Ook Hema weert Joodse producten, Jumbo ontkent boycot

Screenshot_4

Ook winkelketen Hema biedt „uit principe” geen producten aan die afkomstig zijn uit Joodse nederzettingen. Dat heeft een woordvoerder van de Hema gezegd tegenover het EO-radioprogramma Dit is de Dag .

Eerder deze week werd bekend dat Hoogvliet, Aldi en Jumbo producten uit nederzettingen in het betwiste gebied uit de schappen weren. Aldi kwam daar, nadat ophef ontstond over de kwestie, dinsdag op terug. De supermarktketen heeft geen producten uit de nederzettingen in het assortiment, maar dat zou niets te maken hebben met politiek of religieus beleid.

Jan Gruiters, directeur van IKV Pax Christi, zegt tegen Dit is de Dag dat Aldi is bezweken onder de druk. „Nu schrikken ze terug voor het woord ‘boycot’. Volgens Gruiters doen ook ondernemingen als Blokker en Unilever mee aan een boycot.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

26 reacties op Ook Hema weert Joodse producten, Jumbo ontkent boycot

 1. Wanneer wordt Christelijk & Joods Nederland en een ieder die Israel een warm hart toedraagt eens wakker? Krijgen we weer een herhaling van de 30tiger jaren? Een ieder weet waar dat toe geleid heeft. Komt Nederland nu overeind en schop deze antisemitische regering regelrecht naar een islamitisch land toe, waar ze thuis horen. Nederland kan nu niet zeggen ” Ik heb het niet geweten ” Nederland staat nu bekend in de wereld als het meest antisemitische land in de de EU.
  Ashton roemt Nederland over zijn labelingbeleid. Timmermans kan trots op zichzelf zijn.

  Like

 2. Philippine zegt:

  Welke producten zouden het eigenlijk zijn?

  Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  Inderdaad, we hebben een anti-semitische, maar compleet socialistische regering onder onze BOJAAR MARX RUTTE, en zijn polit commissaris SAMSOM. Geen wonder dat SS TIMMERFRANZ zich zo durft te uiten.

  Like

 4. Leo zegt:

  Unilever is een top “speler !” wat betreft de wereldwijde voedselketen.
  De top van deze keten, heden ten dagen, bestaat uit fervente bilderbers en aanbidders van de NWO
  Zij zijn in staat / kunnen in staat zijn / wellicht de hele voedselketen te manipuleren zowel goedschiks als kwaadschiks.
  Dat is pas griezelig !!!

  Ooit begonnen, als van huis uit , Nederlands/Joodse onderneming: Van den Berg & Jurgens
  Door internationale inbreng van buiten af ver van de ROOTS vervreemd.

  Like

 5. Henk.V zegt:

  Ik probeerde op de site van de Hema hun contact e-mail adres te vinden voor het voeren van een ”opbouwend gesprek”. Jammer genoeg was dat niet te vinden.
  Is hier een lezer die dat mail adres wel weet.?

  Like

  • koddebeier zegt:

   Mail verzonden boycot HEMA

   Like

   • BertG. zegt:

    Bij de hema hebben ze een klantenservice die ze hoogst waarschijnlijk hebben gehuisvest ergens in India ofzo. Antwoorden komen van een soort van webrobot.
    Kan weken duren voordat je daar een normaal antwoord van krijgt.
    En dan kan je er nog geen kant mee op.

    Like

 6. Avidia zegt:

  Henk.V zegt: 23 juli 2013 om 22:56

  Ja, dat heb ik ook ondervonden, maar je moet even doorklikken op dit en dat, en opeens had ik het mailadres, ik geloof in de Kollum of je mail wilt ontvangen van de Hema, sorry Henk maar precies weet ik het niet meer, ik ben een doordouwer en zoek net zo lang tot ik het heb, maar het is er!!!! Ik heb vragen gesteld over Israël, als ik antwoord krijg zal ik het plaatsen, maar zoek even Henk.

  Like

  • Henk.V zegt:

   Bedankt, Avidia! Ik heb de dringende behoefte alle ”selectief moreel verontwaardigde” bedrijven eens toe te spreken.Daarbij heb ik het pikzwarte vermoeden dat achter alle plotselinge aanvallen van ”verontwaardiging over Israël”‘ een afgrijselijk platvloerse reden schuil gaat, Arabische aandelen in zo’n bedrijf, of angst om moslim cliëntèle te verliezen…

   Like

  • Henk.V zegt:

   Inmiddels heb ik de Hema deze brief doen toekomen

   ”Mijn vrouw en ik komen al jaren bij de Hema.
   Ik maak u attent op dit bericht:
   https://ejbron.wordpress.com/2013/07/23/ook-hema-weert-joodse-producten-jumbo-ontkent-boycot/#comment-100519

   Ik vraag u recht op de man af of het waar is dat de Hema producten uit Israël wil gaan boycotten.
   Laat ik u zeggen dat ik erg goed op de hoogte ben van de situatie in het Midden Oosten.Ik volg die al jaren en de geschiedenis van Israël ken ik op mijn duimpje.
   Ik ben een vriend van dat land..

   Ik raad u aan geen boycot tegen Israël in te stellen op net gelijk welke wijze dan ook.
   Het land heeft volkenrechtelijk alle recht van bestaan in dat gebied.
   Het bezet geen Palestijns gebied, want de zogenaamde westelijke Jordaanoever waarover de Palestijnen zo’n stampij maken was een deel van Jordanië.
   Israël veroverde het nadat het weer eens door Arabische landen was aangevallen en succesvol terugsloeg.
   Dat het nu de Palestijnse Autoriteit van Abbas de gelegenheid biedt om dat gebied te besturen is een veelzeggend gebaar!!

   Ik wil op het thema ”Israël als bezetter” nog even door gaan, omdat de Israëli’s -met uitzondering van de voor Israël van groot strategisch belang zijnde Golan Hoogte- ALLE -in zelfverdedigingsoorlogen( !) veroverde gebieden heeft terug gegeven in het kader van land voor vrede!

   Als blijk van ”erkentelijkheid” wordt het nu systematisch met raketten vanuit Gaza bestookt! Inmiddels zijn er duizenden te midden van burgerdoelen terecht gekomen…

   Mijn vraag aan u is of een land zich mag verdedigen of niet.
   Mijn volgende vraag is waar uw boycot acties waren toen China Tibet onder de voet liep, of Turkije Noord Cyprus, om maar wat zijstraten te noemen.
   Uw boycot intentie getuigt van een selectief ontwikkeld gevoel voor rechtvaardigheid!

   Een boycot actie tegen Israël roept onlosmakelijk associaties bij mij op met de Nazi acties die gericht waren tegen de joden en die ook werden ingeluid met boycot activiteiten.

   Mocht u Israëlische producten gaan weren, dan zal ik u gaan boycotten en niet alleen dat!
   Ik zal mijn actieve steun verlenen aan elke actie op het internet om Israël boycottende bedrijven op gelijke wijze aan te pakken: met tegen boycots op grote schaal.

   Like

   • Siem zegt:

    Wat een fantastische brief!

    Like

   • Henk.V zegt:

    Dit antwoord kreeg ik net binnen:

    ”Hartelijk dank voor uw reactie. HEMA heeft momenteel wijnen in haar assortiment welke afkomstig zijn uit Israël. Deze wijnen worden niet geproduceerd in de bezette gebieden.

    Wij betreuren dat door de berichtgeving mogelijk de indruk is gewekt dat wij als HEMA politiek zouden bedrijven. HEMA mengt zich niet in politieke of religieuze kwesties en het is geenszins de bedoeling geweest om personen hiermee te krenken.

    Wij vertrouwen erop u hiermee geïnformeerd te hebben.

    Met vriendelijke groet,

    HEMA Consumentenservice”

    Like

 7. luckybee zegt:

  Welke groot winkels verkoop nog wel Israelische producten?als alleen Aldi terug heeft gedraaid?zijn er zo goed als geen suppermarkten meer, waar je inkopen kan?Wat is met V&D C& A? Zijn die ook niet meer kosher?

  Like

 8. Tom Hendrix. zegt:

  Ook ik heb mijn klacht neergelegd bij de Hema. En ik heb hen laten weten, dat ik nog geen potje verf meer bij hen koop, als zij deze boycot voortzetten!

  Like

 9. koddebeier zegt:

  De lijst van onderkruipers en hielenlikkers wordt wel steeds langer.
  Nederland bezit heel veel onfrisse bedrijven, hetgeen in 40-45 ook al bleek !!

  Like

 10. koddebeier zegt:

  KOOP GEEN UNILEVER WAAR !!

  Like

 11. win zegt:

  hema is blijkbaar zijn joodse oorsprong vergeten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s