VIDEO: 11-jarige Nada uit Jemen vlucht voor uithuwelijking

Screenshot_22Tranentrekkend alsook herstellen in de mensheid herstellend filmpje. Nada Al-Ahdal (11) is haar ouderlijk huis in Jemen ontvlucht, omdat haar moeder haar wilde uithuwelijken voor geld. Want Nada heeft helemaal geen zin in een huwelijk met een vieze ouwe baardmans. Nada wil onderwijs, zorg en toekomst. Ze is nog liever dood dan uitgehuwelijkt.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op VIDEO: 11-jarige Nada uit Jemen vlucht voor uithuwelijking

  1. henk h. zegt:

    Doet me denken aan het huwelijk van de profeet mohammed met de 6-jarige Aisha. “moet kunnen” :-(. Heb er geen woorden voor.

    Like

  2. luckybee zegt:

    Nada is maar een zwaluw in de lente, de meeste worden toch uitgehuwelijkt, of ze willen of niet.

    Like

  3. daiyu-ninja zegt:

    Het is te hopen dat die oom niet ook misbruik van haar zal gaan maken.

    Like

  4. henk h. zegt:

    Waag het niet om ze voor pedo’s uit te maken. nogmaals, wat de koran zegt is allemaal volgens de profeet Mohammed en…. Hoort (op)gevolgd te worden toch ?

    Like

  5. Cathja zegt:

    Dit is een verstandig meisje! Helaas zitten de meeste meisjes als ratten in de val als ze worden uitgehuwelijkt. Wat zal er veel worden geleden, zowel lichamelijk als geestelijk, want wat zullen die mannen misbruik van deze jonge meisjes maken!
    Ik hoop voor dit dappere kind dat ze haar dromen waar kan maken!
    De eerste stap heeft ze al gezet.

    Like

  6. schnoebel zegt:

    Wat een schattig kind. Ja kind en ik kan daarom ook niet geloven dat dit kind dergelijke verstandige en vooral volwassen zinnen te berde kan brengen. Denk dan ook dat de vertaling iets “te hoog gegrepen” zal zijn. Never the less, of zij “in goede handen” is bij die “oom” is nog maar de vraag. Een islamitische man heeft andere prioriteiten. Dit wordt een zelfmoord, wat ik je brom.

    Like

  7. Doreen zegt:

    Het is natuurlijk een vorm van slavernij. We noemen het anders om het voort te laten bestaan. Slavernij is afgeschaft. landen die daar nog aan. eedoen behoren niet onze vrienden te zijn.

    Like

Plaats een reactie