‘Je vraagt je af of Frans Timmermans niet gewoon een typetje van Van Kooten en De Bie blijkt te zijn’

Screenshot_18

Frans Timmermans is vooral grappig ondanks zichzelf, schrijft columnist Johan Fretz. ‘Hij heeft het vaak niet eens door, maar dat is nu juist het leuke.’

Elk land heeft zijn grote komieken. Engeland heeft Ricky Gervais, wij hebben Frans Timmermans. Frans is een baken van licht in de duisternis, een sprankje humoristische hoop in een verder schrijnend humorloos politiek landschap. Natuurlijk: Frans is vooral grappig ondanks zichzelf, hij heeft het vaak niet eens door, maar dat is nu juist het leuke.

Ooit was Frans kandidaat om Commissaris voor de Mensenrechten van de Raad van Europa te worden. Toen maakte hij een promotiespot voor zichzelf die het bekijken zeer waard is. In het filmpje loopt Frans door het Nederlandse parlement en spreekt hij de kijkers toe in alle talen die hij vloeiend spreekt. Voor wie Frans niet zo volgt: dat zijn er nog al wat. Het resultaat is eigenlijk te mooi om waar te zijn. Zo hilarisch is het, dat je je afvraagt of Frans Timmermans uiteindelijk, ooit niet gewoon een typetje van Van Kooten en De Bie blijkt te zijn.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op ‘Je vraagt je af of Frans Timmermans niet gewoon een typetje van Van Kooten en De Bie blijkt te zijn’

 1. Theodoor zegt:

  Akelig mannetje, wilde de PVV de mond snoeren. De PVV past niet in linkse gedachtegang.

  Like

 2. Wachteres zegt:

  Die Volkskrant ….. af en toe zijn ze best grappig, om te gillen zelfs!

  Like

 3. Wachteres zegt:

  ….”Ongekend topvermaak. Dan kun je nog maar één ding doen: de ballen uit je broek lachen en ademloos toekijken, vol ontzag en bewondering”….

  SCHITTEREND! Toch bewonderenswaardig, dat hij zoveel talen kent. Als mijn kleinkinderen hier in de zomervakantie waren, moest ik drie talen spreken, door elkaar heen. “It drove me ‘nuts’ “.

  Maar onze Minister van Buitenlandse Zaken draait zijn hand er niet voor om.

  Ach ja, daarom is hij Minister van Buitenlandse Zaken geworden en ik niet…. 😆

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Wachteres 16.05u. Zegt niet alles. Bij mijn vader op de bank werkte vroeger een employée, een absoluut ondergeschikte, totaal onopvallend, die echter wel, hoe het mogelijk was, wist niemand, zo’n 10 tot vijftien talen machtig was!
   Telkens als de directie een buitenlandse VIP verwachtte, werd de Heer Schotel erbij gehaald om de gast, in zijn eigen taal, met één en ander te woord te staan en in te lichten. Dat werd dan ruim van tevoren uitgebreid doorgesproken.
   Niet, dat de man om die reden ooit gepromoveerd is, hoor. Mijn vader, de ‘autodidact’, de boekhoudkundige virtuoos nog eerder dan hij. Nu ik er over nadenk is die Mijnheer Schotel al die jaren op de bank ècht als een ‘nuttige idioot’ beschouwd en behandeld.

   Like

   • Wachteres zegt:

    Ik bedoelde eigenlijk hetzelfde wat jij beweert, @ Theresa

    Mijn schrijven was ironisch bedoeld. Als je een aantal talen kent, ben je niet automatisch geschikt om Minister van Buitenlandse Zaken te zijn.

    Like

  • Republikein zegt:

   Ik heb liever jou.

   Like

 4. star zegt:

  Nou de typetjes van Koot en de Bie maakten niet zo veel kapot als deze clown van de onwaarheden

  Like

 5. KCMO zegt:

  van Kooten en de Bie hadden toch geen typetje met een borsteltje onder z’n neus?

  Like

 6. Republikein zegt:

  De viezeman heette toch Frans?

  Like

 7. Avidia zegt:

  Als ik hem zie op TV en ook nog moet horen hoe hij spreekt, denk ik dat hoort bij elkaar. ik ken geen mens die zo compleet is als Frans Timmermans, een en al walging, zowel uiterlijk als innerlijk. Hoe is het mogelijk dat al die walgelijke mensen zich aangesproken voelen om ons te dicteren wat wij moeten doen en laten. In de laatste jaren heb ik nog niet een vakmens gezien in alle partijen buiten de PVV. De PVV is voor mij de eerlijkste partij die Nederland ooit heeft gehad, daarom wordt hij gedemoniseerd, de LEUGEN moet zegevieren, PVV heeft geen leugens, daarom moet hij weg!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s