“Jullie geld en jullie zonen”. Hoe de Ottomanen de christelijke Bosniërs belasting oplegden

Screenshot_6

Lee Jay Walker heeft een alternatieve historische verklaring met betrekking tot het conflict op de Balkan in de “Pakistan Christian post” gepubliceerd.

De christenen in Bosnië hebben lange tijd als slachtoffers geleden onder het islamitisch-Ottomaanse belastingsysteem in de vorm van de mensonterende “devşirme” en de “jizya”.

De verborgen islamitische Jihad en zijn omvang in Bosnië werden al lang voor het conflict, tijdens de burgeroorlog in de jaren-90 en daarna genegeerd.

Deze verkeerde interpretatie van de realiteit had tot gevolg dat duizenden islamisten uit de hele wereld geholpen werden door de zogenaamde democratische krachten. De inspanningen van Al Qaida en andere buitenlandse krachten werden bevorderd door de invloed van de massamedia en veel vooraanstaande academici.

Daarom de vraag, wat was de realiteit in Bosnië en waarom wordt er beweerd dat alle groepen daar in rust en vrede leven?

Volgens veel naïeve westelijke commentatoren was er in Bosnië sprake van een rustige realiteit, waarin de moslims en christenen vele eeuwen lang vrolijk samenleefden. En dat niet alleen, de westelijke opinie beweert dat het in de moderne tijd de islamitische leiding was en die ernaar verlangde een multiculturele en multireligieuze samenleving in stand te houden.

Screenshot_8

Bosnië: verwoeste christelijk-orthodoxe kerk 

De waarheid zou niet verder weg kunnen zijn en westelijke commentatoren stellen de realiteit maar al te duidelijk mooier voor dan hij is, want het Ottomaanse rijk was niet gebaseerd op de Verlichting. Integendeel, de islamisering van Bosnië werd betaald met het bloed van de christenen, evenals met het tot slaaf maken en de gedwongen bekering tot de islam van jonge christelijke knapen door het barbaarse systeem van de “devşirme”.

Drie eeuwen lang, beginnend bij de verovering van Bosnië, eisten de Ottomanen jaarlijks mannelijke kinderen als tribuut. Ieder jaar werd tot een vijfde deel van de christelijke jongen in Bosnië, normaal gesproken tussen de 14 en 20 jaar, maar soms ook jonger, gedwongen van hun families gescheiden en in groepen van wel tot de 1000 man naar het imperiale gerechtshof in Istanbul verscheept om soldaat te worden – als slaven bij de Janitsaren, het elitekorps van de sultan. Ze werden tot de islam bekeerd.

De christenen in Bosnië hebben wel degelijk pogroms meegemaakt, institutionele discriminatie en een systeem dat wreed was. Als christelijke mannen verliefd werden op islamitische vrouwen werden ze met de doodstraf geconfronteerd, omdat dit in de islam verboden is. Daarentegen werden duizenden christelijke vrouwen door moslims genomen, net zoals tegenwoordig in Egypte en Pakistan, waarbij de rechtsautoriteiten dit toestaan.

In werkelijkheid zou de mythe van de vreedzame islam in Bosnië niet verder van de waarheid verwijderd kunnen zijn, want de omstandigheden voor de christenen in Bosnië waren zelfs bijzonder wreed, omdat de daar gelande islamitische elites hun christelijke onderdanen met verachting beheersten. Verachting is ook precies datgene wat de westelijke propaganda rondom het multiculturele Bosnië is. In het midden van de 19e eeuw waren er ongeveer honderd moskeeën in Sarajevo, maar slechts één christelijk-orthodoxe kerk.

Niet-moslims leden onder het lot dhimmi´s (“beschermelingen”) te zijn en tot de islam bekeerden gebruikten hun macht om een systeem in stand te houden dat iedere vernedering ondersteunde die men maar kon bedenken.

Het ging om een politiek gebaseerd op de “hogere moslim” tegen de “tot slaaf gemaakte christen”. Wanneer de christenen de dhimmitude, het betalen van enorm hoge hoofdelijke belastingen via de jizya evenals het toestaan van het bekeren van jonge christelijke knapen tot de islam en hun verscheping naar Istanbul, niet accepteerden, wachtte hen het islamitische zwaard…

Overigens, hoe kwamen de Ottomanen aan het idee van een vijfde deel voor de devşirme? Tip: direct na het veertigste deel (zakat) volgt de favoriete indeling van een vijfde deel (khums).

Screenshot_7

Bosnische moslimvlag

Bron:

http://europenews.dk/de/node/69925

Vertaling: Anja Freese

Bron oorspronkelijk artikel:

http://moneyjihad.wordpress.com/2011/01/23/your-money-and-your-sons/

Auteur: Lee Jay Walker

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Bosnië-Herzegovina, christenhaat, Christenvervolging, Historie, Islam, Islamisering. Bookmark de permalink .

12 reacties op “Jullie geld en jullie zonen”. Hoe de Ottomanen de christelijke Bosniërs belasting oplegden

 1. guusvelraeds zegt:

  De islam is in alle tijden gebaseerd geweest op oorlog en veroveringseconomie. Op buit, slaven, extra hoofdelijke belastingen voor niet moslims, algemene onderdrukking en het teren op verworvenheden van door hun onderworpen volkeren. Als Mohammed niet successen had geboekt met zijn gewelddadige veroveringen dan was de islam als een maangod sekte reeds honderden jaren geleden weggezakt in de vergetelheid van de geschiedenis. Tot grote ontzetting van de islamitische wereld werd door Ataturk het kalifaat afgeschaft en met afschaffing van het kalifaat viel voor hun ook de eeuwenlange inkomsten bron weg uit de onderworpen en ingelijfde gebieden. Doordat de islam door ideologische zelf oplegging niet in staat is tot vernieuwing en productie van materiële (eigen zelfstandige industrieën op gebied van food en non food) en niet materiële zaken (zoals nieuwe ideeën over gender gelijkheid en geloofsgelijkheid) is een totale verarming, ongeletterdheid en algemeen culturele stagnatie ontstaan in de islamitische gebieden. Door de verkoop van olie werd dit in enige mate opgeheven maar de gewone islamitische burger heeft hier structureel nooit van kunnen profiteren en is nog altijd slachtoffer van islam geïnitieerde achterlijkheid en armoede. De grote fout die wij westerse mensen kunnen maken is onze manier van denken projecteren in het denken van moslims. Ons denken is door de verlichting gebaseerd op vrijheid, respect, wetenschappelijke eerlijkheid en co-existentie. Het islamitisch denken daarentegen is voornamelijk gebaseerd op machtsuitoefening, dis-respect, segregatie, bedrog in onderhandelingen en onderwerping. Zolang wij deze achterliggende mechanismen niet begrijpen of doen alsof dat niet zo is, zolang zullen de islamitische staten en de islam als geheel rijkelijk kans zien op onfatsoenlijke manier profijt te genereren uit onze westerse wereld.

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Een egyptische man zei eens ergens dat de grootste winst van het westen t.o.v. de islam DEMOCRATIE was want daardoor konden mensen nadenken en leren.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @guusvelraeds, 13.03u.Islamitisch denken voornamelijk gebaseerd op dis-respect, zeg je onder meer en dat is een waarheid als een koe! Toch frappant,hè, dat tegelijkertijd juist moslims doorgaans hun mond vol hebben van het begrip ‘respect.’ Zo beweren alle islamitische sites met droge ogen dat de Islam zo’n respect heeft voor de vrouw. En weerleggen is ondoenlijk: Je praat onophoudelijk en finaal langs mekaar heen.

   Like

 2. luckybee zegt:

  De bekendste bekeerling was wel Lala Mustafa Pasha.Dat een zoon was geweest van een serviesche ouders.

  Like

 3. Niemand zal ooit begrijpen hoe een Servische generaal er toe kwam om in Srebrenica duizenden mannen om te laten brengen als je niet nadenkt over de impact die deze overheersing in de ziel van het Servische volk teweeg heeft gebracht. Goedpraten? Nee! Wat doet een mens voor het leven van zijn zoon? Heel veel!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Gert-Jan Reitsma 14.32. uur. Er hoeft niets te worden goed gepraat. Wat het Joegoslavië conflict betreft, tussen 1992 en 1995, zijn we gigantisch belogen door de pers en de MSM.
   Niemand die zich ooit heeft afgevraagd, of de muzelmensen van Srebrenica, niet ook schuldig waren, neen, dat mocht niet van de RODEN/SOCIALISTEN, de LINKS-LIBERALEN en de zgn. Goedmensen.
   De moslims waren voor hen steeds de slachtoffers!
   Maar over het uitmoorden van 100 Servische dorpen, door de MUZELMANNEN onder bevel van de vuile gore schoft ORIC, ook wel genoemd het MOSLIMONDIER, HOORDEN wij niets, geen letter op papier en geen aandacht van onze NOORD-KOREAANSE STAATSTV de NOS, i.s.m. de VARA werden de Serven gedemoniseerd.
   Zum KOTZEN!

   Like

 4. oogenhand zegt:

  En hoe konden de moslims de onder dwang bekeerde slavensoldaten vertrouwen?

  Like

 5. Republikein zegt:

  Ik wil een halalhypotheek.

  Like

 6. Seculiere zegt:

  Volgens deze documentaire vermoorde de oudste zoon van de Sultan als zij broers en neven zodat hij zeker de volgende opvolger zou worden, en dit is een paar keer gebeurd bij een overlijde van een Sultan => Waar zou de boeken ‘Games of Thrones’ hun insperatie gehaald hebben…

  Like

 7. Republikein zegt:

  Dat is een natuurlijke reactie, overigens alleen bij primaten en aanverwanten, zo, thats it.I rest my case.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s