Ex-ambassadeur Koos van Dam houdt héél erg van Arabieren en heeft een héél grote hekel aan Israël en hij liegt, liegt, liegt …..

Screenshot_7

Ex-ambassadeur Koos van Dam

(Door: Martien Pennings)

Koos van Dam was een onbekende grootheid voor me, toen ik gisteren 22 juli 2013 begon te kijken naar Knevel en Van den Brink: kijk vanaf 38:18. Je hebt natuurlijk altijd je eerste indruk en ik vond dat hij zijn tegenstander in het debat, de Jodin Esther Voet van het CIDI, met heel erg koude steekoogjes zat te bekijken. Het ging over de boycotactie tegen Israël, de krypto-Jodenhaat-actie waarin de Aldi- en Jumbo-ketens van supermarkten als eerste vrijwillig hun vingertjes hebben opgestoken om mee te doen.

Inmiddels weet ik meer dankzij de omroep die de moderne Israël-haat heeft uitgevonden: de nu openlijk  antisemitischeVPRO. Van Dam blijkt aan die omroep ooit  een marathon-interview te hebben gegeven. En de inhoud van dat interview heeft een VPRO-medewerker netjes beschreven. De omroep leidt de heer Koos van Dam aldus in:

“De Nederlandse topdiplomaat Nikolaos (Koos) van Dam (1945) is de afgelopen 22 jaar ambassadeur geweest op vijf posten: Irak, Egypte, Turkije, Duitsland en Indonesië. Daarvoor werkte hij al als diplomaat in Libanon en Libië. Hij studeerde politieke en sociale wetenschap en leerde Arabisch. Zijn kennis van de taal en cultuur en zijn ervaringen in Noord Afrika en in het Midden-Oosten maken hem een autoriteit in de beoordeling van de Arabische Lente dit jaar. Ook kent hij het land waar het maar geen lente wil worden goed: Syrië. Van Dam noemt de Syrische president Bashar al-Asad als oorspronkelijk ‘ een heel vriendelijke man’.”

Ach ja, dat Syrië. Inmiddels is de Arabische Lente daar uitgebroken op een schaal die het Frühlings-Erwachen in de rest van het Midden-Oosten . . . . . eh . . . .  goed, hier laat de beeldspraak me even in de steek.

Ik citeer nu ruimschoots uit de beschrijving van het VPRO-marathon-interview met Van Dam.

“Allereerst van Dam’s bezoek aan Amerika onlangs. Zijn allereerste ooit. Hij ging naar Washington waar de vierde editie van zijn boek ‘De strijd om de macht in Syrië  feestelijk werd gepresenteerd.
Over Amerika is Van Dam nooit echt enthousiast geweest en het bezoek bracht geen nieuwe inzichten. De buitenland politiek van Washington is volgens Van Dam ‘niet om over naar huis te schrijven’. Immers een republikeinse kandidaat wist niet eens het verschil tussen Iran en Irak!
De oorlog in Irak wordt nu in de VS verkocht als een succes, terwijl er 100.000 doden zijn gevallen, het er niet veilig is en nog steeds instabiel.

Nee, dan het Midden Oosten; daartoe voelde Van Dam zich altijd al meer aangetrokken. Die fascinatie begon al op de middelbare school. In de werkkamer van zijn vader vond hij Arabische boeken, die hem fascineerden. Na zijn middelbare school ging hij meteen naar Syrië. Bij de grenscontrole raakte hij zijn portefeuille kwijt, die werd hem teruggebracht. Hij belandde bij een familie in een dorpje vlakbij Aleppo. Het was net alsof hij voor de tweede keer geboren werd. In een nieuw land, nieuwe cultuur, nieuwe familie.

Van Dam: “Ik werd daar zo warm ontvangen, ongelofelijk. Die Arabische gastvrijheid is heel bijzonder.” Arabisch sprak hij nauwelijks. Hij werd ondergedompeld in de taal.
Tijdens zijn studie ging hij voor zijn doctoraalscriptie naar Syrië en Libanon. Hij sprak er onder meer met Palestijnse commando’s.

In 1975 kwam, solliciteerde hij bij de Universiteit van Amsterdam. De baan kreeg hij niet, hij was niet links genoeg. Bertus Hendriks, die we later leerden kennen als Midden-Oosten-commentator van de Wereldomroep, was dat wel.

Van Dam is er niet rouwig om. Hij noemt zichzelf wetenschapper en zijn diplomatieke jaren gaven hem juist de kans jarenlang onderzoek te doen naast zijn werk.

Na zijn studie ging hij werken bij Buitenlandse Zaken. Hij werd gestationeerd in Libanon in 1980 waar het volop burgeroorlog was. Het was er gevaarlijk met allerlei facties die elkaar bestreden. Maar nog gevaarlijker was het op de Golan-hoogte in 1973, tijdens de Israëlische aanvallen, toen kwamen de bommen uit de lucht en vanaf de zee.

Over Israël was hij kritisch in het boek “De vrede die niet kwam”, dat hij schreef met Jan Keulen in 1989. Israël komt bijna overal mee weg, stelden zij toen. Streep dat woordje bijna maar door, zegt van Dam nu. Ze komen overal mee weg.
De Amerikaanse en Europese politici bieden geen weerwerk. Er wordt gezegd: dat er niet verder gebouwd mag worden aan de settlements. Maar daar trekken de Israëli’s zich niets van aan.

De Amerikaanse en Europese politici bieden geen weerwerk. Er wordt gezegd: dat er niet verder gebouwd mag worden aan de settlements. Maar daar trekken de Israëli’s zich niets van aan. In de loop der jaren heeft hij het idee opgegeven dat de Israëli’s ook vrede willen. Ze willen heel Palestina houden, ze willen vrede alleen maar op hun voorwaarden. Maar Israël is toch de enige democratie in het Midden-Oosten, zoals wel eens wordt beweerd? Van Dam noemt het onzin. Misschien binnen de grenzen van de staat Israel. Maar in de bezette gebieden… Daar heerst volgens hem een Israëlische dictatuur. En die dictatuur overtreft die van de buurlanden. En dat duurt  al van 1967 tot nu, de langste bezetting in de recente geschiedenis.”

Voor wie de geschiedenis van Israël werkelijk kent is dit de bekende smerige leugenachtigheid, die vooral bestaat uit verzwijgingen. Ik ga de leugens en verzwijgingen niet meer opsommen. Daarvoor is het verzwijgliegen van zo’n antisemiet als Van Dam rond geschiedenis en actualiteit van Israël, het islamitisch nazisme en de nazi’s die de top van de verschillende Palmaffia’s uitmaken, te gigantisch. Ik verwijs maar weer eens naar het stuk van Roelf-Jan Wentholt en mij: “Een korte geschiedenis van Israël”.

Maar toevallig – nee, niet toevallig natuurlijk – kreeg ik vandaag een filmpje binnen van Palwatch waarin weer eens werd aangetoond hoe intens antisemieten als Van Dam zitten te verzwijgliegen over de vredeswil van “de Palestijnen” en het perfide Israël dat geen vrede zou willen. Natuurlijk is het precies omgedraaid: Israël wil oprecht vrede en de Palmaffia’s een nieuwe Holocaust. En deze Koos van Dam wéét dat. Wat dat zegt over mijnheer Van Dam moet de lezer maar voor zichzelf uitmaken. Mijn verbale vermogens schieten hier te kort.

Screenshot_10

Het filmpje bevat een zeer recente toespraak van de minister van BuZa van de Fatah-maffia, ook wel geheten de “Palestijnse Autoriteit”. Let op de Hitleriaanse allure van zijn redenaarstalent. En op de verslagenheid waarmee Abbas hem zit aan te horen: de “minister”, zo zegt de lichaamstaal van Abbas, had niet zo openlijk de Holocaustbedoelingen van Fatah mogen uitspreken. Want dat is wat deze “minister” aan het doen is. Hij legt uit dat de komende onderhandelingen met Israël niet gezien moeten worden als echte onderhandelingen, maar naar het voorbeeld van Mohammed bij het verdrag van Hudaybiyyah (628 na Christus) , als een tijdelijke wapenstilstand. De “minister” vertelt dat Hudaybiyyah  alleen maar bedoeld was als een “hudna”, een tijdelijk verdrag, een uitstel om de moslims de gelegenheid te geven sterker te worden en vervolgens de vijand alsnog te vernietigen. Het is dus gewoon een vorm van “Taqiyya” – (“Tákkiejáá”, zegt grapjassa Halsema) – liegen om de ongelovige vijand te misleiden. Maar deze “minister” heeft in zijn fanatisme dus niet door dat hij het geheim weg staat te geven. Vandaar, nogmaals, die iets minder dan enthousiaste lichaamstaal van toehoorder Abbas.

Screenshot_11

Al hoeft Abbas niet erg ongerust te zijn. Arafat heeft bijvoorbeeld in het verleden ook constant een boodschap van vredeswil uitgedragen naar het Westen en intussen voor zijn Arabische toehoorders de haat en de oorlogswil tegen Israël gepredikt. Je hoeft nooit bang te zijn dat de Westerse media dit aan de kaak stellen, die zijn veel te druk met Israël demoniseren. Abbas hoeft  eigenlijk helemaal niet bang te zijn, de waarheid komt alleen te staan op marginale weblogs als deze. Wat zong de Israëlische cabaretgroep “Latma” ook alweer?

The truth will never find its way to your tv.”
______________________
Hier is de hele link naar het interview met Koos van Dam
http://www.vpro.nl/speel.program.16872187.html

Hier is de hele link naar Knevel en Van den Brink:
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1357059

Door:

Martien Pennings

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", antisemitisme, antizionisme, Appeasement, Arabieren, Arabische wereld, Dhimmitude, Geschiedvervalsing, Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse Kerk, mainstream-media, Midden-Oosten, Moslims, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, praatjesmakers, Rotzakken, Taqiyya. Bookmark de permalink .

31 reacties op Ex-ambassadeur Koos van Dam houdt héél erg van Arabieren en heeft een héél grote hekel aan Israël en hij liegt, liegt, liegt …..

 1. Lucie zegt:

  Wat een walgelijk misbaksel,moge hij branden in de hel……..

  Like

 2. Henny Clemens zegt:

  Ik heb mij moeten dwingen het geheel te zien, wat een haat sprak er uit zijn ogen, dat kan ook niet anders, Als je jaren aaneen met moordenaars en verkrachters omgaat.
  Zijn haat naar vrouwen is ook duidelijk door de blikken die hij Esther Voet toewierp, spreekt boekdelen.

  Like

 3. marijke zegt:

  Wat een walgelijke man.Onbeschoft ook nog.Laat iemand niet eens fatsoendelijk uit spreken.Brrrrrrrr

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Ik verdom het op de link te klikken naar het interview met van Dam. Wil vandaag met de hitte een rustige dag hebben.

  Like

 5. Cathja zegt:

  Kijk eens naar die blik in zijn ogen! Als ogen konden doden, dan zat die mevrouw daar niet lang meer!
  Vreselijke kerel, die Van Dam!

  Like

 6. Ten Dam lijkt me een broertje van Van Agt, gewoon een doorgewinterde oude roomse anti-semiet die geen eerlijke en inhoudelijke schatting kan maken van het Joods/arabische Konflikt. De supermarkten reageerden op een EU plan dat ze eenzijdig de lidstaten door de strot willen drukken waarbij de producten van de kleine gebieden die sinds 1967 als terechte oorlogs buit de Israelische verdediging vergemakkelijken en sinds dien tot bloei zijn gekomen. trouwens Aldi heeft zich al weer terug getrokken. http://www.telegraaf.nl/uitwinkelen/21754754/__Aldi_krabbelt_terug_met_boycot__.html

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Hear, Hear !

  Like

 8. friki zegt:

  Heer Pennings,
  Al Uw inspanningen zullen eens van onschatbare waarde zijn, hoop alleen dat U nog zelf de vruchten ervan kunt plukken. Lees al lang met veel interesse Uw schrijven. Dit blog van E.J.Bron is ook onmisbaar, geweldig.

  Like

 9. Theodoor zegt:

  Wat een haat straalt van deze belastingsslurper af. Wat hebben we toch enge kwibussen in Nederland, bah.

  Like

 10. Martien Pennings zegt:

  Ik heb de volgende opmerking naar het “Klantencontact-centrum” van de EO gestuurd:

  Ik zou graag willen dat Thijs van den Brink dit opstelletje leest http://bit.ly/16WF5hx en mij dan vervolgens uitlegt waarom hij zo’n antisemiet als Koos van Dam uitnodigt in een programma. Schande.

  Like

 11. schnoebel zegt:

  Hoogvliet heeft inmiddels gereageerd op mijn mail. Hij blijkt dat Trouw Hoogvliet heeft benaderd met de vraag of men producten van de “bezette gebieden” in het assortiment had. Die had men niet en daarop heeft Trouw dat boycotverhaal opgehangen. Hoogvliet zegt zich te houden aan de richtlijnen van het CBL (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel).
  Zowel de Aldi als Hoogvliet en Jumbo zijn lid van het CBL. Echter ook de AH. Nou zou ik graag willen weten welke richtlijnen het CBL hanteert. Heb ooit ergens gelezen dat het CBL de richtlijnen van de EU volgt. Zou mij niets verwonderen als die Brusselse maffiabonzen achter die boycot zitten. Effe “neuzen” op het internet.

  Like

 12. Jammer dat de mevrouw van CIDI niet wees op het feit dat het geen bezette maar betwistte gebieden zijn, voordat Israël het innam was het net zo illegaal ingenomen door Jordanië.
  Daarbij had best weleens genoemd mogen worden dat Israël daar nooit weg zal gaan en daar hebben ze een meer dan goede reden voor.
  Als zij dit gebied opgeven is Israël nagenoeg onverdedigbaar, en met louter vijandige buurlanden is het dus eenvoudigweg geen optie om dat op te geven.
  Dat de man de bezetting door de Duitsers durft te vergelijken is wel het toppunt, misschien was het verstandiger van die mevrouw geweest om zo nu en dan gewooncynisch en hardop “nou ja !” tussendoor te roepen, nu kreeg hij de kans zijn weerzinwekkende ideeën toe te lichten.
  Tweestaten oplossing ? Prima, stuur alle zgn. Palestijnen naar Jordanië en we zijn klaar.
  Jordanië blij met een heel stel “noeste arbeiders”, Israël blij dat ze er vanaf zijn, iedereen blij en gelukkig.
  De carrière van deze man geeft aan dat we hier eigenlijk met een arabier te maken hebben met europese roots, dan zou je ook gelijk kunnen zeggen; meneer we zijn helemaal niet gëïnteresseerd naar uw niet ter zake doende mening, u bent een marginaal en uitgerangeerd persoon, waarom woont u niet ergens in één van uw geliefde arabische landen, een soort van Koos of Arabia, weer eens wat anders dan Lawrence.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Tijluylenspiegel 13.16u Uit eerdere artikelen van Martien (20 April en 18 en 19 Mei) betreffende Mw. Esther Voet bleek al dat zij de Israëlische zaak niet op al te overtuigende wijze vertegenwoordigt,

   Like

 13. Seculiere zegt:

  Het kan nog erger

  Like

 14. maria zegt:

  Dat Israël al vanaf zijn bestaan in oorlog is vindt hij volkomen terecht want “verdiende loon”. Hij valt niet eens door de mand want hij kwam al als antisemiet binnen.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Maria 13.27. uur. Heb nog even gekeken naar het optreden van deze van Dam. Een anti-semiet pur sang, zou goed passen in het rijtje: dolle Dries v.Agt, gekke Gretta, Harry-Hamas-v.Bommel en het getikte molenpaard Anja Meulenbelt. Verder vind ik de EO ook verworden tot een politiek-correcte omroep!

   Like

 15. Theresa Geissler zegt:

  Op slag geïnspireerd door het feit dat Martien zijn hèftige antipathie jegens de ex-ambassadeur Koos van Dam al in de aanhef van zijn artikel niet wist te verbergen -en dat belooft wat- ben ik maar eens snel het bewuste fragment gaan bekijken. Inderdaad, Martien, volkomen duidelijk wat je bedoelt.
  Vaag mannetje. Wat wonderwel klopt, want hij is oud-diplomaat. Diplomaten behóren vaag over te komen, neutraal, zogezegd. Nou schiet hij wat dat betreft trouwens ook weer te kort, want de sympathie voor de Palestijnse zaak druipt er af. Goed, dat hij niet langer actief is, want hij zou, met zijn instelling, niet eens KUNNEN onderhandelen, niet in deze kwestie. In elk ander conflict elders op de wereld zou hij het kunnen, maar niet hier. Veel te emotioneel betrokken bij de éne partij. Daarom laat hij de andere ook voortdurend niet uitpraten. Dat zie je herhaaldelijk op TV, maar voor een man met zijn achtergrond komt het wel zéér onprofessioneel over.
  Zelf kreeg ik sterk de indruk, dat Koos z’n gevoelssfeer te veel in zijn jonge jaren is blijven hangen, toen hij zo getroffen werd door die enorme gastvrijheid van de Arabieren. Dat verhaal kennen we hier inmiddels: Die lieve, naïeve Vlaamse priester, over wie hier een tijdje geleden een artikel verscheen, diste het ook al op. Ze zouden zich om te beginnen wel eens kunnen realiseren, wie er in het kader van die onvolprezen gastvrijheid de hele dag voor ze lopen te draven -de mannen zeker niet; eerder die onzichtbare wezens met hijabs, maar enfin, dat vragen priesters zich niet af. En jonge knullen (wat Koos tóen nog was) evenmin. En nu heeft hij voor de rest van zijn leven hart en ziel aan de Palestijnse zaak verpand, werpt -inderdaad- vuile blikken naar alles wat Joods is en liegt, liegt, liegt……Althans, volgens de scherpe waarneming van Martien. Zelf zal hij het blijven betitelen als “oog blijven houden voor de goede zaak.” Ook al moet hij daarvoor de enige democratie van het Midden-Oosten benoemen als ‘dictatuur.’
  Het is een bizarre wereld waarin we leven. Eén waarin zelfs de diplomaten in wezen geen diplomaat meer kunnen zijn…..

  Like

 16. Anton de Vries zegt:

  Volgens mij ging Ten Dam kopje onder. Hoe heeft zo’n type ambassadeur kunnen worden.

  Like

  • Tiny zegt:

   Simpel zat. kruiwagens en ons kent ons. Het moet tenslotte allemaal in de familie blijven.
   Het s gewoon inteelt anders.

   Die van Dam kan toch fijn z’n pensioen bij de gastvrije arabieren opmaken, wij zullen hem echt niet tegen houden. Dag Koos!

   Like

  • Republikein zegt:

   Ik kan me er alles van voorstellen.

   Like

 17. Tom Hendrix. zegt:

  Eens met vorige reacties. Wat frappant is, de overeenkomst van deze “kwal”, met Marcel van Dam, U weet wel, dat eigenwijze VARA en PvdA sujet, die Pim Fortuyn een minderwaardig mens vond.
  Soort zoekt soort zullen we maar zeggen. Deze klootzak kan er ook nog wel bij!

  Like

 18. luckybee zegt:

  Koos van Dam? nooit gehoord is dat een broer van Marcel van Dam; dat ze onsypathiek zijn, licht waar schijnlijk in de Familie.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Luckybee 17.20u. Gaat hier toch niet op: De respectievelijke milieus liggen net iets te ver uit elkaar:
   Marcel van Dam is een uitgesproken proleet. Koos van Dam is meer een…..ach, een burgermannetje.

   Like

 19. Wans Horst zegt:

  Je zou door al die grenzeloze Jodenhaat bijna gaan denken dat daar een grond voor zou zijn.
  Die is er wel en dat houdt namelijk in dat de Jodenhaters het niet kunnen hebben dat Joden succesvol zijn, dan moeten zij (socialisten) namelijk toegeven dat een voorwaarde van succes is dat je er iets voor doet. Iets doen? Ben je gek? Liever lui dan moe… “Jew rule the world” is een ‘beschuldiging’ die ik vaak hoor en lees. Is het fout om iets op te bouwen als gemeenschap? Socialisten vinden van wel.

  Like

 20. Avidia zegt:

  In verbijstering heb ik het tot mij genomen, ik kon er niet over uit, wie is dit nu weer? Wat heeft hij voor afschuwelijke dingen te verkondigen, wie heeft toegestaan dat het uitgezonden werd. Ik kan er niet over uit, zoiets vreselijks, en alles klopt, zijn rotssmoel wat er uit zijn mond komt, hoe hij kijkt, alles klopt, een vreselijke man in EEN woord, weg er mee, nooit meer op TV. Even alles wegslikken.

  Like

 21. Tom Hendrix. zegt:

  Ik denk dat ik mijn lidmaatschap bij de EO nu ook maar ga opzeggen. Ik ben het spuug-en spuugzat, eens een degelijke omroep, met hart voor Israel, nu ook ingenomen door de RODEN, het is toch niet te geloven zeg!

  Like

 22. Jan zegt:

  Tikrit (NINA) – Police in Salaheddin province found 7 beheaded bodies in Tikrit.
  Earlier in the day, police found 5 heads filled with explosives in Qadisiya neighborhood in Tikrit, the explosive been deactivated and taken to the city morgue.
  http://www.ninanews.com/english/News_Details.asp?ar95_VQ=GLFDLD

  Meer ellendig nieuws op dezelfde site (alleen maar ellende)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s