Boycot de boycotters?

Screenshot_16

(Door: Filantroop)

Zodra je begint met het boycotten van landen die kennelijk mensrechten schenden, wordt het pas echt hongeren. De actie van de supermarkten om Israëlische waar af te zonderen, zal vooral bij de vijanden van Israël, de antisemieten en de toenemende mengvorm van beide categorieën, een gevoel van vreugde schenken. Het zal bij hen die niet vijandig tegenover Israël en de Joden staan echter tegengestelde emoties oproepen. Hier en daar klinken al geluiden door van een tegen-boycot. Bijvoorbeeld tegen producten uit islamitische landen, of supermarkten die vooroplopen in een boycotactie tegen Israël.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

25 reacties op Boycot de boycotters?

 1. koddebeier zegt:

  Ja, het is weer zo ver de linkse bruinhemden marcheren weer !!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @koddebeier 08.15. uur. En dat 68 jaar na het einde van het nazi-bewind in Duitsland!
   De geschiedenis herhaalt zich!

   Like

   • koddebeier zegt:

    @ Tom Hendrix 09.38 uur. Ja, Tom het ging mis toen we links ermee weg lieten komen toen ze beweerden dat fascisme rechts was.
    Terwijl het Nationaal Socialisme heet en Hitler over zichzelf zei dat die Socialist was.

    Like

 2. s breget zegt:

  Sinds de toenamen door creaturen als van Agt ,Greet ,en vele anderen die hier in ons land zoveel aandacht krijgen om de nazi -achtige praktijken van de islam te promoten heb ik geen artikelen uit het M/O gekocht of gegeten en geen vakantie in en land door gebracht die islam gezind zijn .Daar hoort nu ook de Jumbo bij ,en de uitleg van deze keten dat hun artikelen geen producten van Israëlische bodem in hun assortimenten hebben geeft te denken dat ze al jaren geleden met de boycot bezig zijn.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Ik denk inderdaad dat al die schreeuwers niet doorhebben, dat áls Israël de hun vijandig gezinde naties zou gaan boycotten, er heel veel uit de winkels zou verdwijnen waar wij juist wél op zitten te wachten! Het is bekend dat Israël hoogwaardige producten in huis heeft, en geen land wat aan de kennis en kunde van de Israëliërs kan tippen!
  Laat al die toekomstige boycotters zich bezinnen, eer ze aan een boycot beginnen. Een boemerang keert altijd terug…!

  Like

 4. BertG. zegt:

  “Zodra je begint met het boycotten van landen die kennelijk mensrechten schenden, wordt het pas echt hongeren.”
  “Hier en daar klinken al geluiden door van een tegen-boycot. Bijvoorbeeld tegen producten uit islamitische landen”

  Denk daar maar eens over na als je je auto vol gooit met benzine/diesel bij de shell maar uit principe de aldi of de hema vermijd.
  Hoe principieel ben je dan eigenlijk.
  Maar zo principieel zijn zal wel net te ver gaan. Ook aan principieel zijn zitten dus grenzen.

  Like

  • BertG. zegt:

   Bij iedereen thuis staat voor zeker 95% aan producten uit China.
   Van wegwerp aanstekers tot wasmachines. Let er maar eens op.
   Je zult verbaasd staan hoeveel voorwerpen je hebt met made in china erop.
   Ook zo’n land dat geen enkel mensenrecht accepteert.
   Maar het is wel allemaal hartstikke goedkoop dus zeuren we daar maar even niet over.

   Like

   • Cathja zegt:

    @BertG. 09:46

    Ik denk dat veel consumenten het teveel moeite vinden om eerst uit te zoeken welke winkel ‘fout’ is, en/of welk merk/product je beter niet kunt kopen.
    Het zou mooi zijn als er eens een lijst opgemaakt zou worden met foute landen, foute winkels en foute merken. Denk aan bijvoorbeeld de viswijzer; met deze wijzer kun je snel zien welke vis op de juiste wijze is gevangen en verwerkt. Niet echt een vergelijking met een boycot, maar als voorbeeld.
    Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer, en het lijkt me niet altijd onwil als men niet bewust bezig is met de herkomst van producten.
    Het is ook best lastig als je bedenkt uit hóeveel producten de consument kan kiezen!

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik blijf het een vorm van selectieve verontwaardiging noemen.

    Like

   • Rick zegt:

    Inderdaad BertG: Het gros der Nederlanders is ó zó principieel…..Totdat het hen in de portemonnee raakt; dan overheerst toch weer die rubberen ruggengraat!! “Want ons bien zuunig he”

    Like

   • Luchtpint zegt:

    In het marktmechanisme van vraag en aanbod, prijs -en kwaliteitsvergelijking vliegen de principes gewoonlijk het open venster uit. Niets nieuws, eigenlijk. Dat de onderliggende gedachte echter een nieuwsoortig mainstream antisemitisme is en de selectieve verontwaardiging van die bedrijven alleen Israel betreft, (en niet de dictaturen van deze planeet) is een veel kwalijker zaak.

    Als die bedrijven echt eerlijk waren, dan verweten ze geen enkel land op deze planeet wat, en dus zeker ook Israel niet. Maar dat kan blijkbaar niet meer vandaag. Zo ver staan we nu.

    Like

 5. lucky9 zegt:

  De essentie van het hele boycot-verhaal lijkt me tweeërlei.
  1° het echte schandaal is te vinden bij de Nederlandse wetgever(s).
  2° De tirannie van de media speelt een sleutelrol omdat ze weigeren kritiek te formuleren op betuttelende regelgeving.

  Like

 6. Martien Pennings zegt:

  Mooi stukkie!

  Like

 7. angela zegt:

  Hoewel ik op zich ook voor boycot ben, denk ik toch dat er ook iets anders moet gebeuren.
  Veel mensen die in de supermarkt werken weten niet meer informatie over het Israelish Palestijs conflict dan wat ze horen via de media. Het is misschien een idee om niet alleen via de klantenservice ,maar ook gewoon in de supermarkten die het betreft langs te gaan en het gesprek aan te gaan. Neem een geprinte versie van Bijv Eugene Kontorovich, vertaald door M Penning, mee en deel dat uit.
  En ga naar je eigen supermarkt met hetzelfde artikel en leg uit waarom je deze boycot van Israel fout vind.
  Ben je christelijk gebruik dit gesprek dan ook op basis van de bijbel.
  Grijp je mogelijkheden

  Like

 8. bigljohn zegt:

  Hitler von Agt und Frau Gretta Duisenberg zullen zich in hun nopjes voelen, de notaire schoften ! Hoe de Jumbo, de Lidl, de Hema, van het Hoog ? supermarkten over de rug van die arme Joodse staat nieuwe klantjes probeert te winnen is ronduit schandalig te noemen ! Nogmaals, wie aan de Joden of de Joodse staat komt, komt aan mij. Zoals de Heer zegt; Wat ge de minste der mijnen hebt aangedaan, hebt ge Mij aangedaan. Men moet met zijn gore poten van het volk Gods afblijven, wil men niet ooit getroffen gaan worden door de toorn Gods !

  Like

  • Cathja zegt:

   @ bigljohn 10:28

   Met name de tweede helft van uw comment wil ik van harte onderschrijven! Voor wat betreft het eerste gedeelte: er ligt werk voor ons, vrienden van Israël, om familie, vrienden, kennissen en buren te informeren over het wérkelijke verhaal. Wat men in de media hoort en ziet, is gebaseerd op leugens en bedrog.
   Veel niet-christenen weten ook niet welke belofte God aan Israël -en dus het Joodse volk- heeft gedaan.
   Wát er ook gebeurt: dat volk heeft een máchtige Beschermer!

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @bigLjohn 10.28. uur, op 24 juli. Zo is dat John. Israel verdient onze volledige steun, het is de enige democratie in het Midden-Oosten. Want zou Israel vallen, dan zijn wij aan de beurt!

   Like

 9. Roni Thome zegt:

  Het gedrag van de drie supermarkten ALDI, JUMBO en HOOGVLIET herinnert mij een verhaal die ik eens van een oude Jood had gehoord. Het verhaal gaat terug naar de dagen voor de oorlog. De man ging op een zaterdagavond met een vriend naar ‘Dancing Zuid’ (Groenmarkt) in Den Haag. Kort na binnenkomst, kwam de uitsmijter en verzocht hen te vertrekken: ‘In opdracht van de bedrijfsleider is het hier voor Joden verboden’, zei de man, ‘en nu oprotten!’. De Duitse bezetting moest nog komen en er was geen sprake van “Verordeningen’ welke dan ook!!. De bovengenoemde supermarkten staan metafoor voor de landverraders die de ‘Juden Verordnungen’ vaardigden, nog voor de bezetting een feit was.
  Het is inderdaad zo’n typische knieval voor de schreeuwerige linkse en islamitische Übermensch.

  Er zouden mensen zijn die zouden zeggen: ‘Nâh een? Wat ken me dat scheilé? De Joden kunnè de tyfus krijgen!! Niet mèèn pakkie aan! Jammer voor deze mensen!. Maar dat blijft niet bij de Joden alleen. Het gaat verder en slaat als een boemerang. Als wij de Islamisatie van Europa met de pest vergelijken, zijn de linkse (en deel liberale) partijen de ratten die de pest mobiel maken. De islamitische organisaties en landen zien hun PR overwinning in de EP als een teken om door te gaan. Tweede stap zal zijn: het verbod op varkensvlees in West Europese supermarkten en de totale verbanning van niet Hallal producten uit het Europese leven. In vele gevangenissen wordt nu al uitsluitend Hallal geserveerd. In sommige Scandinavische landen worden op scholen, kleuterscholen en zelfs ziekenhuizen geen maaltijden geserveerd die varkensvlees bevatten. Waarom? Omdat het niet leuk is voor de islamitische kindjes en islamitische patiënten. In Engeland mocht een 10 jarige Engelse jongen van zijn juf geen water drinken – al had hij zo veel dorst – omdat de andere kinderen hebben Ramadan (zie http://www.dailymail.co.uk/news/article-2361932/Teachers-denied-schoolboy-10-water-hottest-day-year-avoid-upsetting-Muslim-pupils-Ramadan.html). M.a.w. Dhimmies zouden niet meer eten wat ze lekker vinden, maar Hallal vreten. Na het varkensvlees zal een verbod op sterke drank komen.

  Wij leven al bijna een halve eeuw onder de plak van de politiek-correcte Culturele Marxisten. Ze hebben het leven van twee volle generaties autochtonen vergald en zijn nu bezig met de derde. De EU geeft ze de middelen om ons te knechten. Sommige van hen hangen een ideologie voor de anderen betekent het een vette bron van (bij)inkomsten. (Lobby werk laat de kassa rinkelen in een Zwitserse bank).

  Like

 10. luckybee zegt:

  Stuur alle Marxisten in de Woestijn ; egaal welke van mij uit in de Gobi.ik geloof dat is de grootste woestijn ter wereld.

  Like

 11. luckybee zegt:

  En hetligt heel ver weg van ons van daan.

  Like

 12. star zegt:

  Afkomstig uit Shilo in Samaria, de plaats waar eeuwenlang de tabernakel stond.

  Bestellen kunt u eenvoudig via http://www.israelwinkel.nl

  IK ga gewoon daar mijn zaken bestellen, dat is topkwaliteit en het helpt de mensen daar om overeind te blijven.We hebben die domme meelopers hier helemaal niet nodig.Ik mijd die 3 supermarkten vanaf nu als de pest.Dat moeten er meer doen.

  Like

 13. Jan zegt:

  Bizar: Vrouw wil geen zionistische watermeter

  A water company has replaced an Israeli-built meter in the home of a customer who objected to the ‘repression of Palestine’.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2376315/Water-company-replaces-Israeli-meter-womans-home-objected-repression-Palestine.html

  Like

 14. BertG. zegt:

  Moslims boycotten lego.

  Like

 15. Jan zegt:

  Roger Waters, Pink Floyd, vergelijkt Israël met een varken.
  Tijdens zijn optreden wordt een groot opblaasbare varken met de ster van David met kogels neergeschoten.
  http://www.algemeiner.com/2013/08/20/swc-blasts-‘horrific-anti-semitic-character’-roger-waters-as-‘disconnected-from-reality’-after-new-bds-call-amid-peace-talks/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s