CITAAT

Screenshot_5

“Het wordt tijd dat er nu iets gedaan wordt. Diegene echter die iets durft te ondernemen, moet zich ervan bewust zijn dat hij vermoedelijk als verrader de Duitse geschiedenis zal ingaan. Als hij de daad echter niet uitvoert, dan zou hij een verrader van zijn eigen geweten zijn.”

Claus Schenk Graf von Stauffenberg (1907-20 juli 1944)

Geplaatst door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op CITAAT

 1. AdriePVV zegt:

  Een man naar mijn hart.

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Een echte held, die niet kon leven met het feit, dat een gewetenloos regime “de dienst”, uitmaakte, en Duitsland in een dictatuur veranderde waar mensenrechten “met voeten’, getreden werd.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Tom Hendrix 10.56u. Mijns inziens: werdén, Tom, werdén. Het staat in verband met mensenrechtén. Meervoud, weet je wel.
   Neemt trouwens niet weg, dat je overigens het grootste gelijk van de wereld hebt: Deze man wàs een held; een Wehrmachtman, die niet voor Hitler ging, maar wèl voor zijn vaderland. Volkomen terecht, daar Duitsland, op de keper beschouwd, een land was en is, dat de moeite waard blijft. Hij heeft zijn leven ervoor gewaagd èn ermee betaald en tot op de dag van vandaag heb ik de indruk, dat dit in brede kring niet voldoende op waarde geschat wordt.De aanslag is natuurlijk mislukt, anders zou het wellicht nog een ander verhaal geweest zijn.
   Er wordt te vaak vergeten, dat er ook goede Duitsers waren. Talloze zelfs. Zoals de generatie van mijn vader vlak na de oorlog tot dertig jaar erna als een kip zonder kop over ze kon zwetsen, niet mooi meer! Maar wel gewoon naar Duitsland en Oostenrijk op vakantie gaan, dus zó diep zat de haat ook weer niet. Ik zelf bekeek de omgangsvormen in Duitsland en Oostenrijk met welgevallen en sloot de mensen in mijn hart, ook als reactie op dat gezwets thuis.
   En het is waar: Over von Stauffenberg werd in onze familie- en kennissenkring zelden of nooit gerept. Echt geen spoortje van waardering.

   Like

   • guusvelraeds zegt:

    Naast Graf von Stauffenberg zijn er nog tientallen mensen geweest in nazi Duitsland die het Hitler regime wilden neerhalen met een aanslag op de leider. Het verzet tegen het nationaal socialisme was in Duitsland aanzienlijk, echter in de jaren vlak na de oorlog en ook later werd dit vaak om politiek opportune redenen veelal weggemoffeld.

    http://www.geschiedenis24.nl/nieuws/2011/November/42-moordaanslagen-op-Hitler.html

    Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Theresa Geissler 11.41. uur, op 20/7. Je hebt gelijk Theresa, ik had het woord werden moeten gebruiken, dus niet “werd getreden”, maar ik neem aan “met voeten werden getreden”. Baal een beetje als ik in de zinsopbouw, een flater maak. Maar nu inhoudelijk, ik ben het volledig met je eens Theresa! Thuis werd er ook over 40-45 gesproken door mijn vader. En het had geen “haartje gescheeld”, of hij was doodgeschoten geworden.
    Hij had zich onttrokken aan wat de bezetter “Arbeitseinsatz”, noemde, en was gelukkig op een veilige plek blijven zitten, met mijn moeder en oudste zus en broers. In mijn geboortestad werd echter een groep – ondergedoken op een verraden onderduikplaats- gevonden, en naar een plek gebracht aan de duits-nederlandse grens, en daar DOODGESCHOTEN. Potverdorie 14 mannen, waaronder 1 jongen van 14 jaar.
    Ik heb en zal deze GESCHIEDENIS NOOIT vergeten m.b.t. de 2e Wereldoorlog.
    Ik ben er zeker van, dat als de bomaanslag wel gelukt zou zijn, de oorlog bijna 1 jaar eerder tot een einde zou zijn gekomen!

    Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Het viel me zojuist op dat het monument voor Georg Elser (een van de aanslagplegers op Hitler) bijzonder veel lijkt op het monument “”de schreeuw”” ter nagedachtenis aan Theo van Gogh.

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Liepen er vandaag de dag maar zulke von Stauffenbergs rond. Je moet maar durven, verzet plegen in het hol van de leeuw. Maar de E.U. top is een monster met vele koppen. Hakt men er een af, dan groeien er opeens drie erbij. Het klassieke verzet uit de tweede wereldoorlog werkt in het huidige nu niet. Een massaal verzet, een burgeroorlog, die is nodig. Tenminste, als de Europese volkeren het lef er voor hebben. Naar ik vrees van niet. Velen lopen er als zombies bij en laten de E.U. en de Moslim zijn gang maar gaan !

  Like

 5. lucky9 zegt:

  De Eu is een veelkoppig monster of Medusa omdat de stemgerechtigde burgers zo iets afgrijselijks veroorloven. DENK !

  Like

 6. Pieter Nokkio zegt:

  EU is volgens mij het beest uit de afgrond, uit de profetieën van onder anderen Daniël.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s