Salafisten willen de hegemonie onder de Tunesische moslims

Screenshot_10

De Zitouna moskee in Tunis

De strijd van de Salafisten om de hegemonie onder de Tunesische moslims wordt steeds duidelijker. Gematigde imams worden steeds meer naar de rand gedrongen, de islamisten proberen steeds meer moskeeën onder controle te krijgen.

De in Tunis regerende Ennahda-partij, die zwaar door salafistische stromingen ondermijnd is, doet niets tegen de sluipende overname van de staat en de religiegemeenschap door de radicalen. Integendeel: het salafistisch geleide ministerie voor Religieuze Aangelegenheden staat aan het hoofd van de uitwisseling van de imams.  

Sinds 2011 houden radicale salafisten moskeeën in het hele land bezet. Nu hebben ze ook de in het oude stadscentrum van Tunis gelegen Zitouna moskee overgenomen. De gematigde imam sjeik Hoceini Laabidi werd gewoon afgezet en uit de moskee verdreven.

Unie van imams eist tegenmaatregelen

De Unie van imams, een vereniging van gematigde geestelijken, eist nu van de minister voor Religieuze Aangelegenheden, Nourdine el Khadmi, desbetreffende tegenmaatregelen. Ongeveer 200 leden van deze vereniging dreigen met protest en zelfs met hongerstaking. De minister is echter zelf een praktiserend voorbidder in een salafisten-moskee. Hij verwijst naar de zogenaamde religiewet, die het hem toestaat de imams op hun “islamitische moraal” te beoordelen. Als daarbij het oordeel negatief uitvalt, worden ze gewoon door salafisten vervangen.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/0013519-Salafisten-wollen-Vorherrschaft-unter-Tunesiens-Muslimen

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Moslims, Salafisten, Tunesië. Bookmark de permalink .

21 reacties op Salafisten willen de hegemonie onder de Tunesische moslims

 1. Urbanus zegt:

  Maar dat zal hier nooit gebeuren…. toch?

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Ik zou niet te optimistisch willen wezen. Gewoon een kwestie van voldoende schuimbekkende Mutaween indoctrineren en klaar is kees.

   Weer een vakantiebestemming minder. 🙂

   Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   Wat is een gematigde imam ?

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Joop Klepzeiker 23 Juli 23.31u Vraag ik me ook af. Gemoedelijk(er) type met dezelfde ideeën, denk ik.

    Like

   • Luchtpint zegt:

    Dat is de grote multiculturele leugen vandaag. Moslims kunnen niet volhouden dat ze in moskeeën iets anders zouden leren dan hetgeen in de Koran zwart op wit staat. Salafisten volgen de Koran zoals die letterlijk wordt weergegeven. Dan kan niemand nog volhouden dat er zoiets zou bestaan als “gematigde Islam”, want er bestaat geen gematigde Koran, die is voor iedereen dezelfde. Het is niet omdat de meeste imams alles binnenskamers houden dat daarom de boodschap op zich verandert.

    Like

  • Tiny zegt:

   Het is maar een spreekwoord en ook als zodanig te beoordelen, maar:
   Jouw woord in Gods oor vriend.

   Like

  • luckybee zegt:

   Vergeet het de moskee bij ons in Dordrecht is een Salavistissche moskee van Al Fath.De hals afsnijder zijn onder ons.

   Like

 2. Republikein zegt:

  Welk beschaafd land heeft een ministerie voor Religieuze Aangelegenheden? Dat moet dan toch wel zeer beschaafd zijn, en ook gewoon een Iman afzetten, t is toch wat, moeten wij hier eens proberen.

  Like

 3. Joop Klepzeiker zegt:

  Koekje van eigen deeg.

  Like

  • luckybee zegt:

   Koekje van eigen deeg.????? Hoe bedoel je dat?Hebben wij dan al eens iemand de Kop afgehakt? zo ver ik me herrinneren kan, alleen de Katholieken hebben dat gedaan, Inquisitie noemen ze dat.Iemand te vermoorden wegens zijn geloof.Het liefs verbranden ze je, de ergste straf dat bestaat.En ik geef toe dat ook de Anglicaanse kerk niet erg kieskeurig was geweest in hun Methoden.

   Like

   • Joop Klepzeiker zegt:

    Die ¨¨¨¨¨gematigde ¨¨¨¨ imams krijgen een koekje van eigen islamitisch deeg ..

    Like

  • Luchtpint zegt:

   Goed gezien, Joop !

   Like

 4. Helena zegt:

  Prima kunnen ze elkaar daar binnenkort ook de kop gaan afhakken.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Helena 00.54. uur. Ik vind het erg om te zeggen, dat ook ik daar geen moeite mee zou hebben. Ik ben zo gefocust door dat achterlijke gedoe, en de wreedheid waartoe de HAATJURKEN in staat zijn, dat ik moeite heb om ze als mensen te zien. Spuugzat wordt je het eeuwige dreigen, belasteren, bedriegen en moorden, van deze volgers van de roverhoofdman en kinderverkrachter MO!

   Like

 5. koddebeier zegt:

  @Tom Hendrix 07.50 uur. Tom in ben het volledig met je eens. Ik ben niet zo’n gelovig mens, maar als op de tv die van haat vertrokken koppen ziet en al het geweld en moordpartijen van die lui, dat kan alleen maar duivels zijn.
  De koran is de bijbel van de duivel.
  Wanneer ontwaken de achterlijke regeringen en bevolking van het westen, of moeten eerst de moordpartijen van die lieden hier plaats vinden.
  Ondernemen we pas actie als de eerste 100.000 zijn afgeslacht ?????

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @koddebeier 08.35. uur. U zegt: ” Ondernemen we pas actie als de eerste 100.000-nederlanders- zijn afgeslacht?”. Tja, dat zou zo maar kunnen koddebeier, je krijgt de mensen niet overtuigd, van de rampzalige ontwikkelingen omtrent de islam, en de eu.

   Like

   • daiyu-ninja zegt:

    Die linkse socialisten weten donders goed wat de islam inhoud en wat ons te wachten staat.
    Ik heb zomaar het idee dat ze juist willen dat wij door de moslims worden afgeslacht, dan hoeven zij dat niet te meer doen en dan kunnen ze hun handen in onschuld wassen.
    Ik kijk nergens meer van op.

    Like

 6. Joop Klepzeiker zegt:

  @daiyu-ninja

  Als je op zoek bent naar een manier om het volk weer onder volledige controle te krijgen vind je in de islaam een kant en klaar perfect stuk gereedschap , het nu alleen nog wat universeler maken zodat het ogenschijnlijk wat beter verteerbaar wordt.

  Dit stuk gereedschap is ook heel eenvoudig inpasbaar in een fascistische bestuursvorm, eigenlijk zijn ze naadloos samen te voegen.de basis kenmerken zijn immers gelijk.

  Fascisme met een religieus tintje, mooier kunnen we het niet maken
  We zullen maar zeggen : de zalig verklaring van Benito.

  Like

 7. Luchtpint zegt:

  Mutaween zijn per definitie niets anders dan een politie netwerk van puriteinen in de Islam die erover waakt dat iedereen zich aan de zuivere moraal houdt. Diegenen die de regels overtreden moeten de hand en eventueel de voet worden afgehakt, met zweepslagen worden bewerkt, onthoofd in het openbaar…e.d.

  De vergelijking met geheime politiediensten als de Stasi of de Gestapo is treffend. Alleen op die manier kan uniformiteit worden afgedwongen. Door intimidatie.

  Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Nu rest alleen nog afwachten wanneer de eerste gematigde (gematigd zijn is volgens islam termen hetzelfde als ongelovig zijn) hoofden afgeslagen worden. De islam was, is, en wordt de toekomst, en in die toekomst is geen ruimte voor ongelovigen en al helemaal niet voor ketterse democraten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s