Netanyahu bekritiseert EU-besluit

Screenshot_2

Israëls minister-president Benjamin Netanyahu heeft de nieuwe EU-richtlijnen met betrekking tot de “nederzettingen” bestempeld als een “buitenlands dictaat”. Deze zouden de samenwerking verbieden met Israëliërs, die in de bezette gebieden wonen.

“Ik zou verwacht hebben dat de EU zich eerst eens met dringender zaken bezighoudt, zoals de burgeroorlog in Syrië of het atoomprogramma van Iran. Israël zal geen buitenlands dictaat m.b.t. zijn grenzen accepteren.”Dat verklaarde Netanyahu na een overleg dinsdagmiddag over de nieuwe EU-richtlijnen om iedere vorm van samenwerking stop te zetten met Israëlische instellingen, die actief zijn aan de andere kant van de zogenaamde “Green Line”, dus op de Golanhoogten, in Oost-Jeruzalem en op de “West Bank”.

Netanyahu voegde er aan toe, dat de toekomstige grenzen van Israël alleen d.m.v. onderhandelingen met de Palestijnen vastgelegd zouden worden. Hij benadrukte Jeruzalem als “onze herenigde hoofdstad”. De stad was tijdens de Jordaanse bezetting tussen 1949 en 1967 gedeeld, waarbij heilige plaatsen zoals de Klaagmuur en de 3000 jaar oude joodse begraafplaats op de Olijfberg ontoegankelijk waren voor Joden.

De hoge vertegenwoordigster van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO), Hanan Ashrawi, heeft het besluit van de Europese Unie begroet.

De EU-richtlijnen werden dinsdag voor het eerst gepubliceerd door de Israëlische krant “Ha´aretz”. Maar de besluiten van de Europese commissie werden al op 30 juni genomen en zouden bekend geweest zijn bij Israëlische diplomaten. Het is onduidelijk waarom de regering van Israël pas via de pers werd geïnformeerd over een EU-besluit met zo´n fatale betekenis. Wellicht ligt het aan een al maanden durende staking op het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Israëlische media berichten, dat schenkingen van de EU ongeveer 40% van het Israëlische onderzoeksbudget uitmaken. Met de publicatie van de nieuwe richtlijnen werden er veel vragen gesteld in de media. Bijvoorbeeld of alle Israëlische banken worden uitgesloten van een samenwerking met de EU, omdat zij filialen hebben in Oost-Jeruzalem in zowel Arabische als joodse wijken en waar een derde deel van de bevolking woont. Israëlische ondernemingen nemen bovendien deel aan EU-projecten ten gunste van de Palestijnen op de bezette “West Bank”. Een Europese boycot van deze firma´s zou in de eerste plaats Palestijnen en het milieu treffen wanneer de bouw van zuiveringsinstallaties, bronnen en vuilnisdepots gestopt zou moeten worden, omdat zij zowel de Palestijnse steden onder het bestuur van de Palestijnse Autoriteit als de Israëlische “nederzettingen” bedienen.

Eveneens is het onduidelijk welke de status is van instellingen en ondernemingen in Oost-Jeruzalem. Jeruzalem werd door Israël geannexeerd en is geen deel van de Palestijnse Autoriteit. Daarom blijft het een open vraag volgens welke criteria de EU in het vervolg wil beslissen of ondernemingen in Oost-Jeruzalem onderdeel zijn van de “illegale nederzettingenpolitiek”. Moeten de ondernemers in het vervolg een bewijs van ras overhandigen of moeten de firma´s worden gediscrimineerd aan de hand van hun religielidmaatschap?

Zie eveneens:

https://ejbron.wordpress.com/2013/07/16/eu-zorgt-voor-aardbeving-in-israel/

Bron:

Israelnetz.com

Auteur: Ulrich W. Sahm

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Westbank", antisemitisme, Appeasement, Dhimmitude, EUSSR, Israël-vijandigheid, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse Kerk, Naïviteit, nieuw fascisme. Bookmark de permalink .

8 reacties op Netanyahu bekritiseert EU-besluit

 1. Joop Klepzeiker zegt:

  Het moge duidelijk zijn Israël ligt onder de bus.

  Like

  • Henk.V zegt:

   Het opgeven van de moed is nog nooit een goede methode geweest om onder dictatuur uit te komen. Joop.
   Natuurlijk dient zich soms een gevoel van hopeloosheid en ontmoediging aan, maar er permanent aan toegeven kan eenvoudig nooit een deel van de oplossing zijn. Welke strijd is er ooit door middel van defaitisme gewonnen? 🙂

   Dus gaan wij rustig voort met wat wij doen en zullen voor Israël opkomen naar ons beste vermogen.Bovendien moeten wij naar wegen zoeken om elke poging tot uitsluiting van dat land effectief te omzeilen.

   Een vriend in nood laat je niet in de steek!. We moeten er van uitgaan dat een volk, dat zich -al millennia lang – steeds uiteindelijk aan elke vervolging en poging tot onderdrukking en vernietiging heeft kunnen ontworstelen, het ook nu zal lukken de schandelijke poging van de EU om Israël en de joden andermaal een zware slag toe te brengen (NIETS MEER EN NIETS MINDER DAN DAT!) succesvol af te weren en in die strijd zullen wij naast dat land staan!

   Dat is geen grootspraak, maar een heel bewuste keuze, ook in de wetenschap dat Israël het zwaar zal krijgen.

   De EU is helaas het hoofdinstrument voor de beoogde verdrukking van Israël geworden.
   Wij, op onze beurt zullen een klein deel van de uitredding voor dat volk zijn.

   Zo is het en niet anders.

   Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Kots Ellende Unie, en kots Islam. Gelukkig mag ik dat nog zeggen, en wat de socialistische verraderskliek betreft, voor mij mogen ze aan de hoogste boom.

  Like

 3. Jan zegt:

  verrassend, maar ook de ‘palestijnen’ zijn er achter dat de beslissing averechts zal werken.

  PA official: EU Judea and Samaria guidelines harm Palestinians

  “For our part, we approached a number of [European] Union officials, in the [Palestinian] Authority and also in Israel, to try and prevent the decision or at least to keep it unofficial,” said the official, who declined to give his name. “It’s not just Israeli companies that are going to be hit economically, it’s also going to be disastrous economically and socially for the Palestinian community.”
  According to the Palestinian official, the European move will freeze joint projects, force employers to stop hiring Palestinians to work on joint projects with Israelis and lead to widespread layoffs of Palestinians laborers working in Judea and Samaria industrial zones.
  http://www.israelhayom.com/site/newsletter_article.php?id=10765

  Maar ik weet voor 100% dat de EU zich hiervan niets aantrek omdat de Jodenhaat van de roden zo groot is dat randschade niet meetelt. Waar gehakt wordt vallen spaanders.

  Zou Israël om 12 uur verwoest zijn, zien de antisemieten de ‘palestijnen’ om één minuut na twaalf niet meer staan. Zelfde scenario zag men in Rhodesië en Zuid-Afrika, Angola, Mozambique. Links volk kan alleen haten, dwz blanker Selbsthaß (mooie dubbele betekenis).

  Like

 4. Peter Schilperoord zegt:

  Er is een storm ontstoken in de christelijke kerken: onze oudste broeder Israël wordt in zijn bestaan aangevallen door de Europese Unie.…
  Niet dus! De meeste christenen zijn het met deze boycot wel eens, omdat de kerkleiding er mee instemt, wetteloos is en in het gareel van de EU wil functioneren. Over het martelen (verkrachten) en doden van christenen in de landen rond Israël geen woord.
  Dat Israël in die Arabische heksenketel realistisch te verdedigen grenzen nodig heeft, rechtmatig in Judea en Samaria verblijft en Bijbels gezien een passie ontwikkelt voor het eigen thuisland, dat gaat aan de wettelozen in de christelijke kerken voorbij. Schaamt u, christenen van Nederland, met uw schandelijke visie op de weg die Israël gaan moet, bent u onderweg naar de hel! De Arabieren beschikken over eindeloos grote gebieden die allemaal ontgonnen kunnen worden, maar uitgerekend dat landje Israël moeten zij hebben!
  Tot slot: voor Israël geldt een Bijbelse landbelofte met voorwaarden.
  De pioniers, de “settlers”, begrijpen die voorwaarden uitstekend, zij zijn dan ook de levende voorhoede van Israël en verdienen onze steun. Am Ysrael Chai

  Like

 5. daiyu-ninja zegt:

  De Joden kunnen Israel niet teruggeven aan de Palestijnen.
  Waarom niet?
  Ten eerst, omdat er geen palestijns volk bestaat, en ten tweede: er valt niks TERUG te geven.Want men kan niet iets aan jou TERUG geven als je het nooit hebt gehad.

  Like

 6. Jan zegt:

  Hitting Back: Israel Threatens EU Prestige and Success with Pullout
  According to a report in Ma’ariv, Israel has threatened to pull out of the EU’s massive science and technology project, “Horizon 2020″.
  http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/hitting-back-israel-threatens-eu-prestige-and-success-with-pullout/2013/07/18/

  Ik hoor Barosso al vloeken, iets in de trant van jodenstreek, geldwolven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s