Simone Weimans is de beste nieuwslezer van allemaal

Screenshot_1

Simone Weimans

(Door: Martien Pennings)

Ik schrijf dit naar aanleiding van een racistisch commentaar op Simone Weimans op deze site. Natuurlijk is dat comment verwijderd. Maar ik grijp de gelegenheid aan om te melden dat ik Simone Weimans verreweg de prettigste nieuwslezeres vind van het hele zooitje dat bij het NON-journaal werkt. Weimans probeert namelijk niet “speciale trekjes” te hebben. Ze heeft bijvoorbeeld niet, zoals alle andere collega’s een speciaal, meestal vrolijk toontje waarop ze het journaal afsluit. Simone Weimans doet gewóón en dat is een verademing vergeleken bij de rest van de aanstellers. Bij hen voel ik me namelijk altijd gepaternaliseerd en genaaid. Vooral die Rik van de Westelaken, het meeste zelfvergenoegde manneke van de hele tv, met zijn “geruststellende”, zalvend-vrolijke toontje: “Ik wens u nog een héél prettige . . . . .” En dan sluit het lulletje-rozewater meestal een kwart seconde de ogen. Kalm nou maar: Rikje waakt over u en trekt u zich het vreselijke nieuws niet al te veel aan. Dus, dames en heren “presentatoren” van het NON-journaal: doe als Simone Weimans, doe gewóón!
__________________________

Door:

Martien Pennings

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in NOS. Bookmark de permalink .

23 reacties op Simone Weimans is de beste nieuwslezer van allemaal

 1. Jan zegt:

  Hennie Stoel was ook normaal, moest weg voor ijdeltuit en stotteraar Freriks (zelfs het Nationaal Dictee weet hij te verpesten). Jeroen Overbeek kan ik slecht tot nauwelijks verdragen en Rob Trip schop ik vandaag nog naar het Delta Kwadrant. Vervang ik voor Laila Abid (waarom moest zij weg?) of Gülden Ilmaz (van Amsterdam TV)

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Martien, allereerst: Ik twijfel geen moment aan je oordeel, al kan ik er zelf feitelijk geen zinnig woord over zeggen: Ik kom de laatste tijd praktisch niet toe aan televisie kijken en al helemaal niet aan het journaal, dus ik kèn deze mevrouw Weimans totaal niet. Maar als zij volgens jou zo’n verademing is in vergelijking met haar collega’s dan ís dat vrijwel zeker zo. Ga er maar vanuit, dat de de indiener van het bewuste comment op dat moment onder een lichte aanval van verstandsverbijstering leed, zoals wij van tijd tot tijd trouwens wel vaker waarnemen. -Het is en blijft een raadselachtig geval.
  Wat mij echter prompt te binnen schoot:Dan moet deze Simone Weimans wel zo ongeveer het tegendeel zijn van een voorgangster van haar, Noraly Beyer, die jou, naar ik aanneem, ook nog wel bekend zal zijn, en die mij, alweer vele jaren geleden, nog eens behoorlijk kwaad heeft gemaakt. Niet zozeer door haar TV-optredens, maar door een interview in het vrouwenblad LIbelle. Wat ze daarin zei, kwam ongeveer hier op neer:
  “Ik bèn geen Nederlandse; ik wóón hier. Al die kleine, Nederlandse probleempjes, zoals de problematiek bij de Kabinetsformatie, en de politieke crisis, dat is voor mij puur amusement. Ik slik dat als cake. Maar als mij iets ter ore komt over nieuwe dramatische gebeurtenissen in Suriname, dan…..enzovoort.” Ik weet niet of je het kunt meevoelen, maar daar hééft het mens me toch laaiend mee gemaakt! En nóg, als ik er aan terug denk! Ik dacht toen echt: Als je er zó tegenover staat, waarom donder je dan niet op naar Suriname om dààr te gaan helpen, de problemen op te lossen? Met jouw instelling móet je hier geen journaal willen presenteren! Ik weet niet of het overkomt, maar vooral dat “Ik slik dat als cake” vond ik stijlloos, zó denigrerend! Echt, ik ben dat nooit vergeten.
  Maar ja, ik mag dus aannemen dat Simone Weimans zo ongeveer het tegendeel representeert. Oké, als ik er aan denk, zal ik er speciaal eens naar gaan kijken.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Ik wéét eigenlijk niet hoe Simone Weimans denkt, Therese.
   (Oei!)
   Eigenlijk ben ik puur op uitstraling en presentatie afgegaan en de tegenstelling met haar witte collega’s.

   Like

   • lala zegt:

    Ten eerste heet dat blank, niet wit. Ten tweede, wat zij zegt is zeker van belang, ze hoort objectiviteit uit te stralen. En ten derde is ze gewoon een van de slechtste presentatoren allertijden. Ze praat alsof d’r mond vol is en ze is gruwelijk lelijk. Maar ja, ja neukt graag aapjes niet>

    Like

 3. Wachteres zegt:

  Martien, volgens mij komt jouw voorgeslacht uit het Noorden van ons land.

  Daar wordt: “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg” ons met de paplepel ingegoten.

  Helaas zijn/worden de Westerlingen grootgebracht met een lading superioriteitsgevoelens en aangezien jij al jaren in Amsrerdam woont … zal dat wel enige invloed hebben [gehad].

  Mocht het waar zijn dat jouw familie oorspronkelijk vanuit het barre Noorden komt dan is er voor jou nog hoop!

  Het feit dat je ‘gewoon doen’ belangrijk vindt, geeft wel aan dat je nog niet helemaal verdorven bent. 😀

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Mijn vader was een Canadees van Ierse afkomst.
   Ik ben opgegroeid in een arbeidersgezin in een dorp in de buurt van Nijmegen.
   Je vergist je een beetje in de Amsterdamse mentaliteit, Wachteres: de aanstellerij die jij bedoelt vind je vooral onder de import-Amsterdammers en dan vooral wat zich “bijzonder” vindt.
   En die soort bevindt zich dan vooral weer in Amsterdam-Zuid en bijvoorbeeld in de Watergraafsmeer, dat is dan wel in Amsterdam-Oost, maar dat noem ik “het Zuid van Oost”.
   Voor zover ik weet heb je geen Zuid van West of van Noord.
   Deze aanstellers werken vooral in academia en media en in de kunstenmakerswereld.
   De echte Amsterdammer spreekt uit de volgende anekdote.

   Zo’n 30 jaar geleden liep ik op een late zomeravond op de Haarlemmerdijk, een derde-rangs langgerekte winkelstraat, die vroeger dáftig was.
   Vandaar ook de Amsterdamse uitdrukking “Kom mèèn nou niet aan boord met die Hoarlemmerdèèkies”, bedoelende aanstellerig bedrog.
   Op die Haarlemmerdijk dus liep ik op een late zomeravond, misschien in 1980.
   Er was een “kunstenaarsactie” waardoor vele etalages door een kunstenmaker waren ingericht.
   Ik stond voor een van die etalages, toen twee oudere Jordanezen van het mannelijk geslacht in gesprek kwamen aangeslenterd.
   (De Jordaan ligt achter de Haarlemmerdijk.)
   Ze bleven al pratend ook staan voor diezelfde etalage waarvoor ik stond.
   Ze praatten gewoon door, maar na een minuut ongeveer zei de ene man ineens tegen de andere, lichtjes geïrriteerd:
   “Woar stoan we nou ègeluk noar te kèke, Ján?”
   “Da’s kuns gloof ik”, zei de tweede.
   Ze maakten er verder geen woord aan vuil en liepen verder.
   Hun gesprek was eigenlijk alleen onderbroken geweest door de twee geciteerde zinnetjes.

   Ik zie mijzelf dus graag als een Amsterdammer die je niet met Haarlemmerdijkies aan boord moet komen.

   Like

   • Wachteres zegt:

    Dank voor je interessant verhaal, Martien. Ik ben net terug van ‘weg geweest’.

    Gut, dan hebben échte Amsterdammers toch wel iets van Groningers:

    Twee Grunneger boeren zijn een wandelingetje aan het maken.

    Ineens zien ze een romp liggen zonder armen of benen, die komen ze een eindje verder tegen.

    Na nog een eindje lopen zien ze een hoofd: Gõ, zegt de een tegen de ander:

    “Da’s boer Balkemoa , ja. Zol e wat had heb’n? [Zou er wat met hem aan de hand zijn?]

    Er zijn ladingen schitterende Groninger uitdrukkingen die jij in je schrijven heel goed zou kunnen gebruiken. Jammer dat men jou dan niet zou begrijpen.

    Weet jij bijvoorbeeld wat een ‘tirrelkòp’ is?

    Like

 4. Republikein zegt:

  Theresa,veel lieden hebben een latent minderwaardigheids gevoel.Dat kan je ook erven.

  Like

 5. Marc Bouwman zegt:

  De betreffende racistische reactie heb ik niet gelezen, maar ik neem aan dat het wel gezegd is. Racisme heeft op deze site geen plaats, dus goed dat je het probleem tackelt.

  Wellicht is Simone’s toon normaal, haar berichtgeving is dat niet altijd. Helaas heeft een pc-storing een goed deel van mijn e-mail gewist, anders had ik met mijn e-mail aan de NOS het nodige kunnen aantonen.

  Ongeveer een jaar geleden vatte de maffiose Turkse overheid het idiote plan op om vier militairen te vervolgen. Deze militairen hadden deelgenomen aan de actie van het islamitische Gaza-flottielje te pareren. Bij deze, door de Turkse overheid gelanceerde, actie kwamen toen negen Turken om het leven. Jullie herinneren je deze laffe aanval op Israël vast nog wel.

  Simone vertelde dit nieuws alsof het de normaalste zaak van de wereld was dat het Turkse OM tot vervolging overging. Los van het gegeven dat het natuurlijk helemaal geen zin had. Bij Simone’s lezing toonde het Journaal de beelden (afkomstig van een Israëlische soldaat!) waarop te zien is dat mannen met veel geweld inhakten op soldaten die vanuit de helikopter werden neergelaten. Jullie kennen die beelden vast wel, en anders zoek je ze op Youtube op.
  De combinatie van lezing van het voornemen van de Turkse overheid met de beelden van soldaten die afgeranseld werden, moet bij de niet geinformeerde kijker de suggestie opgewekt hebben dat het Israëlisch waren die inhakten op Turken, terwijl het omgekeerde het geval was.

  Ik heb het Nos-journaal indertijd aangesproken op deze presentatie, en hen verweten zich schuldig te maken aan Israël-bashing. In hoeverre Simone zelf verantwoordelijk is voor deze berichtgeving weet ik niet, maar ik wilde dit toch niet ongenoemd laten.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Ja, Marc, het blijft natuurlijk het NON-journaal: antisemitisch dus.
   Ze is nog jong, meisje Weimans, en ik hoop dat ze ooit nog het licht ziet en weg gaat bij die nazi-kliek met hun keurige “linkse” maskers.

   Like

 6. Martien Pennings zegt:

  @Wachteres om 11:56
  Moar natturrilluk weekdâ!
  Bie ons optdurp zegden wie aoltied: “Beter ‘n tirrelkop as ‘n doedeldop!”

  Like

 7. Republikein zegt:

  Ik hoorde haar zeggen dat ,IE, is beëdigd. Knap geluld voor zo n knappe kop.

  Like

 8. Leo Etter zegt:

  Geen discriminatie! Simone leest prima, al kijkt zij veel, om een hoekje, in de camera. Dat doen meer tv gurus, omdat niemand, met twee ogen, in één camera kijkt. Sim? Gazo door!

  Like

 9. Jerry_amsterdam zegt:

  Ach ja, Rik van de Westelaken is de verplichte homo, Simone Weimans is de verplichte negerin . . . .

  Like

 10. Johan Valk zegt:

  Ik erger me mateloos aan Simone Weimans. Nee niet haar uiterlijk, dat interesseert me niet bij een nieuweslezer(es). Het steeds aan het einde van de zin “omhoog” eindigen (toonhoogte omhoog inplaats van naar beneden) vind ik echt heel verschrikkelijk. Niet om aan te horen. Dionne Stax heeft pauzes in de zinnen alsof ze bijna alle woorden moeilijk vindt om uit te spreken en zich even moet concentreren voordat ze het woord kan uitspreken. Dus die mag van mij ook weg. Astrid Kersseboom is wat mij betreft de prettigste nieuwslezer gevolgd door Herman van der Zandt. Mark Visser is een super nieuwkomer. Mogen de twee meest zelfingenomen typjes Twan Huys en Eva Jinek ook aub voorgoed van de buis? Graag daarvoor weer terug: hennie Stoel en Sascha de Boer. Waarom de steengoede Clairy Polak vervangen moest worden door Mariëlle Tweebeeke is me tot op de dag een groot raadsel.

  Like

 11. Jan Keijzer zegt:

  Ze zijn mij allemaal even lief maar Astrid Kersseboom is de liefst!!!

  Like

 12. Anne van Urk zegt:

  Ik kan mij niet voorstellen dat dit de beste is? Als ik haar stem hoor wordt ik al misselijk, ze raffelt alles achter elkaar af. Ik erger mij hier aan. iedere keer wordt ze weer ingezet, dan denk ik, ik ga maar een ander kanaal opzoeken r t l nieuws of Vlaanderen een vrt.. Ze willen zeker alleen de zwarte de buitelanders het werk laten doen? Geef mij maar Astrid Kerseboom, Annechien Steenhuizen, Jeroen Tjepkema, Rob Trip Amber brandse , Jeroen overbeek en Windfried BAijens.

  Like

 13. Anne van Urk zegt:

  Ik zie liever Jeroen Tjepkema het journaal presenteren, want dat is een keurig heer! Dan die simone wijnmams rafffeld alles achter elkaar af! Bovendien geen gezicht!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s