“Militante islamisten zijn fascisten”

Screenshot_31

Monika Maron (links) en Necla Kelek

De oorspronkelijk uit Oost-Duitsland afkomstige schrijfster Monika Maron en de van oorsprong uit Turkije afkomstige schrijfster Necla Kelek hebben in een interview met het Duitse dagblad “Die Welt” vragen betreffende de militante islam en de toekomst van Egypte beantwoord. Ze vinden daarbij in hun kritiek op de integratie van islamitische immigranten in Duitsland duidelijke woorden.

Monika Maron zegt m.b.t. de vraag over de kwestie van de immigratie in Duitsland: “Ik heb het gevoel, alsof we in een weliswaar tamelijk comfortabele trein zouden rijden, maar niet exact op de hoogte zouden zijn van de toestand van de spoorrails. (…) En de problemen met de integratie zijn blijkbaar plotseling verdwenen, als je de verslaggeving tenminste mag geloven. Sarrazin werd net zo vaak racist genoemd, totdat de bewering als geaccepteerde waarheid gold. En Buschkowsky (opm. vertaler: de burgemeester van het Berlijnse stadsdeel Neukölln) heeft men de titel van zijn boek als een boemerang naar zijn hoofd gegooid: Neukölln zou gewoon niet overal zijn”.

De Duitse publieke opinie zou lijden aan “spreek- en denkverboden”, zegt Maron. “wie de islam in zijn huidige vorm als niet verenigbaar met een open, democratische samenleving beschouwt, wordt als islamofoob of zelfs als vreemdelingenhater zwartgemaakt”, bekritiseert de schrijfster.

Necla Kelek benadrukt, dat het verhaal van de immigratie aan de ene kant een “Duits succesverhaal” zou zijn. “Er leven meer dan 16 miljoen burgers van niet-Duitse komaf in dit land. 80% van deze immigranten hebben geen problemen, kunnen hier een toekomst opbouwen en daarbij hun identiteit behouden en hebben het land verrijkt en vooruit gebracht.” Hun tradities zouden meestal verenigbaar zijn met de waarden van onze samenleving. Aan de andere kant zou de integratie echter mislukt zijn. “Problemen hebben diegenen, die cultuur niet als consensus, maar als verschil willen leven”, zegt Kelek. “Bepaalde volksgroepen en hun verenigingen volgen een andere agenda, een politiek van het zich buitensluiten. Ze hebben een afwijkend mens- en wereldbeeld, hebben andere waardevoorstellingen en een ander rechtsbegrip. Deze groep is bijna uitsluiten in het milieu van de in de conservatieve islamverenigingen georganiseerde sharia-moslims te vinden.”

Screenshot_33

Ook al zou het slechts gaan om een kleine groep van minder dan 1,5 miljoen mensen, toch zouden er samen met de lobbyorganisaties van de Turkse gemeenschap personen zijn “die het luidst als benadeeld het woord nemen en zelf de indruk wekken dat ze zielig zouden zijn. Met voorop de Turkse lobby.” Deze groepen zouden niet spreken van “integratie” of multicultuur, maar van “participatie”, van deelname, zegt Kelek. “Het gaat erom om onder de dekmantel van de godsdienstvrijheid de eigen levensvoorstellingen als groep door te drukken of zijn nationale identiteit te onderhouden en een parallelwereld te legitimeren.”

“Politieke islam gaat om de kern van onze vrijheid”

De Salafisten zouden “de militante speerpunt van de fundamentalistisch-politieke islam zijn, die streeft naar een terugkeer naar de Middeleeuwen”, is Kelek overtuigd. “Ze bedreigen onze binnenlandse veiligheid en actueel ook de politicoloog Abdel Hamed Samad in Egypte met de dood.” Ze voegt er aan toe: “We moeten begrijpen dat er door deze groepen een oorlog tegen het Westen gevoerd wordt. Een oorlog tegen onze waarden en onze vrede.” Ze zou het met de Egyptisch-Duitse schrijver Abdel Hamed Samad eens zijn dat de militante islamisten en Jihadisten een ideologie van het fascisme zouden vertegenwoordigen.

De moslims zouden bij Duitsland horen, aldus Kelek, want de islam zou net zoals bijvoorbeeld het boeddhisme en het christendom in Duitsland geleefd kunnen worden. “De tolerantie houdt echter op, daar waar met het recht op godsdienstvrijheid geprobeerd wordt de dominantie van de religie over de grondwet te verkrijgen.” De islam zou, anders dan het christendom door Luther, nog geen fase van de intensieve kritiek hebben doorgemaakt.

Over de kwestie van een toetreding van Turkije tot de Europese Unie bekritiseerde Maron dat het moeilijk zou zijn om je dit voor te stellen, vooral na een bezoek aan Zuidoost-Anatolië. “De vraag is echter niet of een lidmaatschap de hervormingen in Turkije zou bevorderen, maar of de EU het lidmaatschap van Turkije überhaupt wel aan zou kunnen.” Nu al, onder de belastingen van de crisis, zou het volgens haar een fout blijken te zijn dat de EU de culturele verschillen van haar leden tot nu toe ten gunste van economische en strategische belangen verwaarloosd of zelfs genegeerd zou hebben. Kelek hoopt naar eigen zeggen “dat de Europeanen nu eindelijk wakker worden en herkennen dat modernisering niet identiek is aan democratisering.” Ze voegt er aan toe: “Het debat over de politieke islam moet consequent doorgaan, omdat het gaat om de kern van onze vrijheid.”

Screenshot_34

Bron:

http://www.promedienmagazin.de/gesellschaft.html&news%5Baction%5D=detail&news%5Bid%5D=6839  

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurstrijd, Duitsland, Eurabië, Immigratie, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, landverraad, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Rotzakken, Salafisten, tolerantie/intolerantie, Turken. Bookmark de permalink .

4 reacties op “Militante islamisten zijn fascisten”

 1. Op mijn werk hoor ik constant dat ik een vreemdelingenhater ben. ‘S morgens vroeg tijdens het koffiedrinken wordt al een enkele keren tegen mij gezegd; “Racist, fascist, nazi en neo-nazi”. Soms ook wel met een glimlach. Toch zeg ik nooit wat terug want anders heb ik het helemaal gedaan!

  Like

 2. Joop Klepzeiker zegt:

  De gehele islaam is in zijn leer fascistisch dat schijnt maar niet door te dringen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Joop Klepzeiker 16.54. uur. Joop, dat is NIET alleen een kwestie van maar niet door te dringen, maar de SOCIALISTEN en de rest van de VERRADERS in de politiek, christen-democraten en links-liberalen, WILLEN HET NIET WAAR HEBBEN. Het is zoals Martien Pennings vaak al aangegeven heeft, deze verraders willen “het fijn hebben”, in “hun hoofd”.
   Dat is het hele eieren eten Joop, al moeten ze ons daarvoor aan de AFGROND brengen ZE ZULLEN HET DOEN, deze klootzakken van POLITICI. Huichelaars dat zijn het.

   Like

   • Joop Klepzeiker zegt:

    Dan moeten er maar een paar koppen rollen, ach dat komt vanzelf wel, kwestie van geduld en er bij blijven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s