Islamitisch terrorisme in Bosnië-Herzegovina

Screenshot_26

Deze aantekeningen uit Sarajevo heb ik in ongeveer in tien jaar verzameld. In de vele jaren van mijn werk op de Balkan heb ik meerdere malen langere en moeilijke dienstreizen naar Bosnië en Herzegovina ondernomen. Ik had ontmoetingen met de meeste leiders van de islamitische Bosniërs, interviewde Alija Izetbegovic, Haris Silajdjic, Hasan Cengic, Hasan Muratovic, Ivan Divljak, om slechts enkele van hen te noemen. In het begin en het midden van de jaren-90 zaten juist deze mensen aan de politieke top en waren verantwoordelijk voor het gebeuren in deze regio. Ik heb nu besloten om veel van mijn aantekeningen uit die periode voor het eerst openbaar te maken. Ik wil heel graag dat de lezers datgene te weten komen wat Sarajevo heel lang geprobeerd heeft dood te zwijgen. De gebeurtenissen uit die jaren en de mensen met wie ik kon spreken, hebben een enorme invloed op de huidige situatie van de dingen in Bosnië en Herzegovina uitgeoefend.

De belangrijkste strateeg en beheerder van de contacten tot Iran was de minister van Defensie van Bosnië-Herzegovina, Cengic, vriend en vertrouweling van de eerste president van Bosnië-Herzegovina, Alija Izetbegovic (overleden in oktober 2003). Hasan Cengic heeft tot 1988 samen met Izetbegovic in de gevangenis van de stad Foca gezeten.

Izetbegovic gaf Cengic opdracht om wapens te regelen voor het islamitische leger. Hasan Cengic, overigens de voormalige imam van de moskee in Zagreb, voerde de opdracht van zijn chef zeer zorgvuldig en rustig uit, zonder veel aandacht op zich te vestigen. Sinds het uitbreken van de oorlog en tot diens einde (maart 1992-december 1995) kwamen de wapens uit Iran via Ankara regelmatig Sarajevo binnen. De belangrijkste bemiddelaars waren de Soedanese diplomaat Elfatih Ali Hassanein en de firma TWRA (Third World Relief Agency).

Alle wapendeals voor Sarajevo en de 7e islamitische speciale brigade, waarin grotendeels huurlingen uit Afghanistan, Iran, Algerije en andere landen vochten, werden met toestemming van de VS en de westerse geheime diensten afgewikkeld. De financiën werden gecontroleerd door Osama bin Laden, Hasan Cengic en de firma TWRA. In Bosnië en Herzegovina was de terroristische organisatie “Gewapende Islamitische Beweging” (AIM) actief, die een netwerk van informatie- en terreurkantoren op de Balkan bezat.

Screenshot_24

Ergens in Bosnië…

In de stad Fojnica behoorde alle macht toe aan de divisie “Handschar”, die openlijk praalde met de nazistische tradities van de gelijknamige Waffen-SS-divisie, die nog in 1943 in Bosnië en Herzegovina werd opgericht. De nieuwe “Handschar-divisie” werd door Haris Silajdjic, destijds minister van Buitenlandse Zaken en minister-president, ondersteund. De divisie telde 6000 man, waarbij het grotendeels ging om Albanezen uit Kosovo, de Sandžak en Albanië ging. De soldaten van de divisie werden opgeleid door de moedjahedien uit Afghanistan en Pakistan. Deze leidden hen op tot koelbloedige moordenaars. Bovendien bestond de speciale eenheid “Delta” (200 man sterk), waartoe eveneens alleen Albanezen behoorden. Tot de 7e islamitische divisie behoorden grotendeels bandieten, die etnische zuiveringen onder de Serviërs uitvoerden. Eind 1993 telde het islamitische leger 200.000 soldaten en officieren. De Bosnische troepen bezaten in het begin van 1994 twee verkenningsvliegtuigen, 85 tanks en 3200 stuks artillerie van verschillend kaliber. In 1993 kreeg Sarajevo de beschikking over zes Russische transportvliegtuigen van het type MI-8S en de luchtafweerraket SA-16 “Igla”. Bovendien produceerden de moslims zelf wapens. In Zenica werden 105 mm kanonnen gemaakt, in de stad Jablanica werd de munitie voor de lichte machinegeweren en in Vitez werd springstof geproduceerd.

Na het einde van de burgeroorlog in Bosnië en Herzegovina (december 1995) gaf Washington toestemming tot het betalen van 500 miljoen dollar voor de oprichting van het nieuwe leger van de Federatie Bosnië en Herzegovina, waartoe moslims en Kroaten behoren. Daarvan werden alleen al voor de technische middelen 140 miljoen dollar beschikbaar gesteld uit oude arsenalen van het Pentagon. Met de komst van de NAVO en het Pentagon had Izetbegovic zijn woord gegeven voor altijd een einde te maken aan de militaire samenwerking met Teheran. Pas daarna gaf Bill Clinton het bevel de beloofde 500 miljoen dollar voor het leger van Izetbegovic beschikbaar te stellen.

Het programma werd in Washington “School en bewapen” genoemd. De eerste partij uitrusting –  tanks, gepantserde infanterievoertuigen en 46.000 M16 machinegeweren – werd in augustus 1996 geleverd. Van Amerikaanse zijde werd het programma door de vertegenwoordiger van de CIA, James Purdy, begeleid. In diezelfde periode kocht Darajevo illegaal veertig 155 mm kanonnen van Turkije en Maleisië. Al deze wapens kwamen in de stad Zenica terecht, waar het belangrijkste kamp voor de opleiding van islamitische soldaten en in het geheim ook van terroristen werd opgebouwd.

De soldaten waren moslims, de opleiders kwamen uit de VS. Onder hen bevonden zich gepensioneerde medewerkers van de CIA en de militaire inlichtingendienst. De oorspronkelijke scholing vondplaats in supermoderne computerklassen en daarna in het open veld. Het ontbrak niet aan militaire techniek: de moslims bezaten nu 181 tanks, 150 gepantserde infanterievoertuigen en 647 stuks artillerie. Aan het programma “School en bewapen” namen Saoedi-Arabië, Koeweit, de Verenigde Arabische Emiraten, Maleisië en Brunei deel.

Screenshot_25

Sarajevo…

Bron:

http://german.ruvr.ru/2013_07_22/Moslemischer-Terrorismus-in-Bosnien-Herzegowina-7134/

Auteur: Konstantin Katschalin

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Bosnië-Herzegovina, Historie, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamofascisme, Moslims, Naïviteit, NAVO, Rotzakken, Terrorisme, VS. Bookmark de permalink .

12 reacties op Islamitisch terrorisme in Bosnië-Herzegovina

 1. Republikein zegt:

  Spuug.

  Like

 2. Schokkend. De USA/Westen/NWO is minstens zo slecht als de islam (en die is in zichzelf al erg genoeg).
  Zie http://tora-yeshua.nl/2011/05/ratko-mladic-massamoordenaar-of-verdediger-tegen-jihad/
  De valsheid van de politici in deze wereld kent geen grenzen en heeft slechts tot doel de wereldheerschappij van de NWO.
  Zie ook: http://tora-yeshua.nl/2013/07/de-nwo-wil-de-indentiteit-van-de-volken-uitwissen-in-een-multicultiwereld-makkelijker-aanstuurbaar/
  Shalom
  Ben

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @ben kok 05.55. uur. Inderdaad is het westen, paladijnen van de NWO even slecht als de perfide ideologie der islam. En dan heb ik het per definitie niet over de simpele burger, in Europa en de U.S.A., maar over de politieke verraderskliek, die gemene zaak maken met de muzelmannen. De islam is satanisch, en hun allah is waarlijk de anti-christ. By the way Ben, onze fijne politici-kots- in de VS (CLINTON) en in Europa de EUSSR, hebben nooit een woord van afkeuring laten horen, over het gedrag van de ” onmens”, ORIC de moslimploert, die 100 Servische dorpen heeft uitgemoord! Geen woord in onze RODE PERS en MEDIA!

   Like

 3. luckybee zegt:

  Ik heb altijd geweten dat het Westen hier een foute politiek bedreven hebben voor aan de USA en de Britten.Maar ook de Duitsers hebben via Genscher van de liberaal , foute beslissingen gemaakt.Door Bosnie als een vrije land te erkennen.

  Like

 4. Theodoor zegt:

  Ik heb ook altijd het gevoel gehad dat het niet deugde wat daar op de Balkan gebeurde. Sindsdien ben ik de NAVO ook gaan wantrouwen met hetgeen ze uitvoeren.
  En onze gekozen politici hebben destijds ook aan dit gruwelijke spel meegedaan, schijnheiligen!

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Luckybee ze hebben geen foute politiek maar smerige politiek bedreven.
  Dezelfde Clinton die later Servië aanviel voor rotsooi die hij zelf TEGEN de serven georganiseerd had.
  Hoe smerig kan men zijn???????????????????????????????????

  Like

 6. Heb vanaf het begin nooit begrepen wie nou tegen wie vocht, etnische albanezen, bosnische serviërs, servische bosniërs, kosovo albanezen, gooi het maar in mijn pet, wel heb ik altijd het vermoeden gehad dat de serviërs goede redenen hadden om de moslims zo te haten dat ze er 8000 hebben vermoord, niet voor niets wordt Mladic nog steeds gezien als een held.

  Like

 7. Ekster zegt:

  Geloof me, zonder helden als Karadzic en Mladic waren alle Serviërs inmiddels (tot volle tevredenheid van, en met dank aan de VS, de EU en de NAVO) afgeslacht. De Serven stonden er zo goed als alleen voor in hun pogingen zich te verdedigen. De Kroaten en de muzelmannen waren vast van plan hun bloedige werk af te maken dat ze tijdens WOII begonnen waren. Fascisten waren het in WOII en dat waren ze tijdens de Joego-burgeroorlog nog steeds.
  Oorlogsmisdadigers uit Kroatië zowel als Bosnië werden en worden openlijk verheerlijkt. Het is enkel te danken aan hun krijgshaftigheid dat er uberhaupt nog Serviërs zijn. Maar nog steeds zijn het de Serven die gestraft worden. Kosovo is van ze gestolen; de Serven leven daar in een hel, omringd door het smerige Albanese volk. Servië proberen ze nog verder kapot maken door het in kleine stukken op te knippen. Helaas hebben ze in Servië momenteel een pro-Westerse regering die naar de pijpen van de EU danst. We moeten dus weer vrezen voor het lot van dit kleine, heroische, schitterende volk dat zo vreselijk behandeld is.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Ekster 14.48. uur. Ik ben het geheel eens met uw reactie. En steeds weer zijn het de RODEN/SOCIALISTEN, de LINKS-LIBERALEN, en linkse CHRISTEN-DEMOCRATEN die meehuilen met het MOSLIMGEBROED. En dan de zgn. Democraten van de U.S.A. met hun viezerik CLINTON, gewoon SOCIALISTEN zijn het en niet meer. En daar bovengenoemde partijen al 10 tallen jaren HEULEN met de MOSLIMS/ISLAM hebben deze verraders SERVIË genekt! En datzelfde TUIG zit bij ons in de 2e kamer, en deelt de “lakens uit”, in BRUSSEL te weten de EUSSR.

   Like

 8. Pingback: Dossier Balkan | Fubar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s