Nicolai Sennels: Directe democratie is onze enige kans om de westerse vrijheid en cultuur te beschermen

Screenshot_6

(Door: Nicolai Sennels)

Geconfronteerd met de politieke correctheid, die ons wordt opgedrongen door een egoïstische politieke elite, die weigert ons te representeren, die wij gekozen hebben en betalen opdat hij ons regeert, eisen wij – het volk – de vrijheid om beslissingen te nemen op  terreinen die voor onze samenleving beslissend zijn.

Uit peilingen blijkt, dat de kloof tussen politici en de zelfbenoemde Europese Commissie enerzijds en de mensen anderzijds enorm is en steeds breder en dieper wordt. Terwijl de regeringen in veel westelijke landen bijvoorbeeld beslissen onnodige immigratie, schulden, politieke macht van de EU en de invloed van de sharia verder te laten toenemen, is de meerderheid van de bevolking tegen zo´n politiek.

Screenshot_4

Het feit, dat de oplossing van onze vertegenwoordigers voor hun zelfgemaakte problemen ons nog meer afhankelijk maakt van de grote banken, dat onze stemmen niet gerespecteerd worden, om de onopvallende EU-technocraten tevreden te stellen en om te proberen het gewelddadige islamitische blok rustig te houden door toe te geven aan zijn kennelijk nooit eindigende stroom bedreigingen, heeft niet het vertrouwen van de kiezers in diegenen gesterkt die ons vertegenwoordigen in het parlement.

Om democratie sterker te maken en politieke correctheid te bestrijden, moeten we in staat zijn om te stemmen over dingen, die te belangrijk zijn om ze aan een elite over te laten die niet met de consequenties hoeft te leven.

Screenshot_5

Zwitserland, het gelukkigste en rijkste land ter wereld, heeft referenda gehouden, zowel betreffende landelijke, regionale en gemeentelijke aangelegenheden – drie tot vier maal per jaar.

Hier mogen de burgers over alles stemmen, van publieke schulden via immigratie en islamisering tot aan de EU-verdragen.

Stelt u zich eens voor dat we rechtstreeks over deze onderwerpen zouden kunnen stemmen! Het zou ons, de burgers, een echte kans bieden om ons van de ons regerende politici te bevrijden, die van het populisme leven evenals van staatsoverstijgende organisaties, die alleen overleven op grond van het brutale gebruik van de door henzelf gecreëerde wetgeving.

De representatieve democratie is verouderd. Zij werd in een tijd gecreëerd toen de kiezers nog weinig wisten of geen toegang tot informatie hadden en velen aan de rand van het bestaansminimum leefden en eerder het nemen van beslissingen betreffende het gemeenschappelijk welzijn  toevertrouwden aan de meer ontwikkelde vertegenwoordigers.

Screenshot_2

Hoewel de van staatshulp afhankelijke media dagelijks falen om belangrijk nieuws en feiten te brengen, en daarbij hun plicht verwaarlozen ons te voorzien van een toereikende basis waarmee we onze parlementariërs kunnen kiezen, is het geen geheim meer dat politici er naar tenderen populistische beslissingen te nemen om hun baantjes veilig te stellen, opdat buitenlandse juristen en niet gekozen bureaucraten in Brussel – zij allemaal hebben het prima voor elkaar in monoculturele samenlevingen – onze hard bevochten nationale democratieën overstemmen en onze traditionele landsgrenzen slopen om hun carrières verder te stimuleren.

In onze huidige geciviliseerde en ontwikkelde culturen, waarin we alle informatie in handen hebben en de echte levenservaringen hoe men met de volle consequenties van onze (het liefst onze eigen) politieke beslissingen leeft, kan men een rechtstreekse vertegenwoordiging in de vorm van referenda meer vertrouwen dan iedere andere vorm van regering. En wel als de minst imperfecte weg om onze vrijheden en onze levensstijl tegen het misbruik van macht door egoïstische, op macht beluste, gemakkelijk te intimideren, ondemocratische, domme en gierige krachten te beschermen, die in de huidige tijd maar al te duidelijk overheersend zijn.

Screenshot_60

Bron:

http://europenews.dk/de/node/69695

Bron oorspronkelijk artikel:

http://islamversuseurope.blogspot.dk/2013/07/direct-democracy-is-our-only-chance-to.html

Auteur: Nicolai Sennels (Deens psycholoog)

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Populisme", Appeasement, cultuurrelativisme, democratie, Dhimmitude, dictatuur, Elite, Eurabië, Europa, Europeanisering, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Islamisering, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, mainstream-media, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, Vrijheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op Nicolai Sennels: Directe democratie is onze enige kans om de westerse vrijheid en cultuur te beschermen

 1. koddebeier zegt:

  WIJ EISEN EEN DIRECTE DEMOCRATIE !!!
  tenslotte eist iedereen hier in dit land van alles.

  Like

 2. Joop Klepzeiker zegt:

  Ik moet nu toch echt even lachen over zoveel intellect,

  Like

 3. bigljohn zegt:

  Wat zouden we in Nederland graag referenda over belangrijke onderwerpen gaan houden. Maar de politiek kiest liever voor zijn eigen smerige plannetjes. Wat zouden wij graag een rechtssysteem en overheden, pers en politie zien die ons welgevallig waren. We zouden dan wel terug moeten naar de jaren 50. Zelfs de PVV kon en kan geen vuist maken door al dat tegenwerken van dat overmatig aanwezige linkse gespuis. Ons land is ziek, zwaar vergiftigd, en ligt gewoonweg op sterven. Er zullen bij de volgende verkiezingen overdadig veel kiezers op de PVV moeten stemmen. Want zelfs die heeft weer een coalitie partner nodig om aan de, wat was het ook weer, 79 zetels te komen. En ook dan zullen weer de nodige consessies aan de coalitie partner toegegeven moeten worden, belangrijke PVV speerpunten laten vallen. Laat staan de blokkades die andere politieke partijen en de Eerste Kamer zullen gaan opwerpen. Als we echt realistisch moeten zijn, dan is een weg terug naar het goede bijna onmogelijk geworden. Een burgeroorlog zal er ooit van komen, en in het andere geval een Sharia overheersing. Wat een toekomst !

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Nicolai Sennels heeft uiteraard gelijk. Maar we hebben in 2005 een referendum gehouden, waar 61% van de kiezers aangaven dat we de Europese grondwet niet moesten hebben!
  Tja, en vervolgens gaat Balkenende naar Lissabon, en gaat daar JA zeggen, TEGEN onze WIL in.
  Volksvertegenwoordiging, mijn neus, ze spelen ons dat voor! De enige goede oplossingen liggen in het Zwitsers systeem, maar geloof maar dat de Eurofielen en hun maatjes in de POLITIEK dat TEGEN GAAN HOUDEN. Baantjes zijn belangrijker dan het vertegenwoordigen van de eigen bevolking!

  Like

 5. Petrossa zegt:

  Als je directe democraite in NL invoert wordt het een nog veel groter gekkenhuis. 3 generaties van als gepamperde zwakkelingen opgevoede kinderen zijn absoluut niet in staat om goede keuzes te maken. Dat bewijzen zo’n beetje alle verkiezingen wel.

  Eerst verlicht despotisme voor een poosje, die ‘entitlement’ eruit rammen en vervangen door normaal gezond verstand.

  Dan zien we wel weer verder.

  Like

  • KCMO zegt:

   Vergeet 40 jaar onderwijsafbraak niet te vermelden, moet ook nog even weggepoetst worden. Gaan we eerst de juffen en meesters bijles geven.

   Like

 6. Zwitserland is democratisch en de rest van de EU lidstaten wordt, zoals in de meeste moslimlanden, geregeerd door een (ongekozen) DICTATOR!

  Like

 7. Joop Klepzeiker zegt:

  Wat zijn de voorwaarden voor een goed werkende directe democratie ??

  Like

 8. Het Zwitserse systeem is meer dan welkom. Laten we beginnen met omroepverkiezingen. Wel een grapjas die Sennels: hij wil meer invloed voor het volk, maar moet niets van populisme hebben. Nou, ik wil graag allebei. Gaat heel goed samen.

  Like

  • lucky9 zegt:

   Directe democratie is in principe het allerbeste systeem. Alleen is het volledig waardeloos met een bevolking die gehersenspoeld, geïndoctrineerd en dom gehouden werd.

   Een democratische grondwet die de regels vastlegt nopens de methode van vraagstelling bij verplichte referenda is een essentiële voorafgaandelijke voorwaarde. De vragen bij elk volksreferendum moeten logisch gestructureerd en duidelijk zijn.

   Elke sturing van de vraagstelling moet geneutraliseerd worden door een wetenschappelijke sleutel die vervat is in de enige echte grondwet, die van het soevereine volk binnen de grenzen een eigen territorium.

   Het angstzweet breekt de regenten, de oligarchen en de nomenclatuur van boven U en ons gestelde eurofiele en islamofiele apparatsjiks alvast uit bij het lezen van zoveel populistische impertinentie. Concretiseer onze eisen!

   P.S. Het verdrag van Lissabon was een fascistische staatsgreep van onbekwame en onverantwoordelijke beroepspolitiekers. Deze kaste moet vernietigd worden om nooit meer te verrijzen. De leden daarvan hebben onze cultuur verraden en onze belangen verkocht voor een bordje petrodollars. Deze leden zijn misdadigers in de enige echte zin van dat woord.

   Like

 9. Joop Klepzeiker zegt:

  Niemand van de voorstanders wil of kan mij vraag beantwoorden ?

  Like

 10. Makropoelos zegt:

  Joop Klepzeiker. Een gezond denkende en goed functionerende burger-bevolking! Bestaat deze in Nederland met de door linkse media verzorgde programma`s? Dus wat blijft er over van de zo hooggeroemde democratie? Juist…………Weinig!

  Like

 11. De auteur heeft zeker gelijk. Aangezien men bij het trefwoord ‘directe democratie’ steeds aan Zwitserland denkt, wil ik echter even waarschuwen: Zwitserland is helemaal geen model. De politici en de door hen voortgbrachte verhoudingen in Zwitserland verschillen maar weinig van degenen in de buurlanden.

  Bv zijn de ongeremde ‘stasi’-activiteten aldaar gewoon verschrikkelijk. Lees/kijk

  http://pro-mobile-internet.net/page2.html#surveillance

  Er is mij bekend geen referendum tegen, en ik denk er zal ook geentje komen.

  Conclusie: Wel bestaat er zo iets als in directe democratie in Zwitserland, maar er dient nog zeer veel verbeterd te worden. Maar daar hebben de politici duidelijk helemaal geen belang in.

  Like

 12. Tienus Plotseling zegt:

  Om met je hart en je gevoel te kunnen stemmen over iets, is goede, onafhankelijke nieuwsgaring en -uiting nodig. Aangezien we door kranten, nieuwsprogramma’s en politici worden voorgelogen/op het verkeerde been worden gezet, komt zoiets hier nooit van de grond. Hoe graag je het ook zou willen. En stel dat de PVV met overgrote meerderheid wordt gekozen om het land te besturen en ministers te leveren? Waar moet men de mensen/ministers vandaan halen? Daar zwijgt men vooralsnog hardvochtig over.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s