Moslims willen of durven niet tegen geweld te zijn

Screenshot_25

(Door: Roelf-Jan Wentholt)

Islamitische terroristen bedrijven moord en doodslag uit naam van de Islam. Daar zijn ze heel duidelijk over. “Allahu Akbar” en daar rolt weer een hoofd over straat. Soera dit, soera dat en daar gaat weer een mensenleven. Geen misdaad zo goor of islamieten begaan hem met begeleidende kreten uit de islamitische geschriften.

Andere islamieten, die in dezelfde Allah, Mohammed, Koran, soera’s enzovoorts geloven ontkennen, ten stelligste dat de islam moord en doodslag, bloed en dood voor niet-moslims voorschrijft.

Maar deze andere islamieten ondernemen nooit enige actie gericht op de moslimse moordenaars en slagers, zij komen nooit met een programma voor moslims om duidelijk te maken dat zij Allahs wensen verkeerd begrijpen, om duidelijk te maken dat zij –om maar eens te beginnen – de gewelddadige jihad uit de islamitische leer moeten verwijderen. 

Nooit richten zij zich op deze wijze op hun medemoslims. Hoewel, heel af en toe gebeurt het toch. En hoe gaat dat dan? Dan staan er een paar brave moslims op en die organiseren een protest. De hele pers bericht daar uitgebreid over, alle tv-zenders  juichen over deze vredelievende moslims en vervolgens verschijnt nog niet 1/duizendste procent van de moslimpopulatie uit de omgeving om haar steun te betuigen aan een geweldloze islam. Eenduizendste procent! Dit voorbeeld betreft de demonstratie in 2010 door een groep van maar liefst 12 moslims in Detroit naar aanleiding van de rechtszaak tegen de “onderbroekterrorist”, die Afrikaanse (steenrijke) moslim die graag een heel vliegtuig vol mensen wilde laten neerstorten op de grote stad Detroit.

Na zo’n gebeurtenis schrijft onze voltallige pers weer braaf op dat de overgrote meerderheid van de moslims vredelievend is. Oh ja, de organiserende vredelievende moslim ontving natuurlijk doodsbedreigingen van medemoslims, die op deze wijze nog eens wilden onderstrepen dat de islam geweld afwijst.

Afgelopen 9 Juni stond er weer een aantal moslims op om te protesteren tegen het kapen van hun mooie geloof. Dit maal in Toronto, Canada. Er kwam haast  niemand en tot verbazing van de organisatie waren de meeste demonstranten blanken. Blanke Gutmenschliche supporters van de gedachte dat islam gelijk is aan vrede, waarschijnlijk.

Ondanks de blanke inbreng bedroeg het aantal demonstranten niet meer dan .  .  .  24 mensen. Dit na wederom gigantische aandacht in de pers.

Zou het dan heel misschien zo zijn dat er helemaal geen meerderheid van moslims bestaat die tegen islamitische terreur is?

Door:

Roelf-Jan Wentholt

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Islam, koran, Mohammed, Moslims, Terrorisme. Bookmark de permalink .

23 reacties op Moslims willen of durven niet tegen geweld te zijn

 1. jowitteroos zegt:

  Juist Roel-Jan!! Over het algemeen hor ik steeds van mensen dat het maar een klein groepje extremisten zijn en de rest van de moslims o zo aardig……………..kijk b.v. naar OCM (? overkoepelende orgaan namens moslims in Nederland?) die onlangs opriep ramadan-maaltijd te nuttigen met de buren………tja verder hoor je ze niet ( als er b.v. weer een zoveelste moord etc. is gepleegd).
  In gesprek hoor ik toch wel heel vaak dat ik generaliseer en dat er ook aardige moslims zijn……het zal…..maar wie wil in godsnaam nog moslim zijn als hetgeen je aanhangt, namelijk de islam, je verplicht te haten, roven, doden, veroveren, etc……., de zogenaamde gematigde???
  En dan lees je ergens dat men ( niet moslims) de moslims nog een prettige ramadan toewensen………tja……..daar valt mijn bakkes van open…………

  Maar euh niet iedere moslim moord hoor ( lees je dan ergens in reactie)………..hahahahahahahahah

  Like

  • Helena zegt:

   Dan heb je deze nog niet gezien zeker.

   Like

   • jowitteroos zegt:

    Nee die had ik inderdaad nog niet gezien, maar verwonderd me helemaal niets meer. Wat me ( als aanvulling op mijn eerste reactie) wel verbaast dat iemand die Israël een warm hart toedraagt en actief is op dit gebied ( directeur CIDI), de islam nog steeds ziet als een legale religie en iedere kritiek ( met name op die “lieve” moslims, de aanhangers dus die je niet over een kam mag scheren en een prettige ramadan moet toewensen ( wat een Gotspé) ) als rassistisch en discriminerend etc. zien.

    Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Roelf-Jan, natúúrlijk is dat zo, want een béétje moslim heeft enige kennis van de Koran en de Koran stíkt van de gewelddadige Soera’s. Om dat te weten hoef je echt geen kenner te zijn. Ze zijn vast nooit 100% tegen geweld. Het voornaamste verschil is volgens mij dat één deel de persoonlijkheid bezit om gemakkelijk zelf tot geweld over te gaan en een ander deel daarin terughoudender is, net al bij alle andere bevolkingsgroepen. Maar dat wil dus nog niet zeggen, dat dat terughoudende deel bij geweld door de bloeddorstige ‘broeder’zal ingrijpen. En als er al eens een moslim is, die de echte geweldloosheid voorstaat…..Tja, die zal zich dan toch moeten afvragen of hij de Islam nog wel echt toegedaan is, want in dat geval verloochent hij toch heus een belangrijk deel van de Koran.

  ‘[

  Like

  • Helena zegt:

   Precies wat ik ook dacht, Theresa.
   Ongetwijfeld zijn er moslims die hopen dat de overwinning geweldloos zal verlopen.
   Dus via het misbruiken van onze democratie.
   Maar als het er echt op aan komt is er ook voor hen maar 1 mogelijkheid en dat is aansluiten bij hun praktiserende broeders en zusters. Ze kijken wel 3 keer uit om dan anders te doen of een tegengeluid te laten horen dan zijn ze zelf de klos.
   De hele islam is gebaseerd op angst en haat, ook onderling.

   Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Goed gezegd Roelof-Jan, de islam is een perverse ideologie, die dood en terreur verspreid. Alleen de socialisten, en de meelopers zoals christen-democraten en links-liberalen, blijven de moslims pamperen, en zeggen dat de islam een godsdienst is, en uiteraard heel vreedzaam. Mag ik een teiltje?

  Like

 4. Jean zegt:

  Er zal eerst rust terugkeren al in heel de wereld die barbaarse smeerlapperij is uitgeroeid tot en met de laatste eicel.

  Like

 5. HaJoGe zegt:

  Ze zijn gewoon diep schizofreen (ruim voorzien van een gespleten persoonlijkheid) – afd. Dr Jekyll and Mr. Hyde. En maar zaniken over islamofobie – maar dat is lang zo erg niet.

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  Islamieten hebben ook al geen gevoel voor humor:

  Die ‘oliecrisis’ van Joop den Uyl schijnt trouwens één grote leugen te zijn geweest, heb ik me laten vertellen.
  Een kapitein van een olietanker kreeg destijds te horen dat hij zijn olie niet naar Rotterdam mocht komen brengen omdat de opslagtanks daar tot aan de rand toe gevuld waren; er kon geen druppel meer bij. Hij heeft zijn olie toen afgeleverd in een andere Europese haven…

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Tistochwat 15.43. uur. Klopt, ik werkte toen als rijksambtenaar in de Rotterdamse haven, en heb dat toen ook gehoord. Beliegen en belazeren doen ze ons al 10 tallen jaren.

   Like

 7. Martien Pennings zegt:

  En het schijnt, heb ik gehoord, dat Joop den Uyl ook nooit heeft bestaan, maar een knappe creatie van Wim Kan is geweest.

  Like

 8. luckybee zegt:

  Dit gebeurde op het eiland Sulawesi.Waar ze nu Westerling aan het baschen zijn. Moet hij niet eigenlijk geridderd worden?voor zijn daden?

  Like

 9. bigljohn zegt:

  Hoe de Islam, nog steeds als minderheid, zoveel overdreven aandacht kan krijgen bewees mijn krant weer eens. Twee volle pagina’s werden aan de ramadan gewijd, als zijnde dat het een groot wereldgebeuren zou zijn. Ik ergerde mij behoorlijk daaraan. Zolang ik deze krant lees, vanaf eind jaren 50, zag ik als Katholiek nog nooit twee volle pagina’s die over een kerk gebeurtenis gingen.
  Altijd maar summiere berichten met een foto erbij. De pers, alhier het Brabants Dagblad, is dus ook al pro Islam. Welke pers niet eigenlijk. Het hoofd van de C.I.A. ook al. En uitgerekend die houden zich bezig met inlichtingen aangaande terrorisme bestrijding. Vandaar dat Moskeeen bij hun altijd buiten beeld blijven, maar kerken van de andere geloven niet. Vanuit een Amerikaanse Moskee met haat predikers kwamen immers die figuren die die springstoffen lieten ontploffen tijdens die marathon in Boston. En zo zit de wereld vandaag de dag in elkaar mensen !

  Like

 10. Henk.V zegt:

  Van de afschuwelijke foto die als illustratie bij dit artikel is gebruikt ken ik toevallig de achtergrond een beetje, want het is eentje uit een trieste serie die een aantal jaren geleden werd gemaakt naar aanleiding van een ” ernstig vergrijp” waaraan een drietal tiener meisjes zich in Indonesië hadden schuldig gemaakt.
  Zij waren betrapt bij het verrichten van sexuele handelingen bij elkaar.Een islamitische rechtbank veroordeelde deze meisjes ter dood (door onthoofding).

  Deze berechting laat zien dat menselijke compassie en meten met een rechtvaardige, menselijke maat naar onze maatstaven beslist geen onderdeel van het islamitisch denken is..
  De grote fout die men in het links-liberale denken maakt is, dat men steeds weer wil aannemen dat onze wijze van beoordelen van de dingen die plaats vinden echt door iedereen wordt gedeeld. Als gevolg daarvan kent men iedereen in principe dezelfde kwaliteiten en intenties toe.

  In theorie erkent men het bestaan van fundamentele verschillen tussen mensen, maar als je dieper graaft in de menselijke ziel wil iedereen hetzelfde, gelooft iedereen hetzelfde en op grond van die aanname wil politiek correct van iemand die zich volstrekt anders opstelt, niet aannemen dat die werkelijk meent wat hij zegt of doet.

  Als gevolg van die foute inschatting blijft links-liberaal dan ook altijd in een ontkenningsreactie steken, wanneer iets hun foute vooronderstelling duidelijk logenstraft.
  De reactie die men dan steevast zal horen is: Dat past niet bij de islam.
  Een handige islamitische tacticus zal dat dan in zo’n geval bevestigen en het innerlijke conflict dat in de linkse geest dreigde te ontstaan is dan de wereld weer uit en gelijktijdig is de positie van de islam verder versterkt..
  De joods-christelijke traditie van mededogen met de lijdende mens in het algemeen, ongeacht diens achtergrond, is echter onderontwikkeld in de islamitische traditie, als gevolg van de leer van de ongelijkheid van de mensen.
  De voortreffelijksten onder de mensen zijn zij die ”geloven”, mede moslims dus, en zij die niet op de islamitische wijze geloven staan niet op dat zelfde waarde niveau .
  En over de joden gesproken”zij komen er het slechtste vanaf in de islamitische leer…..

  Dus deze religieuze waardebepaling beïnvloedt absoluut het gedrag van mensen.
  Voeg daar nog bij dat in de westerse wereld een periode van rationele verlichting en individualisering is opgetreden, waardoor ons gedrag sterk is beïnvloed. In het islamitische denken heeft zich dat bij lange na niet in die mate voorgedaan,

  Zonder overdrijving kun je dan ook zeggen dat moslims en niet moslims niet geestelijk in dezelfde tijd leven! Veel islamitisch gedrag lijkt erg op wat er in het Oude Testament wordt beschreven en dat handelt over een tijd die zo’n drieduizend jaar terug ligt!
  In die periode was geweld ter rechtshandhaving en algemene bestraffing volstrekt geaccepteerd.

  Wie met hart en ziel wil vasthouden aan de islamitische leer staat dan ook veel dichter bij het verschijnsel geweld dan wijzelf, waarmee ik niet zeg dat elke moslim geweld voorstaat, maar wel dat die een leer belijdt die wel degelijk veel meer met geweld is verbonden.

  Alleen een doorbraak van verlichting ,zoals wij de honderden jaren meemaken kan daarin verandering brengen.De wens om die richting van vernieuwing in te slaan is er wel, zeker bij jongeren die -via het internet- in contact komen met veel mensen die niet moslim zijn, maar de krachten uit het fundamentalistische kamp zijn onwaarschijnlijk sterk en repressief.

  Morsi probeerde Egypte om te vormen tot een steeds strenger wordende islamitische staat., wat door een groeiend deel van de bevolking niet meer werd geaccepteerd.Waar dat op uit draait zien we inmiddels.
  En links maar ach en wee roepen! Dit totale gebrek aan enig fundamenteel inzicht in de geest van de islam zien we in alle politiek correcte reacties :Zij betreuren het dat het proces van de democratisering in gevaar komt.”

  Alsof het daarom gaat!! Persoonlijk vind ik dit gezever over een democratiseringsproces dat in gevaar komt, stuitend!

  In de jaren dertig kwam op democratische wijze Adolf Hitler aan de macht.
  Hamas werd op democratische wijze in Gaza in het zadel geholpen.
  De heer Ahmadinejad werd op democratische wijze president..
  En onze overheid? Hebben wij die gekozen om ons uit te leveren aan de EU?

  Democratie is een goede zaak, onder voorbehoud! Als het de bedoeling is dat een regering NAMENS het volk regeert. dan moeten de besluiten van de regering in overeenstemming zijn met de opvattingen van de kiezers, het volk dus.

  Links-liberaal kan niet begrijpen dat uit een theocratie nooit een democratie kan ontstaan zoals wij die kennen.Die twee opvattingen staan lijnrecht tegenover elkaar! Hoe komt men zo stom dat men dat niet inziet???

  Pas wanneer de islam haar eis tot een theocratische rechtsorde en staatsvorm opgeeft wordt het misschien nog eens normaal in de zandbak.
  Tot die tijd moeten wij maar rekening houden met geweld dat ons kan treffen wanneer wij niet gehoorzaam genoeg zijn.

  Like

 11. Q zegt:

  Het artikel zelf is op zich wel aardig.

  Maar de reacties eronder verbazen me wel een beetje. Alsof ieder weldenkend mens een overtuigde pacifist zou MOETEN zijn. Belachelijke vooronderstelling. Geweld kan heel nuttig, zinnig, en geoorloofd zijn.

  Helemaal in de tijden waarin we nu leven waarin het geweldsmonopolie is weggehaald bij de staat en met hetzelfde gemak ongestraft geweld word uitgeoefend door een bevolkingsgroep naast het geweld van de staat.

  Als u nog overtuigd pacifist bent dan zou ik rap stoppen met praktiseren
  of uit gaan rekenen hoelang u naast de nodige jaloeziebelastingen het nog uit kunt zingen door de dhimmiebelasting te betalen. De tijden zijn ernaar !

  Echt veel meer mogelijkheden zijn er niet meer zo langzamerhand.

  Like

  • Henk.V zegt:

   Q zegt: ” Maar de reacties eronder verbazen me wel een beetje. Alsof ieder weldenkend mens een overtuigde pacifist zou MOETEN zijn. Belachelijke vooronderstelling. Geweld kan heel nuttig, zinnig, en geoorloofd zijn.”

   Wat een voorbarige reactie van u, Q.Waarom denkt u dat?

   Wie zegt dat wij pacifisten (moeten) zijn??
   Het gaat hier toevallig over geweld dat de islam toepast in situaties die wij anders zouden oplossen. En dan denken wij aan het onderwerpen van mensen die een ander geloof dan de islam aanhangen, mensen die helemaal geen geloof aanhangen, het afstraffen van mensen die de islam de rug toekeren, aan aanvallen via terroristische activiteiten, verbale dreigingen gericht tegen onze samenleving,geweld tegen vrouwen,tegen homo’s, lesbiennes, tegen joden, aanrandingen, zulke dingen!
   Kortom we hebben het over aan de islam gerelateerd geweld.
   Over dat soort zaken debatteren wij hier en wij stellen hier een ding duidelijk vast

   Links-liberaal wil eigenlijk de link tussen islam en geweld niet onder ogen zien.

   Maar tegen dit geweld moet elke westerse maatschappij zich uit alle macht verweren, met alle middelen die ons ten dienste staan, dus ,indien nodig door middel van politie eenheden en / of het leger, door uitzetting van alle ongewenste types die onze staat willen ondermijnen.

   Pacifisme? Vergeet het.
   Ik ben nog nooit een pacifist geweest en ben van mening dat onze overheid alle machtsmiddelen moet gebruiken waarover die beschikt

   Misschien moet u nog wat meer webpagina’s van deze site doornemen en op u laten inwerken 🙂

   Like

 12. Joop Klepzeiker zegt:

  Ik kan hier tientallen velletje a4 plaatsen waarbij het geweld volledig gesanctioneerd is nee erger opgedragen is door de grote hemelse baas en zijn opper proleet.uiteraard ter meerder eer en glorie van de vredige islaam,

  En dan willen wij verwachten dat de goede mo slim tegen geweld is.

  Hoe vreemd.

  Like

 13. Q zegt:

  Het is niet iemand die dat zo zegt Henk
  het is de teneur van de racties op het artikel die ik meen op te mogen maken.

  En ik bedoel het precies zoals ik het zeg.
  Het geweldsmonopolie ligt niet langer bij de overheid. Dat is ook niet iets wat ik zo fijn vind maar het is wel de realiteit. Langzaam maar zeker ontstaan er echte no-go areas. In uw en mijn land. Niet alleen een no-go voor lui zoals u & ik, ook de politie durft er amper nog met minder als 3 man over straat in de nachtelijke uren.

  Denkt u daar nog maar eens over na als u ’s morgens om 06:15 een prent scoort van die sterke arm als u onderweg bent naar zo’n no-go area voor een klus die een uitzendkracht nog kan doen en u op de snelweg de 65 weet te halen terwijl de matrixbordjes u nog zo voorhouden dat 50 de max. is. Of een prent omdat uw kliko voor 06:00 aan de straat staat voor mijn part, het voorbeeld is duidelijk genoeg hoop ik.

  Dan zal ik even bijlezen op de site de komende tijd 😉

  Like

  • Henk.V zegt:

   U hebt volstrekt gelijk, Q, wanneer u zegt dat het geweldsmonopolie niet meer bij de overheid ligt. Dat komt ,omdat de overheden die door het politiek correcte denken zijn verzwakt en gecorrumpeerd, dat monopolie vrijwillig lijken te hebben afgestaan ten voordele van elementen die onze verworvenheden naar de bliksem willen helpen.

   In dat verband zijn uw voorbeelden van ”no-go areas” zeer sprekende voorbeelden en het aantal van deze islamitische infiltratie gebieden groeit werkelijk gestaag, overal in west Europa, zoals wij weten.

   Dat vind ik totaal ontoelaatbaar en vroeg of laat zal het machtsvacuüm dat een tekortschietende overheid heeft laten ontstaan, zeker opgevuld moeten worden door recht- en wetsbewuste mensen die zelf de handhaving ervan ter hand zullen moeten nemen.Het is niet anders. Onze rechtstaat zal hoe dan ook verdedigd moeten worden, zeker wanneer uit een bepaalde ideologische hoek men denkt dat aan onze goede maatschappij naar eigen inzichten gesleuteld kan worden, richting kalifaat.

   Deze eigen initiatieven zie ik als inderdaad verre van ideaal, maar ik denk dat het er zeker van komen, wanneer de overheid zo passief blijft en de grote verworvenheden van ons land weigert actief te beschermen.
   Liever had ik iets gezien wat mij in de jaren zeventig buitengewoon plezier deed. Op en rondom het vrijheidsmonument op de Dam in Amsterdam hingen vrijgevochten lieden dag en nacht rond, kennelijk niet van zins om die plek te verlaten.
   De politie probeerde met zachte hand de misbruikers van het monument te bewegen op te stappen en elders te bivakkeren, maar de toon van ”oom agent” had duidelijk geen autoriteit.
   Het probleem werd opgelost door een groep mariniers die op eigen initiatief de Dam op een avond blijvend schoon veegden.
   Dit soort oplossing staat mij eerlijk gezegd beter aan, maar goed, ik snap uw punt en ik denk niet dat wij veel van mening verschillen.

   Like

 14. treintrien zegt:

  Zelfs Jezus sloeg de tollenaars uit de tempel 😉

  Volgens mij is het heel simpel:
  Beginnen met geweld is altijd verkeerd.
  Als niemand begint, hoeft er ook niemand terug te slaan.

  Allemaal tegelijk beginnen bij 0-0 in 3,2,1….nu?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s