Lampedusa: “Weltwoche” met pauskritiek

Screenshot_34

Zojuist was paus Franciscus op het Italiaanse eiland Lampedusa om een signaal af te geven tegen de “globalisering van de onverschilligheid”. Zijn appel was gericht tegen het slechte geweten van Europa met de eis nog meer Noord-Afrikaanse vluchtelingen op  te nemen. De hoogste katholiek staat erom bekend de bestrijding van de armoede in het middelpunt van zijn handelen te plaatsen. Dat de paus zich bekommert om de armen is oké. Irritant blijft dat in zijn preken het begrip eigen verantwoordelijkheid ontbreekt. Armoede is voor hem een lot, of nauwkeuriger: een op het zuiden gepleegde zonde, waar het noorden alles, het zuiden echter niets aan kan doen.

Zou het niet veel broederlijker zijn wanneer de Afrikanen, die naar het noorden marcheren, hun energie in dienst van hun vaderland zouden stellen? Zijn de jonge mannen, die uit Afrika vertrekken, echt allemaal vluchtelingen? En heeft het noorden de plicht om iedere Afrikaan op te nemen die wil komen? Het gebod van naastenliefde betekent solidariteit in de onmiddellijke omgeving. Franciscus predikt het tegenovergestelde: hij eist meer solidariteit van de Europeanen met de Afrikanen, die van hun kant weinig solidariteit onder elkaar laten zien. Het boze noorden, het arme zuiden: de nieuwe paus is een vriend van comfortabele boodschappen op wereldaanschouwelijk links terrein. De media bejubelen hem (Roger Koppel in de nieuwe “Weltwoche”).

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/07/lampedusa-weltwoche-mit-papst-kritik/#more-342115

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Afrika, Hypocrisie, Immigratie, Linkse Kerk, Naïviteit, political correctness, praatjesmakers, Religie. Bookmark de permalink .

15 reacties op Lampedusa: “Weltwoche” met pauskritiek

 1. Cathja zegt:

  Het zou beter zijn als de Afrikaanse mannen eens hun land zouden helpen te ontwikkelen, i.p.v. het te ontvluchten en in hun nieuwe ‘thuisland’ de handen op te houden en eisen te stellen! De paus zou ze eens op hun plichten moeten wijzen! Voor niks gaat de zon op, en gratis geld bestaat niet. Als ik wel eens TV-beelden zie over een Afrikaans land, dan valt me steeds op dat de mannen met elkaar, soms quad kauwend, onder een boom zitten, maar de vrouwen sjouwen zich een ongeluk met van alles en nog wat op hun hoofden! Soms dragen ze ook nog de jongste van hun (meestal) grote kinderschare on de rug. Het merendeel van wat men daar doet, wordt door de vrouwen gedaan. Logisch dus dat wanneer de ‘heren’ in gammele bootjes de zee oversteken en ze in Europa aan land gaan, ze hun oude gewoonte (dus niet werken) willen voortzetten.
  De paus hoort ze te wijzen op hun plichten om te arbeiden. Dáár ligt ook zijn taak. Het ‘rijke’ noorden verwijten dat we die arme Afrikanen niet willen ontvangen, slaat dus nergens op!

  Like

 2. Martien Pennings zegt:

  Het belangrijkst element ontbreekt in deze kritiek: de totale onverschilligheid van de Arabisch-islamitische olie-multi-miljardairs tegenover hun eigen continent en dat de pauselijke baviaan daaraan geen syllabe wijdt.
  Zie mijn eigen stukkie: https://ejbron.wordpress.com/2013/07/08/de-goedkope-sentimenten-van-paus-franciscus-collaborateur/#more-41835

  Like

 3. Jan zegt:

  Laat hij maar eens zien hoe solidair hij is en dat volk opnemen in de paleizen en tuinen van Vatikaanstad. De solidariteit duurt dan nog niet 1 seconde, als die er al zou zijn.
  Hier kan veel sociale woningbouw:

  Like

 4. Joop Klepzeiker zegt:

  De mentale kwakzalver probeer weer eens morele chantage te plegen.

  Like

 5. Helena zegt:

  The gumball theory

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Tja, een Goedmens in Pauselijke gedaante. Helemaal naar de tijdgeest, maar dat konden we er nog wel wij hebben. Je zou trouwens toch zeggen, als hij zo begaan is met het lot van de arme wereldbewoners zou hij hen toch van een Godsgeschenk voorzien, als zijn beleid er op gericht was, bij hen zelfredzaamheid aan te kweken en hen níet hun hele leven afhankelijk te laten zijn van liefdadigheid. Maar nee, die liefdadigheid moet natuurlijk wèl blijven: Dat is al eeuwenlang hèt trucje van de kerken (niet alleen de katholieke) om de mensen aan zich te binden. Bij groeiende zelfstandigheid loop je meer risico dat de schaapjes vroeg of laat besluiten, het ook zónder de kerk af te kunnen en dat mag niet. Vandaar ook dat dringende beroep op het noorden om het arme zuiden vooràl te blijven pamperen; Ik vrees dat zelfstandigheid en meer verantwoordelijkheidsgevoel door deze paus en de R. K. Kerk helemaal niet zo worden toegejuicht. En inderdaad, de gelóvigen dienen voor de behoeftigen te zorgen: De Paus zou ze niet graag persoonlijk op zijn dak krijgen.

  Like

 7. BertG. zegt:

  In GB hebben ze voorlopig zo’n 37 jaar de tijd nodig om te kijken of ze mogen blijven.
  http://www.telegraaf.nl/feed/21730426/__Half_miljoen_asielzaken_VK__.html
  Daarna kan je ze niet meer terug sturen. Na 37 jaar zullen ze vast wel ingeburgerd zijn of het land over genomen hebben.
  Dat zijn nog eens maatregelen om een generaal pardon erdoor te drukken.
  De pvda zou er jaloers op worden op zo’n instelling. Het zal hier niet gek veel anders zijn.

  Like

 8. bigljohn zegt:

  Mevrouw Malmstrom heeft er een compagnon bijgekregen. De Paus ziet het wel zitten al die Afrikaners die naar Europa komen. Laat ze dan ook naar Vaticaanstad komen en de rijkdommen van het Vaticaan aan die zgn. arme sloebers gaan uitdelen. Makkelijk praten van hem vanuit zijn ivoren toren. Gelijk onze nationale politici.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @bigLjohn 15.36. uur. Zo werkt dat bij deze paus, en zo werkt dat ook bij vele politieke leiders in Europa, zeker die van de EUSSR! Maar de kosten, daar mogen wij voor opdraaien, de massa-immigratie kost ons per jaar ca. 7 miljard euro, horen jullie dat MARX RUTTE en professor zonnebloem DIJSSELBLOEM!

   Like

 9. BertG. zegt:

  Een mooi stukje Duitse muziek voor de paus.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s