“The Middle East Piece”: echt historisch onderzoek inzake Palestina

Screenshot_18

(Door: Martien Pennings)

Roelf-Jan Wentholt heeft een belangwekkende ontdekking gedaan, namelijk de site van een zekere Mark Lewis, geheten THE MIDDLE EAST PIECE. Die site is belangwekkend omdat hij geheel gevuld is met echt historisch bronnenonderzoek.

Lewis stelt zich aldus voor:

“My name is Mark Lewis and I am the sole researcher/writer for Middle East Piece. I have been studying the Arab-Israeli conflict, the Middle East region, and the Islamic religion for well over a decade.  I hold a Master’s degree in National Security Studies with a Middle East concentration and am currently employed as a Cyber Security Engineer in the Washington DC metro area.”

Over de historiografie rond Israël zegt Lewis:

“The historiography of the Arab-Israeli conflict ( . . .) has been hi-jacked by politics. Masses of literature written about this conflict illustrates more accurately an ideological war waged on bookshelves rather than an accurate recording of historic events in Palestine.”

De geschiedschrijving van Palestina en dus van Israël heeft inderdaad meer weg van een propagandaoorlog, die steeds meer gewonnen dreigt te worden door de liegende kant: de islamitisch-Arabische.

Roelf-Jan heeft de site pas gisteren ontdekt, maar het is ons nu al duidelijk dat dit een goudmijn is en zeer geschikt om een flink deel van de leugens van de internationale linkse “Palestijnen”-propagandamachine te ontzenuwen.

We zullen van de inhoud van hetgeen Lewis te melden heeft, flink gebruik gaan maken bij het werk aan ons stuk “Werk in uitvoering: een korte geschiedenis van Israël”. Dat werk is overigens al té lang niet meer uitgevoerd, omdat het linkse ploertendom een niet aflatende hetze voert tegen Israël en die dagelijkse strijd teveel energie opslorpt. En dan is er nog de zeer verwante dagelijks strijd tegen de islam en de islamofielen.

Wat vooral verwondert, is, dat een site van dergelijke kwaliteit als die van Lewis zolang aan onze aandacht is kunnen ontsnappen. Roelf-Jan ontdekte hem door puur toeval. Het betekent inderdaad dat de propagandaoorlog het werkelijke kwaliteitsonderzoek zodanig heeft ondergesneeuwd dat je er toevallig op moet stuiten om het te kunnen vinden.
_______________________________________

Door:

Martien Pennings

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westbank", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Appeasement, Censuur, Desinformatie, Dhimmitude, Historie, Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse Kerk, mainstream-media, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, Westen. Bookmark de permalink .

20 reacties op “The Middle East Piece”: echt historisch onderzoek inzake Palestina

 1. Theresa Geissler zegt:

  Nou, Heren, van harte geluk gewenst met deze vondst dan! Volgens mij wacht iedereen met spanning op uw verdere bevindingen!

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Je bent natuurlijk welkom om aan de hand van de site die wij gevonden hebben zelf een doorwrocht essay te schrijven, Theresa.
   Dan kunnen wij daar weer inspiratie uit putten.

   Like

 2. Heel goed dat dit gevonden is verdeel het onder een paar dat die het kunnen categoriseren

  Like

 3. Petrossa zegt:

  ‘palestianian arabs’???? uit die site. Wat zijn dat? Mmm. niet zo onder de indruk. Wel veel feiten maar toch wel weer een onjuiste aanname. Er wonen/woonden wel meer mensen dan wat arabieren in dat gebied

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Geringere intellecten zoals wij, Roelf-Jan en ik, zijn gewoon gauwer onder de indruk dan jij, Petrossa.

   Like

   • Petrossa zegt:

    Gratieus accepteer ik de accolades die mij toekomen, echter de schrijver heeft een stuk gepen(t)(d)(dt) waardoor je wel 15 conclusies kan trekken en hij trekt de zijne. Ik trek de mijne. Na het uiteenvallen van het ottomaanse rijk verviel elk officeel eigensdombewijs afgegeven door de ottomanen. Daarnaast zelfs als je de ottomaanse eigendomsbewijzen wel zou accepteren, wat Israel doet, dan heb je nog steeds ene probleem aangezien die niet voorzien zijn van een mooie kadastrale kaart met meetgegevens, maar een soort van “van de grote palm tot aan de rode rots naast de rivier hoort aan Ibn Ben Petrossa toe”

    Kun je niet echt veel mee. Blijft dat het overige braakliggende gebied in feite niemandsland is en als een arabier er een claim op mag leggen dan mag iedereen anders dat ook. Een jood, ik, jij een japanner.

    Palestijnse arabieren bestaan/bestonden niet. Het waren/zijn Egyptenaren, Jordanezen etc.

    De schrijver gebruikt palestijnse arabieren, waardoor hij een vooroordeel laat blijken. N.l. dat er zoiets als een natie palestina bestaat, met palestijnen.
    En die bestaat niet. En al zou hij kunstmatig inelkaar geforceerd worden dan is het een bij voorbaat ‘failed state’.
    In plaats van de 1.5 miljard p/j te besteden aan de opbouw van infrastructuur, industrie, energie fabrieken etc werd het wegegooid aan wapens, corruptie, privejets, grote paleizen,geheime bankrekeningen etc.

    Dus er is niets wat op een ‘natie’ lijkt. Geen volledige controle, geen infra, geen manier om inkomsten te genereren, een volstrekt mankerende sociale structuur ga zo maar door. Te belachelijk voor woorden.

    Like

  • luckybee zegt:

   Dat waren Arabieren die in de dienst waren van de Sultan van Istanbul, en als beloning een stuk land hebben gekregen in Palestina.(Bezetters)

   Like

 4. Philippine zegt:

  Ik wil weblog E.J.Bron even hartelijk danken en complimenteren voor alle stukken en informatie die steeds weer worden aangeleverd, vertaald.

  Like

 5. Ik denk dat veel mensen niet realiseren van hoeveel werk het is om historische feiten bij elkaar te krijgen is. Ikzelf ben soms weken bezig om bruikbare info bij één te krijgen. Martien en Roelf Jan doen hier ook uitstekend werk in, dus alle complimenten

  Like

  • lucky9 zegt:

   De wetenschap tegenover de politieke leugenindustrie. Het is een harde dobber en zal altijd zo blijven.

   Like

   • catherine zegt:

    Was het maar waar dat wetenschap tegenover die politieke leugenindustrie staat! “wetenschap” maakt er tegenwoordig deel van uit en “intellectuelen” schurken tegen de staatsmacht aan. Echte intellectuelen (zij die onafhankelijk kunnen denken en de moed hebben te praten) worden monddood gemaakt. Voorbeelden teveel om op te noemen.

    Like

 6. Azraël zegt:

  Mij verwijten ze vaak dat ik te veel de kant van de Joden/Israëli’s belicht. Zo kreeg ik laatst een reactie van iemand -dat ik zo makkelijk over de terreurdaden van de Irgun kon stappen- “nu we het toch over terroristen hebben.”
  Mij maakt het niet uit, ik praat er wel over. Ik ga er van uit dat het aan het begin al verkeerd is gegaan en dat alles daarna een gevolg van is.

  Maar zo’n verwijt kreeg ik ook over dit stuk toen ik die link aan iemand gaf.

  Like

 7. win zegt:

  geachte heer pennings,
  heeft u voormalig ambassadeur koos van dam vanavond in gesprek met esther voet bij knevel en vd brink gezien?
  wat vond u van hem?

  dank voor uw eventuele reaktie,
  groet win

  Like

  • reageerbuis zegt:

   Net als u heb ik me wild geërgerd aan Koos van Dam. Hij schermt weer met het internationale recht, waarmee ook Dries van Agt steeds op de proppen komt. Velen en sinds kort ook het Hooggerechtshof van Frankrijk (inzake de aanleg van een tramlijn naar Palestijnse nederzettingen) hebben duidelijk gemaakt dat je met verwijzing naar internationaal recht uitkomt bij het mandaat van de Volkerenbond uit 1922. Resoluties van de Verenigde Naties hebben namelijk alleen advies- en geen rechtskracht, die van de Veiligheidsraad hebben alleen rechtskracht bij expliciete verwijzing naar een bepaald artikel, wat in dit geval niet van toepassing is. In de mandaattijd mochten Joden in het hele gebied tussen de Middellandse Zee en de Jordaan wonen en dat deden ze ook al sinds mensenheugenis. Alleen ten oosten van de Jordaan, dat als Transjordanië van Palestina werd afgescheiden, mochten Joden zich niet vestigen. De verovering van de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem door het leger van Transjordanië, de verdrijving en vermoording van Joden en de annexatie door dat land, dat zich toen Jordanië ging noemen, waren illegaal. Dat Israël het gebied veroverde toen het zich verdedigde tegen de Jordaanse aanval in 1967 hief juist een illegale toestand op.

   Like

 8. Joop Klepzeiker zegt:

  Prachtig stuk werk , even snel ingekeken , zal mij er verder in verdiepen maar een schat aan info.

  Mijn dank.

  Like

 9. Tom Hendrix. zegt:

  Prima werk heren, zie uw bijdragen met interesse tegemoet. Succes!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s