Het ontstaan van een islamofascistische politie in Europa

Screenshot_4

(Door: Bruce Bawer)

Gedeeltes uit een artikel van Bruce Bawer in “Front Page Magazine”.

Nog een Arabisch woord dat we liever niet zouden hebben leren kennen, maar dat we moeten kennen, is “mutaweeen”. Het betekent “religiepolitie” of “morele politie”. In Saoedi-Arabië mag deze iedereen arresteren en bestraffen die de shariawet overtreedt – van seksuele misdaden tot een slok water tijdens de ramadan. In maart 2002 had de morele politie tientallen meisjes eraan gehinderd uit een brandende school te vluchten, omdat zij niet shariaconform versluierd waren.

En nu baant de religiepolitie zich ook een weg door Europa en elders in de wereld – uiteraard niet officieel. Ze is ook geen georganiseerde troep en in vergelijking met haar tegenhangers in Saoedi-Arabië, Iran of in de Gazastrook, zijn haar leden pure amateurs. Maar hoe langer de lijn is, die hen door de politie en de politiek wordt toegestaan, hoe meer macht ze zullen krijgen.

Moslims, of ex-moslims, die precies daarom de islamitische wereld ontvlucht zijn, juist om aan deze bewaking en controle te ontsnappen, zijn zich van deze macht bewust. Evenals veel westerse mensen, die in islamitische wijken wonen.

Laten we als voorbeeld Oslo nemen: Zahid Ali, een acteur en cabaretier, vertelde in een interview in het jaar 2010 dat hij opgegroeid zou zijn met de religieuze politie van Oslo.

Als hij op straat gerookt had, wist zijn familie dat nog voordat hij naar huis kwam. De informatie werd door Pakistaanse taxichauffeurs, bus- en tramchauffeurs aan de familie doorgespeeld, een groep mensen, die Ali de “grote geheime dienst” in Noorwegen noemt.

In de loop der jaren werd hij in de islamitische woonwijk Grønland bijna dagelijks aangehouden en bedreigd, dat werd steeds erger.

Ook in het jaar 2010 had er een gayparade in Grønland plaatsgevonden, waaraan werd deelgenomen door ongeveer 30 homo´s, omdat ze door shariawachters voor hun woningen tegen de grond waren geslagen.

De situatie is steeds erger geworden: homo´s of transseksuelen worden met stenen bekogeld en lichamelijk aangevallen. Iedereen in Oslo weet dat islamitische woonwijken gevaarlijk terrein zijn voor ongelovigen en zo worden de woonwijken stuk voor stuk islamitische enclaves, No-Go-Areas, van het shariarijk.

Noorse kranten berichten daar natuurlijk alleen maar over als er sprake is van verlichtende commentaren van mensen “die iets te zeggen hebben”. Zo zegt een directrice van een school dat het inderdaad wel eens zou voorkomen dat meisjes die geen hidjab dragen gepest zouden worden, maar dat zou ongeveer net zoiets zijn als wanneer men iemand dikzak zou noemen.

Lena Larsen, een bekeerlinge tot de islam en voormalig voorzitter van de Islamitische Raad in Noorwegen, doceert aan de universiteit van Oslo en wijst het probleem ver van zich af – het zou van beide kanten komen, niet-moslims zouden evengoed op versluierde vrouwen neerkijken. (ze bekogelen hen echter niet met stenen, zoals in het omgekeerde geval).

Larsen, net zoals veel anderen, probeert een morele gelijkstelling te scheppen tussen islamitische religieuze politie en niet-moslims die alleen maar raar kijken bij de aanblik van zulke kleding.

De Noorse antropologe Lorenz Kazaleh zegt hierover: “Het is verkeerd om sociale controle en vervolging met ´buitenlandse culturen´ of ´moslims´ in verband te brengen. …sociale controle komt in iedere samenleving voor. Netwerken van “oudere vrouwen” in kleine Noorse steden, die tegen jonge meisjes zeggen hoe ze zich moeten kleden, of feministes, die de islamitische kleding zouden bekritiseren, zouden per slot van rekening hetzelfde doen.

Enkele dagen geleden besteedde de krant “Aftenposten” opnieuw aandacht aan het thema religieuze politie, omdat Hege Storhaug van de organisatie “Human Rights Service” erop gewezen had dat de redacteurs van de krant óf weigerden over het thema te schrijven óf grappen zouden maken over hun inspanningen dat de regering zich met het thema gaat bezighouden.

En dat is het punt bij dit thema: de media schrijven hier graag over, omdat het de verkoopcijfers doet stijgen, maar tegelijkertijd moet men de politiek van de culturele elite verdedigen en als in een reflex aan de kant van de islam gaan staan.

Zo wordt het probleem ieder jaar erger en de media maken van het thema gebruik om meer kranten te verkopen en diegenen te demoniseren en belachelijk te maken die daar iets tegen willen doen.

Helaas ligt het lot van onze landen op dit moment in handen van eersteklas narren.

Bron:

http://europenews.dk/de/node/70000

Bron oorspronkelijk artikel:

http://frontpagemag.com/2013/bruce-bawer/europes-morality-cops/

Auteur: Bruce Bawer

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", Appeasement, Dhimmitude, homofobie, Immigratie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, mainstream-media, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

10 reacties op Het ontstaan van een islamofascistische politie in Europa

 1. Luchtpint zegt:

  Dat homo’s door mutaween lastig gevallen worden e.d. is logischer wijze het gevolg van het feit dat homo’s in onze samenleving door de linkse schevemoraalridders niet langer meer beschouwd worden als de slachtoffers van weleer, aangezien ze o.a. in Nederland het recht verworven hebben om te trouwen, dus vormen ze geen zinvol project meer voor links. Homo’s moeten er sindsdien “maar tegen kunnen en moeten dus vooral niet beginnen zeuren hierover, ze hebben grekregen wat ze wilden en dat is dat”. En dat kan natuurlijk alleen maar omdat de focus van het linkse project nu volledig ligt op de laaste der spreekwoordelijke Mohicanen, de Moslim die continu zeurt dat hij overal het slachtoffer van is.

  En dat past mooi in de Linkse retoriek. We moeten goed nadenken wat dit concreet inhoudt voor vrouwen in het algemeen: net als homosexuelen moeten die leren aanvaarden dat ze systematisch seksueel geintimideerd worden, uitgescholden worden voor hoer of in groep worden verkracht. Enkel en alleen maar omdat de moslim tot een soort beschermde diersoort wordt gepromoveerd, de zogenaamde edele wilde waar J.J. Rousseau over sprak. Al wat verwerpelijk is geworden voor autochtonen in een dergelijk verband kan dus toegestaan worden voor deze groep, die het voorrecht kan genieten alle moraliteit aan zijn laars te lappen. Het gaat dus concreet om:omgekeerd racisme van links,dat een filosofische vergoelijking moet krijgen door het via moreel relativisme acceptabel te maken. Wanneer dat niet werkt dan moet het ondersteund worden door in de media systematisch te verzwijgen of onder de mat te schuiven wie de problemen veroorzaakt. Wat op zijn beurt het gevolg heeft dat zowel assertieve vrouwen als homo’s die hun ongenoegen uiten hierover in hetzelfde kamp als de zogenaamde racisten worden geduwd en op die manier aan de schandpaal worden genageld.

  Twee van de belangrijkste categoriëen waar links ooit de handschoen voor heeft opgenomen worden nu als inherent islamofoob afgedaan, en moeten ook niet meer rekenen op die holebi’s of feministen die enkel kunnen overleven doordat ze deel zijn gaan uitmaken van een establishment dat het instandhouden van de grote multiculti leugen als zijn hoogste doel beschouwt. De redenering dat “Moslims inherent slachtoffers zijn van Westerse intolerantie” moet kost wat kost overeind blijven.

  Dus zijn ze moreel failliet.

  Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   citaat :Dus zijn ze moreel failliet.

   Ikkes : verkeerde conclusie , wij zijn moreel failliet, zij hebben gewoon een andere moraal een smerige weliswaar maar een moraal wij niet meer.

   Like

 2. Luchtpint zegt:

  De logica van links strekt bovendien ook nog veel verder op deze manier. De kans dat in het buitenland vervolgde Christenen of holebi’s asiel zouden kunnen krijgen in het Westen wordt door die logica tot bijna niets gereduceerd. (zoals we al hebben gezien in Zweden o.a.)

  En waarom ? Vrij eenvoudig, omdat anders, bij het massaal aanvaarden van die twee groepen als slachtoffers die recht zouden kunnen hebben op asiel Links op die manier impliciet zou toegeven dat Moslims ook DADERS kunnen zijn, en dat past hoegenaamd niet in het klassieke schuld en boete verhaal waar Links nu helemaal mee verweven is ! Op die manier wordt hun omgekeerd racistische boete verhaal dus snel ongeloofwaardig.

  Daarom dat de influx van moslims in het kader van immigratie groter is dan die van Christenen, holebi’s, Hindoes, Bhoeddisten,…e.d.

  En dat allemaal dankzij links en politici van andere traditionele partijen die in die bezopen logica meegaan !

  Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  @Luchtpint 20.27. uur. Voor mij zijn de RODEN/SOCIALISTEN de meest verwerpelijke bevolkingsgroep geworden. Dankzij hun marxistisch cultuurrelativisme, bevinden we ons in Nederland en in Europa, in een zeer beklagenswaardige toestand. Fortuyn had het goed gezien, socialisten, liberalen en links-liberalen de zgn. Paarse partijen, hebben giga puinhopen geschapen.
  Tevens zijn deze partijen, en de gutmenschen-christen-democraten- er schuld aan dat we de Resolutie van Straatsburg kregen- de massale toeloop van horden moslims- en aan de Ellende Unie. Alles hebben ze kapot gemaakt, walgelijke verraders!

  Like

 4. Joop Klepzeiker zegt:

  UN Human Rights Funding: Your Tax Dollars at Work?
  Published by
  unwatch
  – at June 24, 2013 in Human Rights Council (UNHRC). Closed
  In 2012, leading democracies contributed tens of millions of dollars to the UN human rights system, through funding allocated from the general budget and additional voluntary contributions given by each country to the Office of the High Commissioner for Human Rights:

  United States: $31,273,996
  United Kingdom: $11,708,747
  Germany: $13,277,191
  France: $7,806,841
  Italy: $4,193,394
  Netherlands: $13,727,350
  Canada: $7,572,973
  European Commission: $7,152,139

  (Source: OHCHR Report 2012)

  While some of these funds are well spent on UN mandates that legitimately speak out for victims of torture or repression, according to an internal UN chart entitled “Financial implications of recent HRC resolutions by type of mandate” — publicized here for the first time — millions of dollars are being wasted by the UN human rights system to fund questionable mandates that either have no connection to individual human rights or, worse, are designed by countries such as Cuba as political mechanisms to attack democracies:

  http://blog.unwatch.org/index.php/2013/06/24/un-human-rights-funding-your-tax-dollars-at-work/

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  In elk geval wordt het hoog tijd dat we duidelijke grenzen gaan trekken.
  Als zij met alle geweld binnen hun eigen kringen netwerken willen opzetten om elkaar te controleren, in Godsnaam, maar dan graag wel op een manier waarvan de autochtonen niets merken.
  Dat impliceert dan meteen, dat ze de autochtonen VOLLEDIG met rust laten.
  Voor mijn part gaan ze ons volledig negeren; hoe meer hoe liever! Denk je toch eens in, wat een rúst dat zou geven!
  EN er moet ons natuurlijk niets ter ore komen over Eermoord of zo, zeker niet op Nederlandse bodem, want dàt kan vanzelfsprekend niet door de vingers gezien worden.
  Maar ja, grenzen trekken….Dat stel lapzwansen in Den Haag is er nogal goed in!

  Like

 6. daiyu-ninja zegt:

  Off topic,
  http://www.telegraaf.nl/tv/opmerkelijk/21738962/__Meisje_slaat_telefoonrover_knock-out__.html
  Ik vind ‘m geweldig. Dat meisje vecht als een leeuwin.
  Jongens en meisjes zouden al op vroege leeftijd op een zelfverdedigingssport moeten gaan.
  Vooral nu onze lij(ei)ders ons vogelvrij hebben verklaard.

  Like

 7. Luchtpint zegt:

  Het grootste probleem is dat goedmensen altijd gelijk willen KRIJGEN (op z’n minst theoretisch) ook al HEBBEN ze het (in de praktijk) nooit.

  Like

 8. luckybee zegt:

  Mutaween ? Weer wat geleerd !!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s