Portugese pensioenfondsen moeten de staat financieren

Screenshot_39

Het staatspensioenfonds zal in Portugese staatsleningen investeren. De bejaarden dreigen geruïneerd te worden.

Het Portugese staatspensioenfonds moet tot 90% van zijn vermogen in staatsleningen van het land investeren. Zo wil de regering haar kredietkosten verminderen, die op dit moment dreigen te exploderen.

De Portugese autoriteiten hebben er de weg voor vrijgemaakt dat het staatspensioenfonds meer geld steekt in staatsleningen van het land. Zo wil de regering van Portugal haar financiering voor het komende jaar veiligstellen.

Het Portugese pensioenfonds zal zijn investeringen in staatsleningen van het land van op dit moment 55% naar tot 90% moeten verhogen, bericht de “Wall Street Journal”. Op deze wijze stromen er circa 4 miljard euro meer in schuldpapieren van de staat.

Voor het lopende jaar heeft Portugal zijn financiering veiliggesteld. Met de nieuwe maatregel komt de regering echter aan een vierde deel van de voor het jaar 2014 benodigde kredieten. Door deze gedwongen kredietafgifte worden de kredietkosten voor Portugal duidelijk lager. Als de rentes ver genoeg naar beneden worden gedrukt, zouden de schulden van het land dan zelfs kunnen dalen.

“Waarom zou je schulden saneren als financiële onderdrukking zo elegant is?”, vraagt Joseph Di Censo, voormalig functionaris bij het IMF en tegenwoordig portfoliomanager voor Blackrock.

De financiële onderdrukking vormt een mogelijkheid om staatsbankroeten en kwijtschelding van schulden te vermijden. Op deze wijze ontdeden de landen zich na de Tweede Wereldoorlog van hun schulden. Maar destijds hadden ze nog meer middelen tot hun beschikking om hun schulden aan anderen op te dringen. Want het kapitaalverkeer werd beter gecontroleerd.

Tussen 1945 en 1980 lagen de rentes op staatsleningen onder het inflatiecijfer, zodat de reële rentes negatief waren. Door inflatie konden de landen hun schulden reëel afbouwen.

In de huidige schuldencrisis hebben de landen vooral vertrouwd op de ECB, die hen helpt met een historisch lage basisrente. Terwijl de spaarders reëel vermogen kwijtraken, dalen de kredietkosten van de landen (meer hier).

Maar uit vrees voor schuldkwijtscheldingen hebben internationale investeerders zich teruggetrokken uit de leningmarkten van de eurozone. Daardoor zijn deze landen aangewezen op binnenlandse investeerders zoals pensioenfondsen van de staat. Ook het sociale verzekeringsfonds van Spanje heeft massaal geïnvesteerd in staatsleningen.

Maar wanneer op zekere dag een schuldenkwijtschelding voor deze landen niet meer af te wenden is, dan zullen de gepensioneerden en burgers van het land de enorme verliezen moeten dragen.

Bron

http://www.deutsche-mittelstands-nachrichten.de/2013/07/53321/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in euro, Eurocrisis, EUSSR, Graaien, Overheid, politici, Portugal. Bookmark de permalink .

13 reacties op Portugese pensioenfondsen moeten de staat financieren

 1. koddebeier zegt:

  Dag pensioenen. Je laat die oudjes gewoon creperen, ze willen maar niet dood, graai,graaiWat een walgelijke mentaliteit !!

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Moeten ouderen de nieuwe holocaust worden ??? Je kan ze altijd nog uitroeien, dan heb hun pensioengelden binnen !
  Nederland let op ‘onze’ regering kijkt ook al kwijlend naar uw pensioenen !!

  Like

 3. Joop Klepzeiker zegt:

  Binnenkort ook in ons gekkenhuis.

  De deur van onze inrichting voor geestelijk gehandicapten sluit steeds iets verder.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Joop Klepzeiker 13.28. uur. Geheel met je eens Joop. De zogenaamde regeringen van ons, zullen alles doen om het groot-kapitaal en aanverwante organisaties “uit de wind”, te houden. En deze illegale diefstal van onze overheid, want Nederland volgt heel zeker, wordt helaas door de meerderheid in de 2e kamer toegestaan. Van links tot rechts wel te verstaan!

   Like

  • koddebeier zegt:

   Is die soms op het Binnenhof gevestigd ????

   Like

 4. Jean zegt:

  Waar ik enorm moeite mee heb zijn uitdrukkingen zoals:
  “De meerderheid van de 2de kamer of de meerderheid van het parlement wil dit of wil dat”!!!
  Laten we die leeglopers duidelijk maken dat al hetgeen zij willen ons geen bal interesseert, enkel en alleen wat wij burgers willen komt aan de orde en dat hebben die klaplopers gewoon uit te voeren want zij staan ten dienste van ons en niet omgekeerd.
  Zijn ze hardhorig wel dan gaan we ze dat toch met een massa duidelijk maken, blijven ze hardhorig dan maken we ze toch gewoon de oortjes zuiver.
  Als die houten klompen in dat EU gedrocht, sommigen zijn al flink aan ’t rotten want we rieken ze tot thuis alhoewel we toch ver van die aalput weg wonen, ook niet willen luisteren naar de meerderheid van het volk, uiteraard enkel en alleen naar het Europese volk want met die islamvervuiling hebben wij geen enkele binding, dan maken we die dat ook duidelijk, overal waar ze hun smerige smoel vertonen volgen dan automatisch rotte eieren want dat past bij hun attitude.
  Bah wat walg ik van politiekers én van hun gedrag, moordenaars staan zelfs een trapje hoger dan die vuiligheid want verraad van eigen volk is het laagste van het laagste, de core business van dat uitschot.

  Like

 5. Tiny zegt:

  Ouderengenocide, binnenkort ook in dit theater.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Tiny 16.47. uur. O, daar ben ik van overtuigd Tiny! Lees net op http://www.pow.ned. nl dat die kale proleet SAMSOM vind dat er NOG meer MOET worden GENIVELLEERD! Ze zijn bewust bezig- MARX RUTTE en SAMSOM- om ons land volledig naar de kloten te helpen!
   VVD liberaal? whoehahahahaha, neen, bijwagen van de SOCIALISTEN van de Partij van de AFBRAAK!

   Like

   • Tiny zegt:

    Heb extra de Telegraaf gekocht om het hele interview te lezen en te bewaren. Ik kon alleen maar vloeken toen ik het uit had. Wat een randdebiel.

    Like

 6. felix zegt:

  Maar reken maar wel dat er geld is voor de opvang van meer moslims en allochtonen hier in Nederland. En de autochtone bevolking? Die mag creperen. !!

  Like

 7. Jean zegt:

  Alweer een reden om die bende héééééél snel uit te schakelen én weg te jagen.
  Alweer iets wat uitgevoerd wordt op bevel van de EU Gestapo, nog enkele jaren en het wordt “verplicht” om op de 65ste verjaardag een “speciaal” pilletje te nemen…., tenminste als de bevolking voor die smerige vuile gore rode en groene ratten blijft stemmen en de grenzen open laat staan voor nog meer gewelddadig barbaars tuig.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s