Hongarije op confrontatiekoers: Centrale Bank wil IMF eruit gooien

Screenshot_34

De cheffin van het IMF, Christine Lagarde, zal niet echt blij zijn met zo´n brief van de Hongaarse Nationale Bank

Als Hongarije zich eens een keer niet door de Europese Commissie in zijn soevereiniteit bedreigd ziet, dan is het IMF er nog. De president van de Hongaarse Centrale Bank heeft het IMF er nu toe opgeroepen zijn vertegenwoordiging in Hongarije te sluiten. Er zou geen reden meer bestaan dat het monetaire fonds in het land zou blijven.

Net zo impopulair de Trojka op zich onder de EU-landen is, zo impopulair is vooral het IMF. In toenemende mate komt het onder vuur te liggen. Zelfs de EU wil weldra afscheid nemen van Lagardes fonds. Hongarije wil nu het goede voorbeeld geven. In een brief aan de cheffin van het IMF, Christine Lagarde, eist de president van de Hongaarse Centrale Bank (UNB) dat het IMF het land zou moeten verlaten.

Screenshot_37

In zijn brief schrijft de president, György Matolscy, dat er “geen rechtvaardiging bestaat voor het voortbestaan van een duurzame missie van het IMF in Hongarije.” De vestiging van het Internationale monetaire Fonds in Boedapest zou gesloten moeten worden. Want Hongarije zou nog dit jaar de in 2008 van het IMF gekregen noodkredieten terugbetalen, aldus de president. Bovendien zou het minister-president Orbán gelukt zijn het Hongaarse tekort tot “onder de 3% te drukken en de staatsschuld te verminderen”, staat er in de mededeling van de bank.

Screenshot_35

Hongarije kreeg in totaal 20 miljard euro noodkredieten van het IMF en de EU. Maar het land kreeg steeds opnieuw ruzie met zowel het IMF als de Europese Commissie. Enerzijds, omdat de EU zich volgens Orbán teveel bemoeit met de soevereiniteit van Hongarije (hier). Anderzijds omdat de EU als tegenprestatie nu een speciale commissie naar Hongarije wil sturen (hier).

Screenshot_36

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/07/15/ungarn-auf-konfrontationskurs-zentralbank-will-iwf-rauswerfen/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, euro, Eurocrisis, Europeanisering, Hongarije, IMF. Bookmark de permalink .

12 reacties op Hongarije op confrontatiekoers: Centrale Bank wil IMF eruit gooien

 1. toetssteen zegt:

  Krijg je ervan als je het paard van Troje binnenhaalt. Uit die EU Hongarije, dat is de kortste pijn! Kiezen op elkaar en gaan!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   toetssteen 22.28. uur, op 15/7. Weer te meer het bewijs, wat de EU beoogt. Het vernielen van de soevereiniteit van elk land binnen Europa. En wat gisteren op dit blog stond, de vileine opzet door steeds weer schulden te laten ontstaan, waardoor elke burger in Europa op termijn voor alle schulden aansprakelijk wordt gemaakt. Zeer goed artikel! Verder ben en blijf ik van mening, dat Nederland z.s.m. ook afscheid zou nemen van de Ellende Unie, maar door de Eurofielen in de regering en de 2e kamer zie ik het niet zo maar gebeuren.

   Like

 2. Cathja zegt:

  Krachtige taal van de Hongaren! Daar kunnen ze in Nederland nog wat van leren!!

  Like

 3. Joop Klepzeiker zegt:

  Dat gaat niet goed aflopen.

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Wat een bak als dat krediet idd. afgelost wordt.
  Ik denk dat dat in de rest van €uropa nauwelijks gaat lukken.

  Like

 5. Ik zie nog wel gebeuren dat de EUSSR in Hongarije de EuroGendFor zal inzetten om z’n zin te krijgen… Dat zal dan voor Europa de primeur worden. Agenten/militairen die niet zullen aarzelen om op burgers te schieten om de eisch van de EUSSR kracht bij te zetten!

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Pieter Veenstra 8:18

   Dat kan toch niet waar zijn? Dat zou een oorlogsverklaring aan Hongarije betekenen!

   Like

   • Q zegt:

    Dat een democratisch gekozen regeringsleider in Griekenland aan de kant word gezet met een oekaze uit Brussel is dat natuurlijk niet.
    Dat een democratisch gekozen regeringsleider in Italië aan de kant word gezet met een oekaze uit Brussel is dat natuurlijk niet.
    Dat een democratisch gekozen regeringsleider uit Portugal net zolang onder druk gezet word totdat hij iets doet wat overduidelijk in zijn land door het hooggerechtshof als ongrondwettelijk word betiteld is dat natuurlijk niet.
    Als eurogendfor zich straks samenbalt in of rondom Hongarije voor een ‘grote europese oefening’ is ook geen oorlogsverklaring natuurlijk.
    Dat Barosso meerdere keren heeft gezegd ‘dat het oorlog word in Europa’ als de EU & muntunie gevaar lopen is ook geen oorlogsverklaring natuurlijk.

    Nee, hoor. Het is pas oorlog als er echt een telegram van de Unie aan Hongarije is verstuurd waarin staat : Nu is het oorlog.

    Welterusten Cathja,
    dat je nog maar lang & gelukkig in een zoete droom mag leven.

    Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Pieter Veenstra 08.18. uur. Pieter, dat zou zo maar kunnen gebeuren. De communisten in de Ellende Unie, zullen niet schromen, om de eigen bevolkingen uit te laten moorden, dat hebben ze geleerd van hun voorgangers; LENIN en STALIN!

   Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   Het zal vooralsnog wat subtieler gebeuren.

   Like

  • Henk der Niederländer zegt:

   Daar kan Ik heel ver met je meegaan Pieter.
   Het gaat namelijk tegen de Europesche doctrine in dat een land er zo maar uit zal stappen.
   En zoals Klepzeiker al weet te melden denk Ik ook dat het in eerste instantie subtiel in elkaar gestoken zal worden om te proberen Hongarije weer in het gareel te krijgen en lukt dat niet zullen de President en de Baas van de hongaarse centrale bank zodanig onder druk gezet worden door Brussel dat er nieuwe verkiezingen komen die een EU gunstige president op moeten gaan leveren en die snel een plaatsvervanger zal hebben gevonden voor het opperhoofd van de centrale Bank.
   Als laatste optie zal eurogendfor er inderdaad nog kunnen worden bijgesleept, hoewel dat moeilijk te verkopen zal zijn.

   Like

 6. Pingback: Na ruzie: Hongarije betaalt schuld aan IMF eerder terug | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s