Boeddhisme en de islam: ‘Naast een dolle hond kan je niet slapen’

Screenshot_27

Ashin Wirathu, een 45-jarige boeddhistische monnik, die in Myanmar de status van een rockster geniet omdat hij onder de militaire dictatuur 8 jaar in de gevangenis zat, haalde na een gebedsdienst vorige week hard uit naar de Rohingya-moslimgemeenschap in zijn land:

‘Je mag dan al vriendelijk en liefdevol zijn; naast een dolle hond kan je niet slapen. Ik noem ze herrieschoppers, omdat het herrieschoppers zijn. Als  we ons zwak tonen, zal ons land een moslimland worden.’

Later diezelfde avond noemde Wirathu zichzelf fier ‘een radicale boeddhist’. Zijn veelvuldige publieke optredens worden begeleid door een lied waarin het gaat over de mensen ‘die op onze grond wonen, ons water drinken en ondankbaar zijn.’ ‘Als het moet zullen we een omheining bouwen met onze beenderen,’ klinkt het refrein. Het lied verwijst niet expliciet naar moslims, maar in de pamfletten die tijdens deze bijeenkomsten worden uitgedeeld staat te lezen dat ‘Myanmar wordt bedreigd door het gevaarlijkste en krachtigste gif, gevaarlijk genoeg om de ganse beschaving uit te roeien.’

Lees verder>>>

(h/t Heleen)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Boeddhisten, Islam, Moslims, Myanmar (Birma). Bookmark de permalink .

12 reacties op Boeddhisme en de islam: ‘Naast een dolle hond kan je niet slapen’

 1. luckybee zegt:

  Behalve Lodewijk Asscher en zijn Marxisten die kunnen wel naast een dolle hond slapen.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  De Boeddhisten hebben uitstekend in de gaten, wat de werkelijke vijand is, namelijk de Islam.

  Like

 3. Henk.V zegt:

  Een hoogst interessant artikel over een land waar je niet al te veel over hoort. Birma (Mayanmar – http://nl.wikipedia.org/wiki/Myanmar ) stond een lange tijd geen andere godsdienst toe dan het boeddhisme op haar grondgebied, dus het behoeft geen verbazing te wekken dat alleen al de vestiging van de Rohingya-moslimgemeenschap in het land voor onrust kan zorgen.
  Ik weet niet op welke gronden Wirathu van de moslims geeft suggereren dat de moslims zich niet als een teruggetrokken, in zichzelf gekeerde groep presenteren.
  In Zuid Thailand zijn inmiddels ook kernen van strijdbare islamieten ontstaan die zich laten gelden als zeer gewelddadig. Er zijn foto’s van verregaande vormen van terreur in omloop die afschuwelijke verminkingen laten zien met het kennelijke doel om de plaatselijke- eveneens- boeddhistische bevolking te intimideren.

  Ook op de zeer rooms katholieke Filipijnen zijn ”moslim rebellen” er in geslaagd een van de zuidelijke eilanden te ”bevrijden” en onder islamitisch bestuur te plaatsen.

  De beelden in de drie landen vertonen dus wel degelijk overeenkomst en het beeld dat er uit te voorschijn komt kan met geen mogelijkheid als vreedzaam en tolerant worden omschreven.

  En zo lang in het westen ”links-liberaal” alle religies en ideologieën op één amorfe hoop wenst te blijven gooien waarin alle meningen eigenlijk op het zelfde neer komen, gelijkwaardig zijn aan elkaar*) en dus gelijke rechten hebben en zich daarom vrij mogen uiten, zal de woekerende invloed van de religie van de vrede haar opbouwende werkzaamheden rustig kunnen voortzetten en meer en meer zullen wij daarvan de vruchten mogen plukken.
  Totdat op zeker moment de bevolking ook de harde conclusie van een monnik uit Birma zal trekken..

  *) De ruimdenkende politiek correcte benadering van de hier geldende opvattingen in de politiek en religie geldt natuurlijk niet werkelijk voor de PVV en haar aanhang..Maar ach, dat wisten wij al lang, natuurlijk.

  Like

 4. Henk.V zegt:

  Mayanmar = Myanmar

  Like

 5. catherine zegt:

  De Birmanen kennen de geschiedenis van het boeddhisme op het Aziatische continent tenminste en handelen ernaar. Eens was het in zijn geheel hindoeistisch/boeddhistisch totdat de godsdienst van de “vrede” er zijn intrede deed. Bekijk de geschiedenis van Indonesie of leg je oor eens te luisteren bij een echte Balinees. Grond wordt door Royhinga’s waarschijnlijk gekocht met geld uit Saoedie Arabie. Net als in de provincie Atjeh op Sumatra waar je je in Saoedie Arabie waant. De islam gedraagt zich overal ter wereld als een dolle hond. In ieder geval is het een valse hond die onbetrouwbaar is vanwege de opvoeding van het baasje.

  Like

 6. Dr. Kwast zegt:

  Catherine @

  De olie-gas is het voedsel van de islam. De miljarden die Europa betaald voor die drank, om zijn economie draaiend te houden, daar maakt de islam misbruik van. Europa betaald elke prijs om deze zwarte drank te kunnen nutigen. Alternatieven zijn er op het ogen blik aanwezig. Toch wordt er geen gebruik van gemaakt. Zal liggen aan het monopolie van degene die de zwarte drank inslaat en het geld verkwanseld aan de islam, waardoor zij de miljarden om kunnen zetten in wapens, die ze daarvoor nooit bezaten. Wereldwijd is er daarom een grote rotzooi. Te veel kapitaal op de verkeerde plek door ons toe doen. Wij zijn zelf schuld aan deze malaise.

  Like

  • catherine zegt:

   Dr Kwast, islam in Indonesie is er ruwweg vanaf de 13e eeuw, voor die tijd waren er hindoe’s, boeddhisten en vooral animisten. Het zal u duidelijk zijn dat Moeder Aarde toen nog in het bezit was van haar eigen olie. Maar de islam heeft geduld (dat zijn die z.g. wijze en liefdevolle uitdruklkingen op het gezicht van de baardmannen) en leert de adepten dat het eigen leven onbelangrijk is in het zicht van ….???? Religie is nu eenmaal een krachtig voertuig voor de passie van het individu. De islam past diep spirituele principes toe (en ze werken, dat is te zien in de wereld). De westerse mens heeft geen idee; zijn doel is slechts de eigen welvaart, de eigen status, en de gekoesterde, beperkte blik op het doel van zijn leven. Ja, onze verslaving aan welvaart speelt de islamieten in de kaart maar het voedsel van de islam is de individuele passie van de (angstige) gelovigen.

   Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Hoe dan ook zijn er intussen legio voorbeelden van moslims die in staat bleken een lam (de Boeddhisten) razend te maken. Nog altijd het ultieme bewijs hoe vals de mythe van de Islam als vredesreligie is.
  En dat tot op heden de ‘goedmensen’ die mythe desondanks in stand wensen te houden is niet meer of minder dan ten hemel schreiend!

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Goede raad: Een dolle hond schiet je dood !!

  Like

 9. baksteen zegt:

  Wat een held deze man, beter dan jezelf in de brand te steken en dan te denken dat de vijand weg gaat, net als in Tibet. Het mes in het varken steken is het enige dat helpt tegen deze ideologie van het kwaad. Krijg een boeddhist maar eens kwaad, dan moet hij zichzelf echt geweld aan doen. De komende jaren wordt het dus Birma bashen op de MSM en bij de VN.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s