Duitsers beschouwen media als corrupt

Screenshot_17

Het aanzien van de pers is sterk gedaald in Duitsland. Tot deze conclusie komt een internationaal vergelijkend onderzoek van de NGO “Transparency International”. In een online onderzoek beoordeelden de ongeveer duizend Duitse deelnemers verschillende maatschappelijke terreinen m.b.t. hun corruptiegevoeligheid.

Op een schaal van 1 (überhaupt niet corruptiegevoelig) tot 5 (uiterst corruptiegevoelig) kregen daarbij de publieke media gemiddeld een 3,6.

Voor het eerst beschouwen de Duitsers daarmee media corrupter dan bestuur en parlement. Alleen in de vrije economie en in de politieke partijen hebben ze met 3,8 respectievelijk 3,7 nog minder vertrouwen. Naar verhouding het best doen justitie het met 2,6 en politie en onderwijssysteem met elk 2,7. De voorzitter van “Transparency Duitsland”, Edda Müller, noemde het “een alarmerend signaal wanneer het vertouwen van de bevolking in de media schijnt te dalen.”

“Transparency International” had tussen september 2012 en maart 2013 meer dan 114.000 mensen naar hun persoonlijke inschatting gevraagd.

Het onderzoek “Global Corruption Barometer” op internet

Bron:

http://www.jungefreiheit.de/Single-News-Display-mitKomm.154+M537b0adbabd.0.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, Duitsland, mainstream-media. Bookmark de permalink .

13 reacties op Duitsers beschouwen media als corrupt

 1. E.J. Bron zegt:

  Misschien, héél misschien gaat het dan toch nog de goede kant uit met de Duitse slaapkoppen…

  Like

 2. Republikein zegt:

  Van onderzoeken word ik meestal niet vrolijk. Er speelt vaak een belang van dies of gene.Dan denk ik dat eea in opdracht is uitgevoerd met voor dies of gene gunstige uitslag.Zo is er onlangs in Nederland een onderzoek gehouden onder 1000 bakkers.Wat denk je? Het merendeel bakte brood, sommige zelfs ook zoet.Natuurlijk is deze uitslag meteen ter kennis gesteld aan onze PM, die de uitkomst ter beschikking heeft gesteld aan de Europese Autoriteit om te laten onderzoeken of er gegronde redenen aanwezig waren of de uitkomst niet in strijd is met de vriendschappelijke verhoudingen met landen waar brood niet een hoofdbestanddeel is van de dagelijkse noodzakelijke rantsoenering ter ontwikkeling en onderhoud van de cel in de schedel onder de hoofddoek of sluier.

  Like

 3. Peter Klaasing zegt:

  Ik vraag me af, hoe hoog de corrupsie in de linkse Nederlandse pers staat. Volgens mij zijn het allemaal linkse schobbejakken. Die meehelpen om ons land naar de bliksem te helpen. Natuurlijk samen met hun vriendjes de moslims. Tijd voor een burgeroorlog en weg met alle moslims (zoals uit Turkije, Marokko en goggas uit Afrika) die hier niets te zoeken hebben en alleen maar willen parasiteren. Terug naar de tijd van de jaren sestig.

  Like

 4. Peter Klaasing zegt:

  Natuurlijk dient er een zwartlijst gemaakt te worden van al deze multicul aanhangers, zodat wij hen kunnen veroordelen op de ondergang van ons land. Tenslotte moet iemand aanspreeklijk zijn.

  Like

 5. Helena zegt:

  Ik help het je hopen webmaster, maar vind je het erg als ik mijn adem niet inhoud?
  Zou hier ook wel eens mogen gebeuren zo’n onderzoek.

  Like

 6. Wachteres zegt:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2359673/Obama-executive-order-requires-federal-government-employees-learn-spy-workers-prevent-WikiLeaks-type-disclosures.html

  Obama wil medewerkers van de federale overheid als spionnen opleiden en inzetten om hun collega’s te bespioneren.

  Like

 7. luckybee zegt:

  Ik ben Nederlander maar ik beschouw de media net zo corupt als de Duitsers.

  Like

 8. Cathja zegt:

  Ik heb bij mezelf vastgesteld dat wanneer DE ISLAM het onderwerp is in radio- en TV-programma’s, of het nu nieuwsblokken zijn of bijvoorbeeld praatprogramma’s van K&B of P&W, ik altijd met gekrulde tenen zit vanwege de ‘gekleurde’ stijl…!
  Ik zet daarom altijd een flink pak zout bij berichten ‘die gevoelig liggen’, en waarvan ik denk dat ze verdraaid zijn.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Cathja 07.49. uur. Kijk dat heb ik nu ook, gekrulde tenen en gefronste wenkbrauwen, als onze NOORD-KOREAANSE STAATSTV NOS en uiteraard de VARA, weer juichend aan de gang gaan over de VERRIJKERS uit NOORD-AFRIKA, de volgelingen van de perverse roverhoofdman MO. De hoop heb ik allang opgegeven Cathja, dat onze MSM neutraal en objectief verslag doet!

   Like

 9. BertG. zegt:

  Ik denk dat het hier nog wel mee valt wat de NL’se bevolking van de media vindt.
  Volgens mij schakelt hier zo’n 2/3 van iedereen nog steeds elke avond om 20:00 ze TV aan om vervolgens ademloos het NOS journaal te bekijken als volledige waarheid.
  Hier gaat alles als zoete koek naar binnen.
  Als je maar lang genoeg hier op school je tijd hebt door gebracht, dan weet je niet anders meer.

  Like

 10. treintrien zegt:

  @BertG:
  Gelukkig zijn er steeds meer Nederlanders, die eerst de NOSStaatschjournalen bekijken en daarna het internet aanzwengelen om te kijken wat er nou écht aan de hand is. 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s