Kroatië is het nieuwe probleemlid van de Europese Unie

Screenshot_4

Het nieuwe EU-lid Kroatië zou het zorgenkind van de Europese Unie kunnen worden. De reden daarvoor is de ondoorzichtige financiële situatie. Terwijl de voornaamste economisch-politieke gegevens van de visserij tot aan de afvalverwerking toe keurig netjes aan Brussel werden voorgelegd, ontbreken de cijfers betreffende de begroting en de hoeveelheid staatsschulden nog. In een zogenaamd “Statistiek portret van Kroatië in de EU” zijn de cijfers afkomstig uit 2009 en zodoende vier jaar oud. Pas in oktober 2013 zou de Europese statistiekautoriteit Eurostat in het bezit komen van geactualiseerde cijfers.

EU beklaagt gebrek aan cijfermateriaal

De EU klaagt in ieder geval over het weinige cijfermateriaal dat Zagreb tot nu toe aan Eurostat geleverd zou hebben. Betrouwbare cijfers over de totale schuld, de totale garanties van de staat Kroatië en het financiële beleid van de lokale autoriteiten zijn bij de EU niet bekend.

Wat er tot nu toe buiten de landsgrenzen van Kroatië is doorgesijpeld, geeft echter weinig reden tot vreugde. Zo zou de Kroatische economie sinds 2010 krimpen, de staatsschuld ligt bij de EU-bovengrens van 60% en het tekort zal in 2013 vermoedelijk duidelijk meer bedragen dan de grens van 3%. Ondanks deze onzekere economisch-politieke situatie wil de Europese Unie de komende zes jaar bijna 12 miljard euro naar Kroatië “pompen”.

Screenshot_1

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/0013487-Kroatien-ist-neues-Problemmitglied-der-Europ-ischen-Union

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Graaien, Kroatië. Bookmark de permalink .

14 reacties op Kroatië is het nieuwe probleemlid van de Europese Unie

 1. KCMO zegt:

  Kom maar binnen, al moeten we er aan kapot gaan.
  Die rooien komen wel weer met nieuwe regeltjes en uitzonderingen voor zich zelf.
  Maar kapot zullen we.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  En de WAANZIN gaat maar door !!!!

  Like

 3. Republikein zegt:

  Wat had je dan gedacht, bezinning? Eerst aan het kruis.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Kleine ervaring uit de praktijk: Toen ik zo’n vijftien jaar geleden nog regelmatig een ‘buitenlandse’ kroeg bezocht, ben ik nog een tijdlang omgegaan met wat toen ‘voormalige Joegoslaven’ heette: Bosniërs, Serven, Kroatiërs en Sloveniërs. Ze hàdden hun voordelen, vergeleken bij Marokkanen en Turken: Ze sloten je- als Nederlandse en als vrouw- niet buiten en zelfs deden de meesten echt wel hun best om Nederlands te spreken, hoe moeilijk het ze ook viel. De nadelen: Totale onbetrouwbaarheid. Wie ze een hand gaf, moest de vingers natellen en zakelijk, zowel als privé kregen ze nooit iets van de grond. Plannen genoeg, maar doorzettingsvermogen nul komma nul. Wat ze vandaag bespraken, kon morgen verzand zijn. “Plannen” was voor hen hoofdzakelijk een mooie aanleiding om er daarna op te kunnen ‘toasten.’Ziedaar een stukje landsaard uit de eerste hand. Ik vrees, dat Kroätië inderdaad een probleemkind kan worden, a la Griekenland en dergelijke. Is het eigenlijk ooit voorgekomen dat een partner , afkomstig uit het voormalig Oostblok stabiel en betrouwbaar bleek?

  Like

  • Republikein zegt:

   Ik denk aan Whisful thinking.Leuke bijdrage Theresa. Cheers.

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Theresa Geissler 20.11. uur. O wat fijn toch voor onze clinic clowns; MARX RUTTE en professor ZONNEBLOEM-DIJSSELBLOEM, kunnen ze ons nog wat MILJARDEN AFPERSEN en dat overdragen aan de kelner BAROSSO van de EUSSR. En het gaat maar door, zover dat we zelf in NEDERLAND met ONS ALLEN naar de VOEDSELBANK kunnen!

   Like

  • Roni Thome zegt:

   Nee Theresa. Het is nooit voorgekomen dat een partner, afkomstig uit het voormalige Oostblok stabiel en betrouwbaar leek. Dat kan ook niet. Tientallen jaren onder Sovjet heerschappij heeft deze mensen geleerd dat iedereen die niet steelt, niet de boel besodemieterd en niet probeert te liegen, kan niet overleven. Zonder bedrog komt geen brood op te plank. Voor hen zijn de mensen in het westen een stelletje stommeriken die men makkelijk een poot kan uitdraaien. Een uitzondering op de regel zijn de Oost Duitsers. Bij hen zit ‘Ordnung’ in de genen.

   Like

 5. Roni Thome zegt:

  De huidige grimmige realiteit binnen de Europese landen aan de ene kant en de doorzichtige primitieve leugens die wij van onze leiders moeten horen- en natuurlijk geloven!!! staan steeds meer als metafoor voor het sprookje van Hans Christian Andersen “De nieuwe kleren van de koning”. Iedereen weet dat de koning loopt naakt …. iedereen ziet het. Maar de gezamenlijk politiek-correcte gedragscode eist van de media en functionarissen in alle rangen, de koning toe te juichen en met valse applaus zijn “bijzondere kleren” te bewonderen. Hetzelfde geldt voor de EU. Iedereen weet dat de boel in Brussel verrot en corrupt is tot de beenmerg toe. Iedereen weet ook dat de EURO heeft geen enkele toekomst. Het experiment is mislukt. Iedereen kent ook de risico die schuil gaat in de Piramidespel van non-stop toevoegen van waardeloze nieuwe lidstaten. Helaas, iedereen blijft volgen de droom van oude idioten met Cultureel Marxistische achtergrond die de droom van hun jeugd blijven jagen. Dat doen ze niet voor ons of uit patriottische gevoelens. bijna iedereen van deze schooiers heeft zijn eigen agenda en persoonlijk belang. De EU is een verzamelplaats vooral voor B- en C-klasse ‘apparatschiks’ (functionarissen binnen de Sovjet communistische partij) die op onze rug een carrière willen bouwen.

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  @Roni Thomé 01.44. uur. Helemaal waar Roni. En ik ben ervan overtuigd, dat de RODE BOJAREN, Barosso, van Rompuy, en Schulz, allang het vliegticket in bezit hebben, om te vluchten als “de pleuris”, gaat uitbreken. En dat geldt ook voor MARX RUTTE en zijn roversbende hoor. Zo zijn ze dan wel weer hoor. ZUM KOTZEN!

  Like

  • koddebeier zegt:

   Gho, dat zijn we toch gewend 40-45 trok ook het hele zooitje aan hun stutten en sprak de bevolking krijgshaftig toe vanuit Londen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s