de EU niet wensen te zien, is de logische wetmatigheid, dat als ik de sterke EU landen verzwak, deze gegarandeerd spoedig in dezelfde misere geraken, als Griekenland,Portugal, Italië en Frankrijk. We moeten eruit, en wel als de bliksem!

  Like

 4. Jan zegt:

  In der förmlichen, schriftlichen Fassung der Beschlüsse drücken die Euro-Finanzminister sich so aus: “Die Euro-Gruppe bemerkt mit Befriedigung, dass das Programm hinsichtlich der Vorbedingungen, die umgesetzt werden müssen, weitgehend in der Spur ist.”

  Die österreichische Finanzministerin Maria Fekter: “Die Griechen brauchen Ende August eine größere Menge Geld, um Anleihen zurückzuzahlen.”(1)

  Europaminister Thierry Repentin: “Der Höhepunkt der Krise liegt hinter uns. Die gemeinsame Währung ist nicht mehr bedroht”
  http://www.welt.de/wirtschaft/article117853354/Neue-Finanzhilfe-fuer-Griechenland-ist-alternativlos.html

  1. Dat mens hoort in een gekkenhuis of achter tralies

  Like

 5. Jan zegt:

  Griekenland gaat het dus niet redden want om een fatsoenlijk leven te leiden heeft men €46.000 nodig voor de doorsneebehoeften. Berekend volgens de paus van de socialisten Keynes:

  So viel Geld braucht man zu einem guten Leben
  http://www.welt.de/kultur/literarischewelt/article117821308/So-viel-Geld-braucht-man-zu-einem-guten-Leben.html

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  O ja, dankzij onze PINOKKIO MARX RUTTE, en de BOLLE Jan Kees de JAGER, staan wij, dus eenvoudige belastingbetalers inmiddels voor 500 miljard euro garant via het ESM wurgcontract.
  We gaan “de bietenbrug”, op, tenzij we het politieke zooitje eruit gooien zowel in Den Haag, als in Brussel.

  Like

 7. Henk.V zegt:

  Het overeind houden van onbetrouwbare, speculerende Griekse banken is bedoeld om de suggestie te wekken dat Griekenland er uiteindelijk economisch weer bovenop zal komen, want via de ”geredde banken” zal er zal weer geld kunnen worden verstrekt aan de Griekse economie….
  Echter, zolang er in dat failliete land geen enkele structurele misstand zal worden aangepakt op de korte termijn zal er geen enkel werkelijk herstel optreden en blijft de Griekse bevolking in haar ellende steken
  Louis-portugal vraagt zich af hoe Merkel tegenover de voorgenomen bankenunie in de EU staat.
  Zij staat daar volledig achter en sterker nog: in de Duitse Bondsdag is er over gestemd en er was slechts één tegenstemmer, een liberale politicus wiens naam mij is ontschoten. Hij stelde dat deze unie tegen de Duitse grondwet was en de belangen van het Duitse volk schaadde.
  Het hoogste rechtsorgaan in Duitsland, het Bundesverfassungsgericht in Karsruhe, buigt zich inmiddels over dit besluit. In een hoorzitting werd er al onder meer al op gewezen dat dit plan buitengewoon riskant is en tot schadeposten kan leiden die in de biljoenen kunnen gaan lopen.
  Tel uit je winst!
  Zie deze link; http://www.handelsblatt.com/politik/deutschland/2-tag-in-karlsruhe-verfassungsgericht-entlaesst-ezb-in-die-ungewissheit/8336520.html

  Men kan zich afvragen waarom zeker de Duitse politici – die in het algemeen als Realpolitiker gelden- zich als lemmingen van de rotsen lijken te willen storten, want wie wil er nu de eigen bevolking aan zoveel risico’s blootstellen?
  De reden is treurig duidelijk. Samen met Nederland is Duitsland de grootste draagbalk waarop de waaghalzen van Brussel hun schulden unie willen laten rusten, want laat het duidelijk zijn : de unie wordt in stand gehouden -en zelf mogelijk uitgebreid -door gebruik te maken van geldstromen die er objectief niet zijn. Er wordt met geld geschoven dat geen onderbouwing van goudreserves meer heeft en ook de economieën die door hun productiekracht voor sterkte van de munteenheid zouden moeten zorgen brokkelen in kracht af.
  Nog een symptoom dat kennelijk aan de aandacht van veel verantwoordelijke besluitvormers – en de man in de straat – ontsnapt is het gegeven, dat op dit moment de Europese Centrale Bank , onder leiding van de Italiaan Mario Draghi ( http://www.ecb.int/press/pr/date/2011/html/pr111101.nl.html) eenvoudig bankbiljetten erbij laat drukken, alsof het om het printen van monopolygeld gaat.

  De EU holt zichzelf nu dus monetair systematisch uit en wanneer men daarbij even bedenkt dat het hele Brusselse bestuursapparaat in absurde weelde en verspilling leeft, dan wordt het portret van een waanzinnige club lieden die meent over ONS te mogen beslissen totaal grotesk..

  De Duitsers weten dit ook wel, maar spelen het spel toch voor honderd procent mee,omdat zij volstrekt gefixeerd zijn op een rampenscenario, waarvoor ze doodsangsten hebben: een enorme ontwaarding van geld die tot hyperinflatie en chaos leidt, want uit die neergang kon destijds het nazisme zich ontwikkelen.
  Dus er MOET heel veel geld terugvloeien in de Duitse schatkist, ook al moet men daarvoor risicovolle, kamikaze-achtige besluiten nemen waarvoor iedere Europese burger een ongelofelijk hoge prijs gaat betalen.Wanneer deze strategie niet wordt gestopt dan kan niemand meer ontsnappen aan een decennia lange periode van buitengewone armoede.
  Merkel liegt er intussen vrolijk op los en belooft Europa ”bloeiende landschappen” (vol met armoedzaaiers?,HV)
  Wij staan voor een zwaar dilemma: willen wij ons redden uit de dodelijke EU wurggreep dan zullen we er er in eerste instantie financieel zeker onder lijden.
  Schikken wij ons echter onder dit EU juk ,dan gaan we er gegarandeerd financieel allemaal aan en wacht ons een lange tijd van ontbering en toenemende rechteloosheid, omdat anderen over ons lot willen beslissen en onze bronnen van welvaart plunderen.

  Aan dit laatste scenario verbinden de VVD en de PvdA zich!!!
  Voor mij staat de keuze dan ook vast. Wilders heeft absoluut gelijk! .Vlucht uit deze vreselijke EU!
  Beter op eigen kracht je uit een moeras redden, dan door door een Moloch kopje onder worden gehouden, waardoor we uiteindelijk zullen verstikken.

  Nederland heeft in haar geschiedenis getoond over grote economische veerkracht te beschikken.Laat geen enkele Europeaan zich daarmee bemoeien!
  Daarom moet dit kabinet zo snel mogelijk ophoepelen en de twee partijen die ons land in de uitverkoop willen doen electoraal worden gemillimeterd.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Henk V 11.33. uur. Beste Henk, je hebt helemaal gelijk. Wij zien, net als Wilders, dat het faliekant verkeerd gaat aflopen. Maar ik vind het triest, dat vele Nederlanders zich in slaap laten sussen door de VVD en de PvdA, en de rest van het policor zooitje, van CDA,D66,GL,CU,SP, en ik dacht de PvdD. Om te janken dat we niet massaal met pek en veren optrekken naar Den Haag en Brussel.

   Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  O ja, op http://www.powned.nl zegt ons financiële orakel DISTELBLOEM, dat de ouderen GELD moeten uitgeven. Welk geld, VOLLIDIOT, jij en de halve zool RUTTE hebben NEDERLAND nog verder de shit in geholpen, achterlijke cocosmacron! Maar zo rolt dat bij de Partij van de Afbraak, en de Vereniging Van Dieven momenteel. Sodemieter op met jullie faalkabinet, jullie bezuinigen geen cent maar komen met LASTENVERZWARINGEN voor burger en bedrijfsleven. Compleet gestoord en crimineel, dat zijn jullie!

  Like

 9. Heerlijke en eerlijke reactie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s