Nederlandse supermarkten geven met boycot toe aan pro-Palestijnse lobby

Screenshot_14

Drie Nederlandse supermarkten scharen zich met hun boycot van Joodse producten alvast achter de Palestijnse aanspraak op de Westelijke Jordaanoever. Westerse verontwaardiging en activisme betreft bovengemiddeld vaak Israël.

Als drie supermarktketens (Jumbo, Aldi en Hoogvliet) geen Joodse producten meer willen verkopen die op de Westelijke Jordaanoever zijn gemaakt, dan is dat hun goed recht. Elk bedrijf mag uiteraard zelf bepalen welke producten het verkoopt.

Volgens Trouw garandeert Jumbo dat het huismerk ‘vrij is van kolonistenwaar’. De supermarkt wil bovendien van alle leveranciers de verzekering dat Israëlische producten niet uit de ‘bezette gebieden’ komen.

Schijnheilig

‘De klant heeft recht op eerlijke informatie,’ aldus Jumbo. Maar het is onwaarschijnlijk dat de Jumbo-, Hoogvliet- of Aldi-klant, vooral op zoek naar het goedkoopste product, hier werkelijk op zit te wachten.

De argumentatie van Jumbo is schijnheilig. Klanten worden immers niet geïnformeerd over producten uit China, Marokko of Rusland – slechts enkele voorbeelden van landen met ‘omstreden gebieden’. Westerse verontwaardiging en activisme betreft bovengemiddeld vaak Israël.

Screenshot_15

Fout beleid

De drie supermarkten geven op deze manier toe aan de pro-Palestijnse lobby, die succesvol het beeld neerzet dat Israël de foute partij is in het conflict. De beginnende boycot – worden straks alle Joodse producten geweerd, het land voert immers fout beleid? – komt bovendien op een zeer ongelukkig moment.

Want afgelopen vrijdag kondigde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry aan dat hij Israël en de Palestijnen eindelijk weer om de tafel krijgt voor vredesbesprekingen.

Geweigerd

Beide partijen beloofden al in 1993 (in de Oslo-akkoorden) dat ze zullen onderhandelen over de definitieve grens tussen Israël en de Palestijnse Gebieden.

In plaats van de Palestijnen en Israëliërs het eerst zelf te laten regelen, scharen de drie supermarkten zich met hun boycot alvast achter de Palestijnse aanspraak op de Westelijke Jordaanoever.

Dat gebied behoort in de ogen van de rest van de wereld toe aan de Palestijnen, maar werd tot twee keer toe geweigerd door de Palestijnen zelf.

Screenshot_16Bron:

http://www.elsevier.nl/Economie/blogs/2013/7/Nederlandse-supermarkten-geven-met-boycot-toe-aan-pro-Palestijnse-lobby-1315850W/

Auteur: Robbert de Witt

(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Israël-vijandigheid, Naïviteit, Nederland. Bookmark de permalink .

46 reacties op Nederlandse supermarkten geven met boycot toe aan pro-Palestijnse lobby

 1. Leo zegt:

  Hallo, Jumbo………
  Met plofkippen hebben ze geen moeite,…… met nobele wijn wel !
  t is maar waar de belangen liggen.

  Like

 2. Rick zegt:

  Oog om oog; Tand om tand!! Laten wij deze supermarkten boycotten!!
  Komaan mensen laten we ze even op de knieën dwingen!!

  Like

 3. Martien Pennings zegt:

  Ik ben het natuurlijk wel met Robbert de Witt eens, maar het primaire argument moet niet zijn dat (a) er toegegeven wordt aan de pro-Palestijnse lobby of (b) dat er ook andere omstreden gebieden zijn, maar dat Israël altijd op de korrel wordt genomen.
  Dat is óók waar natuurlijk, maar het primaire argument moet zijn dat er helemaal geen sprake is van bezetting volgens een “internationaal recht”, maar dat de Israëli’s het volste recht hebben zich op de HELE Westbank te vestigen.
  Ik geef nóg maar eens de samenvatting van het stuk van Roelf-Jan Wentholt en mij waarin uitgelegd wordt waarom de Israëli’s dat volste recht hebben: http://bit.ly/130Zkxn:

  De Joden hadden en hebben een moreel recht zich in Samaria-Judea te vestigen omdat ze er al duizenden jaren woonden en het land Palestina in de diaspora vele eeuwen lang een centrale mythe voor de Joden bleef. Omdat de Joodse immigratie vanaf 1890 een eind maakte aan een wrede koloniale bezetting door Arabieren die in 638 na Christus begon en 1300 jaar lang duurde. Omdat ze vanaf 1890 in een leeg en desolaat land vol woeste gronden een maatschappij-orde brachten die in alle opzichten volstrekt superieur was aan het wrede en irrationalistische islamitische feodalisme dat er heerste. Omdat dit morele recht geformaliseerd is in het Verdrag van San Remo van 1922 tot een volkenrechtelijk recht. Omdat het oorlogsrecht gedurende de hele periode van 1890 tot op heden dat morele en volkenrechtelijke recht versterkt heeft.

  Dat versterken door het oorlogsrecht gebeurde omdat er vanaf 1921 terreur op islamitische grondslag door de Arabieren werd uitgeoefend onder leiding van de Moefti van Jeruzalem, Amin al-Hoesseini. Omdat de Moefti vanaf 1936 die terreur uitvoerde met behulp van Hitler en de verdere nazi-top. Omdat die terreur genocide op de Joden tot bedoeling had. Omdat Samaria-Judea twee maal, in 1948 en in 1967 als springplank is gebruikt in een aanvalsoorlog die beide malen de bedoeling had om genocide op de Joden te plegen. Omdat Jordanië van 1948 tot 1967 illegaal, want na een aanvalsoorlog, Samaria-Judea bezet hield en Judenrein had gemaakt. Omdat het toeval was dat in de derde aanvalsoorlog door de Arabieren van 1973 Samaria-Judea niet als springplank werd gebruikt. Omdat vanaf Khartoem 1967 de Arabieren weigeren serieus te onderhandelen over vrede en daardoor Israël in 1967 dwongen (!) het bestuur over Samaria-Judea op zich te nemen. Dat de Arabieren en “Palestijnen” onderhandelingen, vrede en erkenning weigeren blijkt ook uit het feit dat ze het Vredesverdrag van Oslo 1993 vanaf het begin gesaboteerd hebben en dat ze steeds genereuzer wordende nieuwe vredesaanbiedingen tot op heden consequent afgewezen hebben. Omdat zowel Arafat als Abbas en Hamas openlijk in de traditie van de Moefti van Jeruzalem, Amin al-Hoesseini, zijn blijven staan en dus in de nazi-traditie.

  Like

 4. schnoebel zegt:

  Heb inmiddels ook, naast “mijn” super Hoogvliet, ook bij de JUMBO en de ALDI een mail (klacht) ingestuurd over dit onderwerp. Aan de ALDI, een Duitse club, heb ik mijn klacht in het Duits gesteld en hen voorgehouden dat het concept: “Kauf nicht von Juden” weer actueel blijkt te zijn. Ik zou van allen, zo spoedig mogelijk, antwoord krijgen. Ben benieuwd.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  “Dat gebied behoort in de ogen van de rest van de wereld toe aan de Palestijnen, maar werd tot twee keer toe geweigerd door de Palestijnen zelf.”
  Beetje off-topic, maar ik kan het niet laten: Die laatste zin doet me zó denken aan één van de weinige cartoons die hier de revue passeerden, die ik werkelijk grappig vond!
  Israël (tussen Hamas en Hezbollah):”But we gave you land for peace…..”
  Hezbollah: “We want thàt piece.” Duidelijk. -EN kostelijk!

  Like

 6. bigljohn zegt:

  Jumbo is een omhooggevallen schreeuwlelijk die de slechte daad bij het kwalijke woord voegt. Waar Albert Heijn honderd jaar deed om geleidelijk zijn winkelketen op te bouwen, deed Jumbo dat in 20 jaar. En als je ze moet geloven hebben ze de recente overnames al bijna helemaal terugverdiend. Hallo Jumbo. Maar ik denk er het mijne van. Laten ze er maar voor oppassen dat ze niet in no time opgeslokt worden door Albert Heijn ! Met als reden dat ze jarenlang ver boven hun stand geleefd hebben met enorme kredieten die, wat mogelijk is, het einde van Jumbo kunnen betekenen. Wij vergeten nooit meer het moment dat wij na gegronde klachten over een Jumbo product de zaak uitgefoeterd werden door de bedrijfsleider. Sindsdien hebben wij voor Albert Heijn gekozen. Tot ons genoegen al die jaren. Val dood Jumbo, letterlijk en figuurlijk !

  Like

  • Mordechai zegt:

   Datzelfde deed Laurus (bekend van wijlen Konmar/Edah/SdB). In korte tijd vele filialen en overnames van tiental supers tot 700 na tien jaar. In 2003 stonden we met zn allen in de Arena, (ik was toen verkoper bij de Konmar) en riep de topman van Laurus dat we Albert Heijn gingen verslaan, een groot feest barstte los in de Arena. Laurus startte een prijzenoorlog, echter vergat men dat Ahold een wereldwijde grote jongen is. Al gauw ging het slecht met Laurus en heden is Laurus failliet. Konmar en Edah werden van de hand gedaan met als laatste doodsteek de Super de Boer supers. Laurus had een te grote ego, teveel schuld/kredieten lopen en de AH de oorlog verklaren is het domste wat je wel kunt doen als retailer. Ik voorzie dat hetzelfde met Jumbo gaat gebeuren. Hetzelfde ego als Laurus, ze worden overmoedig, nemen veel te veel risico’s, nemen teveel winkels in korte tijd over, nee ook deze retailer gaat ten onder aan zn eigen domme fouten. Doei Jumbo!! ga maar snel kapot!

   Uiteraard heb ik ze een klacht mail gestuurd omtrent hun support aan terroristen, en beschuldig ik ze van antisemitisme. Tevens dezelfde mail aan Hoogvliet en Aldi gestuurd!

   Like

 7. AdriePVV zegt:

  Ik ben het zat, ik ga Jumbo vragen ook producten uit China (Tibet), Marokko (Westelijke Sahara), Turkije (Noord Cyprus) te boycotten. Heeft iemand nog meer suggesties voor landen die op mijn lijstje moeten.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @AdriePVV 19.02. uur. Ja Adrie, zet er maar alle moslimlanden op, want ik voel mij door de islam gediscrimineerd en bedreigt, zowel fysiek als in mijn bestaan. Ik wil dat alle muzelmensen terug gaan naar Arabirië.

   Like

  • Martien Pennings zegt:

   Ik heb wel een ander suggestie, Adrie: concentreer je niet op “andere landen OOK”.
   WANT DAT “OOK” IS GELOGEN !!
   Samaria-Judea is NIET bezet en zelfs NIET omstreden, zoals het Israëlisch Hooggerechtshof meent: Samaria-Judea is legitiem vestigingsgebied voor de Joden.
   Je kunt beter in je brieven die samenvatting van het stuk van Roelf en mij citeren en dan als nevenargument die “andere omstreden gebieden” noemen.

   Like

   • AdriePVV zegt:

    Martien je hebt ongetwijfeld gelijk, maar ik wil die moeilijke discussie vermijden.
    In dit geval hoef ik niet gelijk te hebben, maar ik probeer het te krijgen, een kwestie van taktiek..
    De aandacht voor Turkije als bezetter verdient ook publicitair heel veel aandacht.

    ps

    Ik heb al eens een geschilletje met de heer van Eerd van Jumbo uitgevochten, toen was hij ook gevoelig voor onwelgevallige publiciteit.

    Overigens wat houdt je tegen om zelf Jumbo te benaderen.

    Like

   • KCMO zegt:

    In Frankrijk is toch ook pas een uitspraak geweest door het hoogste hof?
    Kan dat nergens terugvinden.

    Like

 8. Lucie zegt:

  Hallo Jumbo…..

  Vanaf nu koop ik niks meer bij jou,valt me vies tegen van jullie!

  Like

 9. maria zegt:

  Goede reden om juist deze produkten te kopen. Om te weten welke produkten ging ik even bij onze vrienden van BDS kijken (hallo @VriendKlei*), maar daar vond ik alleen dit misselijkmakende artikel: http://bdsnederland.wordpress.com/achtergrond-2/labelen-of-verbieden/ Hier worden quasi-gewichtig even alle conventies, statuten en resoluties opgenoemd waar dat akelige Israël zich niet aan houdt, foei! (Als er enkele kilometers verderop HONDERDDUIZEND doden zijn gevallen en je maakt je druk om wat fruit heb je wel degelijk een anti-semitische agenda!
  * Ewout Klei beweert bv ook dat berichten over vervolgde christenen in Nigeria zijn geschreven door mensen met een islamofobe agenda. Zo’n figuur dus…

  Like

 10. De Aldi is nu weer een goede klant kwijt. Volg mij in een Jumbo/Hoogvliet/Aldi-boycot.

  Like

  • KCMO zegt:

   Ben al begonnen, m’n hele adresboek over het internet uitgepompt.
   Nog even en er staat op de schuifdeuren “Nicht für Juden”
   Schandalig, SCHANDALIG.

   Like

 11. gielah zegt:

  Het was nog best lastig om een mail naar de Jumbo te sturen, want er was niet eens een mogelijkheid om klachten te uiten!
  Uiteindelijk vond ik toch zo´n kadertje, waarbinnen ik mijn opmerkingen kwijt kon.
  Ik heb gezegd géén behoefte te hebben aan uitleg of quasi-politieke kletspraat van hun kant, maar dat ik de komende dagen zou uitkijken of een gewijzigd beleid van hun kant in de krant of op radio en televisie gemeld zou gaan worden.
  Zo niet…. dan gaan wij niet meer naar Jumbo.
  Hopelijk brengt het verlies van klanten hen tot een andere houding.
  Nederlanders pikken niet alles!

  Like

 12. Republikein zegt:

  Ik kijk graag naar product in verhouding met prijs.Kan mij het schelen hoe of wat. Voorzover ik weet koop ik geen producten uit landen,althans niet bewust.Ik ga al jaren naar de Lidl, is hierover iets bekend?
  Tegenover de Lidl is de Halalkruidenier, aan mn hoela.30 meter verder is de Jumbo.Hallo Jumbo, sterf maar met je winkel. Ik heb geen zin in keuze te maken tussen 12 merken melk en 38 soorten water. WATER JA. Ik lach me kapot.

  Like

 13. star zegt:

  Laat iedereen wegblijven uit die winkels tot er een excuus komt. Ik wacht trouwens nog op een boycot van de producten uit die landen waar geen vrouwenrechten zijn, waar de christenen worden vermoord en kerken worden plat gebrand. Lijkt me toch logisch niet?

  Like

  • Republikein zegt:

   De meeste producten uit die landen geven een knal toch?

   Like

  • Leo zegt:

   oei, dan zal je ook uit principe je auto en je brommer aan de kant moeten zetten en je bootje voor anker moeten gooien,
   Brandstof is het enige waardevolle wat in dat soort landen wordt geproduceerd.
   andere zinvolle producten kan je uit die landen niet verwachten, nou ja, zandlopertjes dan , maar die zijn wel heel erg achterhaald.

   Like

 14. marijke zegt:

  Ik heb Jumbo een briefje geschreven.En ze vertelt dat ze een klant kwijt zijn en dat ik hoopte dat er nog velen zullen volgen.Kreeg wel een bevestiging.En dat ze contackt met mij op zouden nemen.

  Like

  • star zegt:

   Als u ,om een groep te behagen ,over kunt gaan tot het boycotten van wijn uit de volgens u bezette gebieden, dan verwacht ik als klant toch dat u alle producten uit landen waar vrouwen,christenen en homo’s enz worden gedood en kerken worden plat gebrand zult verwijderen uit uw schappen.Tot die tijd zullen wij- mijn vrienden en ik- uw winkel mijden als de pest en anderen oproepen dat eveneens te doen.

   Ik heb bovenstaand bericht op die sites achter gelaten.

   Like

 15. E.J. Bron zegt:

  VOOR DE LIEFHEBBERS! Hier de link naar de klachtenlijn van de JUMBO:

  http://www.jumbosupermarkten.nl/Homepage/Service/Consumentenservice1/#/service-default|4

  E.J.

  Like

  • Henny Clemens zegt:

   Hartelijk dank voor de link, wij hebben er al gebruik van gemaakt, en ze duidelijk gemaakt dat wij alles zullen inzetten om Jumbo te gaan boycotten enz
   Ook heb ik de vraag gesteld waarom ze de moslim landen die het eigen volk, de vrouwen en de homo’s uitmoorden enz.
   Ook op twitter zijn we bezig en op facebook, ik zit er niet zelf op maar vele vrienden en familie wel.

   Like

 16. KCMO zegt:

  Reactie aan Jumbo:
  Schandalig hoe u als Nederlands bedrijf mee gaat in de leugens verspreidt door de Palestijnse Autoriteit, Nederlandse media en het polit buro in Brussel.
  Ik adviseer u het Verdrag van San Remo uit 1922 en het VN Charter eens goed door te lezen.
  Hebben in het verleden Nederlandse dagbladen een verschijningsverbod opgelegd gekregen, u verdient dat u niet meer op de Nederlandse markt mag opereren.
  SCHANDALIG.

  Like

 17. manna zegt:

  geen jumbo,aldi en hoogvliet geen voor mij

  Like

 18. Martien Pennings zegt:

  @ Adrie PVV 22 juli 21:15
  Je zei: “Overigens wat houdt je tegen om zelf Jumbo te benaderen?”
  Aldus gedaan.
  ******************************************************************
  Consumentenservice NOREPLY@jumbosupermarkten.nl
  Aan Mevrouw Martien Pennings,
  Wij hebben uw onderstaande reactie in goede orde ontvangen:

  U kunt mij helpen door op te houden met dat perverse boycot-gedoe van producten uit “de bezette gebieden”.
  Die gebieden zijn namelijk helemaal niet bezet.
  U bent gehersenspoeld.
  Hoe dat komt, voert te ver om hier uit te leggen
  Lees dit essay: http://bit.ly/130Zkxn.
  En misschien hebt u genoeg aan de samenvatting van het essay.
  Dat laat ik hier volgen.

  De Joden hadden en hebben een moreel recht zich in Samaria-Judea te vestigen omdat ze er al duizenden jaren woonden en het land Palestina in de diaspora vele eeuwen lang een centrale mythe voor de Joden bleef. Omdat de Joodse immigratie vanaf 1890 een eind maakte aan een wrede koloniale bezetting door Arabieren die in 638 na Christus begon en 1300 jaar lang duurde. Omdat ze vanaf 1890 in een leeg en desolaat land vol woeste gronden een maat schappij-orde brachten die in alle opzichten volstrekt superieur was aan het wrede en irrationalistische islamitische feodalisme dat er heerste. Omdat dit morele recht geformaliseerd is in het Verdrag van San Remo van 1922 tot een volkenrechtelijk recht. Omdat het oorlogsrecht gedurende de hele periode van 1890 tot op heden dat morele en volkenrechtelijke recht versterkt heeft.

  Dat versterken door het oorlogsrecht gebeurde omdat er vanaf 1921 terreur op islamitische grondslag door de Arabieren werd uitgeoefend onder leiding van de Moefti van Jeruzalem, Amin al-Hoesseini. Omdat de Moefti vanaf 1936 die terreur uitvoerde met behulp van Hitler en de verdere nazi-top. Omdat die terreur genocide op de Joden tot bedoeling had. Omdat Samaria-Judea twee maal, in 1948 en in 1967 als springplank is gebruikt in een aanvalsoorlog die beide malen de bedoeling had om genocide op de Joden te plegen. Omdat Jordanië van 1948 tot 1967 illegaal, want na een aanvalsoorlog, Samaria-Judea bezet hield en Judenrein had gemaakt. Omdat het toeval was dat in de derde aanvalsoorlog door de Arabieren van 1973 Samaria-Judea niet als springplank werd gebruikt. Omdat vanaf Khartoem 1967 de Arabieren weigeren serieus te onderhandelen over vrede en daardoor Israël in 1967 dwongen (!) het bestuur over Samaria-Judea op zich te nemen. Dat de Arabieren en â?oPalestijnenâ? onderhandelingen, vrede en erkenning weigeren blijkt ook uit het feit dat ze het Vredesverdrag van Oslo 1993 vanaf het begin gesaboteerd hebben en dat ze steeds genereuzer wordende nieuwe vredesaanbiedingen tot op heden consequent afgewezen hebben. Omdat zowel Arafat als Abbas en Hamas openlijk in de traditie van de Moefti van Jeruzalem, Amin al-Hoesseini, zijn blijven staan en dus in de nazi-traditie.

  Like

  • Banderes zegt:

   Yes ! Martien, dit lijkt mij een uitstekende benadering. Evenals o.a. Gielah hierboven.
   Ik beet Jumbo ook maar eens in de kont en kreeg hetzelfde antwoord:

   Wij hebben uw onderstaande reactie in goede orde ontvangen:

   Boycot van Israelische producten? U, familie v Eerd, bent wel gek ! Ik, wij, zoeken juist zoveel mogelijk Israel te steunen. Kopen dus zo veel mogelijk juist die producten die daar geproduceerd zijn. Israel heeft gewoon groot gelijk in deze kwestie. Zolang als u het pad van de terroristen (zgn. “Palestijnen”), steunt, kopen wij niets meer bij Jumbo e/o C1000. Ook zullen wij onmiddellijk uit de spaarzegels stappen en deze boekjes cashen!
   Met gepaste gevoelens,
   BANDERES

   ps: Advies: Spreekt u nóóit meer over “Internationaal Recht”, zolang u niet weet wat dat nou eigenlijk precies is !

   In antwoord op uw vraag/reactie zullen wij op korte termijn contact met u opnemen.

   Ik hoop dat duizenden klanten op een soortgelijke manier reageren…

   Keep up the good work !

   Like

 19. luckybee zegt:

  Goed dat ik het weet. Ik koop zo wie zo meestal bij de Markt in of kleine einzelhandels.(Winkeltjes)
  Behalve alcohol vrije drank dan

  Like

 20. BertG. zegt:

  Volgens mij kan je net zo goed mailberichten of brieven opsturen naar de shell of andere olieboeren en vermelden dat je het er niet mee eens bent wat er in die landen gebeurt waar zij hun olie vandaan halen. En anders tank je geen druppel benzine meer.

  Iemand enig vermoeden wie al die mails leest op zo’n consumenten afdeling.
  Zijn dat afgestudeerde mensen met een open en eigen blik en een eigen mening op de wereld soms.
  Zullen ze er 1 liter benzine minder door verkopen.

  En hoeveel reageerders vermijden hierdoor bewust benzinestations uit principiële redenen.
  In dat zou niemand die hier reageert dus in het bezit zijn van een auto.
  Maar dat betwijfel ik toch ten zeerste. Oh maar je auto aftanken dat is natuurlijk wat anders.
  Dus komt zo’n aktie op mij over als uiterst selectieve verontwaardiging. Supermarkten vermijden om door te rijden, na eerst getank te hebben bij de shell, om een andere winkel te bezoeken.

  Dat een winkel geen politiek moet voeren, daar ben ik het verder mee eens.
  Maar een mail sturen die gelezen en beantwoord wordt door een 17 jarige uitzendkracht lijkt mij weinig zinvol. Ja je bent weer even bezig geweest.
  Maar begin eens met benzine te boycotten zou ik zeggen. Dat zou toch veel harder moeten aankomen denk ik.

  Like

 21. BertG. zegt:

  Nou bezocht ik uit principiële redenen al geen supermarkten die zowel hun personeel als hun klanten als stront behandelen. Daar merk je direct zodra je daar een opmerking maakt.
  Kan een klacht zijn over een artikel of kinderachtig beleid. Zoals tassen controles.
  Typisch dat er bij dat nog nooit iemand gevraagd heeft en anders ,kom maar op, haal de politie er maar bij als je zo overtuigt bent van jezelf waardoor je in me tas wil kijken.

  Ja, dan blijven er weinig winkels over.
  En ik ben er ook nog nooit uitgezet door mijn opmerkingen maar de bedrijfsleider maakt even tijd om er naar te luisteren. En ik kan lastig zijn.
  Ik ga nooit in discussie met personeel wat er ook maar werkt als vakantie baantje.

  Like

 22. BertG. zegt:

  Update.
  Aldi heeft geen enkel product uit de nederzettingen in de schappen liggen, maar volgens de woordvoerder heeft dat niets te maken met politiek of religieus beleid.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21754754/__Aldi_krabbelt_terug_met_boycot__.html

  En dit is wat ik al vermoeden in vorig artikel over wijn boycot.

  Je zou kunnen denken dat alle mails gewerkt hebben maar gezien het tijdstip van plaatsing van dit nieuws ga ik er niet van uit dat ze een blik uitzendkrachten open getrokken hebben om tot diep in de nacht alle berichten te lezen. En toen tot deze conclusie zijn gekomen.
  Maar wie ben ik.

  Like

 23. BertG. zegt:

  Hoeveel mensen zijn ermee bekend dat zo goed als alle zuivel producten al jaren halal is.
  Dus ook u plakje kaas bij het ontbijtje.
  Welke winkels worden er hierdoor geboycot vanwege alle halal producten.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2010/12/bij-albert-heijn-is-veel-meer-halal-dan-u-denkt

  Like

 24. Tom Hendrix. zegt:

  Heb mijn beklag gedaan bij de Jumbo! Bedankt voor de link Bert!

  Like

 25. Pingback: Ex-ambassadeur Koos van Dam houdt héél erg van Arabieren en heeft een héél grote hekel aan Israël en hij liegt, liegt, liegt . . . . | E.J. Bron

 26. koddebeier zegt:

  Deze supermarkten staan nu op m’n zwarte lijst !!

  Like

 27. Jan zegt:

  Fakestijnen boycotten Israëlisch Fox kledingzaak in Ramallah. Gevolg: 150 werkeloos. Ach ja, waarom zou je werken als Ashton toch voor geld (van ons) zorgt?
  http://www.jpost.com/Middle-East/Israeli-Arab-businessmen-backtrack-on-Ramallah-Fox-store-following-protests-321658

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s