‘Fraude Ibn Ghaldoun school vindt oorsprong in salafisme’

Screenshot_41

Het salafisme biedt jonge moslims in Nederland geen adequaat normatief kader en moreel besef, betoogt Farid Aouled-lahcen, coördinator netwerk Rechtsstaat & Burger.

Fraude lijkt tegenwoordig een soort “Zeitgeist” te zijn. Ze komt overal voor: binnen de overheid, economische en maatschappelijke sectoren en uiteraard ook binnen levensbeschouwelijke organisaties. De examenfraude op de Ibn Ghaldounschool in Rotterdam is echter opmerkelijk. Het is het hoogtepunt in een reeks misstanden, zoals financiële malversaties, slecht onderwijs, wanbestuur, mismanagement en sjoemelcultuur binnen een instituut dat geloofsorthodoxie preekt.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op ‘Fraude Ibn Ghaldoun school vindt oorsprong in salafisme’

 1. Erik Bink/aka "Erik Mokum" zegt:

  Wat een bedrieglijk stuk is dit. Dus, wat een bedrieger is de auteur!
  On topic: vandaag stond er op “Gates of Vienna” een, in het Engels vertaald, stuk van de Duitse islamdeskundige Tilman Nagel over het salafisme. ’t Is een tamelijk moeilijk stuk, dat een zekere theologisch-filosofische inspanning van de lezer vergt, zal ik maar zeggen, dat overduidelijk, wetenschappelijk aantoont, dat er geen enkele brug is te slaan tussen de islam en de westerse cultuur en haar democratische samenlevingen, maar dat wisten we al.
  Tilmans stuk is de moeite van het lezen waard is en zou Martiens “bavianen” eigenlijk met het schaamrood op de kaken in een klein pishoekje moeten drijven.

  http://gatesofvienna.net/2013/07/what-is-salafism/

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Inderdaad een goed artikel. Ik acht mezelf niet in staat om er vanuit het Duits een echt goede vertaling in het Nederlands van te maken:

   http://bpeinfo.wordpress.com/2013/06/09/was-ist-salafismus/

   E.J.

   Like

   • Erik Bink/aka "Erik Mokum" zegt:

    Geachte E.J.,

    Ik wil dat artikel van Nagel wel vertalen, als u ’t de moeite waard vindt.
    Ik kan dan ook eventueel bij passages met een wat moeilijk toegankelijke filosofisch-theologische betekenis verklarende toelichtingen geven.

    Ik neem aan, dat u mijn e-mail adres tegelijk met dit commentaar krijgt, dus kunt u mij
    via de mail antwoord geven.

    Erik Bink

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    @Erik

    Check je mailbox!! 🙂

    E.J.

    Like

  • Martien Pennings zegt:

   Mee eens, Erik. Heb zojuist een comment geplaatst bij de VK dat aldus luidt:

   “De tweede alinea van het stuk beweert dat er een islamitische ethiek bestaat die ‘liegen, bedriegen, vervalsen, manipuleren’verbiedt. Probleem is dat zulks alleen geldt tegenover geloofsbroeders maar dat ‘liegen, bedriegen, vervalsen, manipuleren’ tegenover ‘ongelovigen’ door de islam dwingend wordt voorgeschreven in het kader van de Jihad. En dat is niet ‘een salafistische stroming’ zoals Farid Aouled-lahcen beweert, maar mainstream onhervormbare islam. Bedenk nu zelf wat daaruit volgt.”

   Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Nou, een heel verhaal. Maar volgens mij zit niet alleen bij orthodoxe moslims (salafisme) een lacune in de ontwikkeling van geweten en moraal maar hebben overwegend veel moslims grote problemen op dit gebied. Die moslims die wel enig moreel besef hebben, hebben dat niet dankzij de islam maar veelmeer ondanks de islam. De lieve man mag dan wel illustratief verkondigen dat ook de islam net als het jodendom en het christendom humane, ethische en morele grondslagen heeft, echter in de dagelijkse praktijk zie je daar weinig van terug in al die gebieden waar de islam dominant is. Tevens weigert Farid Aouled-lahcen te benoemen dat er binnen de islam ook zo iets bestaat dat zegt (abrogatie) dat later geschreven verzen (medina-geweldadig) zwaarder wegen dan eerder geschreven verzen (mekka-niet gewelddadig). Ook weigert de schrijver van het stuk te vermelden dat de islam in haar uitvoering uiterst opportuun is. Al naar gelang de situatie die zich voordoet kan de oelema dat vers erbij zoeken dat het meest gunstig aansluit bij de situatie op enig moment. De oelema kan zo naar eigen behoefte sturing geven aan maatschappelijke problemen die zich voordoen en “”gewetenloos”” in hun eigen voordeel tot oplossing brengen. De islam samen met haar sharia die de leer van de islam implementeert is dan ook het meest recht-ongelijke systeem ooit door mensen bedacht. Eenmaal voor een sharia rechtbank gebracht weet je nooit waar je aan toe bent. Het hangt er maar vanaf hoe de muts van de sharia rechter erbij hangt. Over geweten en moraal mag omwille van al deze zaken binnen de islam al helemaal niet meer gesproken worden en zij die dat wel doen plegen zonder meer takiya. Aangezien Mohammed ontegenzeggelijk in zijn begin periode (toen hij nog in Mekka was) veel gewinkeld heeft in de Joodse en christelijke geschriften is het natuurlijk logisch dat hij ook verzen op papier heeft laten zetten (zelf was hij analfabeet) die ethisch en moreel verantwoord waren. Echter door de systematiek van abrogatie (terugplaatsing) hebben deze verzen als het erop aankomt geen enkele waarde. Vraag het de minderheden in islamitische landen, zij kunnen je precies vertellen tot hoever de moraal van de gemiddelde moslim reikt. Bij uitbreiding van de islamisering zullen ook wij in Europa er steeds meer achter komen dat de islam het meest amorele vals religieuze concept is door mensenhand gemaakt en het predicaat religie absoluut niet verdient.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Afschaffingsleer

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @guusvelraeds 00.03 Zeer juist geanalyseerd, Guus. Ook mij viel het direct op, dat de auteur in beginsel de Islam het complete pakket aan normen en waarde toedichtte, om vervolgens te ‘erkennen’ dat het Salafisme ich nu eenmaal (te) zeer op bepaalde uiterlijke aspecten focuste. Hij zal gedacht hebben: Dat is herkenbaar èn aanvaardbaar, want dat kennen we in het Christendom ook. Hij veronachtzaamt echter -zoals gebruikelijk, kun je wel zeggen- de tegenstelling religie/ideologie. Binnen het Christendom kunnen de gematigden zich openlijk distantiëren van de rechtlijnigen en zelfs tegen hen in het geweer komen als zij van mening zijn, dat bepaalde rechtlijnige praktijken aan anderen schade toebrengen. Binnen de Islam bestaat die eeuwige onuitgesproken loyaliteit die de gematigden -zo die er zijn- belet, tegen de rechtlijnigen metterdaad stelling te nemen, in woord óf in daad. Het is juist dàt aspect, dat de Islam voor de seculiere maatschappij onhanteerbaar maakt, zelfs als het om zogeheten gematigden gaat, die, als het er op aankomt, gegijzeld worden door de radicalen.

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Theresa Geissler 07.39. uur. Het christendom heeft onder invloed van de Verlichting, een inhaalslag gemaakt, en afscheid genomen van middel-eeuwse opvattingen. Het is heel normaal, dat zowel binnen het Jodendom, als het christendom sprake is van de mogelijkheden van schriftkritiek-bijbelkritiek. En dat zijn de goede verworvenheden van de Verlichting. Tevens omarmt het christendom, de seculiere staat, en accepteerd daarmee-en terecht- de scheiding van “kerk en staat”. Deze vrijheid kent de ideologie islam niet, het is onmogelijk voor een moslim om zelf na te denken, gezwegen van het feit, dat als hij/zij kritisch op de koran is, zijn hoofd niet lang meer op zijn/haar schouders rust. Maar, waarom zien de politici dit niet in, zou je zeggen. Dat ligt voor de hand, gezien het gegeven dat zij-depolitici- vanaf 1975, de islam vrijelijk hebben toegestaan zich te nestelen in Europa, door aanname van: “de Resolutie van Straatsburg”.

    Like

 3. Republikein zegt:

  Kruisvaarders rekruteren, maar waar haal je het geld vandaan.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Ik roep Habakuk aan.

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Erik maar het is wel een moslim lijkt het.
  Ik zie een paar woorden die ik toch wel kan linken aan dat stuk van de V.K.
  zivilisatorische Zurückgebliebenheit.
  Ik kan me voorstellen webmater dat dat een moeilijk te vertalen stuk is.
  Ik heb mijn hele concentratie, en af en toe teruglezen, nodig om het te volgen.

  Like

 6. Best verrassend dat zo’n stuk in de Volkskrant wordt gepubliceerd !
  Verder ben ik van mening dat alle geloofsstromingen best hun eigen onderwijs mogen hebben mits het door de ouders van de leerlingen betaald wordt.
  En let wel; dat zou dus ook moeten gelden voor gereformeerd, gristelijk, Rooms en weet ik wat je nog meer kunt verzinnen.
  Geloven ? Prima, maar dan wel de consequenties daaruit trekken, niet door álle belastingbetalers hiervoor op te laten draaien, maar door zelf de lasten te dragen.
  Ik durf er aardig wat om te verwedden dat het plots een stuk drukker zou worden op Openbare scholen !

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Eens met de andere reageerders behalve Erik.
  Jammer dat de webmaster zo moeilijk doet om mijn commentaren te modereren.
  Ik begrijp wel dat je de commentaren wil nakijken maar ik heb toch niet de indruk dat je dat voor allen doiet Bert.
  Nu ligt mijn commentaar op een verkeerde plaats.

  Like

 8. Jan zegt:

  Het laten dooretteren van waardeloos onderwijs en corruptie aan een islamitische school als Ghaldoun ligt natuurlijk aan de imbecielen in de kabinetten, aan gekken als Netelenbos ofwel de PvdA in het algemeen die altijd de onderwijsportefeuille in handen had omdat zij dan kon bepalen hoe het curriculum er uit kwam te zien en deze was vanaf moment 1 toen de linkse bende deze in handen kreeg ronduit waardeloos tot finaal zwakzinnig: leren leren, Tweede Fase (het enige juiste woord: shit), studiehuis, studie-eilanden (tafeltjes in vieren bijelkaar), kortom, de Nieuwe Kwakzalverij deed zijn intrede (leesdossier (waarmee gigantisch door de leerlingen werd gefraudeerd, toegelaten door de docenten zelf en bovendien wordt troep gelezen zoals Konsalik ‘Natasha van de Steppe’ (vertaald) of ‘Die Blechtrommel’ (zodat video het boek vervangt, denkt de leerling), lezen moet ‘leesplezier te ontwikkelen (werkelijk om je te bescheuren).

  Ook fraudeur en beroepsleugenaar Adelmund zou haar steentje bijdragen aan de leugen van ‘goed islamitisch onderwijs: “De leerlingen doen het steeds beter, in veel gevallen beter dan Nederlandse kinderen” (zei het gedrocht politiek incorrect).

  Ik heb overigens nog nooit meegemaakt dat op een school NIET werd gefraudeerd door docenten en de schoolleiding zelf.

  Like

 9. Tom Hendrix. zegt:

  @Jan 10.07. uur. Jan, de socialisten zijn verantwoordelijk- niet voor wat zij noemen onderwijsvernieuwing, maar ONDERWIJSVERNIELING! Ik ben gelukkig voor de Mammoet Wet werd ingevoerd van school gekomen, de goede oude MULO. Tegenwoordig kunnen ze nog niet eens een brief schrijven, of het wemelt van de taalfouten, en dan spreken we over afgestudeerden van PABO en het hoger onderwijs. Zo hebben de roden in samenwerking met de links-liberalen deze onderwijsvernieling gesteund, om de geest en ziel van het individu te hersenspoelen, met hun krankzinnige onzedige praktijken. Zum kotzen!

  Like

  • Jan zegt:

   @Tom Hendrix. zegt:
   16 juli 2013 om 10:26

   Toen het begrip ‘portfolio’ zijn intrede deed in het literatuuronderwijs kreeg ik de slappe lach. Dit begrip stamt namelijk uit de modellenwereld en is niets anders dan een map met foto’s van de meiden en in welke bladen zij o.a. hebben geposeerd. Ik had namelijk eens op een school vier fotomodellen in de klas (voor Viva, Margriet, Libelle en wat meer tijdschriften), dus je kunt je indenken hoe lachwekkend dit geïntroduceerde begrip op mij overkwam.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s