Dokter in Marseille: “In dit district ben je niet meer in de Republiek”

Screenshot_10

In de praktijk van dokter Marie in Marseille

“Ik had nooit gedacht dat ik in 2013 nog eens vastgehouden zou worden in een appartement, omringd door een tiental mensen, die eisen dat ik een bewijs onderteken betreffende de maagdelijkheid van een van hun dochters.”

Het is nu tien jaar geleden dat deze onvermoeibare vrouw van achter in de 40 in dit district met haar consultaties begon in dit district, dat wel het armste van Europa wordt genoemd. Enkele maanden geleden nam ze de praktijk van een collega over. “Het was een samenloop van omstandigheden”, legt ze uit. En voegt er glimlachend aan toe: “Anderzijds, ze stonden niet echt in de rij. Er zijn steeds minder doktoren die hier een praktijk willen beginnen. Omdat hier…”

In dit district, waar zwijgen goud is, heeft de moeder besloten om het stilzwijgen te doorbreken. Geen namen, geen foto´s of details die haar kunnen identificeren: dat is de prijs voor haar gemoedsrust.

Ze legt uit dat ze al de nodige keren de sociale dienst heeft geïnformeerd over de ergste gevallen. Maar soms, geconfronteerd met de geslotenheid en het zwijgen van sommige families, geeft ze toe dat ze terugkrabbelt. “Ik wil blijven leven”, zegt ze en geeft toe dat ze iedere dag tijdens haar consultaties bang is. “Weet je, in dit district ben je niet meer in de Republiek.”

Sinds haar aankomst in Belle de Mai heeft Marie geleerd om te gaan met geweld, vaak verbaal, maar soms lichamelijk. “In het begin eisen ze constant recepten van je en kijk je in de loop van een Kalasjnikov”, gaat ze verder. Ze maakte een ongebruikelijk gewelddadige periode mee nadat ze weigerde om automatisch recepten uit te schrijven. “Om veiligheidsredenen ben ik gestopt met huisbezoeken. Het geval met het bewijs van maagdelijkheid overtuigde me.”, zegt ze. Ze herinnert zich dat ze naar het huis van een familie ging die haar opgebeld had met het voorwendsel dat er een meisje ziek was. “Toen ik er eenmaal was, realiseerde ik me dat de familie van me verwachtte dat ik een bewijs van maagdelijkheid voor de toekomstige bruid zou uitschrijven. Zonder enige twijfel voor hen een manier om hun eer te verzekeren”, specificeert ze.

Als ze niet het slachtoffer is, dan is ze getuige van dit geweld. “Ik word geconfronteerd met situaties van gemeen familiegeweld, inclusief mishandelde en misbruikte kinderen en ontvoerde vrouwen”, bekent ze. Zo vertelt ze over vrouwen, die rechtstreeks uit Noord-Afrika zijn gekomen, geen Frans spreken, door hun echtgenoten veranderd in “slaven”, die dit rechtvaardigen met hun religie. “De meeste van hen nemen me niet direct in vertrouwen. Soms komen ze bij me zonder dat hun mannen dit weten. Dan krijg ik te horen dat hun paspoorten zijn afgepakt en dat sommige tegen hun wil naar Frankrijk kwamen.” Nogmaals het dubieuze district benadrukkend, zegt ze: “Zulke armoede is het ideale terrein voor de uitbreiding van radicalisering en extremisme. Ik kom steeds meer en meer gesluierde vrouwen tegen, soms zelfs volledig gesluierd.”

Ondanks dit milieu wil Marie er niet mee stoppen. “Ik houd erg veel van mijn werk en ik voel me hier veel nuttiger dan in een middenklasse wijk”, legt ze uit. Maar ze geeft toe dat ze opgelucht is aan het eind van een werkdag en dat ze soms bang is als de werkdag begint.

Screenshot_11

Bron:

http://islamversuseurope.blogspot.ca/2013/07/marseilles-doctor-in-this-district.html

Gepost door: Cheradenine Zakalwe

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.lepoint.fr/societe/marseille-une-medecin-brise-l-omerta-16-07-2013-1705322_23.php

Auteur: Armel Mehani

Vertaald uit het Engels door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", Frankrijk, Immigratie, Islam, Islamisering, migrantengeweld, Moslims. Bookmark de permalink .

16 reacties op Dokter in Marseille: “In dit district ben je niet meer in de Republiek”

 1. Henny Clemens zegt:

  Er zijn mensen die het nooit zullen leren, dokter Marie is er een van zovele, het eigen leven riskeren voor tuig dat een vrouw een minderwaarig dier vindt, goed om te dekken en eten te bereiden.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Henny Clemens 10.58u. Ja, Henny, maar ze ís DOKTER. Ik kan me er nog wel íets bij voorstellen, dat ze zich niet onmiddellijk distantieert.
   Wat alser een KIND van dat tuig ligt te kreperen. Dat laat je toch ook niet zomaar liggen, als dokter zijnde. Ze mogen het inderdaad niet waard zijn, maar tja, beroepsdilemma……(Stel ík me tenminste zo voor.)

   Like

   • Oma zegt:

    Theresa: dan moeten de ouders met dat zieke kind naar de spoeddienst vh ziekenhuis zoals normale mensen doen!
    Door de intimidaties, bedreigingen en haat waarmee dhimmi hulpverleners worden behandeld door dat crapuul hebben ze mijns inziens hun recht op hulpverlening verspeeld.dat ze hun plan dan ook maar trekken.
    Het zijn deze geitenwollensokken die uit medelijden deze islamkanker blijven voeden.
    Als alle dokters weigeren om onder bedreiging voor eigen leven ‘hulp te verlenen’ wordt pas de politiek gedwongen om maatregelen te nemen tegen deze toestanden, de dokters zelf zijn de oorzaak dat dit blijft duren, eigen schuld, dikke bult dus.
    Ieder mens heeft het recht om onder menselijke omstandigheden, zonder te moeten vrezen voor eigen veiligheid, te werken.
    Onvoorstelbaar.

    Like

  • Ad de Koning zegt:

   Theresa, Marie is dan wel dokter maar er zijn grenzen. Ik snap niet dat iemand dat allemaal laat gebeuren, ik zou zeggen als jullie zo reageren dan zoek je het verder zelf maar uit. Het best zou zijn als men dergelijke lui zou terugsturen naar het land van herkomst en eindelijk eens stoppen met dat domme en gevaarlijke volk binnen te laten.

   Like

 2. Martien Pennings zegt:

  Wat lees ik nou?
  Vertaald uit het ENGELS door: E.J. Bron?

  Like

 3. BertG. zegt:

  Ik ga er zonder meer van uit dat ze net als alle andere jaren weer op een franse pvda partij gestemd heeft als je zoiets beweert. Want het zijn uiteindelijk toch allemaal lieve mensen die je moet koesteren. Terwijl je in doodsverachting je werk moet doen.

  Ondanks dit milieu wil Marie er niet mee stoppen. “Ik houd erg veel van mijn werk en ik voel me hier veel nuttiger dan in een middenklasse wijk”

  Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  Alweer een uiting, van de cultus des doods “de islam”, perfect beschreven. Ik ben het eens met @ BertG, dat net zoals bij ons in Nederland, vele Franse kiezers zo dom zijn, om op socialisten te stemmen, de wegbereiders en 5e colonne van de moslims. Zolang grote delen, in heel Europa op socialisten, liberalen en christen-democraten blijven stemmen, verandert er geen sikkepit, en gaat de ISLAMISERING geheid door!

  Like

  • HET ZAL WEL NOOIT VERANDEREN HIER NIET EN NERGENS

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Bart van den Bos 18.49. uur, op 19/7. Dat zal inderdaad niet veranderen Bart, zolang nog zoveel kiezers zgn. ” strategisch stemmen”, en/ of op islamofiele en eurofiele partijen blijven stemmen. Ik ben benieuwd bij de gemeenteraad-verkiezingen in het voorjaar van 2014.

    Like

 5. luckybee zegt:

  Tsia de cultuur van de Islam die door zo velen Marxisten wordt begroet ,komt overal door of we het willen of niet.Wij zijn een bezette land , je ziet in de straten bijna geen Nederlanders meer alleen vreemdelingen.

  Like

  • Leo zegt:

   Citaten:
   Overal op neerlands weeghen, komt men gekleurden en moslims teeghen .
   Joost van den Vondel.

   Wat van verre komt ghevlogen, wordt hier wonderleyck onthaald.
   Joost van den Vondel.

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Leo 16.28. uur. Maar de vreemdelingen die toen kwamen- waarvan velen Joden waren- hebben NEDERLAND veel rijkdom en welvaart gebracht. In tegenstelling tot de MUZELMENSEN die alleen gekomen zijn om ons te overheersen!

    Like

  • BEZETEN VAN BUITENLANDSE > KAK < EN HIER ONZE WERELD OMGOOIEN TOT EEN WARE HEL

   Like

 6. Dr. Kwast zegt:

  Kan het niet zo zijn dat geld een rol speelt? Marie nam over, dus zal er betaald geworden zijn, en dat wil ze graag weer terug en dat lukt niet zo makkelijk naar ze zelf liet blijken, dus zit ze vast aan deze praktijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s