Meerderheid van de Duitsers heeft geen vertrouwen in de EU

Screenshot_12

Dubieuze wetten, weinig democratie en voortdurend nieuwe gevallen van verspilling van belastinggeld die bekend worden bepalen het publieke beeld van de EU. 60% van de Duitsers heeft geen groot of zelfs geen vertrouwen in de EU. En de helft van de Duitse burgers wil nog altijd de D-Mark terug.

De Europese Unie stuit bij veel Duitsers nog steeds op onbegrip en kritiek. Talrijke reddingspakketten, buiten de oevers tredende bureaucratie, zinloze wetten over hoe krom een komkommer mag zijn en de verspilling van belastinggelden bevorderen het beeld van de EU bij het publiek niet echt.

Weliswaar is het aantal mensen in Duitsland dat een “niet zo groot” of “zelfs geen vertrouwen” in de EU heeft licht gedaald. Maar nog steeds zijn het 60% van de Duitsers – in 2011 waren het 68%. Slechts 33% spreekt van een zeer groot respectievelijk groot vertrouwen, zoals blijkt uit een representatieve peiling van het Allensbacher Instituut voor Opinieonderzoek in opdracht van de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” (FAZ).

Ook is nog steeds de gemeenschappelijke munt impopulair. 50% van de ondervraagden gaf aan graag de D-Mark terug te hebben. Slechts 28% geeft aan groot vertrouwen in de euro te hebben – vijf jaar geleden was dat nog 44%.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/07/17/mehrheit-der-deutschen-hat-kein-vertrauen-in-die-eu/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, EU, euro. Bookmark de permalink .

6 reacties op Meerderheid van de Duitsers heeft geen vertrouwen in de EU

 1. peter selie zegt:

  Die 33% van de Duitsers dat een “groot vertrouwen” in de EU heeft kan niet anders zijn dan zij die er direct of indirect beter van worden of hun baar er aan te danken hebben. Die EU is een groot psychiatrische inrichting met hoogst gevaarlijke dwaallichten die over ons de baas spelen. En wij> Wij laten het allemaal gebeuren.

  Straks zijn we even arm als de negers in Congo of om het even waar en hebben we een dictatuur die waarschijnlijk die van N. Korea nog overtreft!!!!

  Like

 2. KCMO zegt:

  Vrienden van mij in Wittenberg/Lutherstadt spugen net zo hard op de EU als wij. Zij zien nog beter de Parallel met de voormalige DDR.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @KCMO 22.46u. Zal best! Zij hebben het van veel dichterbij, zo niet aan den lijve, meegemaakt.
   De pest met Nederlanders is, dat ze veel te weinig aan den lijve hebben meegemaakt. Daardoor trappen ze overal met open ogen in!

   Like

 3. Henny Clemens zegt:

  Wij hebben vrienden uit Koblenz en die kunnen niet wachten dat de euro en de eu klapt.
  Ze hebben er zelfs nóg een paar moeilijke jaren voor over, zij denken wel aan de toekomst van hun kinderen.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Ik ook niet !

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  Vreemd is het niet, dat wantrouwen van de Duitse bevolking ten aanzien van de EU. Maar net als in Nederland, is de MSM en de pers, in handen van de socialistische-en links-liberale politiek.
  Vorige week bekeek ik de Tagesschau op de ZDF, en wat hoort men daar, jubelzang op de Ellende Unie, zonder ook maar een kritische noot, om in de termen van de muziek te blijven.
  En de politiek in Duitsland, is nog veel meer politiek-correct, dan bij ons. De verkiezingen zullen in duitsland niet veel uitmaken, het ZDF was in het betreffende journaal bezig, de euro kritische partij Alternative zur Deutschland, af te kraken en te minimaliseren. Zo rolt dat dus, net als in Nederland en de rest van Europa, en de mening van de burger, daar hebben ze lak aan!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s