Hollande is buitenkans voor Marine Le Pen

Screenshot_14

Marine Le Pen en François Hollande

In de Parti Socialiste van president François Hollande liggen de zenuwen bloot. De eigen enquêteresultaten dalen sterk, tegelijkertijd stijgt het Front National (FN) steeds meer in de gunst van de Fransen. Het succesrecept van de cheffin van het FN, Marine Le Pen, zijn de bekende eisen zoals immigratiebeperking gecombineerd met “linkse” thema´s en een openlijke oorlogsverklaring aan de EU.

Van “prutser” tot “kameleon op baantjesjacht bij de NAVO”: de president van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, moet zich op dit moment de nodige verbale aanvallen uit Parijs laten welgevallen. Frankrijks minister van Industrie Arnaud Montebourg heeft het scala van aanvallen inmiddels met een nieuwe variant uitgebreid. “Meneer Barroso is de drijfveer voor het Franse Front National. Dat is de waarheid”, aldus Montebourg.

Weliswaar mag Barroso een behoorlijk aandeel hebben in de EU-narigheid, bij veel Fransen neemt echter de indruk toe dat het president Hollande zelf is die het land rijp maakt voor het Front National. In Frankrijk vermeerderen de signalen die niet alleen op een verandering van de stemming, maar zelfs op een aanstaande politieke aardbeving duiden. Bij een herverkiezing bijvoorbeeld lukte het een kandidaat van het Front National om een spectaculaire 46% van de stemmen te behalen. Terwijl de kieskring Villeneuve-sur-Lot tot nu toe als links bolwerk gold, kwam de kandidaat van de socialisten deze keer niet eens in de volgende ronde. FN en UMP bepaalden onder elkaar de uitslag van de verkiezing.

Dat in de partij van Hollande ondertussen de zenuwen bloot liggen en er toekomstangst om zich heen grijpt, heeft echter nog een andere oorzaak. Voor het eerst ligt het FN op ooghoogte met de grote volkspartijen UMP (Gaullisten) en PS (Socialisten). Voor de beide gevestigde partijen zijn de voorspelde cijfers van slechts 21% een ramp en voor het FN een teken voor een fundamentele verandering in Frankrijk. De ooit buitengesloten protestpartij zonder reële kans op de macht begint zich steeds meer te ontwikkelen tot een politiek alternatief. Het FN is voor veel Fransen intussen kiesbaar geworden. Het belangrijkste aandeel in deze ontwikkeling heeft een concept van de cheffin van het FN Marine Le Pen om nieuwe kiezers aan te boren. Terwijl in het linkse kamp na het eerste regeringsjaar van Hollande enorme teleurstelling heerst, zet de 44-jarige dochter van de oprichter van de partij Jean-Marie Le Pen steeds meer in op “linkse” thema´s. Ze combineert kritiek op grote banken, turbokapitalisme, NAVO en de VS met klassieke FN-thema´s zoals islamkritiek en immigratiebeperking, wat een mengeling met een grote overtuigingskracht oplevert. Niet alleen bij de kiezers, ook bij de politieke concurrentie, zoals blijkt uit de zaak Anna Rosso-Raig. Met haar is onlangs een politica naar het FN overgelopen, die bij de verkiezingen van vorig jaar nog als kandidate van de communisten was aangetreden. Het voorbeeld zou zowel bij  de Parti Socialiste als bij de UMP navolging kunnen vinden.

Screenshot_15

Was het eerste regeringsjaar van Hollande al een voorzet voor Marine Le Pen, met de aanhoudende eurocrisis komt de cheffin van het FN pas goed in vorm. Ze eist niets anders dan de uittreding van Frankrijk uit de euro en de terugkeer naar de eigen munteenheid. “Zodra Frankrijk uittreedt uit de euro, houdt het op te bestaan. Wat wilt u doen? Tanks sturen?”, aldus de FN-cheffin, die pleit voor een gecoördineerde uittreding van Frankrijk,Italië en Spanje uit de eurozone. Het doel van het plan is het herstel van de Franse concurrentiepositie door terugkeer naar de eigen monetaire politiek.

Voor nog meer alarmstemming in Brussel zorgt vermoedelijk datgene wat Marine Le Pen in het geval van een intocht in het Élysée-paleis als eerste ambtshandeling heeft aangekondigd: het houden van een referendum over de EU-uittreding van Frankrijk.

Tegen de achtergrond van de jongste successen van het FN zouden actuele inspanningen om Le Pen te criminaliseren zich wel eens snel kunnen ontwikkelen tot een politiek schot in eigen doel. Nadat het Europees Parlement haar parlementaire onschendbaarheid heeft opgeheven, dreigt Le Pen een veroordeling wegens “aanzetten tot haat, discriminatie en geweld tegen een groep personen op grond van hun religieuze lidmaatschap”. De aanleiding: al in het jaar 2010 had de cheffin van het FN op een verkiezingsbijeenkomst het vooral op vrijdag door moslims gepraktiseerde bidden op openbare pleinen in Frankrijk bekritiseerd. Ze had deze praktijk met de bezetting door de nazitroepen tijdens de Tweede Wereldoorlog vergeleken; het zou om een bezetting van territorium zonder tanks en wapens gaan, maar desondanks om een soort bezetting, aldus Le Pen. Voor de poging de politica nu af te maken per Wetboek van Strafrecht vormen eindeloze en forse schandalen in de Parti Socialiste en de UMP een passende achtergrond. Het is nog maar enkele weken geleden dat Hollandes minister van Begroting Jerome Cahuzac vanwege eigen zwart geld in Zwitserland zijn functie moest neerleggen. Bij de oppositie ziet het er niet veel beter uit. De nieuwste beschuldiging tegen de sowieso door schandalen belaste ex-president Nicolas Sarkozy: hij zou bij de terugbetaling van de kosten voor zijn presidentiële verkiezingscampagne zeer geraffineerd te werk zijn gegaan. In dit politieke klimaat zouden successen van het FN bij de Franse gemeenteraadsverkiezingen en bij de verkiezingen voor het Europese Parlement in 2014 bijna als vanzelf kunnen komen.

Screenshot_17

Bron:

http://www.preussische-allgemeine.de/nachrichten/artikel/hollande-ist-gluecksfall-fuer-le-pen.html

Auteur: Norman Hanert

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk. Bookmark de permalink .

14 reacties op Hollande is buitenkans voor Marine Le Pen

 1. Republikein zegt:

  Marine, die won laatst toch de gele trui?

  Like

 2. luckybee zegt:

  Ik ben bang dat de le Pen de politiek van Marechal Petain voort zet.Of dat wel de juiste politiek is voor Frankrijk wil ik betwijvelen.Ik blijf bij de PVV en Wilders.

  Like

  • lucky9 zegt:

   Nonsens! Wilders kan zich heus wel vinden in de intelligente eisen van Le Pen.
   Flauw dat je WOII er bij sleurt. Die heeft hier niets mee te maken.
   De Gaulle zelf lag aan de basis van de islamisering van zijn land. Ook daarom moest Pétain dood!
   Als je weinig of niets van de echte en actuele achtergronden weet, wees dan wat bescheidener met het plaatsen van commentaren.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Lucky9 15.07u. ……..Alleen duurde het alles bij elkaar nog verdómd lang voor Pétain uiteindelijk dood gíng.
    Hij wàs ter dood veroordeeld. Maar gezien zijn hoge leeftijd -en ook wel zijn verdiensten tijdens WO I werd het levenslang. Het heeft geduurd tot 1951; 95 was hij toen! Ouwe ijzervreter. Ik vind het toch wel iets fascinerends hebben.

    Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Nu ja, ‘links’ en ‘rechts’, zoals dat in de jaren ’70 gold, gaat ook niet meer op. De maatschappij is heel wat complexer geworden, wat dat betreft. Het FN kan best sociaal bewogen thema’s combineren met strikter immigratiebeleid en het algemeen en bestrijding van de Islam in het bijzonder, dat doet de PVV ook.Het is duidelijk dat Marine deze combinatie veel nadrukkelijker toepast, dan vader Jean-Marie deed en dat is, samen met de nodige aanpassingen aan de tijdgeest, haar sleutel tot succes! Hèt antwoord op Hollande en de PS. Het is echt te hopen, dat het een doorslaand succes wordt, want met name het meest recente geval -de reactie van die PS-minister Valls op die Boerkacontrole-onlusten- is ten hemel schreiend! Het wordt tijd, dat het Franse volk massaal opstaat en laat zien dat het dergelijke achterstelling en vernederingen niet langer pikt. En laat dat dan voor de rest van Europa eveneens een niet mis te verstaan signaal zijn!

  Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  Mw. Le Pen, is de beste voorwaarde om de EUSSR de “das om te doen”. En voor mij mag het. Wat is erop tegen, om sociaal te zijn voor de eigen bevolking, en de immigratie te beperken en/ot geheel te stoppen? Het gaat erom dat er eindelijk tegenwicht wordt geboden tegen de SOCIALISTEN in Frankrijk, en wat mij betreft in heel Europa. Hoe eerder het GEDROCHT EUSSR ten val komt, des te beter voor ons.

  Like

 5. Theodoor zegt:

  Het kan wel eens zo simpel kunnen zijn dat mw. Le Pen de redding van Europa gaat worden, natuurlijk in samenwerking met het Britse UKIP en andere eurosceptische partijen in verschillende landen.
  Samen kunnen ze heel sterk worden.

  Like

 6. KCMO zegt:

  Marine wellicht de nieuwe Marianne…?

  Like

 7. friki zegt:

  Anti EU partijen in heel Europa moeten samen een front vormen, dan kan nog het e.e.a. gered worden , hoop zo dat het lukt.

  Like

 8. henk schroemges zegt:

  Theodore 0943
  Dat is m.i ook zeker het geval. Zodra zij volgende jaar bij de verkiezingen een zodanig aantal stemmen kan krijgen dat zij echt wat in de melk heeft te brokkelen zullen de overige EU-kritische partijen in Europa automatisch volgen hetgeen een totale Europese opstand teweeg zal brengen tegen het jarenlang onderdrukken, vernederen en oplichten van de burgers hier door Brussel en de politieke kliek in de EU-landen.

  Like

 9. bigljohn zegt:

  Rutte en Samsom zouden eigenlijk ook buitenkansjes moeten zijn voor het rechtse front. Benieuwd hoe de kiezer reageert bij de volgende verkiezingen. Een ding is zeker, de overige politieke partijen kunnen de PVV niet meer in de vergeetkast opsluiten ! Graag zag ik Geert Wilders feller worden, meer in de aanval naar dat links.

  Like

 10. louis-portugal zegt:

  Ik wens haar alle mogelijke succes en idd. Hollande helpt aan alle kanten.
  Nog even voor de rechtbank geeft een extra boost.

  Like

 11. Trucker zegt:

  @ luckybee 22 juli 2013 om 06:30
  Ik heb al eens om een bewijs gevraagd van de KLOTERIGE LEUGENS die je schrijft over zowel Marine en haar vader Jean-Marie Le Pen.
  Waar haal je die REGELRECHTE LEUGENS EN BOVENOP GEZEIK over Jean-Marie Le Pen BRONVERMELDING en weet je het niet hou gewoon je klep met GELEUTER over iets waar jen gen jota van afweet..

  Like

 12. Trucker zegt:

  Goed, eens een zeiker afgezeikt, zal nu men mening geven over het meisje Marine Le Pen.
  Eén reden dat haar parlementaire onschendbaarheid MOET opgegeven worden en dat is omdat ze een gevaar vormt voor het institutionele France, de Nationaal Socialisten, de linkse multikulle geitenwollen sokken volksverraders en de gauche caviar waar het onderdeurtje holllande deel van uitmaakt.
  Franrijk is tot een broedplaats van islamieten verworden én laat dat nu net de vijver zijn waar voormelde SOORTEN in vissen om stemmen te krijgen.
  De voortrekkers van het Bloc Identitaires die voor een Frankrijk staan waar Marine voor pleit weten wat er aan het gebeuren is, de vele honderduizenden die voor Front National stemmen weten ook wat ze willen.
  De anderen zijn de DOMME kiezer, de “weet niet/geen mening” aanhansels die kwaken dat politiek hun niet intereseert maar janken als ze de verkiezingsresultaten zien…zo vergelijkbaar bij ons in pelgie, hier is het krek hetzelfde Eén partij tegen ALLE (jawel ALLE) andere.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s